Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
draggo
HV kasutaja

|
20.10.2005 01:24:04
Spyware millest lahti ei saa. |
|
|
Kuidagi on arvutisse imetud spywaret. Viskab neti lehti lahti ja mingeid pilte reklaamidega. Skännisin üle Ad-Awarega, Spybotiga, HijackThisiga ja CrapCleaneriga. Tulemust pole saanud. Ikka samad probleemid.
On veel mingeid nippe? abiks ka viited siin foorumis olevatele teemadele.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
20.10.2005 01:54:35
|
|
|
Kivimeetod, mis toimib, kui vähegi tahtmist on jännata:
1. Uurida task managerist mis üleval ripub ja kõik mittevajalik killida;
2. Juhul kui asi tekkis äsja ja orienteeruv aeg teada, siis vastavast hetkest uuemad failid välja sortida ja ükshaaval vaatluse alla ning kõik kahtlane kustutada (enne hidden/system failid nähtavale ning vajadusel safe mode kui ei luba kustutada).
3. Seejärel system restore (võtta viimane registry backup enne pahalase ilmumise aega).
Midagi vajalikku võib seejuures ka kaduma minna, kuid reeglina olen sedasi toimides kõigist uuematest mutanteerunud spy'dest jagu saanud.
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
0 :: |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
20.10.2005 16:00:19
|
|
|
Lisamõte: postitad oma HJT logi siia. Et sulle tema näidatus midagi kahtlast silma ei hakanud ei tähenda et kellelegi teisele ei või hakata
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Incikas
HV veteran

|
20.10.2005 18:07:49
|
|
|
ja tegid kõiki neid puhastusi ikka safe mode`s???
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakaz
HV kasutaja

|
21.10.2005 08:59:36
|
|
|
tundub, et mul oli sama jama. abi sain http://www.superadblocker.com, tasuline kuid 15 päeva proovimisaega
_________________ The future just happened |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
draggo
HV kasutaja

|
21.10.2005 09:23:38
|
|
|
Lase veel võõraid oma arvutisse!
Leidus ka 8 viirust. Nendest pooled system restore failides. Seega said need ära keelatud ja Kaspersky online scanneriga arvuti üle lastud. Safe modes kustutasin siis nakatunud failid.
Samas mingeid aknaid loobib ikka lahti. Proovin siis Superadblockerit.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
ajupea
HV vaatleja
|
22.10.2005 23:29:58
|
|
|
Mina sain superadblockeriga lahti sellest jamast. Tänan väga abi eest!
|
|
tagasi üles |
|
 |
M3-Marek
HV kasutaja
|
25.10.2005 21:06:18
|
|
|
Proovisin enamus spyware programme, aitas aga Microsofti Antispyware.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
woosh
HV Guru

|
27.10.2005 00:45:28
|
|
|
huvitav arutelu teil siin.
Teema algataja ei ütle millega tegu on ja teised juba kilkavad: "mul aitas see" "mul aitas teine"...
draggo, kas enamus ajast avab mingeid smailidega popupe?
ja pildid reklaamidega...
sa võiksid muidugi HijackThis logi siia panna
http://www.merijn.org/files/hijackthis.zip
Mulle tundub et tegemist on Look2me uuema versiooniga.
Tööjuures samade sümptomitega masin. Igasugu spyware remuuverid v.a. M$ antispyware leiavad üles kuid eemaldada ei suuda.
Siiani ei ole seda suutnud eemaldada: Ad-Aware + VX2 Cleaner, Microsofti Antispyware, Nortoni VX2 remuuver, paar nime oli veel mida ei mäleta.
_________________ o |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
rixxx
HV vaatleja
|
27.10.2005 14:27:38
|
|
|
Mul on ka taoline jama. Mul on avaleheks mingisuguse Spyware vastase proge reklaam. Ja siis vahepeal (nii umbes 15 minni tagant) tuleb selline värk. Ja alati ka siis kui teen IE lahti: PILT http://img479.imageshack.us/img479/9511/tiitlita4341uy.gif . Kui sinna peale vajutan tuleb see samune leht ette mis on IE avaleheks. Tegin läbi SpySweeperi Ad-Aware ja SpyBotiga, ning ka CCleaneriga mõned asjad FIXisin. Ikka ei aidand. Siis Vaatasin StartUpi üle (PILT: http://img479.imageshack.us/img479/2228/jampss2no.jpg Ei pane midagi kahtlast tähele? ) Ja sis vaatasin registri üle. Leidsin küll et Start Page oli see samune Spy vastane värk. Muutsin netiks tegin reseti kõik oli sama. Aga täna siis jälle tagasi kõik see jama. Ma vist pean selle AdAwareBlockeri vms. ja hijackthise ära proovima ja postitan tulemused ka varsti.
Aga ka teine jama tuli samal ajal. Ei tea küll kas need on seotud omavahel. Eile tuli lihtsalt tavaliselt foorumites käies järsku trojan. Sain Kasperskyga asjast lahti. Siis tuli uuesti. Sain jälle lahti. Ja siis hakkas tulema järsku suht tihedalt selline asi: http://img469.imageshack.us/img469/8437/tiitlita1ye.gif . Kui ma õieti aru saan, siis keegi ründab mind . Ja Kasperskyga just tegin jälle ja ei leidnud Dangerous Objecte.
On need kuidagimoodi seotud? Ja oleks tore kui saaks abi mõlema jamaga.
TÄNUD!
HijackThis tulemused:
http://img489.imageshack.us/img489/611/hjakhi8wg.gif
Jäi midagi silma?
|
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
27.10.2005 14:31:51
|
|
|
Noo too viimane on ju sisevõrgust tulev päring. Seega suht lambist järeldaks, et sinu masin võib ju puhas olla, kõrvaltoas/-korteris istuv raal aga on endiselt nakatunud.
Kui sa just ise selle IP (192.168.1.1) otsas ei istu.
Ja HJTst võiks postitada logi ("Save log" nupp), mitte screenshot]i.
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
rixxx
HV vaatleja
|
27.10.2005 19:05:09
|
|
|
kui pilte suurendad pole neil häda midagi. Ega polegi vaja paremat.
Nii selline on see avaleht muidu http://img482.imageshack.us/img482/2371/spy4cb.gif
Aga ma sellistr asja nagu currentversion ei leind.
Leidsin. Aga Runi ja RunOnce all pole midagi peale (Default'i)
Ohoo. Nüüd leidsin registrist sellise asja nagu pildil ehk siis RegFreeze (see ongi siis see proge mida see avaleht seebitab) . PILT http://img469.imageshack.us/img469/8416/tiitlita6ve.gif
Minul on asi korras.
Pidigi selle proge peale laskma ja kohe kadus.
See viiruse lugu ka vic korras....
|
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
27.10.2005 20:20:47
|
|
|
Paistab pigem nii, et läksid hoopis liimile. Siin too "imeproge" ilusasti ära mainitud kui sõna otseses mõttes kasutajaid pettev - valetab kasutajale et leidis masinast pahalasi ehkki neid tegelikult ei ole. SpyBot/Ad-aware ei leia säärast saasta kuna tegu ei ole otseselt adware'iga - ta ei tule salamisi masinasse, kasutaja ise tirib ja installib (lolli peaga).
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
22.11.2005 11:02:34
|
|
|
woosh kirjutas: |
Teema algataja ei ütle millega tegu on ja teised juba kilkavad: "mul aitas see" "mul aitas teine"...
Tööjuures samade sümptomitega masin. Igasugu spyware remuuverid v.a. M$ antispyware leiavad üles kuid eemaldada ei suuda.
Siiani ei ole seda suutnud eemaldada: Ad-Aware + VX2 Cleaner, Microsofti Antispyware, Nortoni VX2 remuuver, paar nime oli veel mida ei mäleta. |
Eile õhtul sain ise selle Look2me-ga rinda pista. Proovisin läbi Spybot S&D (ei teinud midagi) ja MS AntiSpyware (leidis, aga ei suutnud lõplikult kõrvaldada, väitis et kõik on OK, aga kui scani uuesti käivitasin, leidis jälle jne.).
Lõpuks aitas väike guugeldamine ja leidsin mingist veebifoorumist hüva nõu - aitab Spyware Sweeper, kättesaadav http://www.webroot.com (14 päevane free trial).
Proovitud ja töötab
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
22.11.2005 11:11:46
|
|
|
laurx kirjutas: |
Draax, kas sa panid t2hele kuidas see pahalane masinasse sai? |
100% omaenda lollus. Eile nimelt toimus mu c-kettal väike format ja sellele järgnes VÄGA palju installimist, updatemist ja muud säärast. Ja selle juures siis vajutasin ühe asja tirimisel natuke kiiresti OK. Selline reflektoorne klikk. Järgmisel sekundil oli juba selline "okou" hetk, aga siis jäi üle ainult tagajärgedega võidelda.
Nii et jah, selles osas on eelkõnelejatel õigus, et tõenäoliselt ise see saast arvutisse ei poe.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
22.11.2005 15:11:46
Re: Spyware millest lahti ei saa. |
|
|
draggo kirjutas: |
Kuidagi on arvutisse imetud spywaret. Viskab neti lehti lahti ja mingeid pilte reklaamidega. Skännisin üle Ad-Awarega, Spybotiga, HijackThisiga ja CrapCleaneriga. Tulemust pole saanud. Ikka samad probleemid.
On veel mingeid nippe? abiks ka viited siin foorumis olevatele teemadele. |
Ikka on ja täiesti ilma mingite nippideta - ainus nipp on kasutada korralikku tarkvara s.t. mitte nurgatagustes valmistatud programmikesi .
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
22.11.2005 15:19:47
|
|
|
woosh kirjutas: |
Siiani ei ole seda suutnud eemaldada: Ad-Aware + VX2 Cleaner, Microsofti Antispyware, Nortoni VX2 remuuver, paar nime oli veel mida ei mäleta. |
mõni nädal tagasi jändasin ka ühe arvutiga millel oli see Look2Me julla sees. lihtsamate meetoditega (a'la Ad-Aware, Hijackthis jne) lahti ei saanud. läksin seda teed, et vajalikud asjad dvd'le ja siis format. võttis vähem aega ja närve kui miskite imenippide kasutamine (Win oli niikuinii peeti keeratud ja ootas uut installi, seega kaks kärbest ühe hoobiga )
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristjan75
HV kasutaja

|
27.11.2005 22:12:58
|
|
|
ma kasutasin seda just ja sain samast probleemist jagu lõpuks 8) viskas popuppe julmalt enam mitte
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|