Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
someOtherDude
HV kasutaja
|
14.10.2005 13:39:15
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
someOtherDude kirjutas: |
bezdomn6i kirjutas: |
yadda-dadda-daa |
mis iganes
minu õiglustunnet igatahes riivab taoline pseudoprobleemide tekitamine ja lahendamine (EAKO poolt)...
peace! |
kuidas see pseudoprobleem on kui on konkreetselt autorikaitse seaduse vastu eksitud? ja see mis sinu õiglusetunnet riivab on pigem see, et enam pole kuskilt kerge vaevaga subtiitreid sinu illegaalselt tõmmatud vilmidele saada? |
Kui ma ostan amazonist mõne filmi siis kust ma selle jaoks peaks subtiitrid hankima? |
selles pole küsimus. küsimus on selles kas eksiti autorikaitse vastu.
_________________ ebastabiilne |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
supergod
HV kasutaja
|
14.10.2005 13:41:27
|
|
|
mis krt illegaalselt tõmmatud filmidele, lähed ostad poest suva filmi millel est sube pole aga nagu tahaks tõlget
(kõik ei oska inglise keelt räme hästi) on siis nii julmalt illegaalne see kuskilt tõmmata, või peab enne autori kaitsest järgi küsima ja siis tõlke bürool laskma tõlkida (et vigu ei oleks)
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
14.10.2005 13:46:49
|
|
|
yadda-dadda-daa |
mis iganes
minu õiglustunnet igatahes riivab taoline pseudoprobleemide tekitamine ja lahendamine (EAKO poolt)...
peace! |
kuidas see pseudoprobleem on kui on konkreetselt autorikaitse seaduse vastu eksitud? ja see mis sinu õiglusetunnet riivab on pigem see, et enam pole kuskilt kerge vaevaga subtiitreid sinu illegaalselt tõmmatud vilmidele saada? |
tänan pakkumast! sinu kurvastuseks pean nentima, et vaatan väga vähe filme tiitritega.
see läheb juba väga teemast mööda, aga filmi tõmbamine pole illegaalne tegevus. parandage kui eksin!
levitamine on.
ja see probleem on sama kunstlik kui loomade sabade, kõvade ja munade lõikamine ja loomkaitsjate kaagutamine selle teema ümber.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
someOtherDude
HV kasutaja
|
14.10.2005 14:06:16
|
|
|
yadda-dadda-daa |
mis iganes
peace! |
tänan pakkumast! sinu kurvastuseks pean nentima, et vaatan väga vähe filme tiitritega.
see läheb juba väga teemast mööda, aga filmi tõmbamine pole illegaalne tegevus. parandage kui eksin!
levitamine on.
ja see probleem on sama kunstlik kui loomade sabade, kõvade ja munade lõikamine ja loomkaitsjate kaagutamine selle teema ümber. |
levitamise eest karistatakse. aga see ei tee tõmbamist legaalseks. ja see et kui ostad vilmi ja sellel pole sube siis selle probleemiga pead selle juurde pöörduma kes müüb seda. ja kordan veel, et küsimus ei ole selles kas on normaalne et filme müakse ilma subideta või mitte vaid küsimus on selles, kas subide pakkumist veebilehel on võimalik vaadata seaduse rikkumisena ja seda on võimalik sellena vaadata.
ja selle koerte munade ja kõrvade lõikamise analoogiale ei saa ma pihta. näide on hoopis teisest valdokonnast ja see ei vasta üldse kohe mitte subide levitamisele lehekülje peal. et subid on siis munad film on koer ja loomakaitsjad on siis eako'lased? või kuidas see sarnane on?
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
14.10.2005 14:54:27
|
|
|
kellelgi Brat 1 ja Brat 2 supakad on olemas?
Kust seda supakate kogumit saada, kus enamus Subclub'i omi?
Kui see alla 200 mb jääb, siis võin ajutiselt tollele arhiivile ruumi ka anda serveris.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Le Inc
HV Guru

|
14.10.2005 15:10:01
|
|
|
Mis sa arvad et filmi levitaja ütleb ohh jah väga kahju, anname teile kohe subtiitrid kah kaasa!? Vennad naeravad sulle näkku lasevad turvameestel sind välja visata. Mina ei loe sellest aktsioonis muud välja kui mingit haledat viisi kuidas vähendada "olematut" filmidega seotud piraatlust.
Kui me näpuga hakkas seadust järgima peaks 98,2% (v.a. imikud) eestalstest kas kinni panema või igale ühele vähemalt paarisaja tuhande krooni eest trahve välja kirjutama. Käesolev juhtum on analoogne - sisuliselt jah pakutakse tõenäoliselt illegaalselt hangitud filmidele tiitreid, mis tõenöoliselt suurendab vastavasisulise meedia vaatajate hulka. Ma saan ka sellest aru, et loomaks seaduskuulelikku ühiskonda peaks kuskilt korralageduse puhastamisega alustama, kuigi ma ei saa aru miks peaks selleks pilootprojektiks olema subclub jms. subtiiterid jagava saidiga? Kui teised EL riigid on selles suhtes silma kinni pigistanud, siis miks Eesti ei või nii teha?
Mind häirib kõige rohkem vabatahtlike raske tõlke töö (isegi vaeva nähtud ...) WC potist alla laskmine. Miks hävitada üks suuremahuline tasuta kultuuriprogramm!? Ärge öelge et see on illegaalne, näe praegu läksite vales kohas üle tee, see on veel suurem kuritegu!!
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
someOtherDude
HV kasutaja
|
14.10.2005 15:18:15
|
|
|
Le Inc kirjutas: |
Mis sa arvad et filmi levitaja ütleb ohh jah väga kahju, anname teile kohe subtiitrid kah kaasa!? Vennad naeravad sulle näkku lasevad turvameestel sind välja visata. Mina ei loe sellest aktsioonis muud välja kui mingit haledat viisi kuidas vähendada "olematut" filmidega seotud piraatlust.
Kui me näpuga hakkas seadust järgima peaks 98,2% (v.a. imikud) eestalstest kas kinni panema või igale ühele vähemalt paarisaja tuhande krooni eest trahve välja kirjutama. Käesolev juhtum on analoogne - sisuliselt jah pakutakse tõenäoliselt illegaalselt hangitud filmidele tiitreid, mis tõenöoliselt suurendab vastavasisulise meedia vaatajate hulka. Ma saan ka sellest aru, et loomaks seaduskuulelikku ühiskonda peaks kuskilt korralageduse puhastamisega alustama, kuigi ma ei saa aru miks peaks selleks pilootprojektiks olema subclub jms. subtiiterid jagava saidiga? Kui teised EL riigid on selles suhtes silma kinni pigistanud, siis miks Eesti ei või nii teha?
Mind häirib kõige rohkem vabatahtlike raske tõlke töö (isegi vaeva nähtud ...) WC potist alla laskmine. Miks hävitada üks suuremahuline tasuta kultuuriprogramm!? Ärge öelge et see on illegaalne, näe praegu läksite vales kohas üle tee, see on veel suurem kuritegu!! |
jajah. näe seal võtab üks altkäemaksu aga pigistame silma kinni, keegi ju kahju ei saa. ma ütlen kui seadus on nii siis peab seda järgima, juhul kui sa ei oska nii teha, et vahele ei jääks. kui vahale ei jää lase aga tulla, omaviga neil et nii avalikult levitasid. ega keegi tõesti vaesemaks ei jää, aga siiski küsimus seisneb kas asi pandi seaduslikult kinni või mitte, moraaliga ega eetikaga pole siin midagi pistmist. kuna nad ise nii avalikult seda tegid ja kuna autoriseadus on nagu ta on siis nad olid lihtne märklaud ja mingid vanad kes pidid näitama, et nad niisama palka ei saa vaid ikka teevad ka midagi otsustasid selle saidi ja teised sarnased märklauaks võtta. end of story. ega sinu ja teiste vingumine siin, et "nii on ikka halb ja vaata seal tehakse veel hullemaid asju" ei paranda midagi. seadus on seadus, kui sa seda avalikult rikud siis sa lihtsalt sätid end ülesse olemaks märklaud.
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
14.10.2005 15:19:18
|
|
|
Mind häirib kõige rohkem vabatahtlike raske tõlke töö (isegi vaeva nähtud ...) WC potist alla laskmine. Miks hävitada üks suuremahuline tasuta kultuuriprogramm!? Ärge öelge et see on illegaalne, näe praegu läksite vales kohas üle tee, see on veel suurem kuritegu!! |
Eesti üritab kogu IT maailmas käiva piraatluse tapmiskatsetega kaasas käia. S*tasti käivad.
Selle asemel, et panna kinni mõni FTP, panevad nad kinni Subclub'i.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
piloot
HV vaatleja
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
14.10.2005 15:23:16
|
|
|
levitamise eest karistatakse. aga see ei tee tõmbamist legaalseks. |
ons see siis illegaalne? kas illegaalne tõmmis mutub legaalseks kui see cd-le kõrvetada? miks muidu toorikutelt autorikaitsjatele obrokit makstakse?
ja kordan veel, et küsimus ei ole selles kas on normaalne et filme müakse ilma subideta või mitte vaid küsimus on selles, kas subide pakkumist veebilehel on võimalik vaadata seaduse rikkumisena ja seda on võimalik sellena vaadata. |
kas toorikutelt lisamaksustamist võib käsitleda väljapressimisena kui ükspuha millist sinna salvestatav info kas ei ole autorikaitsjate poolt kaitstud või siis on illegaalne?
ja selle koerte munade ja kõrvade lõikamise analoogiale ei saa ma pihta. näide on hoopis teisest valdokonnast ja see ei vasta üldse kohe mitte subide levitamisele lehekülje peal. |
analoogia on selles, et see on otsitud põhjus /loe pseudoprobleem/ - nimelt pidada need protseduurid loomadele põhjendamatuid piinasid tekitama, arvestamata sealjuures liikide ja tõugude eripärasid, mis põhjustavad neile samadele loomadele pikemas perspektiivis hoopis suuremaid vaevusi kui protseduur, mis neid sellest säästaks...
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
14.10.2005 15:30:31
|
|
|
ega muud polegi vaja teha kui kuskil välisriigis serveri pind osta ja kõik
|
|
Kommentaarid: 293 loe/lisa |
   |
260 |
|
tagasi üles |
|
 |
külaline
|
14.10.2005 15:32:10
|
|
|
kui subclub oleks asunud kuskil välismaises serveris kas siis ka oleks AKO saanud selle samalihtsalt sulgeda?
ärge näkku lööge...
|
|
tagasi üles |
|
 |
switch
HV veteran
|
14.10.2005 15:32:49
|
|
|
Anonymous kirjutas: |
kui subclub oleks asunud kuskil välismaises serveris kas siis ka oleks AKO saanud selle sama lihtsalt sulgeda?
ärge näkku lööge...  |
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
2 :: |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
someOtherDude
HV kasutaja
|
14.10.2005 15:38:48
|
|
|
levitamise eest karistatakse. aga see ei tee tõmbamist legaalseks. |
ons see siis illegaalne? kas illegaalne tõmmis mutub legaalseks kui see cd-le kõrvetada? miks muidu toorikutelt autorikaitsjatele obrokit makstakse?
ja kordan veel, et küsimus ei ole selles kas on normaalne et filme müakse ilma subideta või mitte vaid küsimus on selles, kas subide pakkumist veebilehel on võimalik vaadata seaduse rikkumisena ja seda on võimalik sellena vaadata. |
kas toorikutelt lisamaksustamist võib käsitleda väljapressimisena kui ükspuha millist sinna salvestatav info kas ei ole autorikaitsjate poolt kaitstud või siis on illegaalne?
ja selle koerte munade ja kõrvade lõikamise analoogiale ei saa ma pihta. näide on hoopis teisest valdokonnast ja see ei vasta üldse kohe mitte subide levitamisele lehekülje peal. |
analoogia on selles, et see on otsitud põhjus /loe pseudoprobleem/ - nimelt pidada need protseduurid loomadele põhjendamatuid piinasid tekitama, arvestamata sealjuures liikide ja tõugude eripärasid, mis põhjustavad neile samadele loomadele pikemas perspektiivis hoopis suuremaid vaevusi kui protseduur, mis neid sellest säästaks... |
1.) kui autor ei saa raha selle eest, et sa selle alla laadinud oled siis on see ju illegaalne. ja oled sa kindel, et kui sa eestis toorikuid ostad, et mingi autorikaitse saab sellelt raha. paluks selle kohta viiteid, sorry sinu sõna pole selle kohapealt midagi väärt.
2.) jällegi see toorikute lisamaksustamine. ma tean, et usas ja kanadas on see olemas aga kas eestis ka?
3.) ja koerte munade lõikamist ei saa kuidagi autorikaitsega võrrelda. ühel juhul on tegemist elusolenditega ja absoluutselt teine valdkond. ja pole seal sulgemisel mingit põhjust otsitud. sest omanikud on konkreetselt seaduse vastu eksinud.
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
14.10.2005 15:39:50
|
|
|
Kui subtiitrite jagamine illegaalne on siis miks pagana pärast on eesti suurimate ISP'de FTP'd maast laeni täis igasugu priaasju, k.a filme ning softi. On ju näiteks Elion üks suurimaid piraattarkvaraga võitlejaid Eestis.
Enamasti eesti enda looming koristatakse sealt üsna kiiresti kuid välismaa asjad ei huvita vist kedagi. Miks on subtiitritega teistmoodi?
Praegu peaks hoopis ISP'd oma serverite üleval hoidmise eest kohtusse saatma.
|
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
14.10.2005 15:42:54
|
|
|
EAKO läks täiesti mõttetu puu alla haukuma. Mis nad sellega saavutada tahavad? Minu arust lihtsalt näidata, et nemadki teevad midagi ja EL-i ees pugeda, et vaata kui pisikese asja pärast me nii suurt vaeva nägime
Suht mõttetu tegevus nende poolt. Oleks võinud selle aja, vaeva ja raha panna magama mõne piraatlusega tegeleva poe,putka või turu peale.
EL ise ei tee arvatavasti väljagi sellistest lehtedest, et nemad ikka püüavad suuremaid kalasid.
Ise õnneks saan inglise ja vene keelest aru kuid mõnikord on tulnud ette, kus film on pilude, itaalia või hispaania keeles ning siis saanud vaevaliselt otsida subtiitreid. Muidugi isa mul ei saa inglise keelst aru ning talle olen pidand ka subtiitreid otsima Aga nüüd mis, pean siis vaatama poes pensionäride filme aastast 2000 kus olid eesti keelsed subbid all , täiesti ajuvaba.
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€
viimati muutis kjaups 14.10.2005 15:43:28, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
3 :: |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
dante
HV vaatleja
|
14.10.2005 15:43:22
|
|
|
tsitaat: |
subtiitrite tõlkimine on sama kui võtad raamatu tõlgid selle eesti keelde ja siis jagad inimestele laiali.
|
aga autori teos tuleb sellega kaasa. ehk sinu n2ite puhul oleks 6igem 8elda et t6lgid raamatu eesti keelde ja myyd koos autiri raamatu lisana ta maha st. autor saab sellest otseselt kasu....
tiiter k2ib filmiga ka kokku. v6i teab keegi inimest kes aint tiitreid loeb ?
N2ide: ostan post filmi ja kakun tiitri netist talle juurde. Kas sellise tegevuse k2igus saab autor kahju ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
someOtherDude
HV kasutaja
|
14.10.2005 15:48:58
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Kui subtiitrite jagamine illegaalne on siis miks pagana pärast on eesti suurimate ISP'de FTP'd maast laeni täis igasugu priaasju, k.a filme ning softi. On ju näiteks Elion üks suurimaid piraattarkvaraga võitlejaid Eestis.
Enamasti eesti enda looming koristatakse sealt üsna kiiresti kuid välismaa asjad ei huvita vist kedagi. Miks on subtiitritega teistmoodi?
Praegu peaks hoopis ISP'd oma serverite üleval hoidmise eest kohtusse saatma. |
kurat teab miks ta teistmoodi on. igaljuhul kellelgi oli vaja et see stuff sealt eemaldataks ja kuna eksiti autorikaitse seaduse vastu siis oli see kergelt tehtav.
to dante:
kahju ei puutu asjasse ju. kõik sellised küsimused on mõttetud. küsimus lebab selles kas eksiti seaduse vastu või mitte. kuna filmi juurde käiv tekst on selle osa ja selle avalik levitamine on seaduse vastu eksimine siis oli saidilt stuffi eemaldamise nõudmine õigustatud.
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ahheron
HV kasutaja
|
14.10.2005 16:02:38
|
|
|
Mis siis et sub'e ei kasutanud eriti, kuid tõesti peaks ära märkima, et tegemist on kuidagi halenutuse asjaga. Oleks nad siis tõesti mingi piraadiputka kinni pannud....
Welcome to Estonia
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Le Inc
HV Guru

|
14.10.2005 16:10:52
|
|
|
kurat teab miks ta teistmoodi on. igaljuhul kellelgi oli vaja et see stuff sealt eemaldataks ja kuna eksiti autorikaitse seaduse vastu siis oli see kergelt tehtav.
|
Mina küll tean "miks", herr moraali_jünger - loodus&rahaseadus. Elion, starman, stv jms. Ettevõtete välislingid tõmmataks kohe kooma kui kõik vennad väljamaalt kraami kakkuma hakkavad. Kuna välislink maksab palju, palju , samas Eesti sisene võrk ju tasuta käes. Ehk leiad seose!?
Nagu ma ka enne mainisin on subtiitritega tegemist väikestviisi "heategevusega" või panusega eesti keelde ja kultuuri. Ma ei tea kas see nii seaduskuuleliku kodaniku ajukoore alla mahub, aga kõik siin ilmas pole nii lineaarne ja seaduseparagrahviga reguleeritav. Näiteks need tobedad Euroopa Liidu poodide ja toitlustusasutuste reeglid, kus a la iga 10 poe ruutmeetri kohta peab olema üks peldik ja kaks kraanikaussi jne. Samas kuskil Itaalia küla turgudel ja poodides valitseb selline korralagedus, mis pigem meenutab mõnd India turgu kus lehmad autode vahel jalutavad ...
Minu arvates pole see koht kus seaduseparagrahve jälgida ja "pahadele" pasunasse anda (kuigi ma olen üsna kindel, et sellest seadusest saaks teatud selgituste ja viguritega mööda minna) ... Tänapäevane robinhoodlus!?
viimati muutis Le Inc 14.10.2005 16:11:04, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
LauriTed
HV Guru
|
14.10.2005 16:14:46
|
|
|
Millegi nihukese p*saga saab ainult Eesti Vabariik hakkama. Samas minnakse ikka kõige väiksemale kallale .. elementaarne loodusseadus.
Ohh .. pole lihtsalt sõnu.  |
Kuradi pugemine Aamerikale pigem. Ennem võiks TORU foorumi kinni panna
Lugesin teema läbi ja näen, et HV rahvas on tõsiselt vihane ja mures, et kõik see vaev ja aeg lihtsalt ära kustutakse.
Aga kas keegi ei saaks midagi selles suhtes ettevõtta, saata kiri vms?
|
|
Kommentaarid: 248 loe/lisa |
   |
2 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tbit
HV Guru
|
14.10.2005 16:22:04
|
|
|
kui oleks oskusi siis teeks ka nagu ameerika filmis ja häkkiks kuskilt telefoni putkast sisse ning kuskutaks kõik raske tööga saavutatud eako kodulehe failid, ainuke asi on et seal pole midagi mille parast vaeva näha
_________________ DVD is da 4483MB :-/)
|OSTAN|-> T43 pikk jahutus |
|
Kommentaarid: 264 loe/lisa |
   |
229 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
14.10.2005 16:25:46
|
|
|
Ma mõtlesin, et lähen vaatan, mis nad enda saidil ka kirjutavad ja äkki ka näen, midagi asjalikku, mis nad on korda saatnud, aga VÕTTA NÄPPUST kõikjal silmitseb selline tekstike
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
praxe
HV kasutaja
|
14.10.2005 16:33:47
|
|
|
tsitaat: |
kahju ei puutu asjasse ju. kõik sellised küsimused on mõttetud. küsimus lebab selles kas eksiti seaduse vastu või mitte. kuna filmi juurde käiv tekst on selle osa ja selle avalik levitamine on seaduse vastu eksimine siis oli saidilt stuffi eemaldamise nõudmine õigustatud. |
100 prosse kindel küll pole, aga kas seaduse järgi ei peaks iga toodet eraldi kontrollima, et kas ikka on vastava filmi juurde käiv tekst? minu mäletamist mööda oli vist nii...
siit siis võiks järeldada, et kui tõlkija on vead sisse lasknud, pole see enam filmi juurde kuuluv tekst
kahtlen kõvasti, et nad tuhanded tekstid ükshaaval üle kontrollisid.
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Motiv8
Kreisi kasutaja

|
14.10.2005 17:06:49
|
|
|
Subclubi omanikud võiksid teada anda kui nad kuhugi välismaa serverisse subtiitrid üles laevad, ei tahaks, et see kogu päris kaotsi läheks.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|