praegune kellaaeg 17.06.2025 22:22:45
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tarantel
HV veteran

|
03.09.2005 11:48:07
Liteon 52x CDRW on väga aeglane, ei võta pöördeid üles |
|
|
Tervist.
LITE-ON LTR-52327S 52x32x52x PILT
Probleem algas mõned nädalad tagasi, nimelt hakkas väga tihti tulema Write error. Mõtlesin et mingid saastad toorikud vms ja ei teinud sellest väga suurt probleemi. Viimasel ajal hakkasid probleemid aga tekkima ka usalduse võitnud Verbatimidega- kirjutab vapralt ja siis mingil hetkel tuleb lihtsalt Write error.
Ükskord ei õnnestunud enam kirjutada minu Seninteli RW peale, andis samuti write errori. Samas selle osa, mis juba plaadile kirjutatud oli, sai ära kustutada küll (kasutan nerot).
Päev tagasi viisin sama RW tooriku sõbrale ja ta kirjutas mulle probleemideta mingit datat. Kui hakkasin seda kodus maha kopeerima siis oli aga uus probleem.
CD sisestamisel tõmbas mõnusalt tuurid üles, aga kui ma selle sisu selectisin ja siis enda kõvakettale tõstsin, siis langesid pöörded nii madalale, et lugejat ei olnud enam kuuldagi. Kopeeris nagu mingi kiviaegne 1X lugeja. Plaadil olid mingid pildid, mille nimesid muidu ei oleks jõudnud lugedagi, nüüd seisis üks nimi (kopeerimis-aknas) 5 sekundit ees. Lõpuks kopeeris kõik küll veatult ära aga närvi ajab selline asi küll meeletult.
Enam vist midagi kirjutada ei saagi, saan koguaeg mingi write errori. ei taha toorikuid kah raisata enam.
Ühesõnaga- plaadi sisestamisel võtab pöörded üles, edasi on nagu tigu.
Peategelane on 1,5 aastane, kirjutatud temaga eriti midagi ei olegi ja loetud kah suht vähe.
Help
-edit-
tegin talle device manageri alt reinstalli, kõik endine
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
iz3
HV vaatleja
|
03.09.2005 12:49:54
Jah |
|
|
Ühel ahvil on sama lugu mingi teise lite-on tootega, põhimõtteliselt sa peaks proovima laserpea puhastamist. Tolmu täis.
Sellepärast ei võtagi pöördeid ülesse et ta üritab lugeda 2x või 4x kiirusel, kuna kiirematel ei saa ta lihtsalt infot kätte.
Tee lahti ja puhasta.
"Never toutch the lens"
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarantel
HV veteran

|
03.09.2005 13:11:46
|
|
|
liiga varakult tegin selle teema.
Proovisin nüüd erinevaid originaal (pressitud) plaate ja mingeid teistes masinates kirjutatud plaate ja minu üllatuseks toimis kõik nagu tarvis. Kiirus oli olemas ja pöörded võttis üles. Ei saagi nüüd aru enam, on siis tegu raua või softi probleemiga et teatud plaadid nii aeglasesti töötavad (teistes masinates ikka normaalkiirusel). Katsetan veel natukene, õhtu poole saan lisainffi anda.
Ometigi see ei seleta neid lõputuid write erroriga minema visatud plaate
|
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarantel
HV veteran

|
07.10.2005 18:06:18
|
|
|
tõstan seisma jäänud teema uuesti päevakorda, kuna kõik läheb üha segasemaks.
Kuna ma kusagilt puhastusplaati leida ei suutnud, võtsin selle LITEONI lahti. Hammasrataste vahel ja kiipidel oli õige pisut tolmu, laser säras aga kogu oma hiilguses vastu. Ideaalselt puhas. Lahtivõtmisega rikkusin muidugi garantiikleepsu, olin lähtunud sellest, et puhastamine lahendab probleemid.
Peale üürikest ülevaadet panin asja uuesti kokku ja ühendasin teise arvuti taha. Arff tundis selle ka kohe ära ja tegin kirjutamis testi. Tegi mingi 7% ära, seejärel WRITE ERROR!
Panin sama RW samas masinas olevasse Plextorisse, lasin puhtaks ja tegin temaga sama katse. Kõik töötas. Ja minu LITEON luges selle plaadi ka välja. Ka teisel katsel WRITE ERROR :'( Seega on arvutipoolne tarkvaraviga välistatud.
Neros on seal all mingi kast (mälu järgi ei mäleta enam)- Drive status vms
tavaliselt on see OK/Ready või midgi sarnast, minu puhul oli seal tekst Failed.
Koomiline on see, et loeb kõik plaadid puhtalt välja. Mõne puhul oli ka probleem, et ei võta pöördeid üles, seda ei saa hetkel uuesti kontrollida.
Et mida teha. Omal ajal maksin selle eest 650.-, Gennetist. Nüüd garantiid kaa enam ei ole.
Eespool pakuti välja, et firmware uuendada, aga pole nagu kuulnud, et see riknema peaks
ennem oli ju kõik korras. Kuni ühel päeval avastasin, et natuke palju toorikuid läheb metsa.
Help.
Siin lisan veel pildi (enne lahti võtmist), kus mingi toorikuga kirjutamine õnnestus. Kiirusel 48X ajaga 10 min
|
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
08.10.2005 20:19:59
|
|
|
Oot-oot, sa pole ühegi teise softiga peale Nero proovinudki ja leiad, et "tarkvara viga on välistatud"?!? *Esimene* asi (peale vaikimisi kasutatava proge re-installi) on progevahetus. Nero kasutab omaenda (eraldiseisvat) ASPI draiverit... saad 100% välistada et too DLL on täiesti korras? Firmware'i vahetus on kah suht elementaarne - soft vast tõesti ei ole riknenud, aga draiv on tahest-tahtmata kulunud ja error võib alles nüüd avalduda.
BIOSis/Winnis draivi sätted on õiged ja mõlemas ka DMA sisse lülitatud (see et ise kmidagi muutnud ei ole ei tähenda, et tingimata midagi muutunud ei ole )
Näidust niipalju et see ongi just seda - lihtlabane näit, vähemalt Nero puhul. Kusagil ei garanteerita et ka tegelikult selle kiirusega kribatakse. Nero laseb ka tegelikku kiiruse näitamist sisse lülitada, soovitaks seda teha (7.x sarjal on asi juba proge enda sätetes teostatav, 6.x'il peab käsitsi registri kallale minema)
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarantel
HV veteran

|
08.10.2005 21:46:20
|
|
|
tsitaat: |
Oot-oot, sa pole ühegi teise softiga peale Nero proovinudki ja leiad, et "tarkvara viga on välistatud"?!? *Esimene* asi (peale vaikimisi kasutatava proge re-installi) on progevahetus. Nero kasutab omaenda (eraldiseisvat) ASPI draiverit... saad 100% välistada et too DLL on täiesti korras?
|
Ma võtsin draivi enda arvutist välja, üritasin "puhastada" ja ühendasin ta siis teise arvuti taha. Endal Nero 5, seal arvutis oli kõvasti uuem. Pealegi sealne Plextor tegi selle rikutud RW kohe tühjaks ning suutis sama faili paari minutiga sinna kirjutada. Ah jaa,, seal arvutis sain kohe write errori, mingi 20 Mb vast pani peale.
Kodus ei kirjutanud muidu kohe aeglasesti, vaid alguse -30% lasi normaalsel kiirusel ja siis jääb järsku täiesti vaikseks ja potitab oma 1X kiirusel edasi, niiet kuuldagi ei ole. Seda on ka plaadilt näha- hiljem ja aeglasesti kirjutatud osa on aegluse tõttu teist värvi jäänud. Esmasel vaatlusel võib paista et pool plaati on veel tühi.
Praaegult istub mul sahtils, ei taha saasta testimisele enam rohkem aega kulutada. Kuid kuna raha uue jaoks kah veel ei paista(kui juba osta, siis DVD kirj. kunagi), siis oleks vaja ikka tööle saada.
Endal mõistus otsas. Hakkan uurima, kuidas seda firmware updatet tehakse, ei ole nagu midagi kaotada kah PEALE AJA!
|
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
09.10.2005 09:58:48
|
|
|
mul oli ka üksvahe liteoni kirjutajaga sama jama, et ei tahtnud ei kirjutada ega paljusid plaate ka välja lugeda. Avastasin, et CDROM polnud DMA mode's. Kui DMA mode'i panin ja firmware update tegin ning veel kõige uuema nero ka peale panin, kirjutab ja loeb nagu kulda.
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|