Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
bmwturbo
Kreisi kasutaja

|
07.10.2005 21:31:46
Autoriseerimine |
|
|
terv.
Kas ei oleks võimalik lisaks ID-kaardiga autoriseerimisele, ka panga kaudu autoriseerimine, paljudel ei ole ID-kaarti või selle lugejat.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
07.10.2005 21:33:23
|
|
|
minu teada see maksab ning nii kaua kuni HV kusagilt suuremat hulka raha teenima ei hakka sellist autoriseerimist tõenäoliselt ei tehta
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
07.10.2005 23:59:27
|
|
|
ID-kaarti lugejat annab kasutada nt. Elioni esinduses...
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Muhvini
külaline
|
08.10.2005 00:04:44
|
|
|
tsitaat: |
Kas ei oleks võimalik lisaks ID-kaardiga autoriseerimisele
|
ID-kaart on ju nagu nii kohustuslik siseriiklik dokument ja lugeja ei maksa ka eriti midagi
|
|
tagasi üles |
|
 |
bmwturbo
Kreisi kasutaja

|
08.10.2005 03:55:23
|
|
|
Muhvini kirjutas: |
Kas ei oleks võimalik lisaks ID-kaardiga autoriseerimisele
|
ID-kaart on ju nagu nii kohustuslik siseriiklik dokument ja lugeja ei maksa ka eriti midagi  |
ID- kaart olemas, selge eks siis tuleb elionis käia ja ennast ära autoriseerida, sellepärast lugejat küll ostma ei hakka
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
08.10.2005 09:13:32
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
minu teada see maksab ning nii kaua kuni HV kusagilt suuremat hulka raha teenima ei hakka sellist autoriseerimist tõenäoliselt ei tehta |
Misasi seal maksab? Kui igakordne kasutus, siis selle võib ju kasutajale kaela määrida vabatahtlikkuse alusel (me oleks nõus). Iseasi, mis tingimustel HV kvalifitseerub, et talle neid andmeid edastataks.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
08.10.2005 13:44:27
|
|
|
Misasi seal maksab? ...
|
Igakordne kasutus ning mingi miinimum kuu arve on ka mis tuleb igaljuhul maksta olenemata kasutusest. Samuti võib tekkida probleeme sellega, et kas pank on ikka nõus seda suva foorumile võimaldama...
_________________ Remember this day, men, for it will be yours for all time. |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
5 :: |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
08.10.2005 15:27:08
|
|
|
ID kaart v6ib ju olla kohustuslik, aga ID kaardi juurde kuuluvad serdid ei ole seda teps mitte. Seni, kuni EV seadustik ei gratnteeri MITTE MINGIT kaitset identiteedivarguse ohvrile - pigem vastupidi - ise pead t6estama, et Sa kaamel pole, hoian mina oma ID kaardi serte lukustatunda. Sama soovitan teistelegi.
A. P2rastl6unased paranoiaminutid.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
08.10.2005 19:43:06
|
|
|
OFFF, selgita väheke seda mõttekäiku palun. Sain ma õieti aru, et hoidud ID kaarti kasutamast või ...?
Tähendab siis "yours truly" ei ole kursis nende ID sertidega.
|
|
Kommentaarid: 176 loe/lisa |
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
08.10.2005 19:48:15
|
|
|
Kui serdid lukus, siis ei saa kaarti ju ametlikult isikuttõendava dokumendina kasutada?
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Muhvini
külaline
|
08.10.2005 20:08:15
|
|
|
Ardo kirjutas: |
Kui serdid lukus, siis ei saa kaarti ju ametlikult isikuttõendava dokumendina kasutada? |
Ei tohi poes kaardiga maksmisel enda isikut sellega tõendada?
Ikka võib.
Jutt siin siiski elektroonilise allkirja andmisest
|
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
08.10.2005 22:00:42
|
|
|
Ehk siis põhimõtteliselt sama seisukoht mis Jan Villemsonil viimases tehnokrattis?
|
|
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
08.10.2005 22:15:26
|
|
|
imho see, et ID kaart on kohustuslik on total bullshit. mis kuradi kohustuslik? mul juba kaks-pool aastat pass ja siiani piisab! pass või ID kaart, nii on need lood, ning seni kuni pass läbi ei saa pole ka plaanis id kaarti tegema hakata...
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Muhvini
külaline
|
08.10.2005 22:26:08
|
|
|
on reisidokument
|
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
09.10.2005 00:06:40
|
|
|
Kui serdid on lukus siis ei saa kasutada "elektroonilise isikutuvastuse" ja "digiallkirja" funktsioone. Nende funktsioonide kasutamine _ei ole kohustuslik_ !!! Kaart kui isikut t6endav fyysiline dokument kehtib ikka.
A.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
09.10.2005 00:22:58
|
|
|
on reisidokument |
jah, aga isikut tõendav dokument ikkagi! võrdväärne ID-kaardiga mis ei toeta elektroonilisi funktsioone.
_________________ GitHub
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
09.10.2005 00:36:45
|
|
|
madedog kirjutas: |
on reisidokument |
jah, aga isikut tõendav dokument ikkagi! võrdväärne ID-kaardiga mis ei toeta elektroonilisi funktsioone. |
samas mahub normaalselt rahakoti vahele
|
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
henry111
HV veteran
|
09.10.2005 00:38:38
|
|
|
on reisidokument |
jah, aga isikut tõendav dokument ikkagi! võrdväärne ID-kaardiga mis ei toeta elektroonilisi funktsioone. |
samas mahub normaalselt rahakoti vahele  |
asi kisub vaikselt OT , aga siiski osta suurem rahakott
eih tglt võiks olla küll võimalus läbi panga ka autoriseerida
|
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
2 :: |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
GertR
Kreisi kasutaja

|
09.10.2005 00:51:55
|
|
|
See pangaga autoriseerimise teema on ennemgi siit läbi jooksnud.
Ja tulemusena otsustati kõrgemate poolt, et pank on mittekeegi isiku tuvastamise poolelt (ehk siis eraettevõte jms)
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
09.10.2005 01:38:06
|
|
|
on reisidokument |
samas mahub normaalselt rahakoti vahele  |
mahub, aga nagu mainitud... osta suurem rahakott Mul rahakott piisavalt suur selleks, et asi sinna ära mahuks ja ei kortsuks
_________________ GitHub
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
09.10.2005 10:30:58
|
|
|
Tegelikult on siiski parem omada passi JA ID kaarti. Miks - ma olen kunagi passist ilma j22nud - uue passi taotlemine on tylikas ja pikaajaline tegevus. Kui pass on sinu AINUS isikut t6endav dokument ja sa sellest ilma j22d, siis otsitakse arhiivist v2lja k6ik Sinu kodakondsust t6endavad dokumendid ja uuritakse pikalt, kas sina oled ikka sina ja kas sul on 6igus saada uut dokumenti ja yldiselt -- jama kui palju. Kui Sul on kaks dokumenti, millest yks on sul kodus ja teine kaasas ja emb-kumb neist kaduma l2heb ei ole sa kohe automaatselt "kahtlane isik ilma dokumentideta". Seda enam, et enamasti l2heb dokument kaotsi tavaliselt siis kui seda KOHE millekski tarvis on. Minul n2iteks l2ks uue passi saamise kiirendamise protseduur maksma ikka kenakese summa. Seda enam, et kui pass on sinu ainus dokument, siis UUE saad sa AINULT sellest KMA osakonnast, mis sulle passi v2ljastas (v2hemalt oli sedasi veel 2 a. tagasi). Kui Sul on lisaks ID kaart, siis on sinu isik tuvastatud ja uut passi saad endale l2himast KMA jaoskonnast.
Aga see selleks -- teema pealkiri on tegelikult eksitav. Autoriseerimisega pole meil midagi tegemist. See mida tehakse on:
Identifitseerimine ja autentimine
Mina ytlen: mina olen OFFF (identifitseerimine) ja esitan ID kaardi
SK: kui kolmas s6ltumatu osapool kontrollib minu v2idet (ID kaardi serti) ja kinnitab: tema on t6epoolest OFFF (autentimine)
Sama nagu HinnaVaatluse foorumisse sisse logimine: kasutaja kasti kirjutan offf (identifitseerin ennast) ja paroolikasti kirjutan: "minusalajaneparool" (autendin, et identifitseerija on t6esti offf)
Te, h2rrased, unustate muide k6ige lihtsama identifitseerimise/autentimise meetodi. Isikusamasuse tuvastamine dokumendi esitamisel. Arvestades sellega, et osa HV kampa k2ib aeg-ajalt koos 6lut v6tmas ja muudkui tegemas pole ju midagi lihtsamat kui anda HV p6hitegijatele/adminnidele "notari" st. isikusamasuse tuvastamise 6igused. On siililegi selge, et nemad EI OLE huvitatud v6ltskasutajate tekkimisest HVsse. Seega on nad HV samasuse tuvastamise kontekstis piisavalt USALDUSV22rSED "kolmandad osapooled". Pole ju midagi lihtsamat - tuleb kodanik HV 6llelauda, esitab tanelile v6i nevermindile pildiga, kehtiva isikutt6endava dokumendi (millisteks EVs on pass ja ID kaart (juhiluba v6ib aktsepteerida, aga ei pea)). Vastav adminn vaatab selle yle, toksib isikuandmed (nimi isikukood jms.) sisse ja voila - kasutajale ilmubki ruuduke - identifitseeritud ja autenditud dokumendi esitamisel.
A.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame!
viimati muutis OFFF 09.10.2005 10:45:02, muudetud 1 kord |
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
09.10.2005 10:39:36
|
|
|
kiir pass on vist 500eku ja vaid tallinna byroost ja siis ka kolme päevaga.
oli siin ka juhus kunagi ju,mingist naisest kes passi kaotas ja pärast oli tal tegu et
tõestada -kas ta ikka on ev kodaniku nimetust väärt,üks vanematest vene rahvusest.
nii et olen offfiga nõus.
pean ise ka yxkord id ära tegema.passi ikka suht jama kaasas kanda,
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
09.10.2005 10:54:43
|
|
|
Pole veel lubadega hätta jäänud, pass kogub tolmu ja ID kaardi mõte on ainult elektrooniline pool. Kuna see aga võimaldab isiku "tuvastamist" ilma füüsiliste omaduste võrdluseta nägu+allkiri (+võimalikud lisaküsimused kahtluse korral, millele pead kohe vastust teadma) traditsioonilise tuvastuse puhul, siis minu jaoks pole see senisel kujul vastuvõetav. Aga mine tea, äkki mõeldakse midagi geniaalset välja, mis välistaks identiteedi varguse?
Ühesõnaga mõte selles, et autoriseerimine oleks tore, aga ID kaart on minu jaoks seni välistatud.
Edit: õllelaua variant pole sobiv 10k kasutajaskonna puhul.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
09.10.2005 11:23:15
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Edit: õllelaua variant pole sobiv 10k kasutajaskonna puhul. |
millest vaid 0,1 protsenti või väheke enam on koos õllelaua taga aega veetnud. Läheb mõttetuks see asi küll.
|
|
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
09.10.2005 11:43:15
|
|
|
Pole veel lubadega hätta jäänud, pass kogub tolmu ja ID kaardi mõte on ainult elektrooniline pool. Kuna see aga võimaldab isiku "tuvastamist" ilma füüsiliste omaduste võrdluseta nägu+allkiri (+võimalikud lisaküsimused kahtluse korral, millele pead kohe vastust teadma) traditsioonilise tuvastuse puhul, siis minu jaoks pole see senisel kujul vastuvõetav. Aga mine tea, äkki mõeldakse midagi geniaalset välja, mis välistaks identiteedi varguse? |
Autentimine (ID puhul) toimub elektrooniliselt PIN koodide abil. Samas - meie suurep2rased politseinikud, bussikontrollid ja parkimiskontrol8rid on kyllalt p*ska keeranud "tuvastades isikusamasuse" mittelubatavalt - st. kysides isikukoodi. Sellest on m6nel syytul inimesel tulnud KORRALIK JAMA ja t6estamise kadalipp "ma pole kaamel". Ning kuulda pole olnud, et ykski neist isikut eba6igesti tuvastanud kodanikest oleks KARISTADA saanud.
Edit: õllelaua variant pole sobiv 10k kasutajaskonna puhul. |
K6ik 10K kasutajat vaevalt 6llelaua 22re trygivad. K6ik 10K kasutajat vaevalt et nii paranoilised on. K6ik 10K kasutajat ei tahagi ehk ennast autoriseerida. Ma lihtsalt pakkusin v2lja, et 22rmiselt LIHTNE oleks teostada "identifitseerimine ja autoriseerimine HV administraatori poolt" variant. Need 10kond paranoidi kes asjast huvitet on ehk leiavad selle 6llelaua kah yles. Mina n2iteks, kuigi ma HVs 2ri EI AJA oleks küll n6us ennast tuvastama. L6ppeks ei hoita HVs ju mingeid salajasi isikuandmeid - lihtsalt seotakse nickname ja parool Sinu isikuga (Nimi pluss isikukood). T6si küll - parooli ma teeks peale autendi keerulisemaks, sest selline "autoriseeritud" identiteet on kindlasti v22rtuslikum varastada. Mis saaks olla veel lihtsam? Antud juhul teeb peale autendi automaatika tabelisse vastava kasutaja juure "linnukese" - "autenditud" - see "autentimine" on ju yhekordne. Sama linnukese v6ib admin ju manuaalselt panna, kui ma talle ID kaart esitan. Mingit ymbertegemist pole vaja ja kogu protseduur ei tohiks aega v6tta yle 5 sek.
P.S. Lubadest - load EI OLE isiku tuvastamiseks PIISAVAD. On olnud juhtumeid, kus inimesed on pyydnud kaevata, et "miks minu lube ei aktsepteeritud" ja saanud "vastu nina". SEADUSE j2rgi lube V6IB aga EI PEA aktsepteerima isikut t6endava dokumendina!!! Enamik miudugi aktsepteerib, aga ma soovitaks siiski ID/passi kaasas kanda, et mitte "olulise toimingu sooritamisel" ebameeldiva yllatuse osaliseks saada.
P.P.S. Saabusin just tsiviliseeritud maalt, kus on imekaunilt lahendatud dilemma - perioodipilet on isikustatud vs. kontrol8r pole ametiisik kes tohiks sinult dokumente n6uda. Lihtsalt piletikassa v2ljastab sulle nende "tegevuspiirkonnas" kehtiva pildiga "dokumendi" - piletile kirjutatakse peale "dokumendi" nummer ja voila! Ongi isik ja pilet seotud. Mis eriti oluline - dokumendi "nime" jms. andmete v2ljad t2idad sa ISE ja mitte yks seadus ei saa sind SUNDIDA sinna kirjutama oma 6iget nime v6i yldse midagi kirjutama.
A.
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |