praegune kellaaeg 20.06.2025 10:52:41
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
8
HV Guru
|
02.10.2005 02:05:16
Seagate 7200.8 - Problemaatiline? |
|
|
Tegin siinse jutu just eraldi teemana, kuna tegemist on esialgu veel ebaselge olemuse ja ulatusega probleemiga, kuid igaks juhuks kasulik ära mainida (siiski, jutu eesmärk pole mitte hirmutamine!).
Nimelt vastupidiselt veel üpris hiljutistele suurtele positiivsetele lootustele on hakanud ilmnema Seagate uue kaasaegse kõvakettaseeria 7200.8 (200, 250, 300, 400GB) juures kummalisi töökindluse probleeme. Endal mul problemaatilisi kogemusi nendega pole, kuid info on kogutud mitmetest usaldusväärsetest välismaistest allikatest ja foorumitest (internetist).
Üldjuhul on ilming niisugune, et vägagi palju neid kettaid hakkab esimeste nädalate või kuude jooksul koguma massiliselt bad-sektoreid või siis esineb lihtsalt väljalugemisega tõsiseid probleeme. Kuni edasi juba ketas kiiresti töövõimetuks muutub.
Põhjuse olemusest pole täpsemalt räägitud, kuid minu enda puhtsubjektiivne üks oletus on selline: Kuna tegemist on maailma hetkel suurima andmetihedusega platteritega (133GB per platter) kõvaketastega, siis näiteks võib olla ebapiisavaks osutunud peade ja salvestusradade vaheline ühilduvus/kokkujooks/kalibratsioon, umbes lihtpiltlikult väljendudes, et see triip on pea jaoks ikkagi liiga peenike ja raskesti jälgitav. Teine põhjus võib olla samuti seotud suure salvestustihedusega, mille puhul naaberrajad on niivõrd lähestikku, et ühe raja magnetosake võib naabri osakese oma lähi-magnetväljaga teistpidi keerata. Sellest hd-platterite probleemist on ka üldiselt mitmes allikas räägitud, kuigi mitte selle kettaseeriaga seoses.
Huvitav nüanss on seegi, et kuigi see 133GB platter annab Seagate 7200.8 seeriale maailma parima järjestlugemise kiiruse ca 70-75 MB/s (7200rpm ketaste klassis muidugi, samas tehes isegi Raptorile praktiliselt ära) mis on täiesti loogiline tulemus, siis samas aga need 7200.8 kettad on kõikide sõltumatute testijate andmetel näidanud kõige nõrgemaid (aeglasemaid) SeekTime väärtusi - ligi 12ms, mis on tervelt 3ms halvem kui peaaegu kõigi tänapäeva 7200rpm ketaste 8..9 ms SeekTime. Põhjust pole kusagil selgitatud, seega ma pakun ise puupäise oletuse, et juba eos on neile tihedatele platteritele peade kohaleviimisega raskusi olnud ning seetõttu on ketta firmwares midagi aeglustatud???
Muidu üldiselt head ja kaasaegsed kettad ja siiani võtsin ka ma ise nende töökindluse prognoosimisel arvesse Seagate kahe eelmise (Barracuda IV ja Barracuda 7200.7) seeria haruldast ligi 90% ulatuvat kindlalt reaalsuses äratõestatud töökindlusnäitajat ja loogiliselt oletasin, et ei saa siis ka see uus seeria halvem tulema... Kuid hetke töökindlusstatistika kipub halastamatult viitama sellele, et Seagate on oma uuema seeriaga kukkunud töökindluse osas 90% pealt hoobilt lausa 10% peale (kui täpne olla, siis hetkel näitab statistika isegi vaid 5% numbrit, samas ma loodan endiselt, et see number on statistika veaga, kuna kettaseeria on veel vähe aega eksisteerinud ja kasutajate arv samuti mitte piisavalt suur statistika jaoks)!
Muidugi on Seagate viimasel ajal väga kiire tootearendusega olnud ja juba ongi väljas (ning Eestiski müügil) ka veel uuem 7200.9 seeria. Selle kohta aga pole veel mingit tagasisidet ja isegi Seagate enda veebis on selle kohta paljud tooteinfo tabelid üldse sisestamata veel!
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Juhuslik
HV kasutaja
|
02.10.2005 02:22:49
|
|
|
Võin siia juurde lisada, et mu 160GB SATA Seagate suri maha 6'al päeval. Samast partiist teine ketas hakkas ka "kolksuma".
Ilmselt on see uuemate ketaste viga, kuna 120GB Seagate SATA toimetab siiani probleemideta.
_________________ Powered by Tagan |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
SCREAMER
HV Guru

|
02.10.2005 03:23:53
|
|
|
endal 7200.8 250gb ATA kettas, juba 6kuud umbes probleemideta tootab, v2ikne kah
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
Kommentaarid: 436 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
phoenix
HV kasutaja

|
03.10.2005 16:45:31
|
|
|
Kuu aega oman sama ketast mida screamergi - seni probleemideta (ptüi-ptüi-ptüi) ja olen rahul.
8, ehk annad mõned lingid oma allikatele?
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
1 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
04.10.2005 00:46:01
|
|
|
phoenix kirjutas: |
Kuu aega oman sama ketast mida screamergi - seni probleemideta (ptüi-ptüi-ptüi) ja olen rahul.
8, ehk annad mõned lingid oma allikatele? |
Loomulikult ei tähenda see, et iga ketas katki läheb. Senine (mitte veel väga suure baasiga)statistika näitab, et selle seeria puhul iga 9. ketas (1 ketas igast 9st) on õhtale läinud. Seeria 7200.8 on seni eksisteerinud üldse umbes 9...10 kuud, nii et kõik siis selle aja jooksul.
Allikad: Storagereview foorumid, Storagereview reliability database ja selle kirjete üksikkommentaarid, Amazon tootekommentaarid, Anandtech foorumid, ActionFront DataRecoveryLabs, veel paar identifitseerimata juhuslikult internetiotsingust leitud foorumit või tootekommentaari, inside-info ühelt hulgimüüjalt ja ühelt lõppmüüjalt.
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
23.10.2005 13:48:23
|
|
|
Endal hakkas ka kolksuma 120GB Seagate, suvel arvutit niipalju ei kasutanud, nüüd kasutan taas ja ikka üle paari päeva kolksub, kiilub arvuti kinni...seega tuleb defr. tihedalt teha ja uue ketta peale mõelda:(
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|