praegune kellaaeg 27.06.2025 01:57:19
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Plondiin
HV kasutaja

|
16.09.2005 11:31:45
Universaalne tarkvara multimeedia jaoks |
|
|
Ma ei oska otsustada, millise programmmi valida. Kas Adobe Premiere, Pinnacle Studio või mõni muu. Pinnacle puhul pidi siin kellegi sõnul DVD-ks tegemine võtma kaua aega. Kas kellelgi on võrdlusmomenti nende programmide osas?
Aeg-ajalt on vaja teha erinevaid asju - film videokaamerast arvutisse saada ja seda töödelda ja salvestada. Siiani olen kasutanud Ulead Video Studiot (ostsin selle 600.- programmi koos kaardiga ja juhtmega). Muidu mõnus lihtne kasutada, kuid kahjuks ei võimalda paljusid asju teha.
Nüüd oleks vaja koralikku universaalset programmi, mis saaks võimalikult erinevate asjadega hakkama.
Praegu olen hädas, et dvd-lt film arvututisse saada ja seda monteerida, sulatades sinna vahele avi formaadis videojuppe.
Pärast peaks olema võimalus salvestada, mida rohkem on selleks valida erinevaid formaate, seda parem.
Rauafoorumis palusin multimeedia jaoks korraliku arvuti komplekteerida, seega võib pakkuda ka ressursinõudlikumaid programme.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
16.09.2005 12:45:50
|
|
|
Hea oleks, kui kirjeldaksid need paljud asjad ära, teaks keegi, ehk aidata.
Tavaliselt universaalne pole hea.
Aja küsimus on ka selline, et reeglina võtab montaaz kordi rohkem aega, kui dvd tegemine.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plondiin
HV kasutaja

|
16.09.2005 13:38:46
|
|
|
Praegu olen hädas, et dvd-lt film arvutisse saada ja seda monteerida. Tõmbasin eile AoA DVD Ripperi proovivara ja üritasin sellega dvd plaadilt kätte saada ja Ulead Video Studio jaoks arusaadavaks teha. Paraku ei õnnestunud. Esiteks ilmnes, et proovivara võimaldab ainult 10 MB teha. Edasi tahtis ta DivX Codecit, tõmbasin selle arvutisse. Tegin nagu juhendid ees näitasid, kuid lõppkokkuvõttes see AVI ikka käima ei läinud ja Ulead Video studio ka sellest midagi ei teadnud. Võimalik, et asi sellepärast tööle ei läinud, et proovivara piirang 10 MB midagi ära rikkus. Samas pole mõtet ka kohe seda programmi ostma hakata, kui pole teada, kas täisversiooni tulemus teatud programmides probleemideta avaneb. Pealegi pole Ulead Video Studiol sellist effekti, kus saab sujuvalt sulatada, ehk sellist udust üleminekut. Uleadi analoogne efekt on paraku liiga "teraline".
Ausalt öeldes ei tunne ma failiformaatide iseärasusi, rääkimata müstilistest koodekitest. Olen päris ummikus. Kui universaalne programm hea pole, siis oleks hea, kui:
1. saaks sellise(d) programmi(d), mis omavahel võimalikult lihtsalt hakkama saaksid.
2. oluline on, et võimalikult vähe on vaja midagi ümber konvertida ja kvaliteet ei tohi kannatada.
vallo kirjutas: |
Hea oleks, kui kirjeldaksid need paljud asjad ära, teaks keegi, ehk aidata.
Tavaliselt universaalne pole hea.
Aja küsimus on ka selline, et reeglina võtab montaaz kordi rohkem aega, kui dvd tegemine. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
16.09.2005 15:13:35
|
|
|
Proovisin just seda ripperit - minul küll mingit 10 mega piirangut ette ei tulnud. lihtsalt plõksis alalilma, et osta.
ära divx küll ripi,selle töötlemine on peavalu. mpeg2 on õigem, kahjuks see ripper pakkus ainult svcd formaati, mitte dvd oma. Võimalik, et shareware versiooni häda.
studio teeb sulatused küll ilusti.
Mis formaadis peab Sul lõpptulemus olema?
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plondiin
HV kasutaja

|
16.09.2005 17:56:56
|
|
|
Kas ei ole siis programmi, mis selle dvd formaadi ära tunneb ja laseks sinna avi juppe sisse pista? Lõpptulemuse formaat võiks olla selline, et avaneks igas arvutis. Seega ei saa seda dvd formaati ikkagi jätta. Aga dvd on vist kõige kvaliteetsem ja samas väikseima mahuga? Kui see mpeg2 formaati rippimine ei tekita kvaliteeteedikadu, siis võiks see sobida. Mpeg2 peaks vist Windows Media Playeriga ikka avanema? Iseasi kui suur see mpeg2 fail tuleb, äkki ei mahu plaadile ära?
Minu Ulead VideoStudio7 annab salvestamiseks avi (PAL DV), flc, fli, flx, mpg, rm, uis, wmv, asf, mpeg (PAL VCD), mpeg1 (PAL 352x281 25fps).
vallo kirjutas: |
Proovisin just seda ripperit - minul küll mingit 10 mega piirangut ette ei tulnud. lihtsalt plõksis alalilma, et osta.
ära divx küll ripi,selle töötlemine on peavalu. mpeg2 on õigem, kahjuks see ripper pakkus ainult svcd formaati, mitte dvd oma. Võimalik, et shareware versiooni häda.
studio teeb sulatused küll ilusti.
Mis formaadis peab Sul lõpptulemus olema? |
|
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
16.09.2005 18:25:09
|
|
|
nii kirvega võttes on dvd formaat mpeg2.
muidu üks päris hea programm on, mis nagu selle kõigega peaks hakkama saama - Final Cut Pro (ja DVD Studio Pro).
aga need vist sinu puhul ei aita, kuna need töötavad OS X all.
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|