Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Foorumi mammutteemad märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
dvd vader
HV Guru

liitunud: 26.09.2002




sõnum 31.08.2005 01:34:44 Foorumi mammutteemad vasta tsitaadiga

icon_confused.gif

tundub, et jäi piisava tähelepanuta modereerimist vajavate teemade teemas.... panen siia ka:

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2166066#2166066
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2155749#2155749

tsitaat:
Ma arvan, et paneme selle ülipikale veninud teema nüüd kenasti lukku, sest nõnda tulevad ehk uued küsimused uute teemadena


ee... kas seni pole teemade point olnud selles, et ongi kõik ühes teemas küsimused, mitte eraldi?

kas see pole uue moderaatori poolt natuke liiga radikaalne lähenemine, et kui tundub, et sellistel puhkudel kohe lukku? võib-olla tõesti ei tundu need teemad talle kui ilmselt mingile eksperdile nii huvitavad, aga et kohe lukku... icon_confused.gif ma nagu ootaks, et vähemalt skype'i teema uuesti lahti tehtaks, ei hakka ju uut skype'i teemat tegema??
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wookie
HV kasutaja
wookie

liitunud: 08.08.2005




sõnum 31.08.2005 02:54:40 vasta tsitaadiga

Ei ole mitte mingit mõtet neid teemasid lõputult venitada, sest reeglina lähevad sellised lohed mõttetuks vaidlemiseks kätte, kaob ülevaatlikus, inimesed, kes tahaks leida infot, ei leia seda, sest keegi ei hakka kümnelehelist teemat läbi lappama, kokkuvõttes on teemast kasu väga vähestele. Tulemuseks on samade küsimuste ja probleemide üha uuesti ja uuesti püstitumine.
Pigem olgu teemasid rohkem kui mitte kunagi lõppev targutamine...

Skype teema sai lukustatud seetõttu, et viimased viis postitust sisaldavad gprs või mitte-gprs teemalist vaidlust, mis oma iseloomult ei ole skypega kuidagi seotud (olenemata sellest, et seda gprsi tahetakse skype tarvis kasutada).

Modereeritav "Foorum andmeside ja selle probleemide jaoks" on vaadeldav kui kollektiivne looming, millest on kasu vaid juhul kui sellel on teatav ülevaatlikkus, ehket foorumis olevat on võimalik kasutada ka peale ühele või teisele küsimusele lahenduse leidmist.

On ilmselge, et vaidluses selgub sageli tõde, kuid jällegi, selleks, et sellest tõest ka hiljem midagi kasu oleks, on teatav ülevaatlikkus oluline, mistõttu on IMHO mõistlik suunata kasutajate vaidlust teatud distsipliini raamidesse.

Mis puutub teemade huvitavusse erineva tasemega kasutajate seisukohalt, siis ei ole selles küsimuses, tulenevalt kasutajate taseme väga suurest erinevusest (mis on ka igati loogiline), mitte mingit inimlikku kompromisse nii ehk naa võimalik leida - me ei saa teemasid jagada huvitavateks ja mittehuvitavateks, mistõttu tuleks lähtuda jällegi foorumi, kui kollektiivse loomingu, eesmärgist.

Kindlasti on modereerimine või modereerimata jätmine (olenemata sellest, milliste vahenditega seda tehakse) pahatihti raske otsus, mille puhul kõikide huve võrdselt arvestada ei ole võimalik, seetõttu ma leian, et eelistatult tuleks lähtuda kasulikkusest ning asjalikkusest. Viimastel on omadus teema pikkuse kasvades kahaneda...

Tjah, võib-olla ei olnud antud juhul teema sulgemise põhjus (muuta antud vaidlust ülevaatlikumaks ning kasulikumaks) piisavalt selgelt väljendatud - my bad, kuid ma leian endiselt, et ülipikkade teemade piiramine on vajalik - ütleme, 4 foorumilehekülge võiks olla see piir, millest alates on vestlus juba algsest teemapüstitusest mõttetult kaugele libisenud, teema läbilugemine igale normaalsele inimesele koormavaks muutunud ning mistõttu kuskil teema keskel leiduvat iva enam keegi kurat ei leia.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.08.2005 03:02:53 vasta tsitaadiga

wookie, siis peaks ehk neid teemasid tihedamini puhastama, et teemas oleks vaid kasulik ja asjakohane info?
St. milleks sulgeda läbuks kätte läinud teema - kas suuname selle arhiivi või prügikasti ja teeme teise samasuguse?
Või mingi kolmas variant? icon_rolleyes.gif

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
wookie
HV kasutaja
wookie

liitunud: 08.08.2005




sõnum 31.08.2005 04:13:58 vasta tsitaadiga

Üldiselt.. Üle modereerida ei maksa, see on selge - paljudel on selline alateadlik hirm modereeritud foorumisse kirjutada, samas läbu ja tühi soolapuhumine peletab kõik vähegi asjalikku nõu anda oskavad tegelased minema... Kuidagi parema tagumikutunde järgi tuleb see kompromiss leida.

Prügikasti on mõtet suunata vaid neid teemasid, mis on tervikuna offtopic.

Arhiveeruvad aga teemad rõõmsalt ise - vanemad vajuvad tahapoole, uued tulevad peale.

Sagedasti korduvate küsimuste esinemise puhul (aga neid ilmselt jääbki esinema), on eeldusel, et probleemi varem käsitlenud teema on asjalik ja mõistliku pikkusega, et inimene selle läbi lugeda suudaks, paslik vastusena viidata tervele teemale - võib olla huvitav ning õpetlik lugeda, kuidas lahenduseni jõuti. Iseasi, kas selline tegevus kunagi toimima saab... aga noh.. mine tea...
On omaette küsimus, kas nõnda viidatud teemadest on sellise viitamise teoks saamisel, mõistlik ilmselge BS eemaldada või mitte, ma ei oska öelda..

Samas jällegi on teatud juhtudel isegi kasulik, kui kunagi ammu arutatud probleemi üle uuesti arutatakse... Reeglina arutavad siis juba teised inimesed, ning nõnda ongi hea - ise lahendusele jõudmine on alati õpetlikum kui kellegi teise lahenduse lugemine, seega "teise samasuguse" teema kerkimine ei ole alati ja ilmtingimata halb (tõsi, eeldusel, et asi ikka mingi terve mõistuse piiridesse jääb).

Üldiselt ma arvan, et ilmselge off-topicu trashimine, voodoo soovitamise vastu võitlemine ning mõttetult pikkade teemade piiramine võiks olla piisav, et tagada foorumis teatav kord ja asjalikkus.

P.S.
Ma saan aru, et inimestele meeldib vahel flame'ida ja eks seda peab kah võimaldama... Oleks ehk päris mõistlik kui saaks selliseid teemasid seadistada nõnda, et nad kunagi ei kerkiks päris üles... vaid jääksid näiteks esimese lehe alumisteks. Tõsi, ma ei tea, kas phpbb seda võimaldab.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

liitunud: 06.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.08.2005 08:35:06 vasta tsitaadiga

... paar tähelepanekut:

- suurtes teemades saab kasutada teemasisest otsingut, seega on kõik kenasti leitav;
- OT, kui see on vajalik, saab teemast välja lõigata ja uue teemana säilitada või kui pole, siis direct split prügikasti !

wookie, siiamaani on reegliks olnud (seda võib ka uue teema postitamisel selle päisest lugeda), et kui samal teemal on foorumis varem arutletud, siis postitatakse ka edaspidi samasisulised küsimused/mõtted/soovitused/õpetused vms. olemasolevasse teemasse. Minu nägemuse järgi on lihtsam otsida ühest suurest teemast, kui n+1 erinevast - otsimisest ei pääse ju nii kui nii üle ega ümber ...

_________________
Kommentaarid: 193 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wookie
HV kasutaja
wookie

liitunud: 08.08.2005




sõnum 31.08.2005 10:31:08 vasta tsitaadiga

Noh jah.. ega traditsioonide vastu saa...

OffTopic:
Küsinud kord üks sõbranna teiselt, et miks ta liha praadides alati lihatükkide servad ära lõikab ja minema viskab? Teine sõbranna mõelnud aga ei osanudki vastata muud kui, et ema tegi kogu aeg sedasi. Jäänud see küsimus teda aga vaevama ning ükskord kui ta emal külas oli, küsinudki, et miks viimane alati liha praadimisel lihatüki servad ära lõikas ja minema viskas. Ema vastas nõnda: "mul ei olnud piisavalt suurt panni, et vajalik arv lihatükke korraga peale mahuks".
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

liitunud: 06.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.08.2005 10:59:33 vasta tsitaadiga

... habemega nali ja IMO nati kohatu antud kontekstis, pole ju tegemist nö. kellegi eeskujul pimesi toimimisega vaid pikema aja jooksul selliseks kujunenud ja ennast edukalt õigutsanud tavaga icon_rolleyes.gif
_________________
Kommentaarid: 193 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wookie
HV kasutaja
wookie

liitunud: 08.08.2005




sõnum 31.08.2005 12:36:43 vasta tsitaadiga

Tõsi, õigustab ta ennast hästi. Antud foorumit kutsutakse üsna avalikult tainaste pesitsuspaigaks...
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

liitunud: 06.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.08.2005 13:30:17 vasta tsitaadiga

... vormi ja sisu vahele ei paneks mina küll võrdusmärki icon_confused.gif Pole meist keegi targana sündinud, kindlasti on mõnele antud vähe rohkem, kui teisele või mõni on end suutnud elu sunnil rohkem harida, kui hall mass keskmiselt, kuid see ei anna veel mingit põhjust teisi mahajäämuse pärast alavääristada. Ma olen nõsu, et ilma teatava konkreetse suhtumiseta, pole võimalik luua keskkonda, mis vastaks teatavatele normidele, kuid samas ei tohiks unustada, et 100% kõigile ideealselt sobivat keskkonda polegi võimalik luua. Sarnaselt, nagu pole keegi veel suutnud igiliikurit luua ja kukkus läbi meie armsa idanaabri idee rahvaste võrdsusest vms., ärgem lootkem HinnaVaatlusest seda, mida ükski teine saranane keskkond iial varem luua pole suutnud ja ilmselt ka kunagi ei suuda ...
_________________
Kommentaarid: 193 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.08.2005 13:30:27 vasta tsitaadiga

DigeBeni, word thumbs_up.gif
Olgem siiski realistid, HV-s pole võimalik ilma ülikarmide võteteta luua ideaalset foorumit.
Ja kas peakski see olema eesmärk?

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
cbr
HV Guru
cbr

liitunud: 01.09.2002




sõnum 31.08.2005 13:47:08 vasta tsitaadiga

wookie kirjutas:
Tõsi, õigustab ta ennast hästi. Antud foorumit kutsutakse üsna avalikult tainaste pesitsuspaigaks...

ot:
No aga sellest staatusest on ju alati võimalus paraneda ja paremaks minna(grammatika ei ole täna sõber). Kuid kui mõnest HV alafoorumist saaks nö "selle ala nohikute mõnus itsitamispaik" siis oleks asi minumeelest palju-palju hullem, kuna seda parandada oleks juba peaaegu võimatu icon_rolleyes.gif
Just my 2 cents.
Kuid see foorum kui kollektiivne looming on minu arust ainuõige suhtumine thumbs_up.gif Sellest peaks kasu olema inimkonnale, kui mõtetega väga suureks minna. Ka lollid küsimused peaksid arusaadava vastuse saama, kuna võibolla tulevikus on see loll küsija hoopis vastaja rollis icon_wink.gif Siin läheb jällegi veits pedagoogikat vaja, et ei läheks a'la ülikooli professor 3. klassi tatikatele tuumafüüsikat seletama 8)
edit3: let the ot end, avastasin mis teemas olen icon_razz1.gif

_________________
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wookie
HV kasutaja
wookie

liitunud: 08.08.2005




sõnum 31.08.2005 14:01:45 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
... vormi ja sisu vahele ei paneks mina küll võrdusmärki

kuid samas ei tohiks unustada, et 100% kõigile ideealselt sobivat keskkonda polegi võimalik luua.


Viimane on muidugi 100% õige.
Vormiga on selline lugu, et võrdusmärki vormi ja sisu vahele loomulikult panna ei saa, kuid ebakvaliteetne vorm kipub välistama kvaliteetset sisu ning vastupidi, kvaliteetne ja korrektne vorm loob mõned eeldused kvaliteetse sisu tekkeks.

Foorumi sisu on seda kvaliteetsem, mida paremini see vastab foorumi teemale ning eelkõige kasutajate soovile. Et aga kasutajatering on lai ning väga erinevate soovidega, taandub modereerimismetoodika valik küsimusele, millise kasutajaskonna huve ja soove rohkem, millise omi vähem eelistada.

Ma ei arva, et minu vaated antud küsimuses peavad ilmtingimata olema õiged, me kõik võime eksida, kuid ma leian, et need vaated on mõistlikud.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

liitunud: 06.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.08.2005 14:31:11 vasta tsitaadiga

... ma ikkagi ei saa aru, mis on paha selles, kui n. mingi konkreetse seadme kohta käivad spetsiifilised küsimused esitatakse ühes teemas ?
_________________
Kommentaarid: 193 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wookie
HV kasutaja
wookie

liitunud: 08.08.2005




sõnum 31.08.2005 14:53:25 vasta tsitaadiga

Selles ei olegi midagi halba seni, kuni teema ei valgu laiali ning selle pikkus jääb mingite terve mõistuse piiridesse.

Näitena, probleemi tõstatanud skype teema ei ole selline - mõne tunni pärast saab sellel teemal vanust kaks aastat. Sirvides neid postitusi seal, märkame, et esindatud on mõned tüüpprobleemid, asjalikud kommentaarid, lihtsalt lahmimine, tillipikkuse võrdlemine, pisut täielikku desinformatsiooni, mõned täiesti offtopic kirjutised ja palju muud... nagu puder ja kapsad. On naiivne loota, et see teema aja jooksul kuigipalju paremaks muutub. Üldiselt võib sedasama öelda ka teiste liiga pikale veninud teemade kohta - tundub mingi seaduspärasus olevat.

Ma ei usu, et teemade liigendamine vähendab ebaadekvaatsete postituste arvu tervikuna, kuid kindlasti hajutab see tegevus niisugused postitused laiali, mistõttu on nende negatiivne efekt väiksem, tulemuseks muutub foorumis olev informatsioon kvaliteetsemaks.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.08.2005 14:58:20 vasta tsitaadiga

wookie, ok, aga kuidas määratleksid sina selliste teemade liigendamise?

Näiteks kas siis:

Skype uudised
Skype probleemid
Skype jne.

icon_question.gif

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

liitunud: 06.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.08.2005 15:31:57 vasta tsitaadiga

wookie

... moderaatorid ei jõua praegustel teemadelgi nii piisavalt silma peal hoida, kui siinkohal soovitakse, mis saab veel siis, kui need mammutteemad killustatakse paljudeks eri teemadeks ? Mina ei pea mõistlikuks probleemist vabanemise eesmärgil, probleemi hajutamist ! Millalgi saavutab ka see hajutatud probleem kriitilise massi ja tõuseb uuesti päevakorda, ning kui kõigi probleemidega nii toimida, siis oleme ükskord kokku kuhjunud portsu otsas, millest ei saa ei üle ega ümber ...

_________________
Kommentaarid: 193 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
dvd vader
HV Guru

liitunud: 26.09.2002




sõnum 31.08.2005 15:35:02 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Näiteks kas siis:

Skype uudised
Skype probleemid
Skype jne

heh.. teame ju väga hästi, mis siis juhtuma hakkab - inimesed ei tea, kuhu täpselt oma asja postitada - kas see lahterdub uudiseks või hoopis probleemiks, ja postitavad valesti, mille tulemusena tekib täpselt samasugune puder ja kapsad, nagu sel juhul, kui on üks suur teema, kus kõik need asjad koos on

tsitaat:
Sirvides neid postitusi seal, märkame, et esindatud on mõned tüüpprobleemid, asjalikud kommentaarid, lihtsalt lahmimine, tillipikkuse võrdlemine, pisut täielikku desinformatsiooni, mõned täiesti offtopic kirjutised ja palju muud... nagu puder ja kapsad. On naiivne loota, et see teema aja jooksul kuigipalju paremaks muutub

icon_question.gif palun lahti seletada, mida tähendab "kuigipalju paremaks"? kas on olemas mingid kriteeriumid, mis on "hea teema" ja "mõnevõrra halvem teema"?
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
OFFF
HV veteran
OFFF

liitunud: 29.07.2004




sõnum 02.09.2005 10:52:31 vasta tsitaadiga

Niipalju, kui mina neist asjadest aru saan, poleks yldse halb, kui mammutteemade "esimene ots" tasapisi ajaloo prygikasit vajuks. Kujutlegem nüüd olukorda, kus linuxi foorums oleks debiani teema, mis algaks potatost, la"heks sujuvalt yle woodyks ja l6ppeks sarge-ga. Sekka vahele veel "glitche" ja "workarounde" ajastutest kus m6ni ylalnimetatutest veel "stableks" polnud kuulutatud. Debiani-murega inimesel poleks sellise gigandiga midagi peale hakata. Samuti oleks sellise teema puhastamine suisa Hereklese va"gito"o". V6tsin vapruse kokku ja piilusin siis natukene seda skype-teemat. See teema kannatab IMHO ikka t6sise "vanadusn6truse" all. Skypest on ju vahepeal mitmeid ja mitmeid versioone ilmunud. Bugisid on paraandatud. Asju on muudetud. Foorum, erinevalt Usenetist sa"ilitab t6esti ajalugu, aga arvuti alal on sellel ajalool tihtipeale ainult ajalooline "kuidas oli" va"a"rtus. Teabeva"a"rtus ja"a"b alles ehk vaid 1% kraamist. Ausalt ytleda, ma esimese hooga mingit HEAD lahendust, kuidas asju tasapisi "ajalooks" liigitada, ytleda ei oska. Tahtsin lihtsalt oma seisukoha kuuldavale tuua. Nimetatud "mammutteemade" ja "lohisevate sabade" probleem ha"iris mind juba enne, aga wookie j6udis selle probleemi t6statamisega ette. Nagu oma olen ma"rganud ollakse juba puhttehniliselt sunnitud piirama otsingu ulatusi jms. asju, sest kasutajad kaebavad, et "foorum on aeglane" jms. Andmebaasimootor vaeseke higistab seda ajalugu jahvatada keel vestil. Mina lahendaksin selle probleemi ehk nii, et teeksin virtualhosti - ajalugu.foorum.hinnavaatlus.ee ja sellele teise MySQL baasi taha. Kord kuus laseksin ka"ima skripti, mis k6ik teemad millel vanust aasta v6i rohkem JA kus pole viimase kuu aja jooksul yhtegi postitust olnud "roomavad" "ajalukku". Ajalugu oleks loomulikult "read only" ja serveeriks ainult ajaloolist ja otsingulist va"a"rtust. NB! toodud ideejupp ei pretendeeri mingil juhul ta"iuslikusele ja ma tean ise ka, et sellise asja ehitamine on suht mittetriviaalne ylesanne. Ka"esolev on lihtsalt va"lja pakutud yhe v6imaliku arengusuunana.

A.

_________________
Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame!
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 29
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

liitunud: 06.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.09.2005 11:08:48 vasta tsitaadiga

... ega need mammutteemad pole tabu, et nendega miskit tarka ei tohiks ette võtta st. kui on olemas mõistlik idee, kuidas mammut pooleks jagada nii, et see ei tekitaks samasiulisi paralleelseid arutlusi, siis miks mitte. Samas, neid mammuteid tuleb ikka kasvatada osata st. kordan veelkord, igasugu jama, ei tasuks neisse suunata, tuleks teha vahet probleemi olemusel, kas see on teemaspetsiifiline või lihtsalt kaudselt sellega seotud. Kahjuks ei ole siiamaani sellist skeemi eriti jälgitud ja sellepärast on ka mammutid igasugu risu täis ...
_________________


viimati muutis DigeBeni 02.09.2005 14:13:18, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 193 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XYZ
HV Guru
XYZ

liitunud: 05.11.2001




sõnum 02.09.2005 14:09:57 vasta tsitaadiga

Eriliselt häirivad silma mitmesse "mammut"-teemasse sisseronivad ostuinfo küsijad, uue versiooni valmimise ja turulepaiskamise "kellaaja"-küsijad.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wookie
HV kasutaja
wookie

liitunud: 08.08.2005




sõnum 03.09.2005 01:19:45 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:

tsitaat:

Skype uudised
Skype probleemid
Skype jne

heh.. teame ju väga hästi, mis siis juhtuma hakkab - inimesed ei tea, kuhu täpselt oma asja postitada - kas see lahterdub uudiseks või hoopis probleemiks, ja postitavad valesti, mille tulemusena tekib täpselt samasugune puder ja kapsad, nagu sel juhul, kui on üks suur teema, kus kõik need asjad koos on


Ega nad peagi teadma. Ma hoiduks plaanidest, panna kõiki nöörimööda käima, sest sellest ei tule midagi välja ning ega poleks sellest ka erilist kasu.

Kuna informatsioon kaotab aja jooksul oma tähtsust (näiteks seesama õnnetu skype teema alguse ots), siis tekib teemade liigendamise läbi olukord, kus vanemad postitused vajuvad uute pealetulles aegamööda tahapoole. Vajadusel saab neile viidata ning paremad palad noppida sticky'desse.
On raske küsimus, kas teemasid tuleks liigendada mammutiks kujuneva teema sulgemise läbi või lihtsalt liigendamisfunktsiooni kasutades - mulle tundub, et esimene on parem, sest sellisel juhul läheb asi uute ja päevakohasemate küsimustega edasi on demand (uues teemas siis juba). Kunagi saab ka see uus teema vanaks ning protsess kordub. Pole ju väga keeruline?

Otsus, millal selline liigendamine toime panna, tuleb ilmselt teha parema tagumikutunde järgi, samuti tuleb sellise otsuse puhul moderaatori paremat tagumikutunnet usaldada (moderaator, keda ei saa usaldada, ei sobi moderaatoriks), sest suure otsustajate kolleegiumi puhul jääb tavaliselt otsus sootuks tegemata - elu on õpetanud.

tsitaat:

icon_question.gif palun lahti seletada, mida tähendab "kuigipalju paremaks"? kas on olemas mingid kriteeriumid, mis on "hea teema" ja "mõnevõrra halvem teema"?


Teema on antud foorumis (andmeside oma siis, mõnes teises foorumis ei pruugi see paika pidada) seda parem, mida informatiivsemad on selles teemas olevad postitused ning mida selgema pildi arutatud asja olemusest lugeja saab. Lihtne, selge, loogiline?

Ütleme nii, et õnneks neid mammutteemasid andmeside foorumis väga palju ei ole, mistõttu ei ole seal see probleem ilmselt väga kriitiline. Samas teistes foorumites raskendavad niisugused moodustised lugemist märgatavalt aga noh.. seal on teised inimesed, kes asja teevad.

--------------------

Mille üle aga võiks mõelda, on andmesidefoorumi sticky'd. Kui me eeldame, et neid juhendeid ja asju saab sinna oluliselt rohkem kui praegu, tekib vajadus nende süstematiseerimiseks.

Pakun välja järgmised jaotused:

Aplikatsioonikiht (kuhu siis läheksid jutud, mis kirjeldavad, kuidas ühte või teist programmi või teenust midagi tegema panna - me eeldame, et nende juhendite lugejal on võrk, kui niisugune korras. Ehk siis jutud programmidest, mis võrguvahendeid kasutavad. Natukene kattub see ilmselt tarkvarafoorumi temaatikaga, kuid ilmselt on selline kattumine mõistlik)

Võrgukiht (kus oleks siis info olukorraks, kus on töökorras nii aplikatsioonid kui ka füüsiline osa (kaablid, modemid, mis iganes) kuid vaadeldakse nii või naasugusete võrguseadistuste ja vahendite tööd. Näiteks mitmesugused NAT'id, tulemüürid (ka personal firewall'id, sest ehki need on tavalised aplikatsioonid, nad pigem pakuvad kui kasutavad midagi), routerid, wifi teenused (v.a. antennid ja kaablid) jne. Võib juhtuda, et see jaotus saab kõige mahukam)

Füüsiline kiht (kuidas teha kaableid, millised pistikud milleks on, millised füüsilise võrgu tehnoloogiad milleks sobivad, wifi füüsiline pool (antennid, kaablid), pmst. võiks siin olla ka jutukesed DSL'ist kui füüsilisest meediast jne).

Need jaotused ei lähtu väga rangelt ISO/OSI mudelist vaid pigem sellest, kuidas lugeja paremini teda huvitava info leiaks.
Loomulikult tuleks need stickyd hoida puhtana desinformatsioonist ning arutlustest (viimased tuleks tõsta tavalisteks teemadeks). Hetkel on näiteks andmeside foorumi juhendite sticky's paar üleliigset postitust, mis selle skeemi järgi sinna ei sobiks, üks nendest minu enda tehtud - ma ilmselt korjan nad sealt millalgi ära.
Samuti tuleks neid sticky'sid ilmselt ka teatud suhteliselt pika aja tagant puhastada, eemaldades info, mis on juba ilmselgelt vananenud.

Vat selline mõte....
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

liitunud: 06.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.09.2005 16:41:19 vasta tsitaadiga

... aga palun, see oleks täiesti mõeldav, ikkagi rohkem, kui praegu ja eks näis, kuidas asjad arenevad sellise süsteemi järgi. Andmeside foorum oleks hea katselava, kuna seal pole siiamaani midagi suuremat selles vallas ette võetud ...
_________________
Kommentaarid: 193 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.09.2005 16:58:00 vasta tsitaadiga

dvd vader,
tsitaat:

heh.. teame ju väga hästi, mis siis juhtuma hakkab - inimesed ei tea, kuhu täpselt oma asja postitada

inimene, kes ei tea, kuhu oma postitust postitada, ongi ilmselt mingi seadme/aplikatsiooni probleemiga, mida ta ei suuda lahendada.
Seega peakski ta postitama probleemide alla. Kui aga kodanik teab asjadest rohkem, postitab ta vastavatesse foorumitesse

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
wookie
HV kasutaja
wookie

liitunud: 08.08.2005




sõnum 03.09.2005 18:31:14 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
dvd vader,
tsitaat:

heh.. teame ju väga hästi, mis siis juhtuma hakkab - inimesed ei tea, kuhu täpselt oma asja postitada

inimene, kes ei tea, kuhu oma postitust postitada, ongi ilmselt mingi seadme/aplikatsiooni probleemiga, mida ta ei suuda lahendada.
Seega peakski ta postitama probleemide alla. Kui aga kodanik teab asjadest rohkem, postitab ta vastavatesse foorumitesse


Mnjah.. Sageli on probleemiks hoopis see, et kodanik ei tea, kus tema probleem on (see, et paljud oma peaga mõelda ei viitsi, on muidugi kah probleem, kuid sageli mulle tundub, et see on just see, mis on meid säästnud tuumasõjast).

Ma üritan millalgi koostada Cisco koolitusmaterjalide baasil probleemide asukoha määramise juhendi(mul on sellist tööjuures tainastele ette andmiseks nii ehk naa vaja, eks postitab siis andmesidefoorumisse kah). Originaalne Cisco juhend on niivõrd ameerikapärane, et valgel inimesel tuleb tahtmine selline tekst metsa visata, kuid samas on seal üsna head pidepunktid, just selle kohta, kuidas teha selgeks, millisel ISO/OSI kihil probleem paikneb...
Spetsialisti jaoks on sedasorti targutused muidugi hingematvalt igavad, kuid algajale võivad nad olla üpris praktilise väärtusega.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
elukaz
HV Guru
elukaz

liitunud: 06.09.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.09.2005 09:32:01 vasta tsitaadiga

Mida ma pole märganud nende mammutite juures on see, kuidas keskmisi lehekülgi kätte saada. Kui mäletad, et mingi inf oli kuskil 50-nda lehe peal 100-st, siis kuidas selle 50-nda lehe kätte saaks (peale sõnaotsingu).
_________________
Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Kommentaarid: 179 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 145
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Foorumi mammutteemad mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.