Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Miks foorum aeglane on? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
neros
HV Guru
neros

sõnum 24.08.2005 19:26:31 vasta tsitaadiga

nevermind kirjutas:

mis siis ette võtta? - näiteks on ühel korral juba kustutatud kõik üle aasta vanused teemad.
ehk peaks seda kordama? kustutamisele läheksid teemad, mille viimasest vastusest on mõõdunud rohkem, kui aasta ning mis ei ole märgitud HV kullavaraks?

toetan kahe käega thumbs_up.gif
Ise kasutan mudugi väga tihedalt HVF, aga sellist aeglust pole nagu näinud väga tihti icon_confused.gif Heal juhul ehk paar korda nädalas kohtab sellist asja, et laeb tsuti kauem lehte.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 24.08.2005 19:32:06 vasta tsitaadiga

Tegelikult võiksid hädalised rohkem ja täpsemat infot üritada anda, kui aeglane see värk neil on. Kui tihti venib ja kui aeglaselt siis asi käib.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
AMD
HV veteran
AMD

sõnum 24.08.2005 19:34:43 vasta tsitaadiga

Ärge nüüd kõike neid teemasi, kuhu aasta postituatud pole, küll ära kustutage icon_wink.gif
Parem kustutada sellised teemad, mida mitte keegi pole pikemat aega vaadanud...

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 24.08.2005 19:36:24 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Tegelikult võiksid hädalised rohkem ja täpsemat infot üritada anda, kui aeglane see värk neil on. Kui tihti venib ja kui aeglaselt siis asi käib.
Täna korra laadis foorumit 11s lehe all oleva info järgi. Millal varem nii aeglane oli, ei mäleta. Üsna kindlasti rohkem kui kaks-kolm päeva tagasi
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 24.08.2005 19:40:34 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
XYZ kirjutas:
Täna korra laadis foorumit 11s lehe all oleva info järgi. Millal varem nii aeglane oli, ei mäleta. Üsna kindlasti rohkem kui kaks-kolm päeva tagasi
Oli sellel lehel juhtumisi ohtralt pilte või oli enam-vähem tavaleht --- nii 99% tekst + avatarid.
tagasi üles
Juhan88
HV Guru

sõnum 24.08.2005 19:41:08 vasta tsitaadiga

Mul on tihti just nii, et tahan mingit teemat uues TABis avada (Opera) ja siis on laadimine aeglane...või ei lae üldse.
Siis ma avan mõne teise teema ja see tuleb ilusti lahti.Proovin uuesti eelmist teemat...ikka ei saa.Siis teen refreshi ka kõik avaneb kenasti.

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 24.08.2005 19:51:50 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Oli sellel lehel juhtumisi ohtralt pilte või oli enam-vähem tavaleht --- nii 99% tekst + avatarid.
Kui õieti mäletan siis oli tegu "vaata postitusi alates viimasest külastusest" lingiga, seega ega seal vist erilist graafikat ei olnud
tagasi üles
neros
HV Guru
neros

sõnum 24.08.2005 21:42:28 vasta tsitaadiga

Niisiis... just õnnestus mul kogeda 2-minutilist lehe avanemist. Tegu siis nii HVF avalehega kui ka teemaga kus avalikult XYZ vastu üles pöörduti... (mitte et see rolli mängiks, aga seal ei olnud just eriliselt graafikat)
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 24.08.2005 21:42:48 vasta tsitaadiga

madedog, sama siin icon_neutral.gif
Kommentaarid: 463 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 360
tagasi üles
Terminator III
HV veteran

sõnum 24.08.2005 22:00:25 vasta tsitaadiga

Niivõrd võimas server peaks ju vastu pidama sellisele "liiklusele", või ma eksin? Ehk midagi valesti konfitud vms icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 201 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 15 :: 21 :: 61
tagasi üles
taifunk
HV Guru
taifunk

sõnum 24.08.2005 22:08:03 vasta tsitaadiga

madedog kirjutas:
Niisiis... just õnnestus mul kogeda 2-minutilist lehe avanemist. Tegu siis nii HVF avalehega kui ka teemaga kus avalikult XYZ vastu üles pöörduti... (mitte et see rolli mängiks, aga seal ei olnud just eriliselt graafikat)

Seda sama avaliku pöördumise teemat laadis mul 173 sek ehk ligi 3 minutit...

Varem pole nagu seda aeglust tähele pannudki, ent see oli küll liig icon_sad.gif

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 24.08.2005 22:13:38 vasta tsitaadiga

Terminator III, hinnaandmebaas https://www.hinnavaatlus.ee/ ju ise ka icon_wink.gif
tagasi üles
Juhan88
HV Guru

sõnum 24.08.2005 23:04:48 vasta tsitaadiga

tsitaat:
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

tsitaat:

Viga!
Fail: php-inc/class.generator.php
Rida: 54

Andmebaasi serveriga ei saadud ühendust!
Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2)

Esimene tuli foorumis ette, teine www.hv.ee lehel.

nevermind
HV Guru
nevermind

sõnum 24.08.2005 23:20:27 vasta tsitaadiga

jep see oli hetkel normaalne
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 24.08.2005 23:26:59 vasta tsitaadiga

praegu jälle avanes aeglaselt icon_neutral.gif
tagasi üles
taifunk
HV Guru
taifunk

sõnum 24.08.2005 23:45:04 vasta tsitaadiga

Huvitav, kas seda uimerdamist saab kuidagi loogiliselt ka seletada? Kas siis samal konkreetsel momendil satub liiga palju päringuid ühele ajahetkele? Või siis järjepidevalt suurenevat andmebaasi ei suuda enam soft ära jooksutada... Äkki annaks siis koodi optimeerida?!

Eelkõige tuleks siis ikkagi seda otsest põhjust otsida, et seejärel saaks vastavaid abivahendeid kasutusele võtta.

neros
HV Guru
neros

sõnum 25.08.2005 01:13:15 vasta tsitaadiga

Aga see andmebaasi splitt mis siin vahepeal oli, kõlbaks ka ju ära teha või ma eksin? Samas jällegi vist võtaks liigvanade teemade hingusele saatmine vähem aega kui andmebaas splittida... seal ju TOHUTULT querisid tarvis teha, ning 1,6GB andmebaasi pole niisama lihtne splittida (tean omadest kogemustest, et juba 3 megasega ajusid n*ssida on õudne)
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 25.08.2005 02:03:09 vasta tsitaadiga

Karta on et splittimise puhul on kõige keerulisem see kuidas foorumile selgeks teha et on kaks andmebaasi.

Samas võibolla saaks teha sedasi et vanad teemad mis on lukus või lihtsalt väikese loetavusega salvestatakse staatiliselt kettale ning eemaldatakse aktiivselt kasutatavast andmebaasist. Sedasi peaks ka PHP parsimise võrra kiiremaks saama.

tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 25.08.2005 02:16:17 vasta tsitaadiga

mina olen pidevalt HV-s, ööl ja päeval, hommikul ja õhtul, mulle tundub, et suuremast osast HV kasutajatest rohkem, aga ei ole ühtegi korda veel mingit uimamist täheldanud selles ajavahemikus, kui siin osadel probleemid tekkisid. icon_confused.gif

mulle tundub isegi, et HV foorum on kiirem kui enne neid suuri muutusi, millest siin juttu on olnud, vanasti uimas küll mõnikord täiega, aga praegu pole mingeid probleeme juba tükk aega täheldanud

ma olen juba vaata et fanaatiliselt püüdnud tabada hetke, kus uimama hakkaks, aga pole õnnestunud
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 25.08.2005 08:29:22 vasta tsitaadiga

... nüüd olukorda vähe anaüüsides, tuleb tõepoolest tõdeda, et niisama foorumit lugedes, tuleb uimamist harva ette, kuid postitamisel uimab päris tihti - umbes 3 postituse kohata 1 kord (seda siis aktiivsemal ajal). Samas, miks eelnevalt asjaolu tähelegi ei pannud, võib tuleneda sellest, et harjunud väljamaa foorumeid lugema ja kui nondega võrrelda, siis tõepoolest, HV uimamisest oleks lausa häbi rääkida icon_redface.gif Asja ei saa muidugi kalevi alla panna st. praegused üksikud ilminud, võivad peatselt kasva üle pea, kuna kool on algamas ja seega ka aeg, mil kasutatakse HV -d kõige enam. Väheke nutune on kogu aeg andmebaasi kärpida, niigi on kaduma läinud paljud iidvanad teemad, mis oleks praegu päris huvitavad lugeda, kuid kuna neid polnud meeles kullavaraks märkida (enne esimest suuremat puhastust, seda funktsiooni vist veel polnudki), pole neid ilmselt enam olemas. Mina võtaks andmebaasi kärpimise asemel ette serveri enda tõsisemat sorti monitoorimise - andmemahtude ja jõudluse tarbimise võrdluse olemasoleva ressursi, ning teiste kogemustega (kui seda veel tehtud pole). Kuidagi raske uskuda, et selline paugupill juba pudelikaelaks muudtunud on icon_rolleyes.gif

... samas, võiks ka teoks teha XYZ'i ammuse soovituse ja konstrueerida teemadele aegumine st. seda saaks siis teemaalgataja või moderaator määrata, kaua teema foorumis püsib ja mingi kell igal ööl, jookseb skript läbi andmebaasi ja kustutab aegunud teemad ...

viimati muutis DigeBeni 25.08.2005 08:48:12, muudetud 4 korda
Kommentaarid: 198 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 163
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 25.08.2005 08:45:15 vasta tsitaadiga

taifunk kirjutas:
madedog kirjutas:

Seda sama avaliku pöördumise teemat laadis mul 173 sek ehk ligi 3 minutit...

Varem pole nagu seda aeglust tähele pannudki, ent see oli küll liig icon_sad.gif
Veidi OT aga mõnevõrra ka mitte: lugesin siin mainitud avalikku pöördumist, kahju, et ise seal paari seletust anda ei jõudnud - äkki siiski kõlbavad nad siia
- sõna "määgimine" millest kinni haarati ja mille üle solvuti oli kasutusel selles mõttes, et väga palju tehakse topeltposte - üks ütleb midagi ees ja teistelt tuleb täpselt sama takkatraavi, ei mingit omapoolset lisa, sama on osade teemadega, neid kiputakse kah hoolega mitmekordselt tegema. Kahjuks on selline täpselt sama kordamine mingil määral oma kohal vaid teatud temaatikas - nagu õnnitlused, kaastundeavaldused jms. - ning isegi nende puhul peetakse heaks tooniks, kui vähegi suudetakse, veidi sõnu varieerida. Täpselt sama tuleb ühtedelt armsatelt koduloomadelt, kes muud ei oska üleüldse ja mida ma seetõttu asja sisu/olemuse lühidaks (ühesõnaliseks) esitamiseks kasutasin.
- konkreetse google loo juurde tagasi pöördudes, pagan võtku, ma ei saa rahvast eriti aru --- kord kiidate heaks, et sarnased asjad kogutakse ühte teemasse --- MSN teemat ühena hoida kiidate heaks, Google teenuste oma järsku enam mitte. Palju neid Google teenuseid arvate tulevat ja nendega seonduvaid probleeme. Võrdlus MS-ga on täielik demagoogia, MS pakutav on ikkagi tohutult suurem ja laiaulatuslikum. Kutsete suhtes oli üksvahe siiski hoopis oma teema ja nende lunimine ei peaks üldse tolles vanas Google teemas olema, neid ei peaks sinna lisatama
- kuna ma pean demokraatiast lugu ja kui enamus soovib neid asju Google puhul eraldi hoida, eks jäägu siis eraldi teemadeks, ma loomulikult aktsepteerin enamuse ja administratsiooni otsuseid, ütlesin vaid oma kaalutlused asja suhtes välja lootuses, et minust paremini aru saadaks, minu eesmärk oli ja on infot tihedamalt ja kättesaadavamalt hoida foorumis.

Teatud analoogia on Starmani teemadega, mis mulle tegelikult üldse ei meeldi - eks imetlege jutte arvutifirmade Starmani teemas ja uudiste all Starmani teemas - uudiste all kiputakse kah probleeme lahkama, ehki need pole ei uudised ega arvamused uudise kohta. Jõudumööda on sealt välja roogitud topeltjutte aga samas ei taha teema terviklikust rikkuda ja kui õigel ajal alguses jaole ei jõua, siis hiljem jääb juba kõhklus sisse, kas enam maksab...
Taolisi mitmekordseid asju on veelgi.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 25.08.2005 08:56:34 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
... . Mina võtaks andmebaasi kärpimise asemel ette serveri enda tõsisemat sorti monitoorimise - andmemahtude ja jõudluse tarbimise võrdluse olemasoleva ressursi, ning teiste kogemustega (kui seda veel tehtud pole). Kuidagi raske uskuda, et selline paugupill juba pudelikaelaks muudtunud on icon_rolleyes.gif
Samu mõtteid liikus minugi peas ja seetõttu ongi eespool mu üleskutse anda teada täpsemat infot foorumi aegluse kohta. Ma usun, et modedel/adminnidel on hästi meeles mõned katsed pildiinfoga, täpsemalt emotikonidega, mille käigus sai vahepeal postitatud täpseid lehe genereerimise aegu. Selline konkreetne info + serveri enda monitoorimine peaks andma adminnidele võimaluse asja objektiivselt analüüsida.

Ahjaa, vähemalt 90% juhtudest minul näitab lehe all viimasel ajal aegu mis on alla 0,2 sekundi ja järelejäänud osas enamikel juhtudel on ajad siiski alla 1 sekundi.
Ainult PS-e kui minna vaatama, siis seal kohtan suhteliselt tihti 5-10 sekundilist viidet.
tagasi üles
OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 25.08.2005 10:12:28 vasta tsitaadiga

Te kiusake wookiet, ta on lisaks k6igele muule veel DBA kahh... a"kki ta oskab yht-teist kavalat soovitada. Muidugi, MySQL pole selles m6ttes "pa"ris" andmebaasimootor, et ega teda va"ga klasterdada ja segmenteerida es anna, aga ma arvan, et midagi kindlasti teha annab.

A.

P.S. Kas kusagilt HV serveri hw konffi ka vaadata annab?

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 25.08.2005 10:22:50 vasta tsitaadiga

OFFF kirjutas:
P.S. Kas kusagilt HV serveri hw konffi ka vaadata annab?

Kas sellest piisab?

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2150691#2150691

tagasi üles
OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 25.08.2005 16:15:34 vasta tsitaadiga

Ta"hendab, ma teeks vast sedasi, et esialgu keelaks prooviks HT a"ra. Kui see saladus pole siis mis v6iks olla OS (mis distro icon_wink.gif) ja kuidas on ketaste konff / partimine tehtud.

A.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Miks foorum aeglane on? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.