Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Veteran ja Guru mitte enam staaži ega postitustepõhiseks märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
neros
HV Guru
neros

sõnum 21.08.2005 00:12:25 Veteran ja Guru mitte enam staaži ega postitustepõhiseks vasta tsitaadiga

Viimasel ajal on silma hakanud palju "Veterane", kes ei käitu sugugi nagu üks veteran peaks käituma. Siiamaani on siiski kõik Gurud minu silmis piisavalt hästi käitunud vastavalt oma staatusele. Veterane võib kokku aga lugeda hulgi, kusjuures kompententsete ülesluigemisega saab hakkama kahe käe sõrmede abiga. Nende huvides aga, kes sinna sisse ei mahu, nimesid ei nimeta.
Siit ka ettepanek teha Veteranide ja Gurude järkude määramine käsitsi ning anda need järgud ka neile, kes on selle tõeliselt ära teeninud, olgugi, et kannavad järgu määramise hetkel näiteks hoopiski järku HV Kasutaja või Kreisi kasutaja, nähtud säärase järguga kasutajaid siiski piisavalt, ning nendest leiab isikuid, kelle teguviis ja olemine jätab Veterani mulje.

/me on lõpetanud. Paluks arvamusi.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 21.08.2005 00:19:50 vasta tsitaadiga

Oeh icon_mad.gif
Kaotame need postituste arvust sõltuvad rankid juba parem ära, siis pole ka probleemi nendega.
Ma oleks täitsa nõus sellega, kui mu nime all ilutseks mu avatar ja rohkem polegi vaja. Jäägu ainult AM rankid ja eriteenete eest väljateenitud.

viimati muutis bigmarx 21.08.2005 00:21:09, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 485 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 385
tagasi üles
Terminator III
HV veteran

sõnum 21.08.2005 00:20:00 vasta tsitaadiga

Tahtsin ise ka millalgi sama teema teha, igati nõus ettepanekuga thumbs_up.gif
Kommentaarid: 201 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 15 :: 21 :: 61
tagasi üles
Hõljuk
Kreisi kasutaja

sõnum 21.08.2005 00:22:10 vasta tsitaadiga

Mitmetes asjalikes foorumites on need mõttetud rankid kaotatud ja minu arvamus on, et oleks aeg seda ka siin teha.
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 117
tagasi üles
neros
HV Guru
neros

sõnum 21.08.2005 00:23:39 vasta tsitaadiga

bigmarx, miskipärast täiesti nõus. Järgud postituste eest on peamised läbutekitajad. Kui teha nad puhtalt (no ütleme nii, et määratakse näiteks paar uut kohta - järgumoderaatorid, nõuaks küll tohutult phpbb modide kirjutamist, ent tasuks ära) käsitsi määratletavateks, siis vähemalt inimesed pingutaksid selle nimel, et teha asjalikke postitusi. Praegused potsatused (jah, potsatused, läbu ei vääri sõna "postitus") ei ole lihtsalt väärt järgule sammukese lähemale toomist.

Edit: hmm... kui teha, siis ainult Veteran ja Guru säilitada, ja need siis käsitsi määratletavateks.

tagasi üles
aise
HV Guru
aise

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.08.2005 00:24:55 vasta tsitaadiga

mis asja mõte on? nende rankide järgi on lihtsalt näha kaua keegi siin olnud on. mis see annab kui neid ranke pole icon_question.gif
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 21.08.2005 00:25:13 vasta tsitaadiga

rangid võib kaotada, aga postituste arvu mitte. icon_mad.gif
ega ma neid asjata ei ole kogunud kõik need aastad icon_idea.gif icon_lol.gif

Caveman
HV veteran
Caveman

sõnum 21.08.2005 00:25:53 vasta tsitaadiga

nevermind kirjutas:
Praegu seis selline:

Rank             Ajapiir    Min     Max
---------------------------------------
HV Guru          üle 3a.    4000   
HV veteran       üle 2a.    2000   
HV aktivist      alla 2a.   3000   
Kreisi kasutaja  üle 1a.    1000
HV postitaja     alla 1a.   1000   
HV kasutaja                 200     999
HV vaatleja      üle 1a.    0       199
Uus kasutaja                0       199

Mingid rankid võiks ikka jääda, kuna mina usaldan nt veterani rohkem kui suvalist uut kasutajat, midagi peab selle kahe aastaga ju külge ka jäänud olema. icon_rolleyes.gif
Kui, siis võiks Gurude määramine olla käsitsi.
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 10 :: 41
tagasi üles
GertR
Kreisi kasutaja
GertR

sõnum 21.08.2005 00:26:31 vasta tsitaadiga

aise kirjutas:
mis asja mõte on? nende rankide järgi on lihtsalt näha kaua keegi siin olnud on. mis see annab kui neid ranke pole icon_question.gif
Ja mida siis liitumiskuupäev näitab?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
neros
HV Guru
neros

sõnum 21.08.2005 00:26:56 vasta tsitaadiga

aise, seda, kui kaua keegi siin olnud on, saab näha postituse sisus "Liitunud:" välja alt icon_wink.gif Sinul on selleks näiteks

edit: killergoder jõudis ette icon_biggrin.gif

viimati muutis neros 21.08.2005 00:28:41, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 40
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

sõnum 21.08.2005 00:28:10 vasta tsitaadiga

no see kah jah, kõik ei viitsi arvutada icon_razz1.gif mulle küll ei meeldi tiitel guru aga muidu on normaalne süsteem hetkel
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
painkillah
HV Guru
painkillah

sõnum 21.08.2005 00:29:53 vasta tsitaadiga

samuti kohati nõus, aga samas hakkab ajudele see kogu probleemide rägastik ja üldse muretsemine ränkide koha pealt.
võiks ju teha rate.ee hindamissüsteemi, iga nädala top10 saab järgmise nädala olla HV veteran, ja iga nädala lõpus toimuvad uued hääletused
aga miks? kasu pole.
ma leian et oleme siin siiski eesmärgiga suhelda teemadel mis meile huvi pakuvad - ja selleks teemaks on IT (selle alamharud elektroonida, tehnika jne), kes siis abi vajamas, kes abi andmas.
mingi mõttetu rankide tagajamine või mahategemine ei tohiks tegelikult kedagi huvitada - võimupositsiooni tuleks taga ajada reaalses elus mitte virtuaalses bittide ja baitide hunnikus.
parim isiku "näitaja" on tema postituste ehk väljendusoskuse kvaliteet - kas need ikka sisaldavad vajalikku infot, abi või nõuannet, või siis niisama tarkusetera.
ränkide puhul näeme ainult "mul on suurem kui sul" fenomen, kus tegelikult on lugu vastupidi - see kes teab rohkem ning on valmis aitama on tihtilugu ka tagasihoidlikum.
ah mis ma ikka pläkutan - ah õige, ma tahan endast head muljet jätta ja HV veterani staatust alles hoida beer_yum.gif

viimati muutis painkillah 21.08.2005 00:31:07, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 6 :: 86
tagasi üles
neros
HV Guru
neros

sõnum 21.08.2005 00:30:22 vasta tsitaadiga

aise, aga sulle läbu meeldib? Kaotame üldse need järgud allapoole Veterani ja Guru ära ning kui teha nad käsitsi määratatletavateks, nagu ma juba ütlesin, inimesed vähemalt teevad asjalikke postitusi kui nad tahavad hästi silma paista ja endale selle Veterani järgu saada. (jah, ka mina hindan rohkem Veterani või Guru kui Uue kasutaja postitust).
tagasi üles
painkillah
HV Guru
painkillah

sõnum 21.08.2005 00:35:05 vasta tsitaadiga

jällegi idee - läburipolitsei loomine. kes vähegi paar korda jääb silma sisutu jutuga saab omale kopsaka AuMedali . Torufoorumis see tundub töötavat (ma lausa imestasin kui puhas nende "Desktopi piltide" teema on, ja ka teised teemad) . See juurutaks distsipliini ja mõttetute tegelaste eoses hävitamist.
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 6 :: 86
tagasi üles
Riverside
HV kasutaja

sõnum 21.08.2005 00:44:01 vasta tsitaadiga

Äkki siis juba postituste hindamine, nagu minut.ee-s? Iseasi, kes kurat neid koguaeg hinnata viitsib, HV kasutatavust arvestades icon_rolleyes.gif

Samas, kui madedogi kallal norima hakata, siis selliste asjade asemel...
madedog kirjutas:
edit: killergoder jõudis ette icon_biggrin.gif

...võiks oma postituse lihtsalt ära kustutada. Lihtsam ju kui edit.

Rankimisel pole tõepoolest mõtet, kuna postituste arv ei näita see midagi kasutaja usaldatavuse, tarkuse, soo, vanuse, toitumusharjumuste vm kohta. Kunagi oli HV-s mingi müügikuulutus, kus müüja pakutavat pidevalt "uppis", kui sellised asjad siiamaani kustutamata kuskil andmebaasisügavustes alles on, siis leidub ju nii mitugi võltsaktivisti ja -veterani.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Terminator III
HV veteran

sõnum 21.08.2005 00:46:21 vasta tsitaadiga

tsitaat:

...võiks oma postituse lihtsalt ära kustutada. Lihtsam ju kui edit.

Kui sa nüüd vaatad temast järgmise postituse kellaaega ja madedogi editi kellaaega, siis saad märksa targemaks icon_wink.gif
Kommentaarid: 201 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 15 :: 21 :: 61
tagasi üles
Ihv
HV Guru
Ihv

sõnum 21.08.2005 00:48:09 vasta tsitaadiga

täiesti ebaoluline. loodan siiralt, et administraator sellele aega ei raiska thumbs_up.gif
Kommentaarid: 88 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
lauri
HV veteran
lauri

sõnum 21.08.2005 00:48:41 vasta tsitaadiga

mulle seostub veteraniga see, kes on ühe jalaga hauas juba.
aga minu arvates võiks need tasemed jääda nii nagu on.
vähem möla, rohkem tegusid.
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 80
tagasi üles
wazaa
HV veteran
wazaa

sõnum 21.08.2005 00:52:33 vasta tsitaadiga

painkillahi viimases postituses on minumeelest täitsa iva icon_wink.gif

Läbupolitsei võik tõesti siin olla, hetkel on paar kasutajat kelle nime ei maini, väga väga VÄGA icon_evil.gif icon_evil.gif

närvidele oma küsimustega mind ajanud icon_biggrin.gif

Ärge muretsega, mitte keegi siit teemast, st. kindlasti ei käi see teema algataja vms. kohta
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 5 :: 40
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.08.2005 00:53:55 vasta tsitaadiga

Võibolla pole mina kõige õigem inimene siin arvamust avaldamas kuid teen seda siiski.

Mina liitusin HV'ga 16.02.2002 kuid kui õieti mäletan siis veel selle aasta jaanuaris olin kõigest kasutaja staatusega. Selle aasta jooksul olen üritanud igal pool aktiivselt kaasa lüüa ning nõuga abiks olla. Märkamatult kogunes piisavalt postitusi et saada kõrgem rank. Olen üritanud mõttetust läbust hoiduda kuid aeg-ajalt ei saa sama öelda teiste kasutajate kohta, sageli just kreisi ja veteranide hulgas.

Rängid võivad siiski vahel ka kasuks olla. Ma arvan et kui uuele kasutajale (kes teab mille eest ranke saadakse) vastavad kaks kasutajat, paarisaja postiga newbie ja mõni vanem olija ning nende jutt on vasturääkiv siis üsna sageli on targem kuulata kõrgemal "auastmel" oleva isiku juttu.
Samas olen näinud ka veterane kes esitavad küsimusi mis kõlbaks rohkem algajatele kuid ega igaüks meist ei saa olla perfektne kõiketeadja.

Ideaalses maailmas võiks ranki jagada demokraatliku hääletuse teel kuid nagu me teame siis reaalses maailmas demokraatia ei tööta eriti hästi. Kahjuks ei tea ma ka ühtegi teist valemit mis võiks töötada.

Ühe teise foorumi näitena tean et kui sealt koristati kasutajate nimede alt nende postcount ära siis läbu osakaal vähenes tunduvalt. Samas pole seal foorumis ranke kuid see eest on iga kasutaja profiilis (foorumist kahe klõpsu kaugusel) näha nii nende postcount, asukoht võrreldes teiste kasutajatega ning postituste arvu graafik läbi aja.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
GertR
Kreisi kasutaja
GertR

sõnum 21.08.2005 01:01:50 vasta tsitaadiga

Kõik rank'id maha võtta. Jätta alles "Uus kasutaja" ning "HV kasutaja"

Ülejäänud rank'ide andmise üle otsustavad moded oma privaatfoorumis (üks esitab kanditatuuri, teised avaldavad arvamust) ning need võiksid olla ka reaalselt midagi ütlevad ("tunneb eriala," "tubli klokkija" jne)

Niikaua istume aga oma kasutaja tiitli otsas, mida ka tegelikult oleme

imo
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.08.2005 01:07:01 vasta tsitaadiga

killergoder'i pakutu tundub üsna mõistlik ning vist ei ole ka väga suureks koormuseks modedele.
Tõenäoliselt saavad nendeks hääletajateks olema just moded ise ning kui neil pole aega siis lihtsalt ei panda kandidaate välja.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
neros
HV Guru
neros

sõnum 21.08.2005 01:08:32 vasta tsitaadiga

Natuke offtopicut ontopicule eelnevalt.
Ka endal, eelmisel aastal, umbes samal ajal, oli kasutajastaatus veel "Uus kasutaja". Kuna siiski kõrgema "auastmega" kasutajaid usutakse vähe rohkem, loendasin poste selle ajani, et saaks HV Kasutaja staatuse. Ent ülejäänud järke ei pannudki tähele kuni vaatasin profiili kommentaare ja selgus tõsiasi, et saabunud on HV Aktivisti järk. Ei, ma ei häbene seda tunnistada, kuna juba eelmise aasta septembrist-novembrist ei hooli enam järgust. On ta siis Kasutaja või on ta siis Aktivist, ei vaatagi teda enam.

Ent nüüd ka teemasse. Sähvatas siis painkillah'iga arutledes üks idee pähe.
Kui üldse ära kaotada võimalus vaadata kasutajate postituste arvu, ning näha oleks kõigest kasutajanimi, liitumiskuupäev, asukoht, telefon, muud säärased andmed, ning järku ega postituste arvu MITTE KUSAGIL (ei postituses ega ka profiilis) ei oleks võimalik näha. Ainukesed inimesed siis, kes postituste arve näevad, on anonüümsed "järgumoderaatorid" (või ka hoopis adminnid). See hoiaks ära igasuguse võistlemise teemal à la "mul on rohkem poste kui sul" vs "mul on suurem kui sul". Ent ometigi järgumoderaatoritel on võimalus anda "jaopärast" Veteran ja Guru järke, mis siis näitaks, et tegu on inimesega kes asjast ikka jagab ja kelle postitused on väärt lugemist (siinkohal vääriks kindlasti äramärkimist Digebeni, Jumbu, Ho Ho ning XYZ. (ei, ma ei poe icon_lol.gif), kes on igapidi väärt seda järku mis neil lasub).
Ei tea küll arvata, mida HV rahvas sellisest ideest arvab, aga kui järke jagataks väärika silmapaistmise eest foorumis ning põhjalike teadmiste näitamisega, siis on läbu vähenemine 90% garanteeritud. See "isaste domineerimine" on ärahoidmatu asi senikaua, kuni on mille üle domineerida. Praegusel hetkel domineeritakse postituste arvuga (jah, siia juurde käib ka kasutajate sorteerimine postituste arvu järgi, nimelt tundub paljude eesmärk olevat seda ridapidi üles ronida ning kui kaotada ära säärane sorteerimisviis, annaks ka see omaltpoolt juurde. Võibolla ehk tuua selle asemel kasutajate sorteerimine järkude järgi, et siis tuua esiplaanile Gurud ja Veteranid, aga just selline tegutsemisviis sunnib domineerimiseks tooma esile oma tõelised teadmised, mitte oma tõelised läbustamisoskused.
Palun mõelge selle üle, eriti need kasutajad, kes on mures selle üle, kas nende järk ikka peale süsteemi muutmist alles jääb. Ärge muretsege. Küll ta jääb, kui piisavalt silma paistnud olete... ja MITTE läbuga.

edit: Ka killergoder'i idee tundub väärt olevat.

viimati muutis neros 21.08.2005 01:11:00, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 40
tagasi üles
reimers66
HV Guru
reimers66

sõnum 21.08.2005 01:08:56 vasta tsitaadiga

see sõltub ju inimesest enesest (positiivsed kommid näiteks) aa mingi ränk peaks ikka olema muidu
oleks eriti igav ju
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 60
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 21.08.2005 01:29:57 vasta tsitaadiga

madedog, sinu ettepanek on HALB. kohe ütlen miks (minu meelest on samasuguseid ettepanekuid siit ka enne läbi käinud)

nimelt probleem on siin:

tsitaat:
Siit ka ettepanek teha Veteranide ja Gurude järkude määramine käsitsi ning anda need järgud ka neile, kes on selle tõeliselt ära teeninud

kes on nii pädev, et suudab otsustada, kes on selle "ära teeninud"? mis kriteeriumid kehtivad, kui inimene tahab selleni püüelda? kes garanteerib, et ei teki mingit ringkaitset või isiklikku vaenamist ja selle tulemusena leidmist, et "ei ole ära teeninud", samas, kui mõni hea tuttav näiteks "on ära teeninud" jne jne jne. praegune süsteem on automaatne ja NEUTRAALNE.

kõik on võrdsed. kõik saavad ranki ühesugustel alustel.

sinu ettepanek, madedog, võib-olla sa ise ei saa sellest aru, on tekitada seltskond, kes ei ole teistega võrdsed ja ei pruugi olla valitud õiglaste põhimõtete alusel

tsitaat:
Ideaalses maailmas võiks ranki jagada demokraatliku hääletuse teel kuid nagu me teame siis reaalses maailmas demokraatia ei tööta eriti hästi. Kahjuks ei tea ma ka ühtegi teist valemit mis võiks töötada.

Ho Ho thumbs_up.gif

õigus jah, üks asi veel:

madedog,

HV ei ole RATE!
kus kedagi valitakse ja hääletatakse ja kes tundub sümpaatsem, see saab midagi ja kes ei tundu, see ei saa jne. tundub tegelikult lihtsalt järjekordne ettepanek HV ratestada.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Veteran ja Guru mitte enam staaži ega postitustepõhiseks mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.