Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Küsimus "suurele ringile" märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 16.08.2005 10:13:05 Küsimus "suurele ringile" vasta tsitaadiga

Mis vahet on peale hinna ja kasutatava tehnoloogia on alljärgnevatel protsessoritel ja kumma valiksid sina icon_smile.gif

1. Intel Pentium4 3,00 GHz, Enchanched Hyper-Threading, 800MHz(4x200MHz) Bus, Prescott, 16KB L1 trace cache, 1MB L2 cache, 0,09µ technology, SSE-3, Socket 478

2. Intel Pentium4 3,00 GHz Hyper-Threading, 800MHz(4x200MHz) Bus, 8KB L1 trace cache, 512KB L2 cache, 0,13µ technology, SSE-2, Socket 478

Et on neil mingi eriline jõudluse/tootlikkuse vahe vms? Cache ja µ-tehnoloogia vahet taipan ka ise icon_wink.gif
Kusjuures SSE-3 ja Enchanched Hyper-Threading toega protsessor(ehk siis uuem?) on hinnalt odavam.
Millest see tuleneb? Mingi "nipp" peab sel "kahtlasel asjal" juures olema, mida minu sile aju ei taba? icon_wink.gif

Soov oleks oma masinale uus protsessor hankida ja eelarve võimaldaks midagi ülal-kirjeldatut. Emaplaat on i865PE ja mälu on 2 x 512MB PC3200.

Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.08.2005 10:23:21 vasta tsitaadiga

hashi, 2 variant peaks vist olema Northwood corega, ehk siis jookseb jahedamalt ja tiba kiiremini (olenevalt rakendusest, kuid võib ka vastupidi olla), kui Prescott
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 16.08.2005 11:05:52 vasta tsitaadiga

Ma arvan et hinnavahe tuleneb eelkõige sellest et 90nm on odavam toota kui 130nm.

Kui sul prose jahutamisega probleeme ei ole ning enamuse ajast jookseb too üle oma default sageduse võtaks ma presku, too peaks suts paremini klokkuma. Ma usun et 3.5-3.8G peal peaks suht stabiilselt jooksma, benchitav peaks korraliku jahutusega olema veel ~4G peal.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 16.08.2005 11:47:41 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
hashi, 2 variant peaks vist olema Northwood corega, ehk siis jookseb jahedamalt ja tiba kiiremini (olenevalt rakendusest, kuid võib ka vastupidi olla), kui Prescott

Tänud vastajatele icon_smile.gif

OK. Kas see ~200 kronune hinnavahe õigustab jahedust/kiirust(?) vs cache suurus?

Samas ei suuda ma kusagilt selle "Enchanched Hyper-Threading" kohta mingit informatsiooni leida - ainult HinnaVaatluses ja hõimuvendada madjarite veebist leidis googel-moogel midagi, kuid po-madjarski ma "ei puhu" ning HV-s on ka vaid väljend, kuid ei mingit selgitust. Intel-i otsing aga küsis, et kas ma ikka kõik õieti kirjutasin.

SSE-2 vs SSE-3 päringu pääle aga pakuti niipalju infot, et võttis silme eest kirjuks ja meelde jäi mingi "visual basic, c++, compilator" vms. Eeldan, et see SSE on rohkem programmeerijatele ja "tavakasutaja" jaoks erilist pilli ei puhu.

Ka eriline klokkija ma pole - seni on protsessorid mind oma nominaal-võimsuse juures piisavalt hästi teeninud. Lihtsalt ei tahaks "rongist maha jääda" ning otsustasin pisut tulevikku investeerida icon_wink.gif

tagasi üles
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 16.08.2005 12:08:54 vasta tsitaadiga

Nagu juba eelpool öeldud, et norsewood on jahedam ja töötab osades asjades kiiremini, kui prescu. Et kui jahutusele miskit erilist rõhku ei taha panna, siis vast see norsewood. Samas jälle kui prescule 2 sotti kallim jahutus panna, siis ka pole ju miskit vahet, et kas prescu või see teine. HT on nad mõlemad ja töötavad sama hästi arvan. Kui aga peaks klokkimise isu peale tulema, siis soovitan prescotti soojalt thumbs_up.gif. Teisest küljest, kui pole ka plaanis jahutust vahetada, siis ma ei näe põhjust miks peaksid maksma rohkem põmst sama toote eest.
Sind aitab seekordi sõber Intuitsioon icon_lol.gif
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 5
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 16.08.2005 12:28:00 vasta tsitaadiga

Cooler(-10) kirjutas:
Nagu juba eelpool öeldud, et norsewood on jahedam ja töötab osades asjades kiiremini, kui prescu. Et kui jahutusele miskit erilist rõhku ei taha panna, siis vast see norsewood. Samas jälle kui prescule 2 sotti kallim jahutus panna, siis ka pole ju miskit vahet, et kas prescu või see teine. HT on nad mõlemad ja töötavad sama hästi arvan. Kui aga peaks klokkimise isu peale tulema, siis soovitan prescotti soojalt thumbs_up.gif. Teisest küljest, kui pole ka plaanis jahutust vahetada, siis ma ei näe põhjust miks peaksid maksma rohkem põmst sama toote eest.
Sind aitab seekordi sõber Intuitsioon icon_lol.gif

OK. Selge(nigu seebi-vesi) icon_wink.gif

Arvan, et mu praegune jahutus auto-temp-kontrolleriga(oli vist mingi TT junn) suudab nii Northwood, ku ka Prescott prose ära jahutada(praegu 2,4GHz Northwood, CPU temp 38, MB temp 36, PSU temp 31).
Jahutus reguleerib pöördeid 2000...5000rpm ulatuses, hetkel "paneb" miinimumiga ja kõikvõimalike "loomkatsetega" oma masinat "piinates" pole prose temp üle 60 kraadi tõusnud.

Tänud veelkord ja eks lähtun siis Intuitsioonist, mida mu sile aju võimaldab icon_wink.gif

Side lõpp.

tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 16.08.2005 12:29:39 vasta tsitaadiga

Jaheduse vahe on vast 5-10C. Kui su kastil on korralik õhuvahetus ning prose teisi juppe kütma ei hakka siis mina temperatuuri pärast ei muretseks. Freezer(~325-350eek) peaks mõlemale peale sobima ning peaks mõlemad üsna eesujulikult alla 60C jahutama, võibolla isegi veel jahetamaks.

SSE3 võib anda juurde teatud spetsiifilistes programmides mis on kompileeritud seda kasutama. See sisaldab igasugu huvitavaid käske mida ma siin loetlema ei hakka.

Vaadates THG teste tundub et samal taktil on NW enamasti kiirem.
http://www23.tomshardware.com/index.html?modelx=33&model1=18&model2=14&chart=25

Ühesõnaga kui pole vähimatki tahtmist kellata ning oled rahul inbox jahutusega(suht lärmakas tavaliselt) siis võid võtta NW. Kui aga tahad raha kokku hoida ning korralikuma jahutuse peale panna siis mina võtaks presku.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
omnibook
HV kasutaja
omnibook

sõnum 16.08.2005 13:41:08 vasta tsitaadiga

prescoti kasuks on arvud
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
lauri
HV veteran
lauri

sõnum 16.08.2005 14:11:12 vasta tsitaadiga

ma küsiks siinkohal, et milles sa kaotad kui jääd "vana" 2,4 GHz prose juurde?
mulle endale tundub, et sellest on veel mitmeks aastaks töölooma. lihtsalt, et "rongist mitte maha jääda" ei pea küll kogu aeg viimasepeal prose olema. arvutustehnikasse on suhteliselt mõttetu investeerida.
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 80
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 16.08.2005 16:22:46 vasta tsitaadiga

lauri kirjutas:
ma küsiks siinkohal, et milles sa kaotad kui jääd "vana" 2,4 GHz prose juurde?
mulle endale tundub, et sellest on veel mitmeks aastaks töölooma. lihtsalt, et "rongist mitte maha jääda" ei pea küll kogu aeg viimasepeal prose olema. arvutustehnikasse on suhteliselt mõttetu investeerida.

Eee... kuna müügi-/vahetuse foorumis mul ühe "pooleli-oleva" masina jaoks protsessorit pole õnnestunud hankida, siis otsustasin enda 2,4GHz prose koos tegemisel oleva masinaga "turgu panna" ja saadav "tulu" investeerida paremate näitajatega protsessorisse. Ei midagi muud icon_wink.gif

tagasi üles
yb228a
Kreisi kasutaja
yb228a

sõnum 17.08.2005 21:25:52 vasta tsitaadiga

Ise võtsin just jaheduse pärast Northwoodi 3.2GHz isendi. Ei kannata eriti lärmavat masinat. Zalmani 7000cu jahutusega hääletu 1200 rpm juures windoosas niisama passides 32C Max koormuse all 51C ja seda zalmani enamvähem vaikse 1600rpm juures. Proovi sama prescottiga saavutada icon_wink.gif
Kommentaarid: 231 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 192
tagasi üles
-KaUR-
HV kasutaja

sõnum 17.08.2005 21:53:35 vasta tsitaadiga

Enhanced peaks nii kirjutatama minuteada.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 31
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Küsimus "suurele ringile"
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.