Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Int. heli paremaks ? Või parem proge ? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
alariv
HV kasutaja
alariv

sõnum 05.08.2005 18:45:49 Int. heli paremaks ? Või parem proge ? vasta tsitaadiga

probleem selline:
Ostsin hiljuti kõlarid Logitech Z-5500 ja nendega natuke tugevamini kuulates hakkab heli ragisema ja jõnksud tulevad sisse, seda nii filmides kui muusikat kuulates. Põhjus on ilmselt selles, et kuulan int. heliga. Samas on olemas ka helikaart Creative Soundblaster Live 5.1 Digital OEM, kuid imo rikub see heli täiega ära, st helisignaal on küll palju tugevam ja selgem, aga heli ise on palju kehvem:
1. halb bassi reguleerida - niikui natuke creative paneelist bassi juurde keeran, hakkab supakas kõvasti mängima ka kõrgemaid sagedusi, need resoneerivad ja rikuvad helipildi täiesti icon_cry.gif
2. ei saa kõikide kõlarite helitugevust eraldi reguleerida - seda oleks vaja, kuna kõik kõlarid on eri kaugustel ja seega osadest jõuab heli varem kohale, mis rikub jälle 5.1 helipildi icon_neutral.gif
Int. heliga kasutan audioprogret Xear 3d C-media ja sellega on nii bass kui ka helipilt väga hea thumbs_up.gif ja + on ka see, et kõiki kõlareid saab eraldi reguleerida. Aint vahepeal hakkab heli ragisema ja tulevad jõnksud sisse.
Äkki saab int. heli paremaks teha ? Või kasutada mingit paremat progret koos Creative helikaardiga ?
suur aitäh abi eest beer_yum.gif thumbs_up.gif
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Riivo
HV Guru
Riivo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.08.2005 18:47:18 vasta tsitaadiga

ma arvan et parim lahendus oleks korralik helikaart. midagi augigy seeriast peaks lahendma su mured ja enamgi. või ei ole mingit tahtmist enam sinna raha matta?
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
alariv
HV kasutaja
alariv

sõnum 05.08.2005 19:05:42 vasta tsitaadiga

riivo21 kirjutas:
ma arvan et parim lahendus oleks korralik helikaart. midagi augigy seeriast peaks lahendma su mured ja enamgi. või ei ole mingit tahtmist enam sinna raha matta?

hea küsimus..sõbral on audigy 2 zs ja niipalju, kui ta selle softi mulle näitas, see küll eriti muljet ei jätnud. Täiesti võimalik ka, et ma eksin, sest endal seda kaarti ei ole ja nii see tundus esmapilgul. Kas Audigy 2 seerias saab kõiki kõlareid siis eraldi reguleerida icon_question.gif
tagasi üles
nmk
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.08.2005 12:37:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:

2. ei saa kõikide kõlarite helitugevust eraldi reguleerida - seda oleks vaja, kuna kõik kõlarid on eri kaugustel ja seega osadest jõuab heli varem kohale, mis rikub jälle 5.1 helipildi

kui sa paned osad kõlarid vaiksemalt mängima, siis ega see heli kohalejõudmist ei mõjuta, heli liigub ikka ühe kiirusega icon_wink.gif
kallimatel kodukino ressivritel on küll olemas time delayd, ehk siis sisestad kõikide kõlarite kaugused kuulamispunktist ja siis ta viivitab lähemal asuvatesse heli saatmist natuke aga ma ei usu, et sellise võimalusega helikaart olemas on.
nii, et soovitaks audigy2 + paremini paigutada kõlarid.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 71
tagasi üles
CnZ
HV veteran

sõnum 06.08.2005 19:02:17 vasta tsitaadiga

alariv kirjutas:
riivo21 kirjutas:

hea küsimus..sõbral on audigy 2 zs ja niipalju, kui ta selle softi mulle näitas, see küll eriti muljet ei jätnud. Täiesti võimalik ka, et ma eksin, sest endal seda kaarti ei ole ja nii see tundus esmapilgul. Kas Audigy 2 seerias saab kõiki kõlareid siis eraldi reguleerida icon_question.gif

creative helikaardile näiteks. tõmbad hoopis modded kX draiveri ja seal saab absoluutselt kõike reguleerida. icon_wink.gif

nende kõllide + läbi kX jaoks piisab ka SB! Live 5.1 icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
piq
Kreisi kasutaja

sõnum 07.08.2005 16:06:57 vasta tsitaadiga

imo sb live pole piisav
samas ise soovitan kasutada optilist sisendit kõlaritel (mis muidugi eeldab saundikal optilist väljundit)

ja creatice audigy2 asjadel saab regullida kõiki kõlareid eraldi
endal sama systeem audigy2 zs kaardiga ja olen vägarahul kuigi tuli vahepeal mõte proovida ka seda audigy2 EX platinumi varianti kuid se mulle eriti eisobi sobivam on kui kõik asjad kenasti masinas sees on
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 26
tagasi üles
alariv
HV kasutaja
alariv

sõnum 09.08.2005 00:00:36 vasta tsitaadiga

CnZ kirjutas:
alariv kirjutas:
riivo21 kirjutas:

creative helikaardile näiteks. tõmbad hoopis modded kX draiveri ja seal saab absoluutselt kõike reguleerida. icon_wink.gif

nende kõllide + läbi kX jaoks piisab ka SB! Live 5.1 icon_rolleyes.gif

suurimad tänud CnZ thumbs_up.gif beer_yum.gif
kX draiver on väga thumbs_up.gif, heli on kohe palju parem ja ka bassi saab korralikult reguleerida..
aint üks probleem on veel..kX draiveriga ei saa Soundblaster Live helikaardi puhul reguleerida centerit
filmides jääb nagu center veidi nõrgaks, ei aita ka Z-5500 dekoodri pealt centeri põhja panemisest icon_neutral.gif
äkki oskab keegi aidata?
tagasi üles
maniisama
HV kasutaja

sõnum 09.08.2005 00:04:04 vasta tsitaadiga

Too keskmine kõlar omale lähemale, veel parem seo pea peale kinni icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Aga jah kx driverid on üle prahi ise ka sb kasutanud live platinum siis audugy siis audigy2 seeriat juba läbi aastate nii 5. ning parim asi mis sb kohe e´temaks teeb on kx,
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 2
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 09.08.2005 00:18:48 vasta tsitaadiga

tsitaat:

center veidi nõrgaks,
Saad ju suvalisele kanalile suvalisi pluginaid vahele panna 8) Antud juhul siis 'gain'.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
alariv
HV kasutaja
alariv

sõnum 09.08.2005 00:50:10 vasta tsitaadiga

Petz kirjutas:
tsitaat:

center veidi nõrgaks,
Saad ju suvalisele kanalile suvalisi pluginaid vahele panna 8) Antud juhul siis 'gain'.

centerit, rear kõlareid ega supakat ma kX-s sees SB Live-ga muuta ei saa
sry, Petz, ei leidnud gaini pluginat üles, äkki selgitaksid täpsemalt, kus see on

aitäh
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 09.08.2005 01:29:24 vasta tsitaadiga

no kui ma võtan KX default DSP (mida ma ise iial ei kasuta..), siis seal on asjandus 'surrounder', millest tuleb 'epilog' moodulisse muuhulgas ka üks voolik , mis vastab center kanalile. Sinna vahele istutadki 'gain' plugina: paremklikk DSP-l>add effect/plugin>basic>gain
Ei tea, kuidas see toimib, sest ise kuulan vanamoodsalt kahe kõrvaga musa ja muid helisid, aga selline võimalus seal olemas thumbs_up.gif
Kasutusel Version: 5, 10, 00, 3538 - debug.
tagasi üles
alariv
HV kasutaja
alariv

sõnum 09.08.2005 10:31:36 vasta tsitaadiga

Petz kirjutas:
no kui ma võtan KX default DSP (mida ma ise iial ei kasuta..), siis seal on asjandus 'surrounder', millest tuleb 'epilog' moodulisse muuhulgas ka üks voolik , mis vastab center kanalile. Sinna vahele istutadki 'gain' plugina: paremklikk DSP-l>add effect/plugin>basic>gain
Ei tea, kuidas see toimib, sest ise kuulan vanamoodsalt kahe kõrvaga musa ja muid helisid, aga selline võimalus seal olemas thumbs_up.gif
Kasutusel Version: 5, 10, 00, 3538 - debug.

Petz, suur tänu abi eest, kuid SB Live puhul kX-l centeri, supaka ja surroundi üle võimu ei ole
proovisin järele, ei aita ka gain plugin
samas äkki on bsplayerile mõni selline plugin, millega saab centerit tugevamaks?
bsplayeriga saab ka ju winampi dsp pluginaid loadida, niiet piisab ka winampi dsp-st..
on kellelgi ideid?
aitäh beer_yum.gif thumbs_up.gif
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 10.08.2005 11:57:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:
kuid SB Live puhul kX-l centeri, supaka ja surroundi üle võimu ei ole
Ei tahaks uskuda, aga ei saa ka vastu ka vaielda, sest omal vana stereo-platinum...
Kui surrounderi ja epilogi vahelt keskkanali ühenduse üldse ära koristad, kas siis center ikka jääb vait? Lihtsalt kotrollimaks, et õigesse kohta plugina lülitasid.
tagasi üles
alariv
HV kasutaja
alariv

sõnum 17.08.2005 18:19:05 vasta tsitaadiga

tänud abi eest, mul juba nädal aega tagasi heli korras
see vaikne center oli aint mõnes filmis ja seepärast, et sealt tuli ka samal ajal muusikat
probleem lahendatud..
teema lukku!
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Int. heli paremaks ? Või parem proge ?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.