Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  laptop protsessorite võrdlus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
bronto
HV vaatleja

sõnum 02.08.2005 18:54:09 laptop protsessorite võrdlus vasta tsitaadiga

Tere,
oskab ehk keegi anda asjalikku ja kaasaegset viidet laptopi protsessorite võrdlusele. Ei huvita äärmuslikud jõudlustestid á la üks on teisest mingi mängu puhul 5% kiirem, pigem sellist üldiseloomustust. Google's võib suht lolliks otsida ennast.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
123
Kreisi kasutaja
123

sõnum 02.08.2005 19:23:59 vasta tsitaadiga

link :: Anandtechi test

Neid on tegelikult küll...

Kirjuta otsingusse näiteks Banias vs. Dothan
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
bronto
HV vaatleja

sõnum 03.08.2005 11:04:02 vasta tsitaadiga

Nojah, hästi palju on lühikesi jutukesi mingi kindla teema kohta, aga selgitust, kus oleks kokku võetud Turioni, semproni, 64 Mobile, celeroni ja pentiumi (M vs 4M, banias vs dothan) omadused pluss siis veel mälude ja kiibistike kirjeldusi sinna juurde, on seda tõesti liiga palju tahta? Ei osta iga aasta uut läpakat ja ei viitsi seepärast ka kogu aeg asjaga kursis hoida ennast.
tagasi üles
Draqula
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.08.2005 11:19:12 vasta tsitaadiga

bronto kirjutas:
Nojah, hästi palju on lühikesi jutukesi mingi kindla teema kohta, aga selgitust, kus oleks kokku võetud Turioni, semproni, 64 Mobile, celeroni ja pentiumi (M vs 4M, banias vs dothan) omadused pluss siis veel mälude ja kiibistike kirjeldusi sinna juurde, on seda tõesti liiga palju tahta? Ei osta iga aasta uut läpakat ja ei viitsi seepärast ka kogu aeg asjaga kursis hoida ennast.

Testide linke ei oska kohe lambist anda, kuid ise olen asja enda jaoks natuke uurinud ning parima voolutarbe ja võimsuse suhtega on ikkagi Pentium M. Seega kui aku elu üldse korda läheb siis valik on erinevate dothanite vahel. Uuemate Dothanite nimetuse lõpus on 0 ja neil peaks olema FSB 533, samas kui vanadel oli 400MHz. (eraldi on veel ultra low voolutarbega pentium m'id). Määrab chipset, vanemad 855 seeria chipsetid on FSB400 ja uuemad 915 seeria on FSB533.

Erinevate Inteli protsessorite vahel orienteerumiseks: http://www.intel.com/products/processor_number/info.htm

Chipsetid on siin välja toodud: http://www.intel.com/products/notebook/chipsets/index.htm

AMD ei tee ise chipsette ja sinna see vool kaobki, seega AMD prose võtaks läpakasse vaid juhul kui tingimata tahaks 64bit ja enamiku ajast elaks voolujuhtme otsas.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
bronto
HV vaatleja

sõnum 03.08.2005 13:53:57 vasta tsitaadiga

Tänud, ilmselt peab siis jääma Pentium M ja 915 juurde. Suurem voolutarve ei ole minu jaoks niivõrd probleem aku vastupidavuse, kuivõrd just protsessori jahutamise osas. Rohkem sooja -> suurem ventilaator -> rohkem kaalu ja müra.

Tegelikult sai huvi alguse sellest, et kui palju ma ikkagi jõudluses kaotan, kui ostan 1.73GHz PM asemel (Ordi) asemel Celeron M350 1,3 GHz Dell. Et tegelikult tahaks ikka kvaliteeti ka ja 3a. garantiid kahe asemel ei teeks ka paha.
tagasi üles
.:MDK:.
HV veteran
.:MDK:.

sõnum 03.08.2005 13:55:01 vasta tsitaadiga

küsiks omalt poolt ka, et kas celeron-m jääb jõudluse poolest pentium-m'le palju maha?
(teada on, et lauaarvutitel need kaks eriti võrdlust ei kannata)

mis veel silma on jäänud, on see, et celeronidel vist speedstep puudub totaalselt? icon_neutral.gif

wa666ou
HV veteran

sõnum 03.08.2005 14:03:13 vasta tsitaadiga

bronto, toon näiteks enda läppari: Enduro 8066 PD...
Ordis selle hind 14750.- ja kui kaupled pisut alla...saad hää asja.
Täiesti vaikne masin. Pane kõrv vastu ja ikka mitte midagi ei kuule. Aku vastupidavuse kohapealt pole vist kõige parem turul. Kuid eks see oleneb ka sellest mida sa offline's teed.
Ja graafika chip masinas täiesti tip-top.

Mälu on DDRII ja maru kiire loomulikult.
Ise soovitaks seda masinat küll.

Link: http://www.ordi.ee/pood/nboe8066pd.html?id=Mpvxu6N9&mv_pc=81

Ja cellud panevad jah kogu aeg täiskiirusega ning on imo mõttetu ost.
Kommentaarid: 101 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 95
tagasi üles
bronto
HV vaatleja

sõnum 03.08.2005 14:44:06 vasta tsitaadiga

wa666ou tänud, julgen nüüd rohkem ordi poole vaadata. Kaua ta sul juba olnud on?

Ok, jõuame prosede võrdluselt konkreetsete masinate võrdlusele. Ja unustame Celeroni.

Ordist oleks minu valik selline, tundub igati asjalik:
http://www.ordi.ee/pood/nboefl31pd.html?id=r76fFS3F&mv_pc=1040 ,

vastupidavam icon_question.gif, soliidsem, pikema garantiiga, mitte nii uus mudel IBM,
http://www.zebra.ee/S2/Product.aspx?iShopID=10&iItemID=33505

kah päris mõistlik FS
http://www.flex.ee/nbdetails.php?id=271

Et kas viimase parem graafika oleks Ordi ees mingi eelis, kui mänge üldse ei mängi ja videot ka ei töötle?
Ja kas IBM-i väiksem jõudlus ikkagi tuleb märgatav?
tagasi üles
wa666ou
HV veteran

sõnum 03.08.2005 14:52:43 vasta tsitaadiga

ATI Mobility Radeon 9700SE 128MB - SE ei tähenda küll midagi head, aga parem integr. junnist ikka.
bronto, masin on olnud u 1 nädal icon_smile.gif
Aga kui graafika pole oluline, siis pole mõtet ka selle eest maksta.
Mina soovitaks siiski valida DDR2 mäludega, suurema kõvakaga (seda saab muidugi ise tellida) ja kergem masin. Kuid jällegi aku ei tohiks jama olla.
18k eest võiks prose siiski märksa teravam olla.
tagasi üles
Vidget
HV Guru
Vidget

sõnum 09.08.2005 16:00:29 vasta tsitaadiga

Kindlasti pentium m, aga ma ei julge ordit soovitada. Võta pigem mõni kuulsa brändi toodang. Ja prose on vaid üks osa kogu läpakast ja selles osas pole erilist vahet, kas ta on 200Mhz kiirem või aeglasem(see sõltub palju vajadusest).
Enda kogemused ordi läpakaga:
1) Ordi kodukal pole draivereid ollagi. Vastati meilile ja siis sain draiverid, kuid sellega läks ca 1 päev aiataha.
2) Aku kestab suht vähe võrreldes brändi toodanguga. Ühele tuttavale sai HP nc6000 muretsetud ja tal kestab aku 4h kanti...mul aga törts üle 2h.
3) Kuna kasutatakse mingit suhteliselt tundmatut emaplaadi tootjat, siis on Biosi uuendused harva tulemas. (2001a bios on ikka vana juba)
4) Ja müra osas on ikka HP vaiksem kui Ordi.
5) HP disain on mulle kuidagi meelepärasem.
Kommentaarid: 148 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 128
tagasi üles
wa666ou
HV veteran

sõnum 09.08.2005 17:29:28 vasta tsitaadiga

Ise ei oska Ordi kohta midagi halba öelda.
Masin on absoluutselt vaikne, iga mõne minuti tagant (kui midagi masinaga teha) teeb ventikas häält, vaikne sahin.
Bios masinal 2003 ja uuendada pole veel ise jõudnud/plaaninud.
Aku ka siiani näidanud heast küljest.

Kuid, pole ise HP masinaid näinud, seega ei tea ka võrrelda.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 09.08.2005 17:35:08 vasta tsitaadiga

Pentium M 533MHz siiniga kulutab rohkem akut, kui 400MHz siiniga icon_exclaim.gif
Võimsusetarve 27W versus 21W

Muuseas, olen testinud spetsiaalset unikaalset rakendust, masinateks 400MHz(DDR mälud, CL 2,5) ja 533MHz siiniga (DDR-II mälud, CL4) Pentium M masinad
Kui 533MHz siiniga 1,86GHz masin tegi ühe funktsiooni ära 1 minutiga, siis 400MHz 1,7GHz masin tegi selle ära 45 sekundiga.
Seega DDR-II mälude latentsus pani sellele spetsiifilisele rakendusele põntsu

tagasi üles
aht0
HV veteran

sõnum 09.08.2005 18:20:10 vasta tsitaadiga

Draqula kirjutas:
bronto kirjutas:

Testide linke ei oska kohe lambist anda, kuid ise olen asja enda jaoks natuke uurinud ning parima voolutarbe ja võimsuse suhtega on ikkagi Pentium M. Seega kui aku elu üldse korda läheb siis valik on erinevate dothanite vahel. Uuemate Dothanite nimetuse lõpus on 0 ja neil peaks olema FSB 533, samas kui vanadel oli 400MHz. (eraldi on veel ultra low voolutarbega pentium m'id). Määrab chipset, vanemad 855 seeria chipsetid on FSB400 ja uuemad 915 seeria on FSB533.

Erinevate Inteli protsessorite vahel orienteerumiseks: http://www.intel.com/products/processor_number/info.htm

Chipsetid on siin välja toodud: http://www.intel.com/products/notebook/chipsets/index.htm

AMD ei tee ise chipsette ja sinna see vool kaobki, seega AMD prose võtaks läpakasse vaid juhul kui tingimata tahaks 64bit ja enamiku ajast elaks voolujuhtme otsas.

Intelil oleks vist kasulik hakata tootma dual-core Pentium M, võimalusel 64bit laiendusega..?? ka desktoparvutitele
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 71
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 09.08.2005 18:30:35 vasta tsitaadiga

aht0, tulevad, tulevad kuid paremad kui PM icon_wink.gif Kahjuks küll vist niipea veel spetsiaalselt lauaarvutile ei tule
http://www.anandtech.com/news/shownews.aspx?i=24694

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
maitrix
HV vaatleja
maitrix

sõnum 09.08.2005 19:27:54 vasta tsitaadiga

Proseks vali kindlasti Pentium M. Celeron M'il on SpeedStep välja jäetud ja kasutusel hoopis OVID, mis ei ole üldsegi nii energiasäästlik.

Ordit julgen soovitada küll. Kui ise läpakat valisin veebruarikuus, siis vaatasin ka HP'de ja FS'ide poole. Aga sattusin ühe vana tuttavaga kokku, kel 2 aastat Ordi CL51 olnud. Paras ekstremist teine, kannab seda seljakotis raamatute ja muu kola vahel. Läpakas oli täiesti töökorras, aku olenemata vanusest ikkagi ~4h. Saigi ostetud CL 56 P, mis nüüdseks on mind teeninud iga päev viis kuud järjest ja pean ütlema, et see oli väga õnnestunud valik.
CL 56 P' ei ole küll parajasti Ordis müügil, aga ei erine see peale korpuse peaaaegu millestki CL 51'st. Täpsemalt konfiguratsiooni võid mu profiilist vaadata. Draiverite kohapeal: Windowsit ei ole mu masin kunagi näinud ja selle koha pealt ei oska kommenteerida. Linuxi all (2.6.12 kerneliga Archlinux) töötab _absoluutselt_ kõik riistvara, mis on arvutis sees(IR, USB, IEEE1394, PCMCIA, SD/MMC, S-video, SpeedStep, WiFi, LAN, Modem, heli, touchpad jne) ja muidugi kõik lisaseadmed, mis mul kodus on: BT adapter (ka GPRS üle selle, GPRS+IrDA ka töötab), printer, veebikaamera, aga need ei puutu asjasse. Seega Linuxi "draiverid" on veebist saadaval. Niisiis kui kavatsed Linuxit tarbida kasvõi dualboodis, siis see on hea valik(OS'i ostmise suruvad sulle mitmed brändid peale, Ordi mitte)
Kui erilisi jõudlust vajavaid asju ei tee, keeran kella käigupealt 1.6 GHz -> 600MHz ja ventilaator seisab (v-o nii madalatel pööretel, et midagi välja ei puhu) ja ainus müra on tekitatud kõvaketta poolt. Seega väga vaikne arvuti.
Graafikakaardiks eelpoolmainitud ATi Radeon 9700 Mobility 128MB, mängib väga lahedalt välja UT2K4 ja ka DOOM3'e (glxgears ~2000 FPS)
Aku ilma Wifi'ta 600MHz ja 1GHz vahel dünaamiliselt kõikuvana pisut üle 5h. Koos Wifiga veidi alla 4h.
Ainsaks miinuseks on ehk algul veidi harjumatu klaviatuur - nupud madalad ja ilma süvendita (HP'del näiteks on). Aga sellega harjub kiiresti.

Kommenteeriks veel natuke:
Vidget kirjutas:

1) Ordi kodukal pole draivereid ollagi. Vastati meilile ja siis sain draiverid, kuid sellega läks ca 1 päev aiataha.

kahju, et sa oma läpaka mudelit ei kirjutanud, või vähemasti ma ei suutnud seda kuskilt välja lugeda. olenemata sellest, et ma windowsit kaasa ei ostnud tuli mulle üks tootja poolt kaasapandud plaat kaasa suure kirjaga Drivers. Ma võin lahjat mürki võtta, et seal peal ühteist oli. Või kui mitte, siis nende läpakate toorikute tootja Compal'i käest saab küll ühtteist.
Vidget kirjutas:

2) Aku kestab suht vähe võrreldes brändi toodanguga. Ühele tuttavale sai HP nc6000 muretsetud ja tal kestab aku 4h kanti...mul aga törts üle 2h.

Minu isendi kohta ei saa küll midagi pahaks panna (vt. eespool)
Vidget kirjutas:

3) Kuna kasutatakse mingit suhteliselt tundmatut emaplaadi tootjat, siis on Biosi uuendused harva tulemas. (2001a bios on ikka vana juba)

vt. punkt nr 2, seal ka BIOSi uuendused olemas.
Vidget kirjutas:

4) Ja müra osas on ikka HP vaiksem kui Ordi.

Võrreldes HP nx5000 (P-M 1,7GHz) oli CL56P vaiksem. HP nx on muidugi madalam/odavam klass kui HP nc seeria, aga tõepoolest, oma masinast vaiksemat isendit on raske tahta.
Vidget kirjutas:

5) HP disain on mulle kuidagi meelepärasem.

Maitse asi.

PS ma ei ürita mingit fleimi alustada, lihtsalt rääkisin oma kogemustest.[/url]