Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Axept
HV vaatleja
|
01.08.2005 12:02:43
probleem AC3 heli keskkõlariga |
|
|
Mul on Soundblaster Audigy helikaart ja sellise firma nagu Nash 5.1 surround kõlarid.
köik seaded on ja yhendused on öigesti sest creativi testis töötavad köik kõlarid ilusti ja on oma öigetes pistikutes.
winampiga muusikat kuulates on justkui köik korras, sest muusika tuleb neljast kölarist pluss subakast ja keskmine on vait,nagu ta peaks vist olema.
Aga AC3 heliga filme vaadates on selline jama, et kui vaatan BSplayeriga, siis on keskmine kõlar vait ja teised mängivad. Samas see vana windows media player ( Media Player 2 vist) mängib ilusti köikidest kölaritest nagu peab, et jutt tuleb keskelt ja teised asjad siis teistest kõlaritest.
nüüd proovisin paari DVD filmi vaadata ja täpselt sama jama, et keskelt ei tule midagi, DVD vaatamisel kasutasin mingit Ulead DVD playerit. Muidu igalpool kus seda AC3 värki settida saab on ilusti 5.1 pandud ja seal kus ta näitab millised kõlarid parasjagu mängivad, seal näitab tublisti et keskmisest tuleb ka heli.
On kellelgi sellist probleemi esinend,või oskab ehk öelda milles vöib jama olla??
Mingeid eraldi programme mis kuidagi heli köikidesse kõlaritesse kompunnivad ka kasutada ei tahaks, sest pöhimötteliselt peaks ju asi korras olema kui Media Player suudab asja öigesti mängida. Aga tahaks et teised programmid ka seda suudaksid!!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
2 :: |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
Axept
HV vaatleja
|
01.08.2005 13:15:19
|
|
|
tänx,aga need teemad on köik läbiloetud.
pöhiliselt soovitataxe seal kasutada mingeid programme või pluginaid mis stereohelist teexid mingi heli mida siis sinna keskkõlarisse suunata,seda mul pole vaja.
ja bassikölari ja keskkölari ots mul ka vahetuses pole,sest testid näitavad, et see on öigesti ja mediaplyer suudab millegipärast ilusti selle heli mis peaks keskkanalist tulema sinna ka juhtida.
ma ei taha et mingit tavalist stereoheliga divx vaadates sealt keskelt midagi tulex, vaid just AC3 heliga filme vaadates.
ja DVD filmide vaatamisega samuti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
01.08.2005 13:41:34
|
|
|
Endal oli kunagi selline probleem, et tagukõlarid töötasid ainult MedaiPlayeris ja mõnes mängus..
Probleemi lahendas see, kui panin helikaardi control panel'ist EAX peale.. Ja peale seda mängisid kõik kõllid..
_________________ Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018 |
|
   |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
Axept
HV vaatleja
|
01.08.2005 14:49:23
|
|
|
seleta lähemalt seda EAX värki.
Kas see pole mitte mingi lisaeffectide värk lihtsalt. Ma olen aru saand, et see lisab kajasid ja värki... või mötled sa midagi muud?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
01.08.2005 15:41:31
|
|
|
Axept kirjutas: |
seleta lähemalt seda EAX värki.
Kas see pole mitte mingi lisaeffectide värk lihtsalt. Ma olen aru saand, et see lisab kajasid ja värki... või mötled sa midagi muud?  |
Põhimõtteliselt ruumiline heli.. Kaja jms. käib sinna hulka. Aga nuh arvan, et mul oli lihtsalt kokkusattumus..
_________________ Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018 |
|
   |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
01.08.2005 16:50:07
|
|
|
1. Vaata üle kas control panel I multimedia I kõlarid on seadistud 5.1.he peale!
2. Kas sul AC3 filter või FFDShow audio filtrid on installitud ja seadistatud 5.1hele?
3. Kui sul on creativi helikaart, seal peaks tal olema sound test, lase kõlarid läbi, kas tuleb õige test õigest kõlarist?
4. Veendu, et fail millega sa keskmisest kõlarist heli tahad saada on üldse 5.1 formaadis?
5. Juhul kui kasutad mediaplayer classic.ut, pead sellel filtrid eraldi kas keelama või 5.1heks seadistama!
Kui need punktid kenasti läbi käid, võiks 5.1 ka toimida!
_________________ Things ThaT You own end up Owning you! |
|
Kommentaarid: 304 loe/lisa |
   |
0 :: |
268 |
|
tagasi üles |
|
 |
Axept
HV vaatleja
|
01.08.2005 20:16:37
|
|
|
1. control panelist ja ka creativi enda settingutes on 5.1 pandud
2. nii ac3 kui ka ffdshow on installitud ac3 filter on ka kenasti 5.1 peale seadistatud
3. creativi kõlarite test on tehtud,köikidest kölaritest tuleb heli ja köik on oma öigetel kohtadel.
4. fail on kindlasti 5.1 formaadis, sest windows media playeriga mängivad köik kanalid nii nagu peab (kaasaarvatud keskkanal)
5. vat sellest viimaest ma ei saa hästi aru, testimisex kasutasin seda mediaplayer 6.4 ja kuima seal seda ac3 heliga vilmi vaatan, siis ac3 settingutes on ilusti pandud, et 5.1 ja köik mängib öigesti ja köikidest kõlaritest tuleb see mis sealt tulema peab.
Aga nyd avan sama faili bsplayeriga, parema hiireklikiga valin sealt Filtrid ja siis AC3 settingud ja köik settingud on täpselt samamoodi nagu ka siis kui ma seda faili mediaplayeris mängisin, ainult et keskkölarist heli ei tule. Ja kuna keskkõlarist tulex muidu yldiselt jutt, siis bsplyeriga vilmi vaadates kostab taust palju kövemini kui jutuosa, nagu bsplayeris oleks keskkõlar kuskilt välja lylitaud.
Ja täpselt sama jama on ka Ulead DVD playeriga kuima tahan DVD pealt filmi vaadata, et keskmisest heli ei tule.
Ainuke programm mis suudab öigesti heli mängida on see tavaline mediaplayer 6.4
Aga tahaks ikka DVD filmi vaadates ka öiget heli kuulda
|
|
tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
01.08.2005 20:28:15
|
|
|
DVD mängija kohta ei oska hetkel öelda, vaata siiski audio seaded üle, tee kasvõi skreenshott!
BS player kui mängib, millised codec.id on aktiivsed?
FFDShow audio+AC3 Filter korraga head ei tee.
Vaata start menyyst ffdshow audiot ja disable seal ac3 ja dts osa ära!
BS player.i audio osas vaata millist AC3 filtrit kasutab? Kui ulead oma, siis võib viga selles olla!
Kui ulead plaat alles, uninstalli uleadi DVD, tee arvutile restart, reinstalli AC3 filter(free-codecs.com on kõige värskem kindlasti)
ja proovi mida BS player nüüd teeb?
|
   |
268 |
|
tagasi üles |
|
 |
Axept
HV vaatleja
|
01.08.2005 21:00:57
|
|
|
Nii BSplayeriga sain nüüd kõik kõlarid korralikult mängima, nii nagu peab
Ühesönaga BSplayeriga ja AC3 heliga on köik korras.
http://www.hot.ee/taneltm/Virtual/screen1.jpg siin on aktiivsed filtrid mis filmiajal olid
http://www.hot.ee/taneltm/Virtual/screen3.jpg ja siin on näha misma tegin, et keskkõlar BSplayeris mängima saada, vahetasin mölemad For AC3 Decoding ja Output device: Default Device (mis iganes device siis see ka ei oleks) ennem oli seal vastavalt siis AC3 Filter ning SB Audigy Audio.
Aga nüüd keerulisem osa.
Nimelt DVD vaatamise programmis mis mul on (mingi Ulead DVD..) pole kuskil optionites sellist kohta kus ma saaks määrata millega ta nagu mängix.
Kui keegi teab mönda paremat DVD vaatamis proget kus oleks rohkem settinguid kui sellel Ulead omal, siis vöix teada anda.
või kui kellelgi oleks aimu mida ma tegema peaks, et nüüd DVD filmidel ka keskkõlar tööle saada, siis köik ettepanekud on teretulnud
|
|
tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
01.08.2005 21:07:37
|
|
|
Esimesed mis meelde tulevad on Media Player Classic, või VLC. Viimane küll nö kasutaja liideseta(ehk ainult asjad mis vaja!)
media player classic.u saad tirida näiteks free-codecs.com.ist real alternativ.i all täitsa olemas!
Ainuke asi pead heli ära seadistama View I Options I Audio Decoders I 3Front + 2 Rear & LFE Linnuke, nii AC3me osale kui ka DTS.
Mängib ysna rahuldavalt DVD,d samuti mängib ka VLC player.
Mõned tasulised võivad omada rohkem kellasi ja vilesi & mõnel ehk mõni codec/decoder sutsu parem, eks proovi!
|
   |
268 |
|
tagasi üles |
|
 |
Axept
HV vaatleja
|
01.08.2005 22:52:55
|
|
|
Suured tänud
Sain nüüd selle Media Player Classicuga DVD hääle ka korda, et tuleb ilusti köikidest kõlaritest.
Ma eitea kuidas see DVD surround heli täpselt toimima peab, aga see MP classic kasutab ka häälejaox AC3 filtrit ja sellega igatahes tundub töötavat.
nüüd on asi lihtsalt selletaga, et see filter korralikult ära häälestada, juba avastasin, et seal mingi automatic värk peal, et ise mängib volyymiga, paneb nagu, et paras oleks koguaeg, aga see vaixemax kövemax liikumine akkab häirima. Ja see AC3 filtri bass direction tegi küll bassid paremax, aga millegipärast moonutas teiste kõlarite hääli nagu plekisemax tunduvalt
Katsetan neid erinevaid setinguid veel
|
|
tagasi üles |
|
 |
|