Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Spott
HV Guru

|
01.12.2002 23:34:15
Soovitan: Knoppix3.1 - CD-l eksisteeriv OS |
|
|
link :: Knoppix
Tänu s.p.o.c.k -i postitusele kuulsin esimest korda CD-l eksisteerivast OS-ist. Endal olid juba mõtted peas, kust sellist saada ja ehk annab midagi ise kokku aretada!
Tegu on Linux Debian-i baasil OS-iga, mis töötab täiesti ainult CD ja RAM-il! Graafiliseks keskonnaks on KDE3.0! Sellest ka järeldus - asendamatu abimees, kui Hdd-l mingi kala või OS-iga midagi lahti. Minul suutis Knoppix ise panna paika kõik vajalikumad settingud (kaasa arvatud võrk , nii et sai ilusti netis kolada). Mountis ilusti kõik minu Hdd 11 parti ära ja kuvas need ka töölauale. Wine on samuti olemas. Ainuke probleem, mis minul taga tekkis oli monitori probleem! Lihtsalt minu vana juust, mille elupäevad on lõppemas ei tahtnud eriti seda defaulti välja kannatada! Seoses sellega ma eriti palju sellega ei surfanud (nii netis, kui ka oma arvutis). Pilt lihtsalt lainetas. Kuid ka sellest piisas, et väita seda, et tegu on igati vajaliku abimehega, mida hea vajadusel kasutada! Knoppixi leiate antud lingilt! Vaadake ja uurige antud lingil lähemalt.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
0 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lindremant
Kreisi kasutaja

|
01.12.2002 23:44:33
|
|
|
Ma loodan et, ta oskab ka võrku jagada. Mul üks kast kus floppy ei tööta panex cd külge. Keegi oskab midagi öelda selle kohta
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
1 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
02.12.2002 10:32:51
Re: Soovitan: Knoppix3.1 |
|
|
Trainspotting kirjutas: |
Knoppixi leiate antud lingilt! Vaadake ja uurige antud lingil lähemalt.  |
...just when you thought you've seen it all...
Tegi täitsa uudishimulikuks... ühe tooriku "raiskamine" tolle asjanduse äraproovimiseks pole teps mitte liiast
|
|
   |
2 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
02.12.2002 10:54:51
|
|
Trainspotting, kuna sa juba asja ära proovisid, siis äkki sa tead mis ulatuses tolle asjanduse tegevusest RAMis toimub?
Küsimus selles, et kas kogu vajalik stuff laetakse tervenisti mällu või käib OS veel ka töö käigus miskit cedarilt tsekkamas (nähtavasti läheb RAMi üksnes vajalik miinimum, aga igaks juhuks küsin sinu kogemusi)?
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
02.12.2002 11:17:58
|
|
Bad Sector kirjutas: |
Trainspotting, kuna sa juba asja ära proovisid, siis äkki sa tead mis ulatuses tolle asjanduse tegevusest RAMis toimub?
Küsimus selles, et kas kogu vajalik stuff laetakse tervenisti mällu või käib OS veel ka töö käigus miskit cedarilt tsekkamas (nähtavasti läheb RAMi üksnes vajalik miinimum, aga igaks juhuks küsin sinu kogemusi)? |
RAM-i laetakse tõesti esialgu ainult vajalik miinimum. Uue programmi avamisel loetakse see CD-lt ja jälle vajalik osa RAM-i. Idee järgi peaks tal siis ka RAM-i automaatne puhastamine toimuma!? Ei katsetanud teda eriti kaua, kuid paaril sõbral tuleb varsti arvutites suurem puhastus teha (format c-ni läheb asi välja), siis plaanin Knoppixiga nende arvutite kallal toimetada, et saada parem ettekujutus asjast! Seda, kas vahepeal saab ka CD-d vahetada (mõne muu programmi sisestada) ei oska öelda aga ka selle plaanin järgi proovida! Igal juhul olen praegu arvamusel, et asi on seda ühte toorikut väärt, et kasvõi uurida buutimisprobleemidega arvutit, tema kettaid ja OS-i!
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
02.12.2002 15:34:25
|
|
|
Hahaa, monitor pole ka probleem. Knoppixit tõmmates jäi ehk silma selline tekstifail, mille nimi on knoppix cheatcodes vms. Seal on kirjas kõik need parameetrid, mida sa buutides ette võid anda, ka refresh rate. Tadaa!
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
02.12.2002 19:01:58
|
|
|
s.p.o.c.k kirjutas: |
Hahaa, monitor pole ka probleem. Knoppixit tõmmates jäi ehk silma selline tekstifail, mille nimi on knoppix cheatcodes vms. Seal on kirjas kõik need parameetrid, mida sa buutides ette võid anda, ka refresh rate. Tadaa! |
Thnx. Muide, kuna ma sinu postituse kaudu selle leidsin ehk oled targem ja oskad veel mingeid kasulike näpunäiteid jagada!
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
03.12.2002 11:46:27
|
|
|
Üks kasulik Knoppixi funktsioon on veel - nimelt kujutab Knoppix endast Debiani graafilist installerit. Asi on küll katsetusjärgus, aga teatud samme järgides töötab: http://www.linuxworld.com/site-stories/2002/1104.barr.html
Ja üldiselt tasub Knoppixi puhul Gnome'i vältida, sest viimane versioon, mida ma proovisin, ei suutnud seda korralikult isegi käivitada, küllap pööravad nad suuremat tähelepanu KDEle, seda on näha ka versiooninumbritest.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
03.12.2002 12:02:03
|
|
|
nu täitsa abix asi, sai ka korra proovitud ja tuli 3-l masinal üles ilma
ühegi probleemita, väärib lähemat tutvumist ...
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Inferno
Kreisi kasutaja

|
04.12.2002 04:11:06
|
|
|
kui 2 cdrom siis võib päris tore olla masina kallal :p
Võiks plug-n-play ka olla, polekski hdd vaja suurt..
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
meesmetsast
HV veteran

|
06.12.2002 21:25:10
|
|
|
link :: screenshot
Proovisin kah asja ,pole nagu peale windowsi muud asja toginudki..........päris värskendav.
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
carramba
läburaator

|
06.12.2002 22:19:03
|
|
|
meesmetsast kirjutas: |
Proovisin kah asja ,pole nagu peale windowsi muud asja toginudki..........päris värskendav. |
mis ta tihti pöördub rommi poole vä?
ta vinti kasutab?
_________________ he came,he got banned,he logged out - R.I.P |
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
nunnu
Kreisi kasutaja

|
06.12.2002 22:54:05
|
|
|
täitsa mõnus praegu ise sellega sees ja Eesti on setingutes kenasti põhjamaade hulka arvatud mitte ida-euroopasse
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
meesmetsast
HV veteran

|
07.12.2002 12:34:26
|
|
|
MUl lendas õhtul windoosa puusse,nii et oli vaja peale uut installi netist rasppoe saada viskasin CD sisse,kohe leidis neti üles ilma mingi seadistuseta,tirisin rasppoe ära ja sain mure murtud.Päris kasulik asi.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
meesmetsast
HV veteran

|
07.12.2002 17:19:22
|
|
|
carramba kirjutas: |
Proovisin kah asja ,pole nagu peale windowsi muud asja toginudki..........päris värskendav. |
mis ta tihti pöördub rommi poole vä?
ta vinti kasutab? |
kui tihti rommi poole pöördub ei tea aga vinti ei kasuta ,saad vinti väljastpoolt windoosat tutkida
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivoku
HV veteran

|
07.12.2002 17:38:02
|
|
|
hehee tirin kah selle ära ja raiskan yhe tooriku kah selle piale.
_________________ roogi räime. |
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
8 :: |
7 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
MadQnn
HV kasutaja
|
08.12.2002 01:52:51
|
|
|
Sorry, st OFFTOPIC:
Aga, kas Neroga saab sellest niimoodi booditavat CD-d teha, et valin New Compilation -> CD-ROM (Boot) -> Boot -> Source of boot image data ja seal all panen image failiks selle iso.
Lihtsalt ei tea, kas ta kirjutab selle iso sinna failina või ikka sisuna.
Ei taha plaati (= ) raisata.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
meesmetsast
HV veteran

|
08.12.2002 02:12:21
|
|
|
neroga saad nii.... File-----burn image-------näitad ära iso asukoha hdd l ja edasi tambid yessi
Ps kuskil seal yesside vahel pane linnuke kah selle koha peale, et ta plaadi kinni paneks.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
MadQnn
HV kasutaja
|
08.12.2002 02:22:09
|
|
|
neroga saad nii.... File-----burn image-------näitad ära iso asukoha hdd l ja edasi tambid yessi
Ps kuskil seal yesside vahel pane linnuke kah selle koha peale, et ta plaadi kinni paneks. |
Et siis põletan selle Knoppixi iso plaadile ja ongi kohe bootiv?
Ma sain aru, et see iso ei ole bootiv. My bad.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
08.12.2002 03:08:38
|
|
|
selle knoppixi tarbeks ideaalne oleks cdrw
check&erase
edit: sai siis endal ka see yles lastud / polnudki nii raske pppoed kylge saada kui lindowsil
nüüd saab m6nel mehal jahedaks ajada, kui n2eb et tema masinas windowsi asemel linux on
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
08.12.2002 14:05:58
|
|
|
N2pin ka seda just. Muidu kena ja puha, aga kuna ma linuxitest ei tea mitte kui midagi, siis ei leia kohta kus refresh rate 2ra muuta. Krt pilt virvendab nii et jube. Muidu videokaardi jms tundis küll kenasti 2ra.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
08.12.2002 14:18:09
|
|
|
namstoop kirjutas: |
N2pin ka seda just. Muidu kena ja puha, aga kuna ma linuxitest ei tea mitte kui midagi, siis ei leia kohta kus refresh rate 2ra muuta. Krt pilt virvendab nii et jube. Muidu videokaardi jms tundis küll kenasti 2ra. |
siis kui asja yles boodid
vajuta 6iges kohas F2 ja loe mis seal on kirjas
yhes6naga asi, mis sinna kirjutad n2eks umbes selline v2lja
knoppix screen=1280x1024 depth=32 refreshrate_k2sk(ei m2leta mis see oli)=85
siis asi kena
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
08.12.2002 14:29:40
|
|
|
No eks ma pärast proovin uuesti, praegu tulein ära, sest asi hakkas ikka aju pihta küll.... krt seda screeni suurust ma nägin isegi buutimisel, aga vot see refresh rate jäi torganud silma.
ja kui seal ei ole 85, mis siis edasi saab? sest ma kahtlustan küll, et oli väiksem.... ikka jõhker virvendus oli. Suskisin küll seal settingutes ringi aga midagi sellist silma ei jäänud.
Ahjaa, helikaarti ei tunne ka kurask ära.
Muidu on väga
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
08.12.2002 14:34:26
|
|
|
sellel on see teema , et pane mis number tahad 150 nt - iseasi kas kuvar ja videokaart kannatavad
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Margus
HV pensionär

|
08.12.2002 15:05:07
|
|
|
Soundblaster live tundis küll ära.Kahe cd rommiga on päris normaalne.Ainult peab vist erineva ide kanali peale panema.Kui midagi otsid siis tõmbab laulul korraks hinge kinni(sel juhul kui tal plaadi pealt midagi vaja on).
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
87 |
|
tagasi üles |
|