Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  NEC ND-3540A probleem märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Djomka
Kreisi kasutaja

sõnum 17.06.2005 17:25:37 NEC ND-3540A probleem vasta tsitaadiga

Asi selles, et DVD lugeja ei loe mul plaate välja...põhjuseks oskan mina tuua ainult selle, et pole drivereid, aga nagu mulle öeldi, siis pole ka drivereid kaasa vaja anda, sest ta tõmbab need ise otse netist, kui arvuti sisse lülitada. Mul aga sellist asja pole olnud...proovisin jumpri kohti vahetada (on 3 erinevat kohta, proovisin kõik kohad ära ja tulemus on kõigiga põmst üks ja sama). Veel otsisin netist probleemile lahendust ja NEC'i kodulehel on see driverite tõmbamise koht olemas, aga seal tõmmatavas failis on sees 5 erinevas keeles readme ja siis üks fail, millega ma ei oska mitte midagi peale hakata. Kas kellelgi on veel mingit sellist probleemi olnud või äkki oskab aidata. Kuna mul endal manuali ega midagi sellist pole, siis ei tea ka kus augus jumper peab olema, et ta oleks slave või kus augus, et ta oleks master.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 17.06.2005 17:29:33 vasta tsitaadiga

Sellel pole vahet, mis augus sul jumper on, kui kasutad ainult seda seadet kaabli otsas. Plaatide välja lugemiseks on windowsil omal driver olemas.
Segaseks jäi, kas tahad mingit DVD filmi vaadata või lihtsalt DVDl olevaid faile näha... DVD vaatamiseks peab sul tõesti olema programm, aga faile ehk plaadi sisu pead ka niisama nägema.

Djomka
Kreisi kasutaja

sõnum 17.06.2005 17:36:21 vasta tsitaadiga

Ma tahan DVD plaati kirjutada, aga iga kord kui kirjutama hakkan viskab ta mingi veateate mulle ette...kas veateateks on, et Windows kasutab seda seadet või siis viga faili kopeerimisel...ma saan näha, mis failid on plaadil (praegu on seal küll tühjus) ja ma kui ta annab mulle selle esimese veateate, siis ma näen ka, et fail on nn. valmis kirjutamiseks plaadil, aga kirjutada ei saa.
tagasi üles
Valdars
HV veteran
Valdars

sõnum 17.06.2005 17:39:52 vasta tsitaadiga

Proovi mingit muud kirjutamisprogrammi.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 44
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 17.06.2005 17:41:23 Re: NEC ND-3540A probleem vasta tsitaadiga

Isekirjutatud DVD, CD plaatide suhtes on NEC suhteliselt kapriisne erinevate tootjate suhtes. Minul probleem Arita, Acme toorikutega mida NEC enamalt jaolt ei loe.
kk
HV veteran
kk

sõnum 17.06.2005 17:42:08 vasta tsitaadiga

Kas Win üldse toetas DVD kirjutamist ilma eraldi softita? CD kirjutab küll oma integreeritud softiga aga DVD? Minuarust mitte...

Samas ära aja segamini drivereid ja kirjutamise softi. Need ikka eri asjad. Mingeid drivereid ei ole sul eraldi vaja. Kirjutamise softi soovitan aga eraldi peale panna. Populaarne soft on Nero. Kui tasuta softi tahad siis http://www.videohelp.com/tools?s=16#16 on valik väljas.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 7 :: 3 :: 94
tagasi üles
Djomka
Kreisi kasutaja

sõnum 17.06.2005 17:45:49 vasta tsitaadiga

proovisin Nero'ga, aga erilist vahet pole, kui ta ei loe üleüldse plaatigi välja....
ja praegu sai ostetud Verbatimi plaadid, mis peaks ikkagi suhteliselt kvaliteetsed olema, aga see selleks...
igatahes sealt firmast, kust ma ostsin, ütles müüja läbi emaili, et jumperite probleem on see...et kui kõvaketast ja DVD-ROM'i toidab üks juhe, siis peab olema jumper ühes kohas ja kui toidab erinev juhe, siis peab jumper olema teises kohas (masteris või slave'is siis vastavalt)...aga mina ei tea, missugune auk seal master on ja milline slave on...peal pole ka midagi kirjas, et kumb kumb on...ja üleüldse, seal on 3 jumperi kohta - ei tea, mille jaoks see kolmas seal küll on icon_lol.gif
tagasi üles
oswald
Kreisi kasutaja

sõnum 17.06.2005 17:49:43 vasta tsitaadiga

3. on cs ehk cable select icon_wink.gif vaata korra, millist kirjutajat nero kasutada tahab - kui sul mingeid daemon-tool`e kasutusel, siis võib nero kirjutamiseks vale asja valida.
tagasi üles
kk
HV veteran
kk

sõnum 17.06.2005 17:52:04 vasta tsitaadiga

Teil vist mingi arusaamatus... kui sul Win all näitab seda DVD seadet siis on juba kõik õige ja ok. Kui ei ole seadet näha siis proovi teist jumperi seadistust. Igatahes kui sul on sama IDE kaabli otsas 2 seadet (näiteks HDD ja DVDRW) siis pane HDD master ja DVDRW slave. Kui DVDRW on üksi oma IDE kaabli otsas siis pane see master. Kuna sul vist seade ikka üles leitud siis siin enam probleemi ei ole.

Kolmas jumperi asetu on "Cable select" Peaks automaatselt kaabli järgi valima master või slave. Kindlam on kasutada ise kas master või slave.

Mida see Nero ütles siis? "No disc inserted" vms? Kas seade üldse mingi suvalise valmisplaadi (originaalplaat vms) loeb välja?
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 7 :: 3 :: 94
tagasi üles
Valdars
HV veteran
Valdars

sõnum 17.06.2005 17:52:13 vasta tsitaadiga

Mismoodi ta sul plaati välja ei loe?
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 44
tagasi üles
Djomka
Kreisi kasutaja

sõnum 17.06.2005 17:54:42 vasta tsitaadiga

hmm, kuna mul on 6 DVD plaati (kahjuks pole ükski DVD-RW), siis ma katsetan asja ära...üks probleem seisneski selles, et ta tahab saada eraldi softi, tavaline copy-paste ei aita enam DVD plaadi jaoks (tavaline windowsi writing wizard)...nüüd proovisin neroga ja sain enam vähem vist pihta, kuidas seda teha...panin kirjutama ja kui kõik korras siis võib teema lukku panna
Aitäh kõigile, kes niivõrd kiirelt suvatsesid vastata... beer_yum.gif icon_wink.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  NEC ND-3540A probleem
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.