praegune kellaaeg 22.06.2025 07:07:15
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tonyx
Kreisi kasutaja

|
02.06.2005 20:38:03
W98SE näeb vinti, XP ei näe vinti - kuidas see võimalik on? |
|
|
tegin xp reinstalli. pärast seda ei tundnud xp enam teist vinti ära. 98 all näitas vinti, xp all ei näidanud. seda on mul varemgi juhtunud. xp jääb ka mega-aeglaseks sellistel puhkudel. võtan tolle vindi tagant ära, siis on xp normis. aga panen vindi taha, siis boodib oma 5 minutit, avab my computerit 5 minutit, kõik asjad võtavad sada aastat. 98 all kõik normis ja vint taga, XP all kõik megaaeglane ja vinti netu. olen proovinud computer maganementi, see näitab, et teine vint on "healthy", aga "unknown file format", midagi tarka ta teha ei lase. partition magic näitab, et on FAT32 (mis on õige), aga kogu moos, mingit mountimise asja ma kuskil ei näe (samas ka ei tunne seda programmi eriti hästi). fisk dos'i all (98 dualboot, command prompt only) räägib, et mul on 160-gigase vindi asemel 25-gigane, sellise jutu peale ei julge ma tal midagi teha lasta.
nüüdseks olen suutnud asja nii tuksi keerata, et 98 ka enam ei näita ja ühesõnaga kogu vindi peal olev kraam on päästmatu. ma oleks pidanud KOHE ajutise vindi ostma backupi jaoks ning kasvõi 98 all kõik ära kopima selle vindi pealt, mis XP all enam taha ei tulnud. aga ei. kuna XP disk management ei aidanud samuti, siis võtsin partition magicu ette. see ei lubanud muid variante, kui convert. kuna ta algselt juba oli fat32, siis mõtlesin, et no davai konverdime uuesti. big mistake. 12 tundi convertis, 12 tundi oli veel ees, aga mul oli kannatust vähe, mul oli vaja palm'i arvutiga sünkroniseerida vahepeal. sünkroniseerimise ajal tegi restardi. pmagic tegi küll mingi 12 tundi recoveryt peale seda, aga selleks ajaks oli fat32'st saanud mingi hex/btt imeformaat ja ühesõnaga vindi peal on kõik totaalselt tuksis. olen restorenud R-Studio Partition Recover programmiga faile sealt, faile tõmbab ilusti, aga kõik tõmmatud failid on vigased, ühesõnaga see "Convert to FAT32" pluss reset 50% pealt pani sellise põntsu, et ega ma ei imesta kah.
ise olen idioot, tahtsin odavalt ja kergelt läbi ajada. kohe oleks pidanud backuppima.
aga aru ma ei saa, mis kamm see on, kui 98 näeb vinti ja xp ei näe. 98 peaks ju see olema, kes vinte mõnikord ei näe? mis juhtus ja mida ma OLEKS ehk saanud teha (lisaks kohesele backupile teisele vindile, mida ma ihnuskoi lihtsalt ei raatsinud osta esimese hooga)?
PS murphy seadus ja saatuse iroonia on see, et mul oligi lähipäevil kavas kogu see kraam sealt vindilt DVD'de peale salvestada. kuna seal oli igasugu faile, mis vajasid ümberpakkimist, siis selleks tegin arvutile upgrade (et ümberpakkimine veidi kiirem oleks), mis kahjuks tõi endaga kaasa ka windowsi reinstalli... mis kuramus aga muutis mingil seletamatul põhjusel tolle vindi XP jaoks ligipääsmatuks. ehk siis kaudselt läksid failid kaotsi seetõttu, et ma tahtsin neid backuppima hakata. totrus:)
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
2 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
pokk
HV Guru
|
02.06.2005 20:40:47
|
|
|
Ilmselt oli vint läbi minemas sel hetkel, 98 sai veel aru, aga XP ei saanud.
|
|
Kommentaarid: 89 loe/lisa |
   |
0 :: |
4 :: |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.06.2005 20:53:50
|
|
|
Pokk oletab õieti - tegemist on n-ö Fati veaga ja siis saab olla küll nii, et 98 suudab näidata.
Ja selle sama tõttu see XP suur käimamineku aeglus - tema Start-up-i ajal tehtav skändisk üritas "oma targa peaga" kogu aeg selle Win98 ketta FAT-i parandada ning tulemuseks pidigi tekkima ja tekkiski see "failide segadik", mida nüüd kettal näha on.
Põhimõtteliselt on kogu see info alles Iseküsimus on, et kui paljud failid on terved ja kui paljud failid on "tükkidena".
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
02.06.2005 20:57:57
|
|
|
Igaks juhuks võid proovida ka mingit linuxi live-cd'd. Ei anna pead, aga võimalik et tollega on võimalik midagi veel ära teha. Tõenäoliselt ei ole, aga proovida võib. Kirjutama see sinna kettale ju ei hakka niiet... ehk saad veel kettale niisama ka ligi.
Järgmisena võid proovida ka GetDataBackFAT-i, ehk annab tulemusi.
Kui ei... siis otsusta ise kui olulised need admed sul olid, äkki oskavad ORDI patsiga poisid midagi välja mõelda Aga too viimane on üpris kulukas, niiet otsusta ise
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonyx
Kreisi kasutaja

|
02.06.2005 22:20:28
|
|
|
10 giga jagu tõmbasin sealt RAR ja ZIP faile teisele kettale - kõik olid vigased. lõin käega. 160 giga aastate jooksul kogutud RIP-pelasid - tõepoolest, R.I.P:)
tühja kah, aastaid juba enam ei mängi. ja tekkiski vaba aega, mis muidu oleks kulunud kollektsiooni süstematiseerimise, ümberpakkimise, tsekkimise ja plaatidele kirjutamise peale. kahju muidugi eelnevate aastate "tööst" (kui seda nii võib nimetada:), aga ju siis saatus otsutas öelda, et "time to move on".
lihtsalt see asi huvitas, et miks just konkreetselt XP installiga teine ketas tagant ära kukkus. aasta tagasi juhtus sama asi ja tookord tegin kohe backup'i ajutisele kolmandale vindile. nüüd läksin vindi enda peale mässama ja keerasin käki kokku.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
03.06.2005 08:23:58
|
|
|
Nende konvertimistega võis vabalt ülekirjutada õigeid asju, kui ketas juba enne vigase sisuga oli ja sellega aeti kõik veelgi segasemaks ja vigasemaks. w9x-d ei kontrolli suurt midagi, kodukasutaja pahn ju. wxp tegi kontrolle ja sai kohe aru, et failsüsteem vigane ja vajab tõsist remonti. Aamen ja R.I.P.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
oswald
Kreisi kasutaja
|
03.06.2005 12:42:45
|
|
|
proovi seda ketast linuxiga vaadata - näiteks xandros või slax live-cd. minul aitas ükskord see lahendus p..s failisüsteeemis korda luua(st. asjad kätte saada), kuigi mõned asjad jäid kadunuks:S
_________________ Stirlits kõndis mööda öist Berliini. Äkitselt plahvatus ees, taga, paremal, vasemal...
"Dolby surround," mõtles Stirlits. |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|