Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
remi
Kreisi kasutaja
|
16.05.2005 19:51:33
|
|
|
mtv23 kirjutas: |
Tean ka juhust kus tõepoolest lasti arvel joosta 2100 Eek-ini, öeldi, et too dekooder tagasi siis ja (maksa võlg ära?) siis lõpetame lepingu ja raha tiksus edasi kuna dekooder oli ära varastatud ja uut polnud kuskilt võtta... |
Heh .. kelle kuradima probleem see nüüd siis oli?
Kui varastati ära siis maksa dekooder ja selle kasutamise eest tiksunud aeg kinni.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
1 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
mtv23
Kreisi kasutaja
|
16.05.2005 19:55:50
|
|
|
remi kirjutas: |
Tean ka juhust kus tõepoolest lasti arvel joosta 2100 Eek-ini, öeldi, et too dekooder tagasi siis ja (maksa võlg ära?) siis lõpetame lepingu ja raha tiksus edasi kuna dekooder oli ära varastatud ja uut polnud kuskilt võtta... |
Kui varastati ära siis maksa dekooder ja selle kasutamise eest tiksunud aeg kinni. |
Ei olegi kellegi probleem, räägin tõestisündinuid lugusi elust enesest ja tead mida...
Kliendil on õigus leping lõpetada kui ta seda soovib, või sa pead õigeks, et kraapigu raha kokku ja siis vaatame kas lõpetame lepingu raha muidugi tiksub edasi...
Lugu on võetud päriselust
_________________ @Dj |
|
   |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
remi
Kreisi kasutaja
|
16.05.2005 20:01:53
|
|
|
Kui varastati ära siis maksa dekooder ja selle kasutamise eest tiksunud aeg kinni. |
Ei olegi kellegi probleem, räägin tõestisündinuid lugusi elust enesest ja tead mida...
Kliendil on õigus leping lõpetada kui ta seda soovib, või sa pead õigeks, et kraapigu raha kokku ja siis vaatame kas lõpetame lepingu raha muidugi tiksub edasi...
Lugu on võetud päriselust  |
Hei.
Kujuta ette, et laenad kellelegi oma autot - a' 500EEK ööpäev.
Ja siis tuleb ta ja ütleb, et auto varastati ära ja soovib lepingut lõpetada. Aga auto maksab kinni siis kui raha saab.
Ja tõepoolest .. maksabki. 3 kuu pärast.
Aga sinu jaoks on auto tootmisvahend, mis toob sulle sisse 500EEK päevas.
Mõtle sellele.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
mtv23
Kreisi kasutaja
|
16.05.2005 22:59:16
|
|
|
Lugu on võetud päriselust  |
Hei.
Kujuta ette, et laenad kellelegi oma autot - a' 500EEK ööpäev.
Ja siis tuleb ta ja ütleb, et auto varastati ära ja soovib lepingut lõpetada. Aga auto maksab kinni siis kui raha saab.
Ja tõepoolest .. maksabki. 3 kuu pärast.
Aga sinu jaoks on auto tootmisvahend, mis toob sulle sisse 500EEK päevas.
Mõtle sellele. |
Mõtlesin selleüle järele, siin ei ole tegemist autoga aga ok!
Kui auto tooks mulle sisse 500Eek-i päevas ma ei laenaks seda esialgu kellelegi, antud juhul on lepingu lõpetamine võimatu siis on selge, et see raha ja vaev on läinud vett vedama... (Summa ise jääks samaks, olgu see raha tagastatud kasvõi mitme aasta jooksul)
Asi on selles, et ettevõte ei saa kehtestada lepingut mis talle raha sisse ei too ja siit saab järeldada siiski seda, intress 0.2% päevas + kuumaks on liig, tuleb olukorda hinnata ja anda aega kuna võlg tasutakse...
NB! Mitte Vastu Kliendi Tahtmist summat edasi kergitada, (pigem on selleks maksekohustus ja vastavad seadused, mis võiksid olla selles suhtes kliendisõbralikumad- nii saab ka lasta kolm aastat veereda ilma, et NÖ, klient sellest aru saab mis toimub), ta ei elanud seal aadressil kuhu arveid saadeti- see oligi mu mõtteavaldus...
Keeruline mõista aga mis teha Kunagi ei tea ette kui leitakse mingi maksmata trahv, mis on kolme nelja kordne kui ta seda algselt oli... Antud näite põhal on kasvas summa kaks korda päevast mil käidi ja öeldi, et soovitakse leping lõpetada.
Öeldi, et nad ei saa lepingut lõpetada, ega jooksvat arvet peatada
Niiet, et postimehes artikkel hea- kuna sellel tõepõhi all
Siin on kõik öeldud
_________________ @Dj |
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
zsz
HV kasutaja
|
17.05.2005 07:48:48
|
|
|
minu poolt väike kiitus Starmani helpdeskile.
Nimelt eile kadus umbes kolmeks-neljaks tunniks internet ära, helistasin siis helpdeski, et küsida, mis toimub. Suunati siis kohe nende "internetiosakonda", kust lubati järgmiseks päevaks töömees kohale saata. Aega ei võtnud see asi ka peaaegu, et midagi, põhiosa kuulasin ooteaja muusikat.
Umbes pool tunnikest hiljem oli internet tagasi, kuna ma ei saanud kohe IP-d vahetatud ( ), helistasin neile ja küsisin, kuidas seda teha. Arvuti restartimine mulle eriti ei meeldi, aga muud lahendust ei osatud välja pakkuda. Mis on seejuures aga positiivne, on fakt, et helpdeski-neiu ei hakanud mingit jama ajama, vaid ütles kohe (kui ma olin öelnud, et restarti ma teha ei taha), et ta ei tea, kuidas see IP vahetamine käib. Ja suunas "internetiosakonda" (sinna ühendust ei saanud, aga that's not the point).
Tõrvatilgaks meepotis osutus aga ooteaeg, mis venis natuke pikaks minu arust. Hiljem, kui helistasin, et töömehe kohaletulekuks kokku lepitud aeg tühistada, pidin ikka minutikese vähemalt seda 5-sekundilist nostalgilist helilõiku kuulama..
Üldmulje on aga ikka
_________________ Seven dolphins were harmed in the process of making this post. |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
17.05.2005 08:19:44
|
|
|
Asi on selles, et ettevõte ei saa kehtestada lepingut mis talle raha sisse ei too ja siit saab järeldada siiski seda, intress 0.2% päevas + kuumaks on liig, tuleb olukorda hinnata ja anda aega kuna võlg tasutakse...
Niiet, et postimehes artikkel hea- kuna sellel tõepõhi all
|
ei ole see päris nii. Loomulikult kõik võimalikud teenused peatatakse (KTV, internet, maksukanalid), aga dekoodrirenti peatada ei saa, sest seda pole võimalik kliendilt kätte saada (olgu ta varastatud, kaotatud vms), nii jooksebki rendiarve edasi ja loomulikult koos viivistega. Kui keegi X pole arvet maksnud, siis jooksevad viivised alati. Leia mulle teenusepakkuja, kes viivist maksmata jäetud arvete eest ei võta? Tõsiselt. Leia kasvõi üks suurem pakkuja (näiteks telekom sektoris). Olgu see võlg kuisuur tahes: viivis jookseb ja võlg loomulikult kasvab. Kui see pole sinu teenus, siis sina arvet maksma ei pea, aga, see on sinu probleem, et sa korterisse elamatulemisel ei kontrollinud võimalike võlgu teiste poolt.
Kui sa heausklikult ostsid korteri, millel on Eesti Energia elektrivõlg, siis ime-ime, nemad teenust tagasi ei lülita, seni kuni sa pole endise korteriomaniku võlad ära tasunud. Ja nii öeldaksegi, et see on teie ettevaatamatus, et korteri soetamisel ei kontrollinud võimalike võlgu.
Ja see on nüüd kõige hullem seis. Sina oled korteriga, too päss on kuskil eemal (veel hullem kui välismaal kuskil). Võlg jookseb ja suureneb ja noway too viitsib oma võlgu maksta. Ütleb, et jõuab "järgmine september, siis vaatame". Siis tulebki mõru pill alla neelata ja ise maksta, sest elektrita sa elada ei saa.
Selge, et mingil hetkel saab teenusepakkujal sellest arveldamisest villand, viivis küll jookseb ja arved genereeritakse (saadab ju siiski süsteem, mitte inimene käsitsi) ja saadab kliendi inkassosse. Sealt omakorda läheb tee kohtuni jne. Üsna suur protsent neid paljude arvates "unustatud" võlgasid saadakse kohtu kaudu siiski kätte ja võlgnikule väga valusal moel. 2000 kroonine summa võib mitmekordistuda seoses kohtutäituri maksetega, inkassoga vms.
Tänapäeval ei ole mingeid "üllatusi". Loomulikult on erinevatel teenusepakkujatel veidi teised lepingutingimused, kuid üldine arveldus, võlakäsitlus, teenustepakkumine jt üsna sarnased. Isegi starman on üsna leebe: kasutad kuu aega, ei maksa arvet ära, siis automaatselt välja ei lülitata (võrdle näiteks elisa, kus väljahelistamine piiratakse ära kohe peale 25ndat kuupäeva, isegi juhul kui arve on 300, aga maksad sellest pool ära, minu enda kogemus btw), väljalülitamist ühe kuu võlaga ei tehta minu mäletamise järgi (vist on 2 kuud).
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
tif
HV kasutaja
|
17.05.2005 11:56:46
|
|
|
ja veel eilse kogu (mõttetu) surmaga ähvardamise teema kohta Tegu oli lepingu projektiga, mille keegi kuskil välja kaevas ja mis ei olnud veel kinnitatud. nüüd on siis Starman eile (mõttetu) kära ajel lepingu sõnastust muutnud/täpsustanud, uut teksti küll veel ei avalikustata
http://www.postimees.ee/170505/esileht/majandus/166105.php
ja ma kordaks veel, et lepingut on alati võimalik lõpetada, kui ka lepingus oleks punkt, et lepingut lõpetada ei saa, on see õigustühine (mittekehtiv) ja seega on ikka võimalik lepingut lõpetada
_________________ Now where is that monkey? I want to shoot something! |
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaiowas
HV kasutaja
|
17.05.2005 13:08:45
|
|
|
Haige jutt, tüüpiline hv(tm), investori lahkumine, pankrott, eitea mida veel ? See artikkel on selgelt kellegi tellitud ja tellijaks ei ole raudselt Starman, viimasel pole sedasorti negatiivset reklaami vaja. Küll aga võib kaudselt arvata, kellele Starman järjest valusamini saba peale astub, eriti kui nad on viimasel ajal oma telefoniteenuse ka suht korralikult käima saanud. Üks E tähega firma on asunud paanikas väiksemaid isp'si ja isegi it firmasi kokku ostma, viimase uudisena tahab ka Microlinki neelata, seda muidugi juhul kui konkurentsiamet vastava loa väljastab.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
zzzzz
HV kasutaja

|
17.05.2005 15:11:33
|
|
|
njaa, mu korteris(1 kuu elatud) tiksub Starmani kaabel tv mingi 50 ja pisut peale vist kanaleid, aga eelmised üürnikud lõpetasid starmaniga lepingu aga kinni kanaleid ei pandud.
Siit küsimus kas Starmanil on õigus nõuda mingit raha selle eest, et nad ise kanaleid pole kinni pannud ja arveid enam ka ei ole mitu kuud sinna tulnud?
_________________ -puudub- |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
17.05.2005 15:58:57
|
|
|
zzzzz, kui kehtivat lepingut ei ole, siis ei ole neil mingit õigust. Nende endi viga, et unustasid.
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
mtv23
Kreisi kasutaja
|
17.05.2005 19:55:55
|
|
|
zzzzz kirjutas: |
njaa, mu korteris(1 kuu elatud) tiksub Starmani kaabel tv mingi 50 ja pisut peale vist kanaleid, aga eelmised üürnikud lõpetasid starmaniga lepingu aga kinni kanaleid ei pandud.
Siit küsimus kas Starmanil on õigus nõuda mingit raha selle eest, et nad ise kanaleid pole kinni pannud ja arveid enam ka ei ole mitu kuud sinna tulnud? |
---------------->
Leping on see mille pealt raha teenitakse, ega asjata mõningaid lepinguid kinni pandud ei ole...
Tõenäoliselt sellel eelmisel elanikul leping lõpetamata Starmani suhtes.
Sul ei ole siin karta midagi- sinu mure see ei ole ja sulle midagi ei tehta siin
_________________ @Dj |
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
18.05.2005 00:04:37
|
|
|
zsz kirjutas: |
minu poolt väike kiitus Starmani helpdeskile.
Nimelt eile kadus umbes kolmeks-neljaks tunniks internet ära, helistasin siis helpdeski, et küsida, mis toimub. Suunati siis kohe nende "internetiosakonda", kust lubati järgmiseks päevaks töömees kohale saata. Aega ei võtnud see asi ka peaaegu, et midagi, põhiosa kuulasin ooteaja muusikat.
Umbes pool tunnikest hiljem oli internet tagasi, kuna ma ei saanud kohe IP-d vahetatud ( ), helistasin neile ja küsisin, kuidas seda teha. Arvuti restartimine mulle eriti ei meeldi, aga muud lahendust ei osatud välja pakkuda. Mis on seejuures aga positiivne, on fakt, et helpdeski-neiu ei hakanud mingit jama ajama, vaid ütles kohe (kui ma olin öelnud, et restarti ma teha ei taha), et ta ei tea, kuidas see IP vahetamine käib. Ja suunas "internetiosakonda" (sinna ühendust ei saanud, aga that's not the point).
Tõrvatilgaks meepotis osutus aga ooteaeg, mis venis natuke pikaks minu arust. Hiljem, kui helistasin, et töömehe kohaletulekuks kokku lepitud aeg tühistada, pidin ikka minutikese vähemalt seda 5-sekundilist nostalgilist helilõiku kuulama..
Üldmulje on aga ikka  |
Aga sellele miinusele sa ei mõtle, et sul nett ära kadus?
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
zsz
HV kasutaja
|
18.05.2005 07:34:59
|
|
|
Ardo kirjutas: |
Aga sellele miinusele sa ei mõtle, et sul nett ära kadus? |
Sellist asja ei juhtu mul just eriti tihti, kord üle paari kuu vast kõige rohkem. Pole just asi, mille üle nuriseda.
_________________ Seven dolphins were harmed in the process of making this post. |
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
19.05.2005 18:56:53
|
|
|
Küssa kõigile starmani klientidele... kas ka teil on antud hetkel (18.45) välisühendus läind? Eestisiseseid servereid saab külastada, aga väljaspoolsed on nagu kõngenud... lööb connection timeout'e ette foxiga...
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
ZAndlamb
Kreisi kasutaja
|
19.05.2005 19:12:31
|
|
|
madedog kirjutas: |
Küssa kõigile starmani klientidele... kas ka teil on antud hetkel (18.45) välisühendus läind? Eestisiseseid servereid saab külastada, aga väljaspoolsed on nagu kõngenud... lööb connection timeout'e ette foxiga... |
Sama siin
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
DRage
HV kasutaja

|
19.05.2005 19:17:05
|
|
|
tundub et pean liituma viimastega
_________________ Kui midagi enam juurde ei mahu siis pudel õlut ikka mahub! |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
M@x
HV veteran

|
19.05.2005 19:18:15
|
|
|
Sama siin, Viljandis ka paha lugu välisühendusega...
|
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
User001
HV vaatleja
|
19.05.2005 19:59:31
|
|
|
Tartus ka välisühendus maas
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
19.05.2005 20:00:43
|
|
|
jap, sama siin. sama ka paljudel toru ja GL kasutajatel. ei viitsi nii pikka whaini siia kirjutada, lugege GL-ist ja torust kui tahate. point on selles et starmani vennad on pilusilmsed värdjad tiblad. no hard feelings
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
saarepeet
HV vaatleja
|
19.05.2005 20:21:51
|
|
|
...
viimati muutis saarepeet 23.03.2021 06:42:17, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
19.05.2005 20:25:26
|
|
|
No arvata võib Hea et ma ei otsustanud helistada... oleksin seal mingi pool tundi liinil passind (30x2,5=75 krooni ) ja kui siis oleks jutule pääsend oleks ka hea olnud
_________________ GitHub
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
decrakas
HV kasutaja
|
19.05.2005 20:51:53
|
|
|
siin mõned starmani mehed foorumis, võiks anda infot, mis juhtus? kaua kestab veel?
praegu kohati juba lubab.
starman kodulehel nagunii uudist selle kohta ei tee, nagu poleks juhtunudki
_________________ anna mu tammetõru tagasi, eksole! |
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
2 :: |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
zsz
HV kasutaja
|
19.05.2005 20:56:47
|
|
|
nüüd paistab välislink tagasi olevat, mul vähemalt
-e-
tahaks ka põhjust teada, mispärast selline asi juhtus.
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
19.05.2005 20:57:57
|
|
|
zsz kirjutas: |
nüüd paistab välislink tagasi olevat, mul vähemalt
-e-
tahaks ka põhjust teada, mispärast selline asi juhtus. |
endal oli sama asi. eesti lehtedele ei saanud ka ligi-pani pange kohe. nüüd olemas. aga msn ei tööta.
_________________ Ole tore ! |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
19.05.2005 20:58:26
|
|
|
Välislink jookseb bäkkapp liini pidi, mis on 10x aeglasem ja piiratud! Niisiis... kohe kui leechima hakatakse, siis on jälle maas.
_________________ GitHub
|
   |
40 |
|
tagasi üles |