Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Koduvideo arvutist dvd-le (õpetage lollikest vol.2) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
liisu
HV vaatleja

sõnum 19.05.2005 13:55:45 Koduvideo arvutist dvd-le (õpetage lollikest vol.2) vasta tsitaadiga

Probleem nüüd selline, et video arvutisse tõmmatud, ostsin ka dual-layer dvd kirjutaja, millega kaasas nero express 6. Kuna Avidit käima ei saanud, kasutasin windows movie makerit ja tegin oma tunnisest koduvideost esialgu ühe 6, Gb jupi. Kas ma saaksin selle veidi väiksemaks kokku pakkida (oluliselt kvaliteedis kaotamata, või teine variant, teen veel väiksema jupi 4, Gb). Nero ei paista tunnistavat avi faili ja tema pakutud vob või ifo faile ei oska jälle mina movie makeriga tekitada. Kas keegi seletaks hästi lihtsalt, mida edasi teha, et video lõpuks DVDle saada?
Lugesin otsinguga läbi ka kõik eelmised teemad, seal võibolla ka minu küsimusele vastatud juba, aga liiga keeruliselt.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 19.05.2005 15:21:11 vasta tsitaadiga

sikuta endale nero vision express, siin üks mees sai mõni aeg tagasi sellest abi. siit näiteks
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.05.2005 23:18:49 vasta tsitaadiga

selle kaasasaadud neroga sellised asju ei tee. vision expressi on vaja
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
liisu
HV vaatleja

sõnum 20.05.2005 17:37:33 vasta tsitaadiga

47th ronin kirjutas:
sikuta endale nero vision express, siin üks mees sai mõni aeg tagasi sellest abi. siit näiteks

Kas ma pean ennast seal lehel kõigepealt kasutajaks reg et errorit ei annaks?
tagasi üles
Hõljuk
Kreisi kasutaja

sõnum 20.05.2005 18:01:43 vasta tsitaadiga

liisu kirjutas:
47th ronin kirjutas:

Kas ma pean ennast seal lehel kõigepealt kasutajaks reg et errorit ei annaks?

Sellel lehel mingi jama, mirroreid leiad näiteks siit
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 117
tagasi üles
liisu
HV vaatleja

sõnum 07.06.2005 14:53:40 vasta tsitaadiga

Kas vision expressiga ongi max. mingi 9, Mbps või ei osanud ma õiget kohta üles leida?
tagasi üles
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 07.06.2005 15:02:03 vasta tsitaadiga

liisu kirjutas:
Kas vision expressiga ongi max. mingi 9, Mbps või ei osanud ma õiget kohta üles leida?

see on ju pea superbit, kas tõesti jääb väheks?

tagasi üles
liisu
HV vaatleja

sõnum 08.06.2005 10:55:42 vasta tsitaadiga

Mul praegu arvutisse tõmmatud 30Mbps ja salvestasin ta ka DVDle niiviisi AVIna. Endal kogemus puudub, kas tõesti 3x väiksem ka umbes sama kvaliteediga. Kui tahaksin oma koduvideot DVD mängijas vaadata, siis olen segaduses, mis failina peaksin ta DVDle salvestama, poes ringi vaadates tundus, et enamus mängib mingit Divx-i.
tagasi üles
suur13
HV veteran
suur13

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2005 13:48:51 vasta tsitaadiga

liisu kirjutas:
Mul praegu arvutisse tõmmatud 30Mbps ja salvestasin ta ka DVDle niiviisi AVIna. Endal kogemus puudub, kas tõesti 3x väiksem ka umbes sama kvaliteediga. Kui tahaksin oma koduvideot DVD mängijas vaadata, siis olen segaduses, mis failina peaksin ta DVDle salvestama, poes ringi vaadates tundus, et enamus mängib mingit Divx-i.

Kust sa selle numbri 30Mbps saad ? Puhas DV stream otse kaamerast ?

DVD mängijat sul veel pole ? Minuteada DVD mängijad seda DV AVI-t niikuinii ei söö...
See tähendab, et pakkima pead nii või teisiti.

Tava DVD vormingus (nagu ka kõik need originaalplaadid mida poes müüakse) on video
MPEG-2 formaadis (needsamad *.vob failid. Kõik ülejäänud sodi, nagu *.ifo jne. on muu info).
MPEG-2 jaoks on 6 Mbps täiesti piisav. Koduvideo jaoks piisaks vähemastki. 8 või 9Mbps on overkill.

Pakkimisest räägiti ka selles teemas:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=169722&highlight=

Mina teen asju sellises järjekorras nagu seal ma seda kirjeldasin.

Pinnacle võimaldab kõike seda teha ühes programmis, aga Pinnacle on tasuline, tema MPEG-2 enkooder pidada olema kehvapoolne ja üldsegi mulle ei meeldi kui asju minu eest automatiseeritult ära tehakse... seega Pinnaclet ma ei kasuta muuks kui ainult editimiseks.

Nagu Pinnacles, peaks ka Windows Movie Makeris saama editud video välja lasta DV-AVI'na. Seda sul ongi vaja. Nüüd pakid selle saadud AVI mingi MPEG-2 pakkijaga kokku.

Tasuta on MEncoder ja ffmpeg. Ka TMPGEnc on trial versioonina saadaval.

Tõmba see ja proovi (pole isegi installlida vaja): http://www.videohelp.com/tools?tool=gui4ffmpeg

Koodekiks vali DVD ja bitrate 6000. Audiot pole vaja pakkida. Aga kui tahad, siis võid.

Uuemad DVD mängijad mängivad seda saadud *.mpg faili ka niisama. Niiet seda ei pea *.vob ja *.ifo failideks tegema. Aga võid. Nii on ilusam/korrektsem.

Mina olen *.vob'e teinud TMPEGAuthoriga ja Ifoedit'iga (tasuta).

Nero Recode'i ja Vision Expressi pole kasutanud. Ei jõua kõiki maailma programme ära proovida icon_sad.gif .
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 176
tagasi üles
liisu
HV vaatleja

sõnum 09.06.2005 12:15:32 vasta tsitaadiga

Tänan, väga põhjalik vastus, proovin järgi.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Koduvideo arvutist dvd-le (õpetage lollikest vol.2)
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.