Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Naljad elust enesest ja elukunstnike teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 1277, 1278, 1279  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Homer5
Kreisi kasutaja

sõnum 27.04.2005 19:54:39 vasta tsitaadiga

brita kirjutas:
http://www.zone.ee/inglitar/IT.JPG?2

.. 2003 aasta tasemetöö, on ikka koomiline küll icon_lol.gif
Ja seda oli veel ja veel.. ligi neli A4 icon_rolleyes.gif
aga samas võivad kõik õiged variandid olla
Kommentaarid: 43 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 36
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Riivo
HV Guru
Riivo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.04.2005 19:56:54 vasta tsitaadiga

Homer5 kirjutas:
brita kirjutas:

aga samas võivad kõik õiged variandid olla
põhimõtteliselt nii ongi aga et põhikool ära lõpetada peab selle töö ära tegema icon_razz1.gif
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
Rajareits
HV Guru
Rajareits

sõnum 27.04.2005 20:05:38 vasta tsitaadiga

http://www.hot.ee/ikt/tase/tase.htm
Suht-koht naljakas see siin HV's, aga igasugustele reidibeibedele ja dumbuseritele ta üsna raske ma kujutan ette.. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 69
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 27.04.2005 20:29:37 vasta tsitaadiga

Rajareits kirjutas:
http://www.hot.ee/ikt/tase/tase.htm
Suht-koht naljakas see siin HV's, aga igasugustele reidibeibedele ja dumbuseritele ta üsna raske ma kujutan ette.. icon_rolleyes.gif
täpselt nii ongi. eelmiste aastate tööd läksid meil arvestuslike hinnetena ja need olid grupitööd ka. tavaliselt üks grupi kohta tegi kõik ära. päris arvestus vist ikka igaüks omaette. raskeks läheb mõnel küll
tagasi üles
birgit123
HV veteran
birgit123

sõnum 27.04.2005 22:38:08 vasta tsitaadiga

brita kirjutas:

mina ikka yritan õeraasule rohkem õpetada icon_wink.gif ta nii kui nii ainus kes klassist yldse enam vähem midagi jagab icon_rolleyes.gif

kui ma ise seda testi lugesin, olin ma pidevalt kõht kõveras, kuna väga nalljakad kysimused välja mõeldud.
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 80
tagasi üles
Homer5
Kreisi kasutaja

sõnum 27.04.2005 22:53:39 vasta tsitaadiga

Mul tuleb ka homme IT tasemetöö icon_smile.gif Aga mõni küsimus on nii ära nämmutatud nagu 6 aastasele räägiks.
viimati muutis Homer5 29.04.2005 18:19, muudetud 951 korda
tagasi üles
birgit123
HV veteran
birgit123

sõnum 27.04.2005 23:01:34 vasta tsitaadiga

Homer5 kirjutas:
Mul tuleb ka homme IT tasemetöö icon_smile.gif Aga mõni küsimus on nii ära nämmutatud nagu 6 aastasele räägiks.
irww, mul õde ikka rääkis, et ma telefoni hästi lähedal hoiax. Juhux kui mingi kirvem kysimus peaks tulema icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 80
tagasi üles
brita
HV vaatleja
brita

sõnum 28.04.2005 06:59:59 vasta tsitaadiga

birgit123 kirjutas:
Homer5 kirjutas:
irww, mul õde ikka rääkis, et ma telefoni hästi lähedal hoiax. Juhux kui mingi kirvem kysimus peaks tulema icon_biggrin.gif

Jap, vaata, et sa siis teed seda. Tegelikult täitsa huvitab mind, et milline see 2005 aasta töö tuleb. Eks ma nüüd tunni aja pärast saan juba teada icon_biggrin.gif

Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 28.04.2005 14:29:16 vasta tsitaadiga

ma sain juba teada. minu jaoks ei olnud väga raske aga teistest hakkas kahju. seal küsiti vanu openoffice formaate aga õpetatud ei olnud küll midagi sellist ja praktiline töö oli powerpointiga mida ei olnud enam kui poole üldse varem näinud.

säh, nali elust enesest icon_neutral.gif
tagasi üles
Homer5
Kreisi kasutaja

sõnum 28.04.2005 14:45:06 vasta tsitaadiga

Ma ka just tegin selle ära. Neid failiformaate ei teadnud isegi icon_confused.gif Aga muidu sarnanes see tunnikontrolliga icon_smile.gif
tagasi üles
brita
HV vaatleja
brita

sõnum 28.04.2005 15:05:07 vasta tsitaadiga

riivo21 kirjutas:
ma sain juba teada. minu jaoks ei olnud väga raske aga teistest hakkas kahju. seal küsiti vanu openoffice formaate aga õpetatud ei olnud küll midagi sellist ja praktiline töö oli powerpointiga mida ei olnud enam kui poole üldse varem näinud.

säh, nali elust enesest icon_neutral.gif

Nojah, asi kaldub veits naljast kõrvale. Open Office'i faili (.sxw) ei teadnud meil klassis peaaegu mitte keegi. Õnneks aga muud asjad olid kõik tuttavad. Nalja sai lisaülesande täitmisel.. Leht algul ei avanudki ning pärast kella poole 12 ajal teatati, et nüüd võib tagasi tulla lisaülesannet tegema. Uueks takistuseks osutus see, et server oli ülekoormatud icon_lol.gif , passisime ligi 7 minutit, et tööd üles upitaks. Aga jah, nalja sai ikka eelmise aasta tasemetööga rohkem. See aasta ajasid muidugi närvi küsimused "sinu arvates.." jms.

Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 28.04.2005 15:29:43 vasta tsitaadiga

meil oli arvutite puudus ja tööd sai teha kahepeale. töö pidi salvestama oma arvutisse nii et ülekoormuse probleemi ei olnud icon_wink.gif
tagasi üles
OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 29.04.2005 09:23:44 vasta tsitaadiga

No ma vaatasin neid teste. Totaalne absurd ;(
Osa kysimusi on mitmeti m6istetavad. Osa kysimstele pa'ris 6iget vastust ei olegi ja osa kysimusi on suisa rappa.
Na"iteks see sama palju segadust tekitanud failivormingute ja faili LAIENDITE kysimus. Mitte keegi ei keela mul panna oma
videofailile lainediks .txt. Soovi korral v6in ma isegi oma .txt failid oma-lemmik-meediaplayeriga assotseerida. Faili tuvastamine
laiendi ja"rgi on tyypiline Microsoftlik tyberus. Ykski normaalne OS sedasi ei tee. Test on yldse erakordselt windowsi- ja PC-keskne.
Aga kui mul on Mac? V6i Linux? Minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt Va"ga Vilets Test. Ja Va"ga Vilets 6ppekava. Test peaks ikka
olema selline, mis sisaldaks p6hit6desid, mis kehtivad kogu arvutustehnika kohta. Konkreetse platvormi, konkreetse OSi, konkreetse
versiooni, oknkreetse kujunuduse nuppude kysimine na"itab, et 6ppekava koostajal pole kupli all k6ik paigas. Kahju!

Homer5
Kreisi kasutaja

sõnum 29.04.2005 10:10:00 vasta tsitaadiga

Ma vaatan, et kõigil oli see test arvuti peal. Mul oli aga paberil icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Rajareits
HV Guru
Rajareits

sõnum 29.04.2005 13:23:40 vasta tsitaadiga

Homer5 kirjutas:
Ma vaatan, et kõigil oli see test arvuti peal. Mul oli aga paberil icon_rolleyes.gif

Praktiline ülesanne on arvutis ainult ju.. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 69
tagasi üles
Homer5
Kreisi kasutaja

sõnum 29.04.2005 14:05:26 vasta tsitaadiga

Rajareits kirjutas:
Homer5 kirjutas:

Mul oli ainult paberil icon_neutral.gif
tagasi üles
brita
HV vaatleja
brita

sõnum 29.04.2005 15:48:51 vasta tsitaadiga

OFFF kirjutas:
No ma vaatasin neid teste. Totaalne absurd ;(
Osa kysimusi on mitmeti m6istetavad. Osa kysimstele pa'ris 6iget vastust ei olegi ja osa kysimusi on suisa rappa.
Na"iteks see sama palju segadust tekitanud failivormingute ja faili LAIENDITE kysimus. Mitte keegi ei keela mul panna oma
videofailile lainediks .txt. Soovi korral v6in ma isegi oma .txt failid oma-lemmik-meediaplayeriga assotseerida. Faili tuvastamine
laiendi ja"rgi on tyypiline Microsoftlik tyberus. Ykski normaalne OS sedasi ei tee. Test on yldse erakordselt windowsi- ja PC-keskne.
Aga kui mul on Mac? V6i Linux? Minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt Va"ga Vilets Test. Ja Va"ga Vilets 6ppekava. Test peaks ikka
olema selline, mis sisaldaks p6hit6desid, mis kehtivad kogu arvutustehnika kohta. Konkreetse platvormi, konkreetse OSi, konkreetse
versiooni, oknkreetse kujunuduse nuppude kysimine na"itab, et 6ppekava koostajal pole kupli all k6ik paigas. Kahju!

Olen puhtalt täiesti nõus sinuga. Töö oleks pidanud olema faktide põhjal üles ehitatud. Iga küsimuse kallal oleks seal saanud veidi nuriseda. Järgmine nädal saan tulemused teada, põnevusega ootan icon_rolleyes.gif

Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 29.04.2005 15:50:54 vasta tsitaadiga

Homer5 kirjutas:
Rajareits kirjutas:
Homer5 kirjutas:

kuidas ainult paberil? powerpointiga pidi riike võrdlema ju?
tagasi üles
Homer5
Kreisi kasutaja

sõnum 29.04.2005 15:54:07 vasta tsitaadiga

riivo21 kirjutas:
Homer5 kirjutas:
Rajareits kirjutas:
Homer5 kirjutas:

kuidas ainult paberil? powerpointiga pidi riike võrdlema ju?
Ainult paberil jah. Isegi arvutiklassis ei toimunud see icon_biggrin.gif
tagasi üles
khan
Kreisi kasutaja

sõnum 30.04.2005 10:58:04 vasta tsitaadiga

usun, et eks see IT eksam hakkab ka aega-pikku raskenduma. tulevad ju uued põlvkonnad peale jne.

need failiformaadid suutsin ise loogiliselt välja nuputada. välistasin kõik mida olin juba mina ja pinginaaber kasutanud ja siis ka mõned ebaloogilised ja saingi selle tabeli värgi kätte.
samas see küsimus, kus tuli öelda, et kas see on ebamoraalne või mitte on ju täielik lollus. moraal on igal inimesel erinev ja mida mina ei teeks, teeksid mõned teised hulgi. näiteks minu arust ei ole viisakas oma pead panna mõne teise keha külge, ilma omanikult luba küsimata, samas paljud teevad seda.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 44
tagasi üles
OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 30.04.2005 11:21:09 vasta tsitaadiga

khan kirjutas:
usun, et eks see IT eksam hakkab ka aega-pikku raskenduma. tulevad ju uued põlvkonnad peale jne.

need failiformaadid suutsin ise loogiliselt välja nuputada. välistasin kõik mida olin juba mina ja pinginaaber kasutanud ja siis ka mõned ebaloogilised ja saingi selle tabeli värgi kätte.
samas see küsimus, kus tuli öelda, et kas see on ebamoraalne või mitte on ju täielik lollus. moraal on igal inimesel erinev ja mida mina ei teeks, teeksid mõned teised hulgi. näiteks minu arust ei ole viisakas oma pead panna mõne teise keha külge, ilma omanikult luba küsimata, samas paljud teevad seda.

Mul tekib t6sine kahtlus testi koostajate vaimsete v6imete suhtes. Selle "6ppekava" ja "testiga" on siis nüüd yles kasvatatud ja"rgmine p6lvkond microsofti-akolyyte kes arvavad, et faili FORMAAT ja faili LAIEND on omavahel lahutamatult seotud ja n6nda see peabki olema.

Moraalsuse kysimus on suisa kurjast! See sama "moraal" ja "hinnangute andmine" painab muide ka Arvutikasutaja Oskustunnistuse koostajaid. IT on, kurat v6tku, reaalala. Ten siinkohal ettepaneku panna ka fyysika eksamile kysimus:
"Mardile kukkus kivi pa"he. Mida te arvate Newtoni seadusest F=ma?"
1. Newtoni seadus ka"itus ebamoraalselt
2. Kivi ka"itus ebamoraalselt
3. Fyysika 6petajale tuleks peksa anda
4. Mart on ise loll, et kivi alla ja"i.

Moraalist ra"a"kida ja HINNANGUID anda v6ib ajaloo v6i politoloogia v6i filosoofia tunnis. Ka siis peaks Sinu arvamus olema P6HJENDATUD! Need IT testid ja ka Arvutikasutaja Oskustunnistuse testid, kus antakse ette yks "6IGE" suhtumine ja "6IGE" hinnang... no teate, sita ajab keema!

Aga "piraCD" kysimusele ei olegi 6iget vastust, sest Variant 3 mis loetakse "6igeks" ei pruugi seda tegelikult olla sest:
3. Seal V6IB (aga ei pruugi) olla viiruseid
3a. Seal on viirused, aga Mart hoiab viiruset6rjet up-to-date ja roogib viirused maha
4. Viiruseid ei ole, aga mart on liiga loll, et kataloogist /CRACK/ patch leida ja ma"ng ei la"he ka"ima
5. Mart saab patchi peale, aga ei oska Internetist leida krA"kitud uuendusi ja pa"Rast originaalsete tootjauuenduste peale laskmist ei la"he ma"ng ka"ima.
Vastuse variandid 1, 2, 4, on muide k6ik ta'iesti REALISTLIKUD!
ja muidugi The Ultimate:
Mart ei ja"nda mingite vene/poola/hiina CD-ROMidega vaid t6mmab oma piraadi ISE otse P2Pst.

Elof
HV Guru
Elof

sõnum 30.04.2005 11:31:37 vasta tsitaadiga

Kui piraatluse suhtes realistlik olla, siis kipub asi vast liigselt levima.
Ilmselgelt on asi algajatele piraatluse ees hirmu/ebameeldivuse tekitamises.

St. kui on küsimus - Miks ei sobi kasutada piraattarkvara ? Reaalne vastus on - kõik kasutavad ja ei ole sellega mingeid probleeme üldjuhul. Ometi tuleb inimestele enam selgeks teha, et piraatlus on "ebamoraalne" tegevus.

Kuigi väga valesti on siiski tõesti antud juhul küsimus esitatud, ning vastus = "tädil on rattad all ja ta on trollibuss"
Kommentaarid: 212 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 175
tagasi üles
zsz
HV kasutaja

sõnum 30.04.2005 17:58:35 vasta tsitaadiga

ma olen täiesti kindel, et vähemalt 90% 2004. aasta A-variandi tegijatest ei täitnud praktilist ülesannet nr 3 korrektselt, vaid jätsid faili nimeks kirjanik.rtf
Selle n.ö. teooriatesti kohta ma ütleks, et vähemalt pooltele küsimustele ette antud varantidele tahaks meeleldi vastu vaielda.

2004. a. B-variandi 12. küsimuse üks variantidest:

"Minu tegevust jälgitakse interneti kaudu politsei poolt ja homme viiakse mu arvuti kodust ära."
icon_eek.gif

Küs 13: Huvitav, kust nad võtavad, et *.vbs avamine notepadiga mingitpidi ohtlik oleks?
Tavalisele reidi-inimesele vast jah sobilik test, kuid natukene arvutialal targemale inimesele tundub totter.
Kui mind pandaks seda testi tegema, olen sunnitud valima, kas teha nii, nagu hindajale meeldiks või nii, nagu ka tegelikult on.
Ja mulle meeldiks ka, kui vastusevariantide alla oleks jäetud natuke ruumi vastuse põhjendamiseks.

Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 30.04.2005 18:39:24 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Kui mind pandaks seda testi tegema, olen sunnitud valima, kas teha nii, nagu hindajale meeldiks või nii, nagu ka tegelikult on.
sa ei ole ainuke icon_wink.gif mul oli ka paari küsimusega nii icon_neutral.gif
tagasi üles
khan
Kreisi kasutaja

sõnum 30.04.2005 18:55:07 vasta tsitaadiga

lasin siis oma sugulasel, käib kolmandas klassis teha 2004 aasta testi ja ka tema ütles et see test on idiootne. tal jäi endal puudu 7 punkti (arvestades, et ma ise ikka kõik õiged vastused üles leidsin.)
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 44
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Naljad elust enesest ja elukunstnike teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 1277, 1278, 1279  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.