|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas formaadiga parandad, haldad, konfid süsteeme? |
| jah |
|
47% |
[ 200 ] |
| ei |
|
52% |
[ 222 ] |
|
| hääli kokku : 422 |
|
| autor |
|
John Smith
HV veteran
|
29.03.2005 17:32:54
|
|
|
| HPTA374 kirjutas: |
tuleb nõustuda tindiga et kes ikka ei oska sel ei jäägi muud üle kui sedasamust kasutada a üks kodanik on omale küll nime (lammas) vääriliselt valinud  |
No ma olen siin enda masinale ja nüüd ka tuttava omale vist 3X teinud Formati, aga ma ei näe kasinu suurt tarkust selles teemas kus ma abi ei ole saanud.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=152259&highlight=
_________________ Kui te panete midagi mällu, jätke meelde, kuhu te panete. |
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
33 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
29.03.2005 18:08:59
|
|
|
martin - kuipalju ma võidan kiiruses, jõudluses, turvas, vms juu neim it võimalusi kui mul on ühe füüsilise ketta peal kaks partitsiooni
isegi kui mul on ketas 500mega ja seegi jagatud kaheks saab paigaldada pisvinndõus 95 vabalt ilma igasuguse "" mata
toJohn : hmm ma seda teemat ei ole vaadanudki aga format sind ei aita kohe kindlasti mitte. see kopi-peist probleem tuleb helikaardi draiveritest. ja ilmselt on need ka need mis põhjustvad kõik ülejäänu
|
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
29.03.2005 18:16:00
|
|
|
Oli mul kord 3 ketast. 80GB Seagetas ; 80 GB Samsung ; 160 GB Maxtor.
Oli lubatud 80GB Seagetas ära müüa millalgi. Helistas siis ostja ühel päeval - olen 10 min pärast ukse taga, OK.
Seagettale vaja siis teha loomulikult format. Kiire-kiire : Sai tehtud format hoopis Samsungile
Loodetavasti neid töö-asju, mis seal peal olid, enam vaja ei lähe
Toimus asi paar-kolm tundi tagasi
"Soovitan" 
banaanitants
|
|
| Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
2 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.03.2005 18:53:47
|
|
|
martin - kuipalju ma võidan kiiruses, jõudluses, turvas, vms juu neim it võimalusi kui mul on ühe füüsilise ketta peal kaks partitsiooni
isegi kui mul on ketas 500mega ja seegi jagatud kaheks saab paigaldada pisvinndõus 95 vabalt ilma igasuguse "" mata |
Pole küll martin kui vastan siiski
kusagil räägiti et teatud failisüsteemid pidid üle ~30G partitsioonide peal aeglasemaks muutuma. Samuti oskajamad tüübid võivad partitsioonidega mängides luua sama füüsilise ketta peale erineva kiirusega partitsioone (ketta välimises servas kiirus suurem).
Turvas võid nii palju võita et keelad kasutajatel teatud partitsioonidele ligipääsu. Linuxis näiteks üks hea tava on kasutajate kodukataloogid paigutada eraldi partitsioonile. Kui mõni suudab mingi ime läbi käkki keerata siis vähemalt ei riku kogu süsteemi.
Üks asi mida sa ei maininud on mugavus. Tegelikult on see rohkem maitseasi kuid mulle meeldib eraldi asju hoida eraldi partitsioonidel(progemise asjad, dokumentatsioonid, proged, mängud). Linuxis on veel üks hea omadus et kõik kasutajatesse puutuv inff hoitakse /home kataloogis ning proged ja nende data /usr'is. Kui tarvis näiteks süsteem millegi pärast ümber installida ning need kaks kataloogi asuvad eraldi partitsioonidel siis pole tarvis muretseda andmekadude pärast
Btw, linuxis on suht lihtne vahetada kõvaketast ilma igasugu imenippe kasutamata. Lihtsalt kopeerid kõik failid teisele kettale ning asi fungab. Venna vanas masinas tõstsin kahel 1.6G füüsilisel kettal viiel partitsioonil olnud linuxi ühele 40G kettale ning neljale partitsioonile ning süsteem töötas perfektselt. Seega süsteemi backupiks piisab lihtsalt kogu OS'i kokku pakkimisest. Kasutajate info säilitamiseks vastavalt /home kataloogi varundamisest
|
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
29.03.2005 19:38:21
|
|
|
ei failisüsteemid kindlasti iseenesest aeglasemaks ei muutu, tõsi mida rohkem faile seda rohkem kulub arvutil endal selle nö läbitöötamiseks. kodukasutuses, ainukasutuses ei ole teisi kasutajaid ja seega see fakt suht vähe pilli puhub. varemalt võis ju teha mitu parti aga nüüdseks läheb erinev inff lihtsalt erinevate ketaste peale, mis loomulikult suurendab kiirust , seega tekibki mugavus sellest et süsteem on üks ketas, stuff teine, mp3 kolmas ja filmid 4 jas ketas jne
kõik sõltub mahtudest, kuipalju vaja on. varasem ketta poolitamine jupitamine tekitab küll rohkem võimalusi, aga praktika näitab et need kipuvad kole ruttu täis saama. mitmepartitsioonilisi kettaid on raskem (kui mingi jama tekib) taastada. ja süsteemi ketas on tavaliselt fat32 32kilose klastriga, kes endale ntfsi selga surub ja asja piixu keerab siis loomulikult on selle stsenaariumi järgi toimida keerulisem. fat tüüpi ketaste puhul on igasugune format kohe kindlasti välistatud, juhul kui ei ole tegu ketta riknemisega.
ntfsi korral kui miski muu ei aita tuleb ketas lisada süsteemi, mis oskab ntfsiga ringi käituda ning konverteerida see ringi fat32 -hex (tavaliselt PMagic) Xp puhul tuleb eelnevalt kustutada ka päris palju kaustu, kuna see läbustab liigselt
teine asi võtta kaks ntfsdos boodikat muuta ära kaustade nimed Windows, winnt, ja progra~1 (program Files) ja veel mõned mis vaja, kui rohkem viitsimist võib ju osalt nac kustutada kah. fat32 on kaustade ümbernimetamine essential
pista 2k, xp plaat sisse, boodi ja alusta paigaldust NTFS kettale. kavalamad mehed on valmis teinud lausa plaadi millelt saab käivitada igasugu peetäie utiliite.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mad
Kreisi kasutaja
|
29.03.2005 23:19:21
|
|
|
| 2 korda aastas on imo tervislik format teha... lihtsalt selle ajaga on hdd nagunii igasugu soga täis niiet väike puhastus kulubki ära.
|
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
blas
Kreisi kasutaja

|
29.03.2005 23:28:08
|
|
|
mhm, ma tean inimest, kes teeb näiteks siis formati kui näiteks nett ära kaob
lolli järjekindlusega ja juba pikemat aega.
_________________ The truth is out there |
|
| Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
76 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
29.03.2005 23:37:23
|
|
|
| blas kirjutas: |
mhm, ma tean inimest, kes teeb näiteks siis formati kui näiteks nett ära kaob
lolli järjekindlusega ja juba pikemat aega. |
Päris hea. huvitav mitu kõrda nädalas siis uus win tuleb .....
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
| Kommentaarid: 173 loe/lisa |
   |
3 :: |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
YRO
HV kasutaja

|
29.03.2005 23:50:34
|
|
|
Minu masina pardid hetkel:
c: Win
d: swap (jutt saalefailist)
e: programmid
f: ladu (back-up, muusika, pildid, kasutajate sodi jne)
XP-pro, masin üleval praktiliselt 24-7. Korra aastas format c: ikka juhtub - riistvaravahetuse või installeerumisraskuste puhul. Viimati juhtus selle tõttu, et programmid keeldusid installeerumast ilma igasuguse veateateta sh ka eventview's jälge jätmata. Viiruste või nuhkvara tõttu pole masinat kordagi formaatinud.
Natuke põhjalikumat infi ka partitsioonide planeerimisest.
_________________ Ega inimene ikka massina vastu ei saa! |
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
.:MDK:.
HV veteran

|
30.03.2005 00:00:11
|
|
|
ise istun juba 3-ndat kuud sama winXP-ga. põhjus selles, et tegemist on arvutiga, mis peamiselt ainult weebis surfimiseks ja mp3 kuulamiseks. korra olen ka juba registrit puhastanud ja defraginud. siiamaani jookseb kõik ilusti ja ei ole veel kavas uuesti os-i installida. mis puudutab aga minu nö "läbuarvutit" (kus on mängud, kõikvõimalikud programmid jne jne), siis seda on tervislik küll vähemalt iga paari kuu tagant formattida. parandamine võtaks lihtsalt rohkem aega ja annaks kehvemaid tulemusi. olen käinud ka klassiõe juures arvutit parandamas ja seal on lood enamasti sellised, et igasugu parandamise mõtted võid kohe peast heita. ükskord sai siiski proovitud, aga täiesti lootusetult. isegi wini repair funktsioon jäi tummaks selle arvuti peale. system restoreni ma ei jõudnudki.... arvuti on enamasti nii ära ummistatud igasugu pahnaga, et jube hakkab.
_________________ Experience is gained immediately after it is needed. |
|
| Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
30.03.2005 00:11:21
|
|
|
mitmene see ketas sul on et seda niimoodi tükeldada tasub? mdx see instruktsioon väidab et süsteem on kiirem, kuidas ta saab olla kiirem kui lugemine toimub (näiteks saalefail) ühelt ja samalt füüsiliselt meedialt, kiirem saaks olla ta ainult juhul kui see saalefail oleks eraldi kettal. tehke endale selgeks et info mida te ladustate erinevatele partitsioonidele ei anna teile mitte kuskilt kiirust juurde, pigem vastupidi.
mdk - järgmine kord ma tulen ise selle klassiõe juurde
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
30.03.2005 00:18:17
|
|
|
2003 sügisest win peal, nüüd nurub formatti kuna register lendas peale nädalast katsetust 190fsb-ga praegu pole lihtsalt viitsimist sebida, hädavajalikud proged uuesti peale ja edasi
Uus süsteema läheb teisele kettale ja nagunii tahaks nLite-tud installi lõpuks ka korda saada (VMware rokib )
Enne seda sai miski aastake või veidi rohkem win98se->winxp upgradetud hunniku taga oldud, ei jooksnud kokku isegi kordagi. Format tuli vist uue kettaga...
spyware rookimisega teiste arvutitest saab vast veel hakkama, aga win98 mis ca 5a peal on olnd ei kutsund küll eriti puhastama
_________________ I prepared Explosive Runes this morning |
|
| Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
YRO
HV kasutaja

|
30.03.2005 00:40:21
|
|
|
| tehke endale selgeks et info mida te ladustate erinevatele partitsioonidele ei anna teile mitte kuskilt kiirust juurde, pigem vastupidi. |
Palun tee endale selgeks, et kõik inimesed ei aja kõvaketta kiirust taga - juba mitmendat korda öeldakse välja! Kui kiirust vaja, siis minugipoolest raid'i. Süsteemi stabiilsus, kasutusmugavus maksvad ka midagi.
|
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
30.03.2005 00:49:30
|
|
|
partisonid annavad juurde mugavust ja lihtsust, mis siis et tiba kiirust maha kisub. 7200 põõrdega kõvaketas on minuarust täitsa norm niisamagi ja kui kiirust otsid siis pane endale 10000 põõrdega kõvaketas kui tahad.
|
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.03.2005 00:55:18
|
|
|
| kui lugemiskiirust on tarvis ainult ühe partitsiooni piires siis saab seda juurde küll kui neid õieti kettale paigutada. Ideaalvariant oleks et näiteks proged/mängud asuvad ühel kettal ning swap asub teise ketta kiiremas osas. Järjest lugemisel võib kiiruse vahe ulatuda kuni kahekordseks.
|
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
30.03.2005 01:00:25
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| kui lugemiskiirust on tarvis ainult ühe partitsiooni piires siis saab seda juurde küll kui neid õieti kettale paigutada. Ideaalvariant oleks et näiteks proged/mängud asuvad ühel kettal ning swap asub teise ketta kiiremas osas. Järjest lugemisel võib kiiruse vahe ulatuda kuni kahekordseks. |
No siis peaks olema mul lausa kiirem, mul on kolm partisoni.
C - Windows ja drivud
D - Mängud, filmid, muusika ja arhiivid
G - Programmid
kusjuures C ja G kettad on ilusti ära defragmenditud (mõnus sinine paks joon on aint, no red )
ning D kettal on mängud ilusti ka defragmenditud (aint et uued netist tõmmatud failid on kõvaketta lõpus laiali, aga mängudel see ei sega)
|
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
30.03.2005 01:29:48
|
|
|
| YRO kuidas saab olla multipartitsiooniline süsteem stabiilsem kui 1 volüüm only, kasutusmugavus on teine asi, kui keegi viitsib jupitada siis mix mitte, aga et stabiilsus sellest kasvaks siis seda küll mitte! :=>
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
30.03.2005 01:35:39
|
|
|
| YRO kuidas saab olla multipartitsiooniline süsteem stabiilsem kui 1 volüüm only, kasutusmugavus on teine asi, kui keegi viitsib jupitada siis mix mitte, aga et stabiilsus sellest kasvaks siis seda küll mitte! :=> |
Imelik. mul pole küll mingi partisonide pärast arvuti kokku jooksnud, töötab jumalast stabiilselt, mingreid kokku jooksutamiseid ega erroreid. sa ise vist ei saa teemale pihta. kui sul on üks partison siis sul on kõvakal kõik failid laiali ja kui format, siis kõik lännu.
aga kui mitu partisoni, siis kui on viiruse laks, viirus jääb aint ühele kettale püsima, edasi ei levi.
lisaks kui format, siis aint kaovad win failid ja traivud. proged jäävad ilusti alles ja uue winniga töötavad , pole veel mingit ebastabiilsust näha saanud.
|
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.03.2005 01:36:38
|
|
|
kiirus ei tulene mitte partitsioonide arvust vaid asukohast kõvakettal(keskel vs servas)
Stabiilsus otseselt ei kasva kuid kui mingi ime läbi peaks failisüsteem hapuks minema siis läheb ainult ühel partitsioonil ning ülejäänud jäävad(loodetavasti) alles
|
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
30.03.2005 01:39:23
|
|
|
ei olegi ostad ühe ketta ja teise veel stuffi jaoks jne. teema mõte ongi selles ET FORMATIT VÄLTIDA. ei jookse ta kokku ei ühe partitsiooniga ega ka teistega. väga segast juttu ajad kaups, kui sul on üks partitsioon siis on failid laiali, kas mitme partitsiooni korral ei ole? kuidas need proged sul alles jäävad? enamik softist tuleb uuesti installida niiehknaa, kuigi umbes50% läheb käima ka niisama. loe eespoolt väikest juhendit mismoodi süsteeme paigaldatakse
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.03.2005 01:44:53
|
|
|
| ee, mina pidin viimati wini formaatides/installides ainult OOo ja umbes kaks mängu üle installima, kõik muu jäi ilusasti töökorda(tugevalt üle 75% jäi muutumatuks). Linuxis jäi peale / partitsiooni formaatimist ning uue baassüsteemi install kõik 100% töökorda
|
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
30.03.2005 01:46:56
|
|
|
| õnnelik nelja arvutikomplekti omanik üle 5 aasta juba (2xwin3.1, win95, win98), aga mitte ühtegi korda pole formatit teinud, kõik töötab nagu kellavärk. format on nõrkadele
|
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
30.03.2005 01:47:07
|
|
|
voh ometi üks õige mees
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
30.03.2005 01:48:48
|
|
|
ei olegi ostad ühe ketta ja teise veel stuffi jaoks jne. teema mõte ongi selles ET FORMATIT VÄLTIDA. ei jookse ta kokku ei ühe partitsiooniga ega ka teistega. väga segast juttu ajad kaups, kui sul on üks partitsioon siis on failid laiali, kas mitme partitsiooni korral ei ole? kuidas need proged sul alles jäävad? enamik softist tuleb uuesti installida niiehknaa, kuigi umbes50% läheb käima ka niisama. loe eespoolt väikest juhendit mismoodi süsteeme paigaldatakse  |
ma vahtisin. aga proged hakkasid mul kõik 100% tööle ning sõber tegi endal ka nii (sealt saingi algse idee).
ainukesed asjad mis tuleb C kettale loopida on draivud, sest neid ta ei tunnista pärast.
ma ei tea kas sa oled ise seda süsteemi kasutanud, aga kui ei siis pole sul ju tulla kõhima. igal ühel omad vajadused failide jaotamisel. ma võin oma kõvaketta mingiks 20 partisoniks ka jagada kui tahan, aga siis ei leia kõigile rakendust ja osad seisavad lihtsalt tühjalt.
|
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
30.03.2005 01:52:43
|
|
|
Ea isegi mäleta millal vabatahtlikult oleks format'i teinud süsteemikettale. Siis kui kõvaketas ostetud, siis pisike format ja kõik. Pole tõesti vaja iga aasta formatit teha, kui OS'i/ketast hooldada korralikult.
Täna sai siis ühele süsteemikettale tehtud format, ent ilma et ma seda ise tahtlikult oleks teinud.
|
|
| Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
2 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
30.03.2005 02:00:00
|
|
|
| kjaups mina kasutan seda süsteemi millest ülal kirjutan, selgusetuks jääb mis draivud sul pärast ei tunnista, draiverid siis? kui kopida suvaline võrkari .inf kettalt kettale enne ja pärast kuidas ta siis äkki hiljem ei tööta. ja köha mul pole
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
.:MDK:.
HV veteran

|
30.03.2005 06:53:25
|
|
|
| ei olegi ostad ühe ketta ja teise veel stuffi jaoks jne. |
jah, swap faili jaoks oma ketas, wini jaoks oma ketas, stuffi jaoks veel oma ketas või isegi kaks jne... milleks? partitsioonidega on palju mugavam majandada ju.
_________________ Experience is gained immediately after it is needed. |
|
| Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.03.2005 08:50:33
|
|
|
| rääkimata sellest et rohkem kettaid tekitavad rohkem soojust ja lärmi ning tahavad paremat toiteplokki
|
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
30.03.2005 08:56:07
|
|
|
mina teen kord aastas näiteks kindlalt oma masinale formati, kuna mul oma failide systeem, eraldi partitsioonid erinevate asjade jaoks ja erinevad kettad jne.
kuna kord aastas tuleb andmekandjatele ka uuendust ja anmemahud suurenevad siis tuleb ka oma systeemi muuta...
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
| Kommentaarid: 372 loe/lisa |
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NuCleo
Kreisi kasutaja

|
30.03.2005 09:05:06
|
|
|
Ma ei saa nüüd aru, mis mõte on siia kirja end panna, a jah - vahel ei aita tõesti muu, kui format.
Endal olenevalt kasutamisest ca 3-6 kuu tagant format. Ehk oleks vähemgi, kui niipalju igasuguste failidega ei mässaks ja rohkem antiviirusele-apyware removalile hingamisruumi annaks (loe: ei lööks nende automaatskännimisaknaid kogu aeg kinni).
Tuttavatel lugematutel kordadel format c teinud ja winni peale pannud. Siiski on format c üks viimaseid variante. Kui aga kellegi teise arvutit korrastama minna, siis on vist väheke mõttetu mingi repairiga jamama hakata. format ja arvuti käib jälle jupp aega.
_________________ 'sup? |
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fritz
HV vaatleja
|
30.03.2005 09:12:59
|
|
|
Ma ei tea, kas sobin siia ennast kirja panema, sest kasutan formati asemel Norton Ghosti imaget, mis tehtud peale kogu vajaliku stuffi installimist. No eks ole sisuline format seegi. Seni on kolme viimase aasta jooksul kodus olevate kolme arvuti kohta seda vaja läinud kahel korral - esimene kord, kui plika oma masinasse pahalase sisse lasi ja teine kord, kui vint otsad andis.
Heh, vahepeal mõtlesin, et võiks seda isegi defragmendi asemel kasutada, sest ghost kirjutab uue image tunduvalt kiiremini, kui defragmenter töötab
_________________ It's 5:50 AM. Do you know where your stack pointer is? |
|
| Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
30.03.2005 09:16:17
|
|
|
Njah... hetkel Win igatahes peal püsinud päris hea kuu-kaks Aga edaspidi ilmselt saab ASR-i kasutatud, kuna backup püsib hetkel igatahes kettal
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
| Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
| tagasi üles |
|
 |
YRO
HV kasutaja

|
30.03.2005 10:29:08
|
|
|
| YRO kuidas saab olla multipartitsiooniline süsteem stabiilsem kui 1 volüüm only, kasutusmugavus on teine asi, kui keegi viitsib jupitada siis mix mitte, aga et stabiilsus sellest kasvaks siis seda küll mitte! :=> |
Ketta stabiilsus on seotud fragmenteerumisega. Kui kõik asjad on ühel kettal, siis peab näiteks saalefail endale ruumi tegema mitmekümne tuhande faili pisikese faili hulgas. Mina eelistan saalefaili hoida eraldi pardil täpselt sel põhjusel. Samuti pole mõtet igatmasti muusikat näiteks defragida kogu aeg.
mdx väga soovitan lugeda Windows NT manuaali stabiilsust vajavatele süsteemidele. Lisaks võib sirvida Photoshopi ja mõne videotöötlusprogrammi manuaali.
/ot loen sellega oma mõtted siin teemas lõppenuks
|
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
30.03.2005 10:57:18
|
|
|
| NT manuaalid on loetud ja seal muide soovitatakse kasutada erinevaid füüsilisi meediaid, nende puudumise korral soovitatakse küll eraldi partitsioone aga mida ise täpselt tegema pead selle pead ikka välja mõtlema ise. asi on tingitud ka sellest et vanasti olid volüümid väikesed ja peamiselt oli kasutuses fat mille maksimaalne volüüm sai olla 2gb (4gb) see tingis ka selle pideva jupitamise. saalefaili saab ka fikseerida ja intelligentsem soft oskab seda liigutada just sinna kuhu tahad. tänapäeval kus ntfsi ülempiir on teoreetiliselt kuni 16 terabaiti ei ole probleem. ja ketta stabiilsus ei sõltu kuidagi sellest palju sul seal faile fragmenteerunud on või mitte - ta töötab ikka seniajani kuni ühelhetkel enam lihtsalt ei tööta.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.03.2005 12:45:42
|
|
|
| Kui ikka saalefaili suurust on vaja rohkem kui fikseeritud siis ei aita midagi, win laiendab selle ikka sinna kuhu juhtub
|
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bonzo
HV kasutaja

|
30.03.2005 12:58:19
|
|
|
Panen ka kirja ennast. Eile tegin formati
aga see oli puht selle pärast, et eile sai ka uus vint ostetud. Samas olen ma ka muidu paduvormaatija. Aga mis ma teha saan kui mulle meeldib!
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Deep Fury
Kreisi kasutaja

|
30.03.2005 16:02:49
|
|
|
Tegelikult ei ole vahet kas sul on 14 või 1 partitsioon, see kaua sul antud konff vastu peab sõltub ikka kasutajast. Kui ikka iga paari kuu tagant on vaja kettale format teha, siis tuleb tunnistaja, et kasutaja systeemikasutamisega on midagi tõsiselt paigast ära (näiteks surfib lappimata IEga adminni õigustes kus pole vaja ning varsti arvuti ääreni paska täis, installib iga ettejuhtuva exe, proovib kõike registry modisid mis netis üleval jnejnejne). Kui nüüd mõelda on see omamoodi indikaator: kaua su OS on vastu pidanud ?
Mitmel partitatsioonil on sügav mõte sees. Fragmenteerunud süsteemifailid 200 GB peal laiali tähendab OSi reageerimisajale mõrva. Mingi point on ka enne windowsupdate'i defragment ära teha.
Ühel kõvakettal on tema eluea jooksul tavaliselt rohkem kui 1 OS peal, tõstetakse HDD teise arvutisse vms. On ikka mugav teha vajadusel terve partitsiooni format, teades, et installikad, draiverid ja muu data on eraldi kohas. Näiteks pole oma vanemas arvutis formati teinud WinXP installist saati (Installisin sinna WinXP ... oh crap ... millalgi enne SP1 väljatulekut) ja siiani toimib väga hästi. Kui mul tekib vajadus XP välja vahetada muu OSi vastu või tõstan HDD tesise arvutisse, mis täidab hoopis teist ülesannet valmistab see protsess mulle minimaalset ajakadu.
Ka mul on tekkinud olukordi, kus systeemi nullist uuesti ülespanek on kliendile odavam, kui mingi väga keerulise ja vundamendist alates przse keeratud rakenduse lappimine. See on aga pigem erand kui reegel.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lammas
HV veteran

|
30.03.2005 16:19:07
|
|
|
krt nüüd alles vaatasin, et asi naljafoorumis. Nii, et kogu teemat võib ikka naljana võtta?
Nüüd asi selge. Ilus ilm väljas ja puha
_________________ SEO teenused - https://seo-teenus.ee/ | Kodulehtede tegemine - https://kodulehetegemine.me |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
redenergy
HV veteran

|
30.03.2005 16:28:12
|
|
|
üle 3 kuu pole formatit teind.
enne seda tegin ikka suht tihti, vahest ei viitsi mässata
mingi probleemiga ja lihtne lahendus ongi format.
endal 2 ketast, 40GB peal hoian enamuse muusikast, filmidest ja imaged.
winni ketta peale installin köik mängud, proged jne.
|
|
| Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
JOKKER666
HV veteran

|
30.03.2005 17:50:54
|
|
|
| 2 a pole formattinud, alati saanud muude meetoditega hakkama
|
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
30.03.2005 17:55:11
|
|
|
| ma ei mäleta millal ma selle seavärava soetasin (120 ST....26A) 1900.- oli ta ATF'is... igatahes siis sai C formaaditud.
|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
30.03.2005 17:55:42
|
|
|
ei lammas oled valesti aru saanud, teema ei ole nali, kuigi moderaator ei saa vist asjast aru või teeb ta igapäev formatit. tegemist on kurva tõsiasjaga muud midagi.
p.s no oled sa ka lammas
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
30.03.2005 18:01:04
|
|
|
tra mis nali see on rsk
kord on kuidagi lõdvaks läinud siin...
täna tangivad jälle õlut vist 8)
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lammas
HV veteran

|
30.03.2005 18:37:57
|
|
|
Minupoolt siis lõpetuseks:
Ega hambaid võib kal läbi p.... ravida
Aga kui inimene ei saa ja ei taha aru saada siis ei ole midagi teha
Ja naljafoorum on küll õige koht...või siis prükkar
_________________ SEO teenused - https://seo-teenus.ee/ | Kodulehtede tegemine - https://kodulehetegemine.me |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
30.03.2005 18:52:24
|
|
|
justnimelt lammas ja kasutades formatit sa seda "ravi" teedki kes aru ei saa või ei oska või ei taha ar usaada, mine võta kinni
hetkel sättisin ühte künasse xp pro asemele xp homi NTFS kettale mingi probleemita. paigalduse alul küll pakub võimalust kiirvormindada ketas, kuid valik leave .... jne on ka olemas.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
30.03.2005 18:57:21
|
|
|
tegelt on teema ikka õiges kohas küll
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.03.2005 19:11:29
|
|
|
Laias laastus on kolm varianti kuidas oma süsteemi töökorras hoida:
1) Koristad-puhastad-defragmendid ning ravid viirusi ja spywaret suht sageli, oled mõistlik ja hoolitsev kasutaja kes ei läbusta eriti oma masinat, format väga harva ning ainult siis kui midagi päästa ei anna
2) Viirusetõrje ja tulemüür peal, eriti ei huvita kui tervislikus seisundis süsteem on, kui suurem jama tekib siis format
3) Kasutaja piisavalt mitte teadlik(a.k.a dumbuser) et kasutada igasugu anti-asju või lihtsalt ei hooli süsteemi heaolekust. kui jama siis kas ise formatt või teeb targem
Eksisteerib ka teistsuguseid kasutajaid kuid need on kindlas vähemuses
Esimesel juhul tuleb suht sageli igasugu hooldustöid teha.
Teisel harva, iga mõne kuu tagant format(~pool päeva tegevust). Samas ei pea ennast eriti vaevama igasugu korrapäraste hooldustöödega
Kolmandal format sageli, umbes paari kuu jooksul kolm korda. hooldust ei vii pea kunagi läbi.
Kokkuvõttes on küll esimesel variandil pidevalt töökorras süsteem kuid samas kulutab ka selle töökorras hoidmiseks suhteliselt rohkem aega kui teised.
Viimane formatib küll sagedalt kuid ei pea ennast vaevama regulaarse korrastusega ning kui vahel ongi tarvisteha format siis ei võta see eriti aega.
vana w98 ajal olin grupis kes pidi süsteemi suht tihti reinstallima kuid see ei tulenenud mitte enda lollusest/lohakusest vaid lihtsalt sellest et w98 ei kõlvanud programmeerimiseks. Kui proges oli väike kala siis masin hoobilt restarti. Vahel selline restart tappis ka süsteemi. xp ajal olukord paranes veidi kuid päris 100% lahti sellest veel ei saanud. Linuxit pole ma veel suutnud ise kokku jooksutada(korra ati draivereid vahetades kiilus kinni), ükskõik mida ma seal ka ei teeks.
Üha rohkem hakkab see teema välja nägema HPTA374 ristiretkena formaatimise vastu
|
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
30.03.2005 19:19:12
|
|
|
1) mul ei ole eriti midagi koristada seal v.a temp kaust vb defragmenti ei kasuta ma enam aastaid pole mingit mõtet, miks ma neid viirusi ravima pean kui ma teen nii et neid ei tule, sama asi spywarega, mis pornolehtedel te õige käite? format juhul kui ka midagi juhtub NEVER, kuna süsteemikettal on fat32 ja hetkel on asi üleval eelmise kevadest saati kui sai ostetud kõik uued asjad. kuigi reinstall oleks vajalik kuna päris erinevaid kaarte on masinast läbi käind ja ka multiprocessorile üleminek on tekitanud kaks hwprofiili.
ei ole tegu ristiretkega vaid alustame lihtsalt sellest et ravime põhjust mitte tagajärge
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.03.2005 19:29:23
|
|
|
Aga mis mõtet on jamada põhjustega kui aeg-ajalt tagajärgede likvideerimine on praktiliselt sama lihtne ning tulemus pea alati parem?
Ka kõige korralikumalt süsteemi hooldades hoida wini kataloogi ning registrit puhtana kasututest asjadest kuid formattides on kõik taas korras.
Teine variant oleks muidugi kasutada OS'e kus pole taolisi imeasju nagu register, fragmenteerumine või viirused.
|
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
31.03.2005 08:29:26
|
|
|
kombineeritud 1) ja 2). selles mõttes, et viirusetõrje ja tulemüür on küll peal, kuid hooldan süsteemi regulaarselt. 1 aasta ja 4 kuu vanune xp pro install on juba ja ei näe mitte kõige vähematki põhjust asja pidevaks formaatimiseks täitsa koom teema ikka, mõni räägib, et formaadib harjumusest, teine jälle et meeldib ja kolmas, et igavusest
ja kust kuradi kohast need viirused teile tulevad kogu aeg? ja errorid?
_________________ !! |
|
| Kommentaarid: 315 loe/lisa |
   |
252 |
|
| tagasi üles |
|