Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Kes parandavad, haldavad, konfivad jne. windowsi formaadiga? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas formaadiga parandad, haldad, konfid süsteeme?
jah
47%
 47%  [ 200 ]
ei
52%
 52%  [ 222 ]
hääli kokku : 422

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 29.03.2005 00:35:04 vasta tsitaadiga

kulge, küsitluse oleks võind juba teha. ja panna siiski võitlustandrile. mina teeks prääga panuse formaatijatele icon_razz.gif
Kommentaarid: 102 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 98
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
skulmars
HV Guru

sõnum 29.03.2005 00:41:36 vasta tsitaadiga

kindlalt kirja thumbs_up.gif
suisa selline testmasin (üleliigne arvut, millele lõpeks jälle msn-i ja lehelugemise-mailivaatamise funktsiooni taastan) olemas kuhu erinevaid opsysse käeharjutuseks peale saab lasta

meeldib, mis teha icon_razz.gif
samas ka hea nlite-ga tehtud asju testida ja muidu kah

icon_razz.gif
Kommentaarid: 213 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 177
tagasi üles
kjaups
MeesKesTuliMetsast
kjaups

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.03.2005 01:01:40 vasta tsitaadiga

no eks ma ka siia ennast kirja panen. sõbral saand ikka kord 2 kuu jooksul uus win peale pandud kuna ta seda ei oska hoida ja ta koos õega endal arvuti igasugust rämpsu täis tõmbavad, ja siis kurdavad et ei tööa see ja see icon_biggrin.gif

no endal ikka 3 kuu tagant. uus win on ikka nagu uus arvuti, kõvasti kiirem ja ei panfgestu mõnikord. aga muidu kohe kui ostsin sai vist 3-4 korda win peale panna kuna mingi viga tuli neile sisse et kui topisin ühe windowsi siis tunnistas mul arvutis kahte icon_smile.gif, mingi k-salooni käkerdis äkki oli juba kõvakal olemas icon_biggrin.gif .
aga saand format c teha ikka mõne kadunud faili või viirusega nakatunud system32 faili pärast.
endal ka partisonid tehtud. ühel kõvakal kolm tükki thumbs_up.gif

tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 29.03.2005 13:59:39 vasta tsitaadiga

EV uus valitsuskoalitsioon tuleb kindlalt formaatijatest, ent keegi pole suutunud selgeks teha milleks see ikka nii hea on, st reaalsed põhjendused, mis sellest nii ideaalseks muutub. tundub et osadel tüüpidel on mingi 120 giga eest stuffi ja see pole probleem looja karja saata. teisalt ei anna mitu partitsiooni erilist võitu, hiljem ainult raske taastada. Ning lõppude lõpuks ei suuda mulle keegi selgeks teha, kustkohast ma võtan installika, kui ma selle vormindamisega ära kustutan, st kuskohast ma opsysteemi paigaldan
Kommentaarid: 185 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 1 :: 147
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
zzzzz
HV kasutaja
zzzzz

sõnum 29.03.2005 14:13:23 vasta tsitaadiga

mina ka kirja siis beer_yum.gif
tsitaat:
kustkohast ma võtan installika, kui ma selle vormindamisega ära kustutan, st kuskohast ma opsysteemi paigaldan

Mul on meedia selle jaoks icon_wink.gif

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 29.03.2005 14:14:31 vasta tsitaadiga

HPTA374 kirjutas:
EV uus valitsuskoalitsioon tuleb kindlalt formaatijatest, ...
Väga segane jutt ning mina mõttest aru ei saanud. Võibolla pole mu mõtetelugemise kunst veel piisavalt arenenud icon_biggrin.gif

Enne kui veel linuxit ei kasutanud sai ikka kord paari kuu tagant formattida. Enamasti oli põhjuseks kummalised probleemid mida ei osanud mingi muu väega lahendada. Nüüd kus linux on põhi OS pole win enam pea pool aastat formatti saanud ning kui viimati vaatasin siis töötas kenasti. Masina 240G kettaruumi on jagatud ~15 eraldi jupiks millel igal on teatud sorti asjad peal (progemine, dokumentatsioon, arhiiv, linux1, linux2, win, ...).

Linuxit olen kolmel korral formattinud:
1) installisin esimest korda Gentoo'd
2) installisin teise Gentoo (~x86 ja kõik kõige uuem ja parem nänn) esimese kõrvale
3) keerasin mingi ime läbi mõlemad süsteemid nässu. Nüüd viimased 3 kuud kenasti ilma formaatimiseta hakkama saanud.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 29.03.2005 14:24:14 vasta tsitaadiga

zzzz aga mul ei ole meediat ja mul pole ka rommi, miks ma pean endale lisatööd võtma?
tagasi üles
karu
HV kasutaja

sõnum 29.03.2005 14:24:16 vasta tsitaadiga

HPTA374 kirjutas:
EV uus valitsuskoalitsioon tuleb kindlalt formaatijatest, ent keegi pole suutunud selgeks teha milleks see ikka nii hea on, st reaalsed põhjendused, mis sellest nii ideaalseks muutub. tundub et osadel tüüpidel on mingi 120 giga eest stuffi ja see pole probleem looja karja saata. teisalt ei anna mitu partitsiooni erilist võitu, hiljem ainult raske taastada. Ning lõppude lõpuks ei suuda mulle keegi selgeks teha, kustkohast ma võtan installika, kui ma selle vormindamisega ära kustutan, st kuskohast ma opsysteemi paigaldan

*move along, nothing to see here*

viimati muutis karu 29.03.2005 14:31:53, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
villimar
HV vaatleja
villimar

sõnum 29.03.2005 14:28:51 vasta tsitaadiga

aegajalt tuleb ikka clean installi ette, kuigi mina ei tee ainult format c: vaid lasen partitsiionid ka maha, kuna arvutis on mitmeid kõvakettaid ja OS-se siis andmete säilitamisel probleeme ja alati on töötav versioon olemas. Minul on vajaduse format teha põhiliselt driverite jamad, osad neist lihtsal ei soovi uninstalluda. tegelikult on format üks kiiremaid lahendusi ning sageli pool päeva jamamist ja ei midagist abi........
zzzzz
HV kasutaja
zzzzz

sõnum 29.03.2005 14:31:55 vasta tsitaadiga

tsitaat:
miks ma pean endale lisatööd võtma?

Kas keegi sunnib sind seda tegema?

posthuman
HV Guru
posthuman

sõnum 29.03.2005 14:38:11 Re: Siia pange end kirja need kes windowsi (teisi süsteeme) formaadiga (FORMAT) parandavad, haldavad, konfivad jne vasta tsitaadiga

HPTA374 kirjutas:
Foorumites on näha et pea iga pisiasja peale soovitatakse format c: jne. kohtab ka tõelisi jaburdusi nagu oleks vaja kõvaketaste plattereid lausa liivapaberiga üle käia, kuna "seal oli shortcut ja nüüd seda enam pole, seega tuleb teha format"

aga kui ikka arvuti nii viirust ja spywaret täis on, et selle puhastamiseks kulub TUNDE või koguni pool päeva, siis on ju igati mõte teha asjale juba format, kuna see võtab kiirematel arvutitel koos win peale panekuga kuskil 20min, sinna liida veel tarkvara install ja kokku võibki lugeda kuskil ~2h toimetamise peale.
ja usu mind - arvuti on tunduvalt puhtam, kui seda kõike oleks käsitsi pool peäva teinud icon_wink.gif
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 67
tagasi üles
raull
HV kasutaja

sõnum 29.03.2005 14:46:48 vasta tsitaadiga

No reinstall peaks ikka viimane abinõu olema.
Kõik programmid tuleb ju pärast üles otsida kliendil ja uuesti installida.

Ning ennem formatti tuleb andmetest varukoopia teha (dokumendid, mailid, jne mida veel iganes vaja).

Kokkuvõttes formati tegemine koos kõikide updatetega võtab enamasti rohkem aega, kui masina puhastamine.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
karu
HV kasutaja

sõnum 29.03.2005 14:48:36 Re: Siia pange end kirja need kes windowsi (teisi süsteeme) formaadiga (FORMAT) parandavad, haldavad, konfivad jne vasta tsitaadiga

tsitaat:
aga kui ikka arvuti nii viirust ja spywaret täis on, et selle puhastamiseks kulub TUNDE või koguni pool päeva, siis on ju igati mõte teha asjale juba format, kuna see võtab kiirematel arvutitel koos win peale panekuga kuskil 20min, sinna liida veel tarkvara install ja kokku võibki lugeda kuskil ~2h toimetamise peale.
ja usu mind - arvuti on tunduvalt puhtam, kui seda kõike oleks käsitsi pool peäva teinud icon_wink.gif

paar linki
http://unattended.msfn.org/index.htm
http://www.iamnotageek.com/a/14-p1.php
jah, jah... see cd vananeb ennem kui kirjutaja suudab selle plaadile kirjutada, kuid siiski parem/kiirem kui puhas win

võib ka seda proovida:
http://www.maximumpc.com/how_to/reprint_2005-01-27.html
tagasi üles
Tint
HV veteran

sõnum 29.03.2005 15:05:50 vasta tsitaadiga

HPTA374 kirjutas:
imelik et see asi naljakate juhtumite alla kolis. ühest küljest on see tõesti naljakas et pisvinni installiks PEAB formati tegema, teisest küljest ajab tekib aga masendus. viimati tegin formati siis kui ostsin uue skäsi ketta ja eelviimati kui ühe ketta filesys ära kadus a install käib päris kiiresti ilma tunde kulutamata miskise formati jaoks, tea kust ma selle installika pärast võtan kui mul ketas tühi on

ma olen suutnud nii mõnedki korrad tux.gif peesse keerata ja sealgi on lihtsam ketas uuesti formaatida.
kas see ei ole masendav? ka tux.gif'i pealepanekul PEAB formaatima, kui sa ei taha vana paska alla.
ei ole midagi imelikku, et aastas korra või kaks nn arvuti puhtaks lased ja uus op peale. ei ole vahet mis op.
kes ei OSKA antud operatsiooni süsteemiga töötada, vajab kindlasti iga kuu formaatimist.

rõhutan, olenemata op süsteemist.

kas see ei ole naljakas? 8)

edit: muuseas, kuskohas te kolate netis, et arvut pidevalt mingit spywaret täis? kasutage crackide otsimiseks ja nilbe sisuga saitide vaatamiseks turvalisemaid brausereid, spywareblaster, firewall... ja ei tohiks keegi sisse ronida
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
karu
HV kasutaja

sõnum 29.03.2005 15:06:03 vasta tsitaadiga

tsitaat:
ma olen suutnud nii mõnedki korrad tux.gif peesse keerata ja sealgi on lihtsam ketas uuesti formaatida.
kas see ei ole masendav? ka tux.gif'i pealepanekul PEAB formaatima, kui sa ei taha vana paska alla.
ei ole midagi imelikku, et aastas korra või kaks nn arvuti puhtaks lased ja uus op peale. ei ole vahet mis op.
kes ei OSKA antud operatsiooni süsteemiga töötada, vajab kindlasti iga kuu formaatimist.

rõhutan, olenemata op süsteemist.

kas see ei ole naljakas? 8)

linuxi installimisel ei pea ketast formattima (kui sa just tühjale kohale seda ei soovi panna)..
sa ei pea isegi rebooti tegema kui sa just kernelit ei vaheta
tagasi üles
Tint
HV veteran

sõnum 29.03.2005 15:08:53 vasta tsitaadiga

tsitaat:

linuxi installimisel ei pea ketast formattima (kui sa just tühjale kohale seda ei soovi panna)..
sa ei pea isegi rebooti tegema kui sa just kernelit ei vaheta

ok, jätame selle sõja, kes oskab ka windowsiga ümber käia, ei tee ka iga kuu restarte. said pointile pihta?

8)
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
wa666ou
HV veteran

sõnum 29.03.2005 15:11:18 vasta tsitaadiga

2 korda aastas vähemalt tuleb ette.
Harilikult pärast uue riistvara (video, prose, mamma, HDD) soetamist.
Aga ka siis, kui mingid errorid tõsiselt peavalu valmistama hakkavad. Viimane kord oligi põhjuseks.
Kui teema pealkirja lugeda, jääb mulje, et siinkirjutajad muudmoodi probleeme ei peakski oskama lahendada. Hästi ei usu küll, aga teatud aja järel võiks siiski süsteemi uuendada küll.
Kommentaarid: 101 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 95
tagasi üles
s4nder
Kreisi kasutaja

sõnum 29.03.2005 15:58:08 vasta tsitaadiga

Ma ikka aastas korra teen tavaliselt. Eelmised korrad olid windows 98-lt xp-le üleminek ja uue videokaardi ost. Kuna arvutis väga tähtsat kraami pole siis vajalikum info plaatide peale ja läheb thumbs_up.gif .
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 29.03.2005 16:02:36 vasta tsitaadiga

tuleb nõustuda tindiga et kes ikka ei oska sel ei jäägi muud üle kui sedasamust kasutada a üks kodanik on omale küll nime (lammas) vääriliselt valinud icon_razz.gif
tagasi üles
jaco
Kreisi kasutaja

sõnum 29.03.2005 16:07:13 vasta tsitaadiga

kunagi sai jah formatit suht tihti kasutada ja see on lihtne ja tõhus viis sitast vabanemiseks, ei pea uurima, mis viga.

viimasel ajal siiski eelistan muid profülaktilisi tööriistu kasutades oma systeemi korras hoida, kuna kogu winni ja progede oma käe järgi säädimine ajakulukas protsess.

viimane clean install tuli seoses erinevate linuxite kasutamisega, ja kui yks kogemata c: pertitsioonile läks ja seal miskit niiviisi tegi,et ei aidanud ykski format, fixboot ega fixmbr. lasin kogu ketta nullidega yle kirjutada - võttis 8 tundi. ja sealt ka uus windoosa install.

ja kuigi ma enam eriti ei harrasta formati kasutamist ja klean installi, hoian data ikkagi teisel partil.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
Tazomatic
HV vaatleja

sõnum 29.03.2005 16:17:57 vasta tsitaadiga

Ma ka siis kirja,teen suht tihti tuttavate arvutitele format c-d.Endal ka vajalik kraam teise pardi peal ja win esimese + veel mingi ketas mõtetuks kraamiks.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
martin_kivi
HV veteran

sõnum 29.03.2005 17:20:41 vasta tsitaadiga

HPTA374 kirjutas:
... tundub et osadel tüüpidel on mingi 120 giga eest stuffi ja see pole probleem looja karja saata. teisalt ei anna mitu partitsiooni erilist võitu, hiljem ainult raske taastada. Ning lõppude lõpuks ei suuda mulle keegi selgeks teha, kustkohast ma võtan installika, kui ma selle vormindamisega ära kustutan, st kuskohast ma opsysteemi paigaldan

Mis kuradi iba sa ajad?
120 GB stuffi - see võiks tõepoolest olla raskemat sorti põnts, kuid valdaval enamusel ei ole kogu stuff ühe pardi/ketta peal. Mul kogu kõvaketas 1,2 GB.
Mitu parti ei anna võitu - icon_eek.gif annab ju küll, kui 120 GB stuffi selle abil päästetud saab!
Installikas - küsimus oli sul püstitatud kõikide platvormide/op. süsteemide kohta. Windowsi installikas peaks olema igal legaalsel teel ostetud Windowsiga kaasas (kust kohast pärineks muidu op. süsteem, mis leidub kettal, millele format tehakse). Seega installikas on tõepoolest meedia peal. See, et sinul selline meedia/meedialugemisvõimalus puudub, on sügavalt sinu isiklik probleem.
Ühesõnaga minupoolt icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif
Annaks profiilis ka kasutajale hinnang anda selline: icon_eek.gif , siis sellise sa minult ka saaksid.
Igaks juhuks rõhutan veelkord - icon_eek.gif

viimati muutis martin_kivi 29.03.2005 17:21:28, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 4 :: 37
tagasi üles
Kaszpar
HV kasutaja
Kaszpar

sõnum 29.03.2005 17:21:27 vasta tsitaadiga

Format, see on ju püha!

Ise siin 4päeva jooksul teinud nii 8-9 korda. Esimene kord oli probleemiks helikaart, teine kord võrgukaart[mõlemad korrad olin juhuslikud suutnud BIOSist asjad ära keelata].
Ennast ajab ka naerma icon_lol.gif

Aga tavaliselt nii iga paari kuu tagant mugavalt OS partitsioonile format.
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
lammas
HV veteran
lammas

sõnum 29.03.2005 17:30:30 vasta tsitaadiga

tsitaat:

tuleb nõustuda tindiga et kes ikka ei oska sel ei jäägi muud üle kui sedasamust kasutada a üks kodanik on omale küll nime (lammas) vääriliselt valinud

Krt viimasel ajal jääb mu nimi kõigile ette.
Ei salga, et olen arvutite kohapealt lammas (mis sest, et hooldan, annan nõu ja käin kohapeal remontimas kui vaja ligi 20 arvutit)
Ja ka nimi sai selline tookord pandud kuna ei saanud hakkama oma ATI videokaartiga (aasta 2002)
Kuid sellepärast, et ma formatin oma kõvaketast 3-5 kuu tagant...vaevalt, et ma lammas olen.
Umbes sellise aja tagant ma uuendan arvuti riistvara ja proovi sa sama windoosaga edasi lasta kui uus emaplaat on icon_razz.gif
Vahepeal tuleb mingi hull soov jälle linuxit proovida. Ok selleks oleks võimalik ka 3 parti teha aga ei viitsi. Siis on samuti...proovin paar päeva...saan aru, et olen ikka loll (lammas) linuxi kohapealt ja lasen windoosa mõnuga tagasi peale ja olen rahul icon_razz.gif

NB! Restarte teen kahjuks jah rohkem kui kuus korra icon_razz.gif Umbes nädalas korra icon_wink.gif icon_razz.gif

Nii, et narri meest aga mitte mehe nime icon_biggrin.gif

Edit: ei viitsi uut posti teha siis kirjutan siia.
Minu kõrvad kuulevad tegelikult seda esimest korda, et kõvaketta jagamine (kaheks või kolmeks) pole hea.
Siiamaani ikka ka kõik minust hulga targemad ja haritumad on seda soovitanud.

viimati muutis lammas 29.03.2005 20:37:07, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 102
tagasi üles
2III7
HV veteran
2III7

sõnum 29.03.2005 17:30:46 vasta tsitaadiga

selle formati teemaga tuleb meelde juhus eelmise aasta lõpust kus tahtsin wini pardile formati teha, aga tegin kogemata ühele teisele pardile kus vajalik stuff oli, peale seda oli närv nii püsti, et kui tahtsin siis wini parti formatida, tegin ühele teisele vajalikule pardile formati, kus oli veel vajalikum kraam kui sellel eelmisel ja peale seda tegin kogu HDD-le formati ja panin partidele niuksed nimed et mai saaks enam segamini ajada icon_smile.gif
Kommentaarid: 158 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 143
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Kes parandavad, haldavad, konfivad jne. windowsi formaadiga? mine lehele eelmine  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.