Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
hashi
Kreisi kasutaja
|
22.03.2005 17:12:33
Auk McAfee antiviiruses |
|
|
Heips!
Pealkirjas nimetet teemal on vastav artikkel Minut'is(http://www.minut.ee/article.pl?sid=05/03/22/126228).
Ja loo originaal ISS turvabülletäänis(http://xforce.iss.net/xforce/alerts/id/190)
See kõlbaks ka uudiste rubriiki, kuid kahjuks jääb mul õigustest puudu
Ehk mõni moderaator saab asjaga hakkama
P.S. Demmm - html ka keelatud
EDIT(parandused viidetes):
vastav artikkel Minut'is ja loo originaal ISS turvabülletäänis
Tänx to Taavi
_________________ Seniks...
---
Hashi
viimati muutis hashi 25.03.2005 18:52:04, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
24.03.2005 11:28:24
Re: Auk McAfee antiviiruses |
|
|
hashi kirjutas: |
Pealkirjas nimetet artikkel Minut'is ja loo originaal ISS turvabülletäänis. See kõlbaks ka uudiste rubriiki, kuid kahjuks jääb mul õigustest puudu Ehk mõni moderaator saab asjaga hakkama  |
Heips!
Tundub, et moderaatoritel kevad-väsimus kallal või McAfee nad ära ostnud või midagi veelgi hullemat. Ei taheta rahvast hirmutada ja paanikat külvata?
Kui rahvas oma viirusepeletise päevakajalisena hoiab(viimased uuendused tehtud), pole ju midagi karta(affected prior version 4). Samas aga tuleks inimeste tähelepanu juhtida sellistele nähtustele, et neil ei võtaks maad veendumus nagu kaoks viirusetõrje paigaldamisega nende arvutisse kogu maailma viiruse-probleemid. On esinenud juhtumeid, kus tõrjeprogramm on küll paigaldatud, kasutaja "hingab täiel rinnal - mul ju ON", kuid uuendused tegemata ja uuemat tüüpi viirus on tõrje "rajalt maha võtnud" - näiliselt asi nagu töötaks, kuid tegelikult...
Siinkohal ei taha ma näpuga näidata ainult McAfee poole - olen kuulnud, et ligilähedaselt samasuguseid sümptomeid esinenud ka teistel suurtel viirusetõrje programme tootvatel ettevõtetel/firmadel(hetkel pole mahti viiteid otsida). Neid valmistavad inimesed, kes juba oma olemusest on ekslikud, ja nagu iga vähegi intensiivsema muutumistsükliga toiming, vajab ka viirusetõrje järjepidevat hoolitsust ja programmi komponentide ning andmebaaside perioodilist uuendamist. Seda nii Windows, kui ka Unix/Linux keskkondade puhul. Arvatavasti ka teiste puhul, kuid nendega mul kogemused puuduvad.
Seetõttu arvan, et sellistest juhtumitest võiks/peaks kasutajaid informeerima ja juhtima nende tähelepanu ka oma arvutist sõbra eest hoolitsemise vajalikkusele.
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Trwind55
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
24.03.2005 19:24:00
|
|
|
Heips!
OffTopic - vaata loetud postituse P(ost)S(kriptumit) ka
Enda arvates kirjutasin sula-selges eesti keeles.
No ei saanud ma neid viiteid tööle...
Ja pole ju nagu eriti raske copy-paste meetodil aadressi brauserisse saada. Või kuidas?
Liiga mugavaks läind vä? No offenses, please
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
25.03.2005 15:35:42
|
|
|
Heips!
Tänks vihje eest
Mina loll üritasin "pure html" stiilis viidet teha -> <a href=...> jne...
Jälle kogemuse, teadmise ja oskuse võrra targem.
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
25.03.2005 15:41:49
|
|
|
noh, kes seda McAfeed enam ikka nii väga üldse kasutab
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
25.03.2005 18:43:31
|
|
|
Skeptik kirjutas: |
noh, kes seda McAfeed enam ikka nii väga üldse kasutab  |
Heips!
Ära ole nii skeptiline
Ja asi polegi selles, millise tootja kaupa kasutad, vaid selles, et toote kasutamisel on mingid kindlad protseduurid(user manual), millede eiramisel ei taga toode sulle vajalikku efektiivsust ehk maa-keeli - sa ei saa oma raha eest vajalikku kvaliteeti ning siis kratsid kukalt, laimad tootjat jne.
Eesmärk ongi juhtida tähelepanu, et selliseid juhtumeid on esinenud varem, võib juhtuda ka tulevikus ja kui kõik analoogsete toodete kasutajad oma kaupa juhendi järgi kasutaksid(upgrade/update), oleks meil kõigil tükk-maad muretum ja probleemide-vabam olla. Vähemasti viiruste leviku osas küll
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
jossi 1
Kreisi kasutaja
|
26.03.2005 00:59:03
|
|
|
tsitaat: |
hashi 24.03.2005 10:28
Tundub, et moderaatoritel kevad-väsimus kallal või McAfee nad ära ostnud või midagi veelgi hullemat. Ei taheta rahvast hirmutada ja paanikat külvata? |
Hirmutamiseks ja paanika tekitamiseks pole põhjust !
Konkreetsemalt: McAfee scanengine 4400 ei ole ohustatud. Versiooni saab reeglina kontrollida "About" alt. Kes kasutavad vanemat scanengine 4320 (4.3.20) pole samuti ohustatud kui nad on uuendanud viiruste andmebaasi vähemalt DAT 4436 -le, mis muide ilmus enne 17. märtsil viidatud ISS X-force poolt avalikustatud turvaviga , täpsemalt 1. märtsil. Praegu juba kasutusel DAT 4455.
Seega kellel autoupdate töötab normaalselt pole olnud ega ole turvaugu poolt ohustatud. Väga vähetõenäoline on, et mõni kasutab uuendamata viirusetõtjet. WinXP SP2 korral teavitab aegunud viiruseandmebaasist ju ka Security Center, mis peaks kasutaja tähelepanu uuendusvajadusele juhtima.
Ning pealegi sai turvauku tekitada ainult LHA failide korral. Ilmselt valdaval enamusel windowsi kasutajatest pole kõvaketta peal ühtegi LHA faili.
Veelkord - ohustatud on ainult kasutajad kelle McAfee viirusteandmebaas on vanem kui 1.märtsi oma (väiksem DAT kui 4436) ning viirusetõrje skaneerib LHA pakitud faili.
McAfee enda kommentaarid ja selgitused:
http://us.mcafee.com/root/support.asp?id=4320_faqs
tsitaat: |
Skeptik postitatud: 25.03.2005 14:41
noh, kes seda McAfeed enam ikka nii väga üldse kasutab |
Mina näiteks kasutan ja muide pakub McAfee veidi paremat kaitset kui NOD32 http://www.av-comparatives.org/ andmetel.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|