Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
God-1
HV kasutaja
|
17.03.2005 22:28:28
Seagate Barracuda garantii probleemid |
|
|
Tere kallid HV kasutajad. Kui keegi veel ei tea siis Seagate annab oma ketastele 5a. garantii.
Kuid nüüd probleemi juurde, kas kellelgi veel on olnud kogemusi Eestis Seagate kõvaketta garantiiga?
Kuna omalgi lendas kettas kuid mahtus aasta sisse ja sellega ei olnud probleeme. Kuid on mul sõpru kelledelgi on lennanud kettad mis on olnud vanemad kui aasta kuid mitte rohkem kui 3-4a. ning sirge seljaga poodi marssinud, et ümber vahetada. Poes aga öledakse, et garantii Eestis on 1 aasta. Seega ma ei saa aru mis toimub kui tootja kuulutab, et tema annab oma tootele 5 a. garantiid siis miks se meil ei kehti, kes nüüd siin üritab klienti tõmmata
Et kui leidub mõni tark mies kes teab miks see nii on siis võiks ka minule seda infot jagada .
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Format
Piiratud kasutaja

|
17.03.2005 22:29:40
|
|
|
Oleneb täiesti firmast, kust sa kõvaketta ostad.
Kõik peab paberi peal kirjas olema, kui pikk garantii on.
|
|
Kommentaarid: 307 loe/lisa |
   |
12 :: |
11 :: |
231 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
17.03.2005 23:16:27
|
|
|
Seagate andis 5 -aastast garantiid peale 1-st juunit 2004 müüdud ketastele. Enne seda kehtis 1 aasta garantiid ja lisaks 1 aasta pretensioonide esitamise aega. 3-aastane garantii vist kehtis kuni 2002 lõpuni müüdud ketastel.
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
2 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.03.2005 23:39:57
|
|
|
Jälle saadakse kõigest valesti aru See 5 aastat on tehasepoolne soovituslik garantii ning tegelik garantii otsustatakse iga regiooni jaoks eraldi ja see on ka kehtiv Seega näiteks tehase 5 aastat versus Vene regioon, kuhu ka Eesti tõenäoliselt kuulub 6 kuud, siis on ka see garantii aint 6 kuud Või siis versus USA, kus on a 2 aastat näiteks
Ja samamoodi - regioonide kaupa on garantii paigas paljudel firmadel, et mida suurem ostjaskond/läbimüük, seda paremad garantiitingimused ka kehtivad 8)
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
18.03.2005 00:01:54
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Jälle saadakse kõigest valesti aru See 5 aastat on tehasepoolne soovituslik garantii ning tegelik garantii otsustatakse iga regiooni jaoks eraldi ja see on ka kehtiv Seega näiteks tehase 5 aastat versus Vene regioon, kuhu ka Eesti tõenäoliselt kuulub 6 kuud, siis on ka see garantii aint 6 kuud Või siis versus USA, kus on a 2 aastat näiteks
Ja samamoodi - regioonide kaupa on garantii paigas paljudel firmadel, et mida suurem ostjaskond/läbimüük, seda paremad garantiitingimused ka kehtivad 8) |
Samas võid ka Asbisest järgi küsida!!
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
18.03.2005 00:10:49
|
|
|
Format kirjutas: |
... |
mul on peebu mail 5a lubadusega,
ei tahtnud nüüd reklaami teha
eesti euro liidu maa, peaks ikka sama g. andma nagu soome
eks maaletooja siis vahetab neid kettaid kui pood keeldub ...
http://www.asbis.ee/products/seagate/5garanti.cfm
_________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100
viimati muutis kfl 18.03.2005 00:18:32, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
18.03.2005 00:13:20
|
|
|
kfl kirjutas: |
Format kirjutas: |
... |
mul on peebu mail 5a lubadusega,
kes teab maaletooja firma nime, gnt? |
Sa räägid õigust, nii Peep ega Beesting EI kohitse maaletooja Asbise 5 aastat garantiid.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
raull
HV kasutaja
|
21.03.2005 23:52:30
|
|
|
Garantii pikkus võib erinevatel maaletoojatel ka erinev olla ning seagate kettaid toovad peale Asbise veel muud firmad ka maale.
Kuigi neil kõigil on minuteada hetkel 5a gar.
Üldiselt segatae kettad on päris kvaliteetsed asjad ning nenda just vägatihti jama ei ole. Ainukesena on silma jäänud 120gb pata seeria millega nagu teistest veidi rohkem jama tundub olevat.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
22.03.2005 00:03:29
|
|
|
raull kirjutas: |
Garantii pikkus võib erinevatel maaletoojatel ka erinev olla ning seagate kettaid toovad peale Asbise veel muud firmad ka maale.
Kuigi neil kõigil on minuteada hetkel 5a gar.
Üldiselt segatae kettad on päris kvaliteetsed asjad ning nenda just vägatihti jama ei ole. Ainukesena on silma jäänud 120gb pata seeria millega nagu teistest veidi rohkem jama tundub olevat. |
Mul oli peale Tahanteada tarka vastust lihtne Asbise kodukalt järgi vaadata, kuidas garantiiga lood on, ja ega mu mälu ei peta. Seepärast Abist ka maaletoojana mainisin. Mis puutub Seagate´i, siis ise kohtasin üht õnnetut 120G-t ketast, mis oli 1 nädal töötanud. Lähemal uurimisel selgus, et too eksemplar pidi tehasest tegelikult 160G-na välja tulema aga üks lugemispea oli kutu ja tehas tegi downgradi 120G-ks. Peale nädalast tööd lõpetas veel üks pea eksistentsi ja nii ta minu kätte jõudiski.[/b]
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.03.2005 00:09:36
|
|
|
Siit tekkis minul hoopis selline küsimus, et Seagatel hakkas see uus garantiitingimus kehtima juba 01 juuni 2004, siis miks ma arvuti ostes saan arvutis olevale kettale aint 1-3 aastase garantii Ja ma ei ole veel ühelgi arvutifirmal näinud ostulepingul märget selle kohta, et ketta garantii oleks 5 aastat vaid on ikka aint sama pikk kui arvuti garantii
Seega saavad müüjad (maaletoojad) ikkagi seda garantiipikkust muuta, kuna see on soovituslik, mitte kohustuslik. Ja lugesin veel korra risti-põiki selle läbi mida Seagate kirjutab ja seal pole kohustusest sõnagi juttu, vaid on üheselt öeldud, et garantii kuni 5 aastat, mitte 5 aastat
----------------------------------------------------------------------------
Väljavõte Ameerikas arvuteid ja Seagate kettaid müüva firma kodukalt:
- This product is covered by direct manufacturer warranty
that may only be valid in the US. Please contact our sales
department prior to purchase if you have any questions
regarding warranty of this product
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
22.03.2005 00:27:14
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Siit tekkis minul hoopis selline küsimus, et Seagatel hakkas see uus garantiitingimus kehtima juba 01 juuni 2004, siis miks ma arvuti ostes saan arvutis olevale kettale aint 1-3 aastase garantii Ja ma ei ole veel ühelgi arvutifirmal näinud ostulepingul märget selle kohta, et ketta garantii oleks 5 aastat vaid on ikka aint sama pikk kui arvuti garantii
----------------------------------------------------------------------------
Väljavõte Ameerikas arvuteid ja Seagate kettaid müüva firma kodukalt:
- This product is covered by direct manufacturer warranty
that may only be valid in the US. Please contact our sales
department prior to purchase if you have any questions
regarding warranty of this product |
Väljavõte Seagate´-i lehelt:
Now every Seagate internal hard drive for PCs, notebook computers and entry-level servers purchased from an authorized Seagate Distributor and Reseller will be covered under our unprecedented 5-Year Warranty
Ja Seagate-i Faq-ist:
2. To whom does the 5-year warranty apply?
The 5-year warranty applies to all customers who purchase drives either directly through Seagate (distributors), or through the Authorized Distribution channel. This includes Channel SIs, System Builders, Retail customers, and Bare drive customers who purchase through Distributors. There will be no changes to our OEM/System Manufacturer agreements that purchase product directly from Seagate.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|