Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Zajats
HV kasutaja
|
10.03.2005 12:42:18
|
|
|
Kiidaks siis juba enda oma ka. Kaal, vastupidavus, ühilduvus ja aku kestvus oli ka mul läpaka ostul prioriteet. Sai muretsetud Sony Vaio PCG-VX89 1,5 a tagasi. Lisaks nats edevale välimusele on ka hea sisu. Ainuke asi mis häirib on väline cd. Aku seisundi jälgimine on meeldiv lisa. 60 laadimisega on kaotanud 1% mahust. Aku peab tumeda ekraanivalgusega ilma lisade sisselülitamisega vastu reaalselt 11,5 tundi. Tavaliselt wifi võrgus surfates ja heleda valgusega aga kuskil 4-5 tundi. Samuti nagu Lifebookil pole TV out-i. Sellest ma küll aru ei saa, miks nad seda ei pane. MemorySticki lugeja tingis ka sama firma fotoka ostu, mis on samuti suht asjalikuks osutunud.
PS Fujitsud et talu XP SP2-te. Mul tööjuures ja sõbral sama jama.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
10.03.2005 12:52:36
|
|
|
Zajats, mis mudeliga tegemist oli? Kui mingi vanem AMILO, siis nii see paraku võiski olla, kuna see ei ole sertifitseeritud SP2-le. Uuemate LIFEBOOK-idega (äriklass) ja AMILO-tega (SOHO klass) XP SP2 probleemi enam kindlasti pole.
[OT]AMILO-d muuseas pole Fujitsu poolt toodetud, vaid sarnaselt teiste brändide odavmudelitele toodetud Taiwanis[/OT]
|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
külaline
|
10.03.2005 14:09:07
|
|
|
Äriklass ja odav klass, aga kas vahepeal normaalklassi pole? See vaidlus ja eelistamine tundub mõttetu. Kas siis kui mu sissetulekud ei võimalda äriklassi endale päeva pealt lubada, kas siis hakkan mingi läpaka pärast ennast lõhki laenama või? Yeah right. Niikaua kuni ei tule seda ajastut, et läpakal saab samamoodi kõike vahetada nagu tavalisel arvuti, ei näe põhjust, miks peaksin paigutama meeletuid summasid hakkama selle peale kulutama. Läheb paar aastat mööda ja hind on vähemalt kaks kuni kolm korda kukkunud nagu sülekatelgi. Ja kui 20 000 asemel maksab 10 000 krooni mitte 13 000 asemel 6500 krooni, siis on ikka natuke raske sellist hinnalangust taluda. Või mis?
|
|
tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
10.03.2005 14:26:00
|
|
|
Anonymous kirjutas: |
Äriklass ja odav klass, aga kas vahepeal normaalklassi pole? See vaidlus ja eelistamine tundub mõttetu. Kas siis kui mu sissetulekud ei võimalda äriklassi endale päeva pealt lubada, kas siis hakkan mingi läpaka pärast ennast lõhki laenama või? Yeah right. Niikaua kuni ei tule seda ajastut, et läpakal saab samamoodi kõike vahetada nagu tavalisel arvuti, ei näe põhjust, miks peaksin paigutama meeletuid summasid hakkama selle peale kulutama. Läheb paar aastat mööda ja hind on vähemalt kaks kuni kolm korda kukkunud nagu sülekatelgi. Ja kui 20 000 asemel maksab 10 000 krooni mitte 13 000 asemel 6500 krooni, siis on ikka natuke raske sellist hinnalangust taluda. Või mis? |
miks peab olema mingi vahepealne klass?
laptop ostatakse vastavalt vajadusele. kui on vaja tööarvutit, mis oleks töökindel st pika garantiiga siis leitakse papp ja ostatakse, kui vaja mingil suvalisel joel endale kaasaskantav raal rate piilumiseks või tilli pikendamiseks vaja soetada, ostab ta odava uue või kasutatud äriklassi oma.
sinul kui suvalisel joel pole järelikult laptopi üldse vaja. kui oleks poleks äriklassi raal sulle probleemiks;)
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zajats
HV kasutaja
|
10.03.2005 16:18:58
|
|
|
Üks oli see odav 15 tuhandene mis K-Salongis oli(3 kuud tagasi) ja teised kolm on 1,5 kuud tagasi ostetud Fujitsu-Siemens Lifebook S7010
Pentium M Dothan 1,7GHz 512MB 80GB 14" DVD+RW WiFi, Bluetooth Windows XP Pro
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
10.03.2005 16:20:32
|
|
|
Zajats, viga siis ilmselt tooli ja ekraani vahel või muus softis, sest mul SP2 (puhas install) kärab ilusti 8)
|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
10.03.2005 16:38:48
|
|
|
mina soovitan üldiselt kõigil, kes plaanivad alla ~20000 kroonist laptopi osta, vaadata kasutatud äriklassi poole, saavad kindlasti parema aparaadi.
See ei kehti jõudlust taga ajavate ostjate kohta
|
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hulkur
külaline
|
10.03.2005 16:40:29
|
|
|
MIna leian, et ennem ikka on vaja tõsiselt kaaluda, mis otstarbeks seda seda abivahendit vajalik on (kontoristööks, ringi lippamiseks, mängimiseks, filmide vaatamiseks, graafikaga tegelemiseks jne).
Kui oled mobiilne inimene, siis kindlasti on vaja soetada nn. (ka kasutatud) äriklassi arvuti (eriti naisterahvale). Lisaks on ärisülekal ikka lisa eeliseid : koostatud kvaliteesematest osadest (lisa videokaart, parem niiskusepidavus, korralikum korpus, kõvaketta kaitse, hooldus jne., võimsam ja kauakestvam aku ja vastavad tehnoloogiad jne. Olulisel kohal on siin veel väiksem närvikulu (hirm katkimineku ees), mis kah midagi maksab.
Mina näiteks leidsin, et kuna kasutan sülekat ainutl mõned korrad nädalas, siis ostsin 1/2 aastat tagasi internetist odavama otsa arvuti (mitte Eestist) (Toshiba Satellite seeriast:Mobile Celeron 2.0 GHz, 512MB RAM, Integ. graafika, korralik TEAC cd kirjutaja Wifi, kaal ca 3 kg). Kui kraani heledus max peale keerata, siis kestab aku umbes 3-4 tundi.Kogu see lõbu läks mulle maksma ca 12000 eek (Lisaks XP pro, Works jne). Jõudlusest ka mulle piisab (CPU usage media playerit kasutades 30-45%) Ise olen rahul .... siiani.
Aga kui aus olla, siis kui palju me reaalselt kasutame ära süleka võimsusest? Kas meile on ikka vaja nii ja niivõimsaid asju ja tehnoloogiaid. Ja teiselt poolt kui palju me üldse oskame sülekat kasutada. Olulisel kohal on siis reaalsed vajadused ja vastavate järelduste tegemine.
|
|
tagasi üles |
|
 |
aksel
Kreisi kasutaja

|
10.03.2005 16:45:23
|
|
|
ei hakka siin masinaid kiitma ega laitma aga küll tahaks kiita teemaalgatajat hea ja ülevaatliku kirjatüki eest
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zajats
HV kasutaja
|
10.03.2005 16:50:26
|
|
|
Võimalik et tooli ja laua vahel. Aga siis on ta Fujitsu hoolduslaua taga, sest 2 masinat käisid seal ja selline oli nende soovitus. Et nii kõva support oli.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
olka
HV kasutaja

|
10.03.2005 16:59:26
|
|
|
ma ei tea mul kärab sp2@s7010 küll, pole nagu põhjust kurta
_________________ You, all gonna make me loose my mind, loose my mind |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja2345
külaline
|
10.03.2005 17:27:03
|
|
|
IBM T40-ga väga rahul
|
|
tagasi üles |
|
 |
Zajats
HV kasutaja
|
10.03.2005 18:10:53
|
|
|
Pean ennast parandama. S7010 kohta tegin Amilo tõttu ennatlikke järeldusi ja neile lihtsalt SP2-te peale ei pannud. Niiet ma ei saa väita et see SP2-te üle ei ela.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
raull
HV kasutaja
|
10.03.2005 23:48:55
|
|
|
Amilio K7600 ei toeata SP2'te.
Muude kohta ei ole mingeid probleeme kuulnud või siis need pole minuni jõudnud.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alan B'Stard
Kreisi kasutaja

|
11.03.2005 00:02:33
Re: Ülevaade: Odavklassi laptop vs äriklassi laptop |
|
|
wirx kirjutas: |
nc6000 on võimeline vähese "tuunimise" puhul saavutama 32mb videokaardiga 10000 punkti. |
Räägi ehk sellest tuunimisest täpsemalt või anna mõni hea link, mul ka nc6000, 64 MB Radeon M 9600 ja SXGA.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
külaline
|
11.03.2005 01:26:06
|
|
Suht mõttetu arvustus. Eriti kohatud olid võrdlused bmw ja kia vahel. Igal juhul on üldjuhul uus ja garantiiga laptop etem kui mõni kahtlase päritoluga nn äriklassi läpakas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Alan B'Stard
Kreisi kasutaja

|
11.03.2005 01:33:15
|
|
Suht mõttetu arvustus. Eriti kohatud olid võrdlused bmw ja kia vahel. Igal juhul on üldjuhul uus ja garantiiga laptop etem kui mõni kahtlase päritoluga nn äriklassi läpakas. |
Kasutatud "ärika" garantii kestab sageli kauem, kui tutika tavalise oma (tavaliste standardgarantii on 1 a, enamiku foorumis müüdavate "ärikate" garantii kestab veel 1,5-2 a).
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
11.03.2005 02:26:12
|
|
|
mulle meeldib opel, sulle bmw, naabrimehele mercu. meil köigil on oma maitse, eelistus, kuuldus kusagilt, et näe see on kallim või see on kvaliteetsem või näed, sellega on palju probleeme olnud jne...
üldiselt ei tasuks unustada, et eestis kahjuks köik ei suuda sülearvuti eest maksta 20k+ välja ilma et silm ka pilguks. enamus siiski röhuvad 15k kanti masinatele. paljud teadmatusest, mida ostavad. lihtsalt lähevad poodi. müügimees vaatab, et näe see toshiba on letile kauaks jäänud ja määrib pähe. müüja rahul, sai vanast kolast lahti, klient rahul, sai vinge pilli
isiklikult ostes püüaks leida mudeli, mis oleks piisavalt kompaktne, kerge, aku suure vastupidavusega, saaks hakkama oma tööga, oleks välimuselt ilus ja ka hind talutav, ning köige tähtsam. oleks kvaliteetne, et ma ei peaks f**king sülearvuti ostu järgselt hakkama sellega garantii vahet jooksma, vaid asi kestaks.
kuigi jah, selle kestmisega vöiks ka seda öelda, et möni inimene hoiab oma 11k läpakat palju paremini kui ärikas 25k masinat ja sellega vöib tulla hoopis tulemuseks see, et see 11k läpaka omanik töötab oma odava masinaga ka 3 aasta pärast, samas kui ärikas on oma masina ammu juba vanarauaks suutnud teha.
ja kui ost sooritatud. olenemata jöudlusest. on enamuse tulemuseks see, et ta on kompaktne (ka 3kg on kergem kaasa tassida kui lauaarvutit), aeg ajalt vb vöetakse seda kaasa maale või söbra poole. aku on niisama küljes kuna sülearvuti paikneb enamuse ajast lauapeal vörgutoite küljes, kasutatakse samu rakendusi mis lauaarvuti puhulgi, aga selle vahega et sülearvuti on pisem ja vötab vähem ruumi lauapeal/lauaall ja ka mingil määral väiksema voolutarbimisega ja mönikord saab isegi igavusest selle sülle vötta ja diivanil filmi vaadata, netis surfata.
meil köigil oma arvamus asjale. kelle arvamus on rohkem möjutatud ilusa jutuga müügimehest, kelle jutt sellel, kuidas tal enda kogemused sülearvutitega on liikumisel ja ka need, kes lihtsalt uurivad elu ja seavad selle baasil eelistuse, mida osta ja mida jätta. siiski tasub uurida ka seda, palju reaalselt masinad tulevad tagasi garantisse mingil pöhjusel.
tore oleks ju, kui köik suudaks osta 20k+ masinaid, aga kahjuks reaalne maailm näitab midagi muud ja seega tuleb leppida odavamate ostul, kuid sealt eelistada parim tulemus nendest paljudest, mida pakutakse.
pidin kah targutama natuke, kuna nagunii selleks see teema juba läks 8)
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
11.03.2005 03:07:45
|
|
|
2 alan b'stard
tõmba alustuseks siit driverid http://www.omegadrivers.net/ siis tekib display menüüsse Radlinker, kust saad vaiksel core ja mälu kiirust tõsta....samuti on omega driverid naguke paremini perofmancele suunatud, kui HP ATi originaalid
|
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
erv
külaline
|
11.03.2005 14:14:11
|
|
|
jutuks hea küll. minu "odavklassi" nx7010, mille eest ma täiskonfis maksin 22k+ ei jää millegipoolest alla sinu paljukiidetud "äriklassi" arvutitele. mul on laiekraan, wifi, bluetooth, piisavalt mälu, piisavalt suur kõvaketas, laadija ei kaalu kaugeltki kilo, aku kestab keskmiselt 4 tundi. ilmselgelt ülepunnitatud ja mitteneutraalne jutt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
külaline
|
11.03.2005 15:18:59
|
|
Alan B'Stard kirjutas: |
Suht mõttetu arvustus. Eriti kohatud olid võrdlused bmw ja kia vahel. Igal juhul on üldjuhul uus ja garantiiga laptop etem kui mõni kahtlase päritoluga nn äriklassi läpakas. |
Kasutatud "ärika" garantii kestab sageli kauem, kui tutika tavalise oma (tavaliste standardgarantii on 1 a, enamiku foorumis müüdavate "ärikate" garantii kestab veel 1,5-2 a). |
Mis garantii siis Flexi arvutitel selleisel juhul on, et nemad 2 annavad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
põts
HV vaatleja
|
11.03.2005 17:31:56
|
|
|
leivaisa vahetamisega läksin IBM T41p pealt Dell D505 peale...kui oled ikkagi T41p-d kasutanud, siis sellele võrdväärset masinat ei ole
minu arust ülikõva aparaat.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
11.03.2005 18:26:30
|
|
|
T41 ja T42 on kallis võrreldes Dell D610-ga (mis minule meeldib) on hind ikka teisest puust.
korralik 1.6 dothan/512ram/väike kaal/sxga koos radeon x300 videoga maksab 22,5K.
sama speciga T42 hind on peaaegu 40K. Liiga kallis.
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|