Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
capricorn
Kreisi kasutaja
|
08.02.2005 00:21:45
mälu voldid???? |
|
|
arvutis kaks erinevat mälu kivi, ühel peal 2.6v teisel 2.5 v
kui BIOS-is panen poweri alt mälu voldid AUTO peale siis everest näitab dimm 2.74 peal, tähendab kõigub 2.71v-2.74v.
miks ta ise nad nii kõrgeks paneb, proovisin madalamat ja töötas normaalselt ka 2.63
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
08.02.2005 00:25:00
|
|
|
2.74 ei ole üldse kõrge volt. pane kindluse mõttes kohe 2.9 ära, on stabiilne ja annab paremaid viiteaegu (latency)
|
|
Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
08.02.2005 01:14:01
|
|
|
ainult kõrgemale pinge peal tööle ajamine annab paremaid viiteaega? see on küll midagi uut, mina pole sellist teooriat varem kuulnud (aga vb ongi viga ainult minus...)
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
08.02.2005 01:30:48
|
|
|
Wiltz, loe : lubab kasutada
Aga üldiselt kui 2,5V asemel 2,74 väidetavalt mälu saab, ei tee see siiski mitte midagi halba (Wiltz, loe : põhimõtteliselt vähendab kõrgem volt mälude eluiga, ent see on äärmiselt kauge tuleviku kartmine)
viimati muutis Elof 08.02.2005 01:34:23, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
2 :: |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
08.02.2005 01:32:27
|
|
|
suvaline noname annab igal juhul 2.9V peal paremaid taiminguid kui 2.5v-2.7v peal. üldiselt oli su lause natukene segane, pidin mitu korda lugema. jah, on küll mälusid mille puhul kõrgem pinge ei anna mitte midagi juurde viiteaegade osas (või kui aus olla, siis on isegi mälusid mis ei salli praktiliselt üldse volti), kuid nagu ma juba mainisin - suvaline noname saab kõrgemast pingest kindlasti rohkem kasu kui kahju. 2.9V on ikka väga lahja pinge.
edit: TanElofJ muutis su lause arusaadavaks, ma olen öösel 3.5h maganud. igatahes mõttetu lahmimine, said vast esimeselgi korral aru mida ma öelda tahtsin.
|
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.02.2005 01:42:51
|
|
|
mälu voldid aitavad jah kellamisel, kahjuks ei saa sama öelda prescotti kohta kus see mälu küljes istus. Ühe mu noname 512M pulga mis defauldis töötas 3 4 4 8 200mhz panin lisa 0.2 voldiga stabiilselt tööle 2.5 3 3 7 @ 254MHz ning 3 4 4 8 @264MHZ
|
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
capricorn
Kreisi kasutaja
|
08.02.2005 02:10:31
|
|
|
ok tnx, muidu kas sellised hangumised võivad olla põhjustatud mälust, näiteks mängimise ajal jookseb arvuti nagu kokku umbes 5 sekundiks ja siis töötab jälle ilusti
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
08.02.2005 02:29:26
|
|
|
1) Protsessorist
2) Mälust
3) Kaardist
|
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
.phonkyp.
Kreisi kasutaja

|
08.02.2005 02:36:10
|
|
|
capricorn kirjutas: |
ok tnx, muidu kas sellised hangumised võivad olla põhjustatud mälust, näiteks mängimise ajal jookseb arvuti nagu kokku umbes 5 sekundiks ja siis töötab jälle ilusti |
Siin on tegu downclockiga. Võta GPUl kellad madalamaks või proovi jahutust parandada.
_________________ Ärge uskuge, mida teised teile räägivad. |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
08.02.2005 15:50:00
|
|
|
jaah, TanElofJ, muuda neid numbreid parasjagu ja võid rahulikult selle "Wiltz, loe" sealt ära jätta iseenesest ei tee (enamasti) midagi halba mälude kõrgemal pingel jooksutamine, kuid mina ei saa küll aru sellist tyypi üleskutsetest: "pane kohe mälu voldid põhja ja siis on safe ja jube stabiilne ning kõik on ülihea" see on täiesti poolik mõtlemine IMO, miks peaks lihtsalt igaks juhuks ajama kõik oma jupid võimalikult suure ülepinge peala tööle? kellel on see maks pinge 2.8, kellel 2.9, mõnel ka üle 3v...teatavate uute plaatidega annab by default 4v ka sööta
pinget antakse asja pärast, mitte sellepärast, et "siis on võimsam" või "äkki nii on parem", tundub, et tänase päeva kõvad klokkijad ei saa üldiselt ise arugi, mida nad teevad ja miks nad nii teevad!
mina võin selle "annab" asemel küll välja lugeda täpselt seda, mis vaja, aga olen täiesti 100% kindel, et palju on neid, kes seda välja lugenud ei oleks! ja vahe on väga suur, kuigi lauseehitus vb palju ei muutu.
üldiselt, kui hakata rääkima segastest lausetest ja valedest väidetest, siis ma võiks siin foorumis 24/7 tegeleda sellega, et kellegi vigaselt kirja pandud või muidu arusaamatuid kirjatükke arvustada...ma ei viitsiks seda eales teha, aga vahest natuke ikka võib
suured targad võiks omale kõigepealt selgeks teha, mida pinge arvutustehnikas üleüldse tähendab ja milleks seda kasutatakse, suht mõttetu lahmida mingite mõttetute numbrite ümber ja jagada oma väljamõeldud "parimaid" universaalseid pingesoovitusi. mõne suvalise noname jaoks võib see "väga lahja" 2.9v ka juba täielik overkill olla...muide ära unusta, et siin käib suht üldine arutelu, mitte ei räägita ainult viimase poole aasta sees letilt leitud pulkadest!
ütled, et on mälusid, mille puhul pinge ei anna mitte midagi juurde ja järgmisena ütled, et suvaline noname saab KINDLASTI alati pingest kasu. kas oled kõikide brand pulkadega ja kõikide noname'dega tuttav? muide, millised need specific pulgad siis on, mille puhul pinge midagi juurde ei anna?
ma saan 99% juhtudest siin aru, mida inimesed öelda tahavad, kuna ma olen ise suht hästi teemas, mida MINA tavaliselt öelda tahan, on see, et mitte kõik siinsed kylastajad ei ole sama hästi teemas, nagu sina või mina! minu jaoks pole siin teemas midagi uut, sinu jaoks ilmselt samuti mitte, kuid jääb mulje, et seletad justkui endale (kui väga paljud sinu jutust seda, mis vaja välja lugeda ei oska...)
suurem osa nädalapäevadest saan ma 4-5h magada...sitt lugu, need vabandused võiks juba ära unustada, kui tunned, et hetkel pea eriti selge ei ole, siis ega keegi relva jõul kirjutama ei sunni ju?!
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
08.02.2005 16:15:58
|
|
|
tsitaat: |
mõne suvalise noname jaoks võib see "väga lahja" 2.9v ka juba täielik overkill olla...muide ära unusta, et siin käib suht üldine arutelu, mitte ei räägita ainult viimase poole aasta sees letilt leitud pulkadest! |
kivide rated volt jääb igal juhul üle 3.3V.
ütled, et on mälusid, mille puhul pinge ei anna mitte midagi juurde ja järgmisena ütled, et suvaline noname saab KINDLASTI alati pingest kasu. kas oled kõikide brand pulkadega ja kõikide noname'dega tuttav? muide, millised need specific pulgad siis on, mille puhul pinge midagi juurde ei anna? |
minu lause oli juba suunatud sinule. kõikidel mäludel, mida ma näppinud olen (ja neid on palju), on kuni 2.9 voldini performance kasvanud - kas siis megahertsi või taimingute poolest. "praktiliselt üldse volti" oli mõeldud sulle ja viitas voldile üle 2.9
ma saan 99% juhtudest siin aru, mida inimesed öelda tahavad, kuna ma olen ise suht hästi teemas, mida MINA tavaliselt öelda tahan, on see, et mitte kõik siinsed kylastajad ei ole sama hästi teemas, nagu sina või mina! minu jaoks pole siin teemas midagi uut, sinu jaoks ilmselt samuti mitte, kuid jääb mulje, et seletad justkui endale (kui väga paljud sinu jutust seda, mis vaja välja lugeda ei oska...)
suurem osa nädalapäevadest saan ma 4-5h magada...sitt lugu, need vabandused võiks juba ära unustada, kui tunned, et hetkel pea eriti selge ei ole, siis ega keegi relva jõul kirjutama ei sunni ju?! |
tegelikult ennetasin ma lihtsalt järgmist teemat stiilis "Kuidas mälusid klokkida?" kogu mu ülejäänud tekst siin teemas peale mu esimese postituse ei ole enam teemaalgatajale suunatud vaid pigem niisama offtopic, peenise- ja postipikendus. 3 poole tunni vabandus oli kohatu, võtan omaks. magan ka tihti alla 5h 8)
|
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
08.02.2005 16:30:35
|
|
|
minumeelest jääb pigem kivide max volt@3.3v ja iseenesest on kivid ju ikkagi erinevate specidega, vanemate kivide (pc2100 aegadest näiteks) max rated voltage oli minuteada tavaliselt miskit 2.8-2.9v kirjanduse järgi...aga jah, vb mälu petab, surmkindlalt ei väida.
minu käes aga on olnud näiteks pulk, mille performance ei tõusnud üle 2.8v enam mitte mingitpidi! (tõenäoliselt oleks selle koha peal omajagu aidanud ka korraliku sundjahutuse rakendamine)
olen põmst täitsa nõus, et pinge lisamine annab vägagi paljudel juhtudel ruumi pulgast veel pisut välja pigistada, algselt tahtsingi öelda lihtsalt seda, et kui pinge suuremaks aetud, ei tohi unustada ka taiminguid ja/või klokki peale keerata
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
08.02.2005 16:53:04
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
minumeelest jääb pigem kivide max volt@3.3v |
mailiadre küll aga mis ma talle kirjutan?
ja oleneb kivist see voltide andmine, miski 3.1v peaks vast k6ik kannatama ja oc t6useb
kui just mingi x n6rk junn sattunud ei ole
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmoZ
HV Guru

|
07.03.2005 17:36:22
|
|
|
nu jah, aga selliseid emaplaate, millest volte üle 3 saab tõsta, tuleb otsida kõrgemast hinnaklassist
_________________ Amazon - will not buy! |
|
Kommentaarid: 219 loe/lisa |
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
09.03.2005 11:32:26
|
|
|
njaa, on ka erinevad modid, neist lihtsaim 3.3v otse toiteplokist mälule. ka võib hankida DDR boosteri, mis laseb osadel plaatidel kuni 4v lükata
|
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
09.03.2005 11:35:22
|
|
|
razor kirjutas: |
ka võib hankida DDR boosteri, mis laseb osadel plaatidel kuni 4v lükata  |
Oleks ehk ka mõni viide - kust
Kui varsti-varsti s939'le võibolla minek siis seal vaja mul' palju mäluvolti
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
2 :: |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
09.03.2005 11:37:07
|
|
|
ega neid vist tõesti eesti pinnal ei liigu, tellida saab vast soomest või saksamaalt
kasutaja ragface sai kuidagi ühe eestisse
|
|
   |
120 |
|
tagasi üles |