Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas on eetiline hoiatada ärifoorumis müüdava halva kauba eest vastavas threadis või ei? |
Jah |
|
75% |
[ 126 ] |
Ei |
|
24% |
[ 41 ] |
|
hääli kokku : 167 |
|
autor |
|
daddo
HV kasutaja

|
26.02.2005 13:47:10
eetika ärifoorumites: jah või ei? |
|
|
case siis selline... ühes hp kaamerat müüvas threadis avaldasin oma arvamust, et see kaamera on s*tt... ja hind pole kah just parim... viide vastavale threadile on siin
seejärel sain oma profiili alla kirjelduse:
Arvamus kasutajast [ daddo ]: Neutraalne
liigne loba müügiteemades
Minu selle posti küsimus on: kas teie arvates on eetiline ja õige, vastavates postides potentsiaalset ostjat hoiatada, nagu mina seda tegin, või on see teie arvates taunitav ehk kui ostja oma võhiklusest ja müüja libekeelsusest pikki <tsensuur> saab, on see tema oma asi?
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
26.02.2005 13:53:40
|
|
|
Minu arvamus - kui ei tohiks sit* kauba eest hoiatada, siis võiksime kõik osta.ee'sse üle kolida. Miks siis HinnaVaatlust üldse vaja oleks. On ju HinnaVaatlus inimestele abiks ostmisel/müümisel.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
1 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
2A
HV Guru

|
26.02.2005 13:54:24
|
|
|
Saan aru probleemist, aga Müügi ja Vahetuse foorumis tuleks ennast väljendada viisakalt...
Kui sa tõesti ütlesid talle, et see on s*tt, no siis mina teda ei süüdistaks...
Oleks pidanud lihtsalt seletama, miks see halvem on kui teised, mitte lihtsalt larhvima, et s*tt on
Räägi kasutajaga ise PS-de teel, äkki leiate kompromissi
|
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dapro
HV kasutaja
|
26.02.2005 13:57:24
|
|
|
Mnja minuarust teise müügiteemasse posti tegemine ala "Osta parem see ja see, saad selle raha eest parema" ei ole küll sobilik. Eks igal ostjal peab endal piisavalt aru peas olema, et kerge taustauuring teha (sõpradelt küsida, googeldada, siinsamas otsingut kasutada).
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
26.02.2005 13:58:22
|
|
|
ai pannud nii hullult viide threadile on olemas, võid ju üle lugeda.... lihtsalt viskas natuke üle, et isik paneb järjest poste, mille ainsaks sisuks " "... ja seda kaamera kohta, mis ei vääriks kaamera nime, arvestades, kui peajagu üle on samas klassis teiste tootjate toodang...
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
26.02.2005 14:07:46
|
|
|
Dapro kirjutas: |
Mnja minuarust teise müügiteemasse posti tegemine ala "Osta parem see ja see, saad selle raha eest parema" ei ole küll sobilik. Eks igal ostjal peab endal piisavalt aru peas olema, et kerge taustauuring teha (sõpradelt küsida, googeldada, siinsamas otsingut kasutada). |
seda siis, kui ma pakuksin talle ise midagi asemele müüa.. aga ei... vaid lihtsalt sellest, et see oleks ost, mida isik hiljem ilmselt kahetsema hakkaks... nagu - ma julgeks väita - enam neid hp kaamerate müüjaid ise.... ise ämbriss oled astunud, pole õigustatud selle ämbri teistele pähemäärimine.
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
darzik
HV veteran

|
26.02.2005 14:13:00
|
|
|
Seda kas HP on hea või mitte, on sellises foorumis arutada täiesti iseenesestmõistetav, aga mitte teise inimese müügiteemas. Suhteliselt sama lugu on Sinu arvamusega asja hinnast... (väljaarvatud juhul, kui Sa oled potentsiaalne ostja ja püüad hinda alla kaubelda, tuues argumendiks mõne konkurendi reaalse pakkumise)
Kui keegi seisaks mingis poes/poe ukse taga ja kõva häälega kuulutaks, kui halba ja kui vale hinnaga kaupa seal müüakse... ega teda seal kaua vist ei peetaks? Ilmselt ei peaks sellist käitumist normaalseks ka poodi tulnud ostjad... võib-olla nad sealt ei ostaks ja tagasi ka ei tuleks, aga sellist käitumist siiski heaks ei kiidaks. Minuarust võiks müügiteemasid käsitleda "müüja pinnana", nii nagu reaalses elus on poe pind... kui Sa seal tema ärihuve kahjustava tegevusega tegeled, visatakse välja või kutsutakse politsei.
Ühesõnaga. Ma ka ei ostaks HP kaamerat ja mulle ka ei meeldi, kui asju liiga kallilt müüakse, aga ma arvan, et tänases ühiskonnas asjad nii käivadki. Ja sellega on ka lihtne lahendus kellegi kunagisele ideele, et lollus peaks olema karistatav... ostes mõttetuid asju mõttetult kalli hinnaga maksabki inimene trahvi oma rumaluse eest.
BTW, pikk jutt sellest, kuidas Sulle ka 300D väheks jääb, on puhas eneseupitamine ja ei oma teemaga mingit seost.
EDIT: on siiani siin foorumis kasutatud lihtsalt "up" asemel, mitte asja kiitmiseks
EDIT 2: omaette teema on kaupadega, mis tunduvad olema varastatud või mille kasutamine on ebaseaduslik vmt... nende eest hoiatamine on igati õigustatud.
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
26.02.2005 14:21:33
|
|
|
no ma ei nimetaks küll seda eneseupitamiseks... pigem asi selles, et kui oled näinud parema tehnika tööd... ja ka n.ö sama hinnaklassi teiste brändide tööd, siis lihtsalt on olemas võrdlusmoment. Nagu ütlevad inglased, et pole nii rikas, et osta nii odavat... Ja antud hetkel see kaup käis just sinna alla...
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.02.2005 14:28:30
|
|
|
REEGLID:
tsitaat: |
4. Palun mitte kommenteerida teiste hinnasoove jms. |
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!

|
26.02.2005 14:36:28
|
|
|
tõesti.... on ka endal olnud tegemist ühe HP digikaga, sai sellega norras reisil olles loodust pildistatud, õnneks ei olnud kaamera enda oma, sest pärast pilte vaadates tuli küll nutt peale, ja seda mitte lihtsalt suusoojaks. antud isendil oli 3 pildi kvaliteeti, viimasega pildistades ei olnud üldse aru saada mis või kes pildil olema pidi ja ka värvid olid kuidagi neooni laadseteks muundatud, kõrgeima kvaliteediga sai paar enam-vähem normaalsemat pilti tehtud, täpsemalt 5tk sest mällu rohkem ei mahtund kui 5 III kvaliteediga pilti.
ise tunnen sügavalt kaasa kaamera omanikule, sest hind ei olnud mitte odav.
a antud teemasse kuhu sa postitasid, võib olla oleks tõesti olnud olla suti rohkem viisakam, oma arvamust võib siiski avaldada, aga näiteks mõni tahabki "vähem head" kaupa osta, nt sai isegi paar kuud tagasi üks alumise otsa videokaart ostetud, see sis vanemasse masinasse toppimiseks, ise asi on muidugi mis hinda ostja on nõus selle halvema kraami eest maksma. isa teadsin antud asja hinnaklassi ja ta suutlikust.
a kui tõesti sinu postitused mõne "dumbuseri/dumbbuyeri" suutsid tüngast või meelehärmist päästa, on igati OK
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
26.02.2005 14:50:30
|
|
|
kuigi näide pole antud juhul hp oma, siis ma usun, et sa pidasid silmas aberratsiooni:
Tekib objektide servadesse lilla varjuna, mis heledal taustal... eelkõige, kui valgusallikas objekti taga... ja see pole normaalne.
ja just see tundub olevat hp "leivanumber"...
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kr6ll
HV Guru

|
26.02.2005 14:55:24
|
|
|
daddo, mis see krt sinu asi on mida teine mees myyb?
Kui oled kõva fotomees siis kirjuta parem paar head artiklit fotofoorumisse.
See mis sa teed on sama hea kui minna teisele mehele ytlema et tema naine on ilgelt kole ja parem lahutagu ära kiiresti. See pole sinu asi, mõistad?????
|
|
Kommentaarid: 89 loe/lisa |
   |
2 :: |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
wazaa
HV veteran

|
26.02.2005 15:00:42
|
|
|
Saan aru et keegi hoiatab teist et kaupa on lõhutud vms. kuid see pole küll siin õige, küsitlus on valesti sõnastatud
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
5 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
26.02.2005 15:10:21
|
|
|
see on vist küll esimest korda, kui ma kr6lliga nõustun. kui müüja müüks teadlikult näiteks defektset kaupa vmt. siis peaks küll seda teadvad inimesed kisa tõstma, aga kui ostja ostab midagi, siis see on täiesti tema enda asi, mida ta ostab. veebis on piisavalt infot üleval toodete kohta, kui ta kahtleb, siis küsigu targematelt, aga seda et keegi läheb teise äritehingut segama ja maha tegema, ei kõlba küll kuhugi
viimati muutis dvd vader 26.02.2005 15:11:19, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
kr6ll
HV Guru

|
26.02.2005 15:11:02
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
see on vist küll esimest korda, kui ma kr6lliga nõustun. |
|
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
26.02.2005 15:40:18
|
|
|
olgu olgu... mina olen kõige suurem süüdlane... süüdi selles ka, et HP kaameraid toota ei suuda...
aga eks ma tõmbun siis tagasi, et perpertum mobile nimega "hp kaamerate ostmine ja seejärel mahamüümine" mitte kunagi ei lõppeks
kes teab, võibolla ise kah, kui kaamera maha saan müüdud, ostan hoopis 10 hp-d
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kr6ll
HV Guru

|
26.02.2005 15:47:31
|
|
|
daddo, mees myyb kaupa. See kas kaup sulle meeldib või mitte pole arutlusel. Selleks on teised teemad, yksasi vs. teineasi ...
|
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
26.02.2005 15:49:45
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
kui müüja müüks teadlikult näiteks defektset kaupa vmt. siis peaks küll seda teadvad inimesed kisa tõstma
|
Aga kuts kaudu ostja huvitav peaks teadma kas müüa teab, või ei tea?
ise leian ka, et kui ikka kaup defektiga, siis on vägagi teretulnud kui seda kuulutusel ka märgitakse.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
26.02.2005 15:58:05
|
|
|
pole see HP niiväga ess midagi.. on ostjaid, kes kasutava trusti, benq , ja ka fööni klges olevaid fotokaid ja ei kurda midagi.. tavaliselt oleneb riista soetamine ikkagi konkreetsest vajadusestja nii mõnelgi puhul on HP üpris hea valik. inimene, kes natikese pildistamisest kuulnud on, suudab ka essu kaameraga pilte teha(ei pildista vastu valgust, ega proovi keldris püherdavaid joodikuid tattninavalgel kaadrisse saada). kõikidele pole tarvis EOS-seeria kolakaid, mille kaasavedamine omaette töö on ja diletandi käes ikkagi pildid mögad tulevad... vaevalt, et Sa, inglasemeelne, veaksid rattaga sopa ja saasta sisse turnima minnes oma kullakalli kaamera kaasa.. usun, et valiksid ikkagi mõne odavama sest kukkudes ja ligeda kätte sattudes lähevad nii odavad kui kallid koned magusalt tuksi..
mul kodus tatikrae, kelle asjadega ümberkäimist arvestades ei julgeks küll korralikku riista kätte anda aga tema tahab ju kah pildistada 8)
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Caveman
HV veteran

|
26.02.2005 16:20:57
|
|
|
daddo, see ei ole siin praegu eetikaküsimus.
Kui ostja ei vaevu HV foorumit kasutama ja selle kaamera kohta lugeda või vajadusel uut teemat teha, siis on ta tõenäoliselt selle kaamera ära teeninud.
Kõik, kes ärifoorumeid kasutavad, peaksid vähemalt korra läbi lugema Reeglid, erilist tähelepanu pöörake kuuendale ja seitsmendale punktile.
tsitaat: |
6. Kui Sa ei ole ostja/müüja ... ära postita sõnumit !
7. Ära kommenteeri teiste pakkumisi. Näiteks: "Miks Sa nii vähe pakkusid, ... sealt saab odavamalt, ... see on nii **** telefon." jne. |
Kuidas keegi oma kaupa müüb on sügavalt tema enda asi ja sinupoolsed kommentaarid ei ole eetika, vaid vingumine ja enda tehnikaga esinemine (suure mersu efektist oled kuulnud?).
Konkreetse teema puhul on suurem probleem tegelikult liiga sagedane uppimine.
Puhastasin viidatud teema läbust.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
4 :: |
10 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Format
Piiratud kasutaja

|
26.02.2005 16:24:38
|
|
|
Dapro kirjutas: |
Mnja minuarust teise müügiteemasse posti tegemine ala "Osta parem see ja see, saad selle raha eest parema" ei ole küll sobilik. Eks igal ostjal peab endal piisavalt aru peas olema, et kerge taustauuring teha (sõpradelt küsida, googeldada, siinsamas otsingut kasutada). |
|
|
Kommentaarid: 307 loe/lisa |
   |
12 :: |
11 :: |
231 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
26.02.2005 16:27:45
|
|
|
arusaadav... üldiselt võiks selle kas kustutada või ajalooprügikasti lukutaha panna...
energiast suisa tühi kohe...
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
reimers66
HV Guru

|
26.02.2005 16:32:39
|
|
|
ma olen ka sellel arvamusel et teiste kaupa ei tohi maha teha ega teiste müügiteemat solkida
Juhul kui keegim müüb defektset või varastatud kaupa siis küll aga mitte toodet ennast maha teha!
Samas kui keegi tahab inffi millega kohta võib ju teha teema ostuabi foorumisse
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
01.03.2005 12:11:41
|
|
|
samas võib ju alati mõelda, kas HV-st peaks saama teleturg või kodu antila?
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
01.03.2005 12:39:37
|
|
|
daddo kirjutas: |
samas võib ju alati mõelda, kas HV-st peaks saama teleturg või kodu antila?  |
mitte kumbki
Tegu on arvutiteemalise foorumiga kus lisaks rohkele kasulikule ja vähemkasulikule infole on eraldatud nurk kasutajatele kes soovivad mõnest arvutijubinast vabaneda või siis hoopis soetada.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|