Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Intel või Amd? (Uudised, testid, arutelu) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 174, 175, 176  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
hollywer
HV kasutaja
hollywer

sõnum 21.02.2005 18:15:27 Re: Vahetaks emaplaadi vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
Sõber läks poodi uut arvutit ostma, loomulikult valis Intel-i icon_biggrin.gif , 2,8HT icon_eek.gif ja puha icon_razz1.gif , palja kasti eest käis 12k icon_razz1.gif välja, tõi siis minu juurde, et testime icon_razz1.gif , tulemused muidugi üle ootuste kehvad icon_sad.gif , mark maani icon_sad.gif , kuidas siis nii, et tema kallis 12k thumbs_up.gif maksev Intel thumbs_up.gif nii haledalt kõigis kodukasutuses olevates rakendustes minu odava HinnaVaatluse juppidest AMD-le icon_eek.gif alla jääb. Ainuke lohutus, et tal ikkagi Intel icon_razz1.gif ja eks seda olegi Inteli omanikel vaja siin tõestada, et mille eest nii palju raha välja käisid. Eks endalgi ole täiesti olemas Intel 1,7GHz icon_sad.gif , väga ebastabiilne isend icon_mad.gif , süüdi pole loomulikult Intel vaid emaplaadi tootja, tahaks sinna uut emaplaati osta kuid ei leia erilist mõtet, mõttetu raha raiskamine, kui emaplaat välja vahetada siis vast juba koos protsessoriga AMD S939 winchester põhjal

Tavaliselt poes kokkupandud komplektid ongi saastast, millest tahetakse lahti saada, et riiulile ei jääx. Protsessor üksi ei ole ainus kiiruse näitaja. Võimalik, et ta oli juba oma arvuti spyware'i täis laadinud, et tulemused halvemad olid. Aeglane kõvaketas võib ka hea prose ära nullida.
Millega te üldse testisite?
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
hollywer
HV kasutaja
hollywer

sõnum 21.02.2005 18:27:29 vasta tsitaadiga

Zoig kirjutas:
hollywer kirjutas:
ok, AMD 64 bitine prose võib kõva olla, aga ma pole leidnud emaplaati, mis toetax AMD protsessorit koos DDR2-ga. Mis kasu on kiirest prosest, kui mälu on aeglane? Eelis on endiselt Inteli poole peal.
Ei tea, millal Intel oma 64 bitise prosega tavakasutajateni jõuab icon_razz1.gif
pigem on kasu prosele intergreeritud mälukontrast kui DDR2 mälust, pealegi A64 prosed omavad fsb-d 200mhz mis on enamikule uuelt müüdavale mälule igati jõukohane.
uuema prescotti 266mhz FSB pole kiirematele DDR mäludele kohe mitte püüdmatu kõrgus, ja nagu testid näitasid ei anna 266mhz fsb tolle prose jõudlusele suurt miskit juurde

Ma ei tea, mis siinisagedusest sa siin räägid, kuid minu teada mängib siin hoopis emaplaadi siinisagedus rolli.
Kui näiteks Prescotti siinisagedus on 800 Mhz ja DDR2 näiteks 533 Mhz, mis valemi järgi sellest 266 Mhz saab?Kuidagi väga segane jutt sul. Mis allikast sa sellised andmed välja kookisid?
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.02.2005 18:33:58 vasta tsitaadiga

hollywer kirjutas:
Zoig kirjutas:
hollywer kirjutas:
ok, AMD 64 bitine prose võib kõva olla, aga ma pole leidnud emaplaati, mis toetax AMD protsessorit koos DDR2-ga. Mis kasu on kiirest prosest, kui mälu on aeglane? Eelis on endiselt Inteli poole peal.
Ei tea, millal Intel oma 64 bitise prosega tavakasutajateni jõuab icon_razz1.gif
pigem on kasu prosele intergreeritud mälukontrast kui DDR2 mälust, pealegi A64 prosed omavad fsb-d 200mhz mis on enamikule uuelt müüdavale mälule igati jõukohane.
uuema prescotti 266mhz FSB pole kiirematele DDR mäludele kohe mitte püüdmatu kõrgus, ja nagu testid näitasid ei anna 266mhz fsb tolle prose jõudlusele suurt miskit juurde

Ma ei tea, mis siinisagedusest sa siin räägid, kuid minu teada mängib siin hoopis emaplaadi siinisagedus rolli.
Kui näiteks Prescotti siinisagedus on 800 Mhz ja DDR2 näiteks 533 Mhz, mis valemi järgi sellest 266 Mhz saab?Kuidagi väga segane jutt sul. Mis allikast sa sellised andmed välja kookisid?
FSB siin on enamus uutel masinatel 200MHz, dual ddr'is teeb see 4x200=800. Uutel prescottidel on see 266 mis FSB'ks teeb 4*266=1066MHz
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
NuCleo
Kreisi kasutaja
NuCleo

sõnum 21.02.2005 18:54:58 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

FSB siin on enamus uutel masinatel 200MHz, dual ddr'is teeb see 4x200=800. Uutel prescottidel on see 266 mis FSB'ks teeb 4*266=1066MHz[/quote]

Muide on nähtud ka paljusid Inteli prosega HT tehnoloogial arvutikomplekte, kus ainult üks mälukaart (st, et dual-channel mode ei fungi). Niipalju kasu siis sellest HT-st. Ostja (dumbuser) vaatab küll, et ohh sa raks!, nüüd ostan HT-ga prose ja ajan naabrimehe omast ette, aga jah... (mitte, et nüüd naabrimehest peakski ette saama, aga just selle HT koha pealt...)

qwerty007
HV veteran
qwerty007

sõnum 21.02.2005 19:50:57 vasta tsitaadiga

NuCleo kirjutas:
Ho Ho kirjutas:

FSB siin on enamus uutel masinatel 200MHz, dual ddr'is teeb see 4x200=800. Uutel prescottidel on see 266 mis FSB'ks teeb 4*266=1066MHz

Muide on nähtud ka paljusid Inteli prosega HT tehnoloogial arvutikomplekte, kus ainult üks mälukaart (st, et dual-channel mode ei fungi). Niipalju kasu siis sellest HT-st. Ostja (dumbuser) vaatab küll, et ohh sa raks!, nüüd ostan HT-ga prose ja ajan naabrimehe omast ette, aga jah... (mitte, et nüüd naabrimehest peakski ette saama, aga just selle HT koha pealt...)[/quote]suur ot>>kas sa ei arva et seee hakkab su prose kiirust plokkima ""512MB (2x256) DDRAM266 PC2100 (133MHz), ""2
Kommentaarid: 124 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 7 :: 2 :: 100
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.02.2005 19:54:55 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Muide on nähtud ka paljusid Inteli prosega HT tehnoloogial arvutikomplekte, kus ainult üks mälukaart (st, et dual-channel mode ei fungi). Niipalju kasu siis sellest HT-st. Ostja (dumbuser) vaatab küll, et ohh sa raks!, nüüd ostan HT-ga prose ja ajan naabrimehe omast ette, aga jah... (mitte, et nüüd naabrimehest peakski ette saama, aga just selle HT koha pealt...)
icon_lol.gif
Ja mis seos on HT'l ja dual ddr'il? Teeks enne ikka mõisted selgeks. dual ddr on see et kaks mälupulka töötavad paralleelselt sarnaselt raid-0'le, HT on see et prose pasistab OS'ile kahe prosena mis kiirendab paralleeltöötlusega progede kiirust mõnikord märgatavalt

[edit]
dumbuser ostab endale ühe pulgaga amd masina sama tõenäoliselt kui inteli oma. AMD ostjad pole automaatselt targemad.

Intelit ostavad kahte sorti inimesi: need kes ei tea millal üks prose on parem kui teine ning need kes teavad et neile sobib p4 paremini. AMD'd ostavad enamasti mängurid ning need kellele on auk pähe räägitud et see iga kell parem kui intel
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 21.02.2005 20:37:47 vasta tsitaadiga

lamp kirjutas:
to voltc: btw, palju muidu surnud perskotte garantiis liigub? ma pole eriti kuskilt kohanud kuumusesurma surnute juhtumeid, kõik mis ma olen tähelepand on surnd IHS eemaldamise läbi icon_biggrin.gif

mõnda olen näinud aga ühtegi surnud amd-d veel mitte icon_razz1.gif
kuumuseprobladega prescotte koos abiti plaatidega on igatahes küll
rohkem kui näha tahaks thumbs_down.gif

ja ho-ho kui sul seal mingi fulltower on koos lisaventidega siis loogish, et jahutab ära
tavaline midi ilma lisaventideta jääb igatahes 3.2ghz prescotiga hätta...
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
incognito
Kreisi kasutaja
incognito

sõnum 21.02.2005 20:40:03 vasta tsitaadiga

midaiganes.... minule on s939 a64 end küll õigis testides väga positiivsena näidanud...
mängudes pole üldse mõtet võrdlema hakata...
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 56
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.02.2005 20:41:13 vasta tsitaadiga

[quote="Winterwind"]
lamp kirjutas:
ja ho-ho kui sul seal mingi fulltower on koos lisaventidega siis loogish, et jahutab ära
Fulltowerist asi kaugel, tavaline atx
tagasi üles
NuCleo
Kreisi kasutaja
NuCleo

sõnum 21.02.2005 22:59:46 vasta tsitaadiga

qwerty007 kirjutas:
NuCleo kirjutas:
Ho Ho kirjutas:

suur ot>>kas sa ei arva et seee hakkab su prose kiirust plokkima ""512MB (2x256) DDRAM266 PC2100 (133MHz), ""2[/quote]

Kui sa mõtled minu praeguse komplekti konfi, siis olen "pudelikaelast" teadlik. Finants, mees, finants... icon_rolleyes.gif

Magic
HV Guru
Magic

sõnum 22.02.2005 09:01:15 vasta tsitaadiga

Winterwind kirjutas:
lamp kirjutas:
to voltc: btw, palju muidu surnud perskotte garantiis liigub? ma pole eriti kuskilt kohanud kuumusesurma surnute juhtumeid, kõik mis ma olen tähelepand on surnd IHS eemaldamise läbi icon_biggrin.gif

see küll karm... oleks ikka ootanud, et ka mõni surnud AMD eksib ära, aga nüüd on olukord pigem vastupidine... see tegelt päris valus laks Intelile...
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 22.02.2005 11:17:35 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
Winterwind kirjutas:
lamp kirjutas:

see küll karm... oleks ikka ootanud, et ka mõni surnud AMD eksib ära, aga nüüd on olukord pigem vastupidine... see tegelt päris valus laks Intelile...

Teadlikud ostjad kes AMD soetavad ei ostagi üldiselt neid prosesid K-salongist, sealt ostetakse toorikuid ja muid pisividinaid mille pekki minemisest pole kahju.Seetõttu mõni ime, et AMD prosesid sinna pole sattund icon_biggrin.gif Mis puutub ülekuumenemisse, siis see kui dumbass inimesed ostavad ilma ventideta kastis miski 3.2Ghz prescotti, lasevad kastil tolmu täis minna ja ülekuumenemised tekivad on inimese enda süü ja tekiks iga prosega.Huvitav paljudel über1337 H4XX0r AMD omanikel siin korpus ilma ühegi keissvendita on?Lihtsalt maakeeli öeldes üle võib hoolimatusest kuumeneda tegelt iga prose ja kui hoolitseda asja eest, siis ei kuumene ka prescott üle.Kuigi vahet pole, prescotti pole nii või teisiti mõtet praegu soetada icon_lol.gif
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 132
tagasi üles
rewer
HV Guru
rewer

sõnum 22.02.2005 11:24:02 vasta tsitaadiga

Intel Pentium 4 540 (3,2GHz, 1MB cache, socket 775, HT)
MB Abit AG8-V (Intel 915P kiibistik)
vs
CPU AMD Athlon 64 3000+1,8Ghz/512kB, FSB 1000MHz, Soc. 939, box
Asus A8N-SLI Soc.939/nForce4/PCIe/R/SA/8xH/1394/U2/GL
intelil pole lootustki amdle vastu saada, kui võrrelda näiteks mängude jõudlust?
Kommentaarid: 1306 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 920
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 22.02.2005 11:24:40 vasta tsitaadiga

Auron mul on korpusel ainult 1 casefan ja temperatuur igati normis ka 2700mhz peal icon_exclaim.gif

rewer kirjutas:
intelil pole lootustki amdle vastu saada, kui võrrelda näiteks mängude jõudlust?

huvitav kas on palju tahetud, et võrdleks siiski sama hinnaklassi prosesid?
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
Vahur
külaline

sõnum 22.02.2005 11:33:30 vasta tsitaadiga

töö - ainult Intel P4 mida suurem seda parem. miks? kiirem! ära vaata hinda...optimiseerimine ka..
kodu - AMD mida vaiksem seda parem! Miks? QUIET!

ja veel... uued AMD ei lähe nii soojaks kui Intel
tagasi üles
Alari A.
HV Guru

sõnum 22.02.2005 11:37:17 vasta tsitaadiga

a64 kohta võib juba vabalt öleda nii nagu cellu kohta kunagi-ei lähe kuumaks isegi tikuga soendades icon_smile.gif
mul aerogate III millega saab ventidele anda 0v-12v,kastis on 2x120mm venti(üks küljel vga kohal,teine taga välja imemas) prosel 90mm vent.kui arvutiga ei pela käib üks 120mm nexuse vent 700rpmi peal (imeb õhku välja),küljel olev 0rpmi,cpu vent 1700rpmi peal ja temp hetkel 35c,kui nexus 0rpmi panna siis temp tõuseb 38c peale icon_smile.gif öösel võiks kõik vendid kinni keerata jääks temp törts üle 50c kuid vahet ei ole kas prose vent on 1k peal või 0 rpmi,kuulda ei ole!1k peal ikka üle 40c ei punnita thumbs_up.gif
ps.ja prose on kellatud olekus 24/7,epoxi mammi overvoldib julmalt 1.5v asemel 1.610v.saaks kusagilt mammi millel pinged paigas võiks tõsiselt kõik vendid kastis ära unustada<-netis kolades
Kommentaarid: 665 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 545
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 22.02.2005 11:43:54 vasta tsitaadiga

mul kogu süsteemis kaks venti icon_rolleyes.gif
videol VGA Silencer @low pööretel, ning toitel 120x120 Nexus (19,2dB).
veepump teeb kõige suuremat lärmi (miski Hydor, 480l/h), vaikselt ümiseb. muidu süsteem hääletu!
emaplaadi ja hdd temp alla 30C, prose 40C kandis. prose muidu 24/7 @2480Mhz...

Elof
HV Guru
Elof

sõnum 22.02.2005 11:45:19 vasta tsitaadiga

Winterwind kirjutas:
rewer kirjutas:

huvitav kas on palju tahetud, et võrdleks siiski sama hinnaklassi prosesid?

Nagu näiteks :
Intel Pentium 4 3,20 GHz EE 512KB L2, 2MB L3 cache 800MHz Bus Socket 478 : 14415.-
ja
AMD Athlon 64 FX-55 (2600MHz) 1MB L2 cache, Socket 939, inbox : 13500.-
icon_lol.gif
Hinnad õite imelikud siinmail.

Samas 4000.- klassis on protsessorid peaaegu võrdsed, kalkuleerimis-potentsiaali poolest
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Protsessorid/21115/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Protsessorid/21858/
Ja ka 2200.- juures kalkuleerivad prosed peaaegu võrdse kiirusega
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Protsessorid/21112/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Protsessorid/16996/

Seega peaaegu mingit vahet ei ole enam, kas ema või tütar. Üks on kuumem aga talle meeldib see-eest multimeedia.
Eestimail ainult tipprosede hinnad paistavad AMD'l soodsamad natuke olevat

viimati muutis Elof 22.02.2005 11:48:07, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 212 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 175
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 22.02.2005 11:47:11 vasta tsitaadiga

Intelil peaksid plated vist kallimad olema, kui AMD'l?
lamp
HV Guru
lamp

sõnum 22.02.2005 11:50:38 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:

Teadlikud ostjad kes AMD soetavad ei ostagi üldiselt neid prosesid K-salongist, sealt ostetakse toorikuid ja muid pisividinaid mille pekki minemisest pole kahju.Seetõttu mõni ime, et AMD prosesid sinna pole sattund icon_biggrin.gif Mis puutub ülekuumenemisse, siis see kui dumbass inimesed ostavad ilma ventideta kastis miski 3.2Ghz prescotti, lasevad kastil tolmu täis minna ja ülekuumenemised tekivad on inimese enda süü ja tekiks iga prosega.Huvitav paljudel über1337 H4XX0r AMD omanikel siin korpus ilma ühegi keissvendita on?Lihtsalt maakeeli öeldes üle võib hoolimatusest kuumeneda tegelt iga prose ja kui hoolitseda asja eest, siis ei kuumene ka prescott üle.Kuigi vahet pole, prescotti pole nii või teisiti mõtet praegu soetada icon_lol.gif

põmst ei pea kasutaja teadma wtf tal seal kasti sees toimub.
kui tekivad taolised probleemid, on põhjus arvutitootja ebkompetentsuses.

Auron
HV Guru
Auron

sõnum 22.02.2005 12:59:29 vasta tsitaadiga

lamp kirjutas:

Seda küll aga asja eest mittehoolitsemine vist tootja ebakompetentsuse alla ei lähe icon_wink.gif
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 22.02.2005 14:02:41 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
lamp kirjutas:

Seda küll aga asja eest mittehoolitsemine vist tootja ebakompetentsuse alla ei lähe icon_wink.gif

Paljud arvutisalongid annavad oma müüdavatele arvutikastidele 3-e aastase garanti ja kastil on garantii kleeps peal, nii, et millist hooldust tahad sealt saada. icon_confused.gif

lamp
HV Guru
lamp

sõnum 22.02.2005 14:22:51 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
lamp kirjutas:

nojah nii saab ju hoolitseda, et ostad oma kasti kuskilt, kus ei panda raali sisse canyoni mobosi, chronose
videokaarte ja trusti mälusi. vms icon_lol.gif
ja vaene mart pole ju syydi kui poes tehakse talle sellise prose+radikakontaktiga pull, et windowsi installi peab
vastu a yle 50% loadiga tekib kasti väiksemat mõõtu tulekahju icon_wink.gif

see et tolm sisse läheb - paha lugu. aga ma pole kordagi oma telekat lahti võtnud, et sealt tolmu pyhkida seest.
sama lugu ka mikrolaineahju vms korral.

Auron
HV Guru
Auron

sõnum 22.02.2005 14:55:05 vasta tsitaadiga

lamp kirjutas:
Auron kirjutas:
lamp kirjutas:

nojah nii saab ju hoolitseda, et ostad oma kasti kuskilt, kus ei panda raali sisse canyoni mobosi, chronose
videokaarte ja trusti mälusi. vms icon_lol.gif
ja vaene mart pole ju syydi kui poes tehakse talle sellise prose+radikakontaktiga pull, et windowsi installi peab
vastu a yle 50% loadiga tekib kasti väiksemat mõõtu tulekahju icon_wink.gif

see et tolm sisse läheb - paha lugu. aga ma pole kordagi oma telekat lahti võtnud, et sealt tolmu pyhkida seest.
sama lugu ka mikrolaineahju vms korral.

See mis on kasti sisu ja kuidas see vastavas olukorras käitub on juba komplekti komplekteerja mott.Mis puutub telekasse, siis see kohatu näide.Telekas sul ei käi ju mingeid vente ringi mis normaalseks tööks vajaliku jahutuspinna sit*a täis imevad.Paralleeli võiks tõmmata autoga kus on vaja kah teatud aja jooksul vahetada õlisid, muidu läheb asi lihtsalt peesse.Siis võiks ju samahästi öelda, et mina ei peagi teadma mis kapoti all toimub, järelikult sit* autofirma.
tagasi üles
lamp
HV Guru
lamp

sõnum 22.02.2005 15:20:42 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
.Paralleeli võiks tõmmata autoga kus on vaja kah teatud aja jooksul vahetada õlisid, muidu läheb asi lihtsalt peesse.Siis võiks ju samahästi öelda, et mina ei peagi teadma mis kapoti all toimub, järelikult sit* autofirma.

mis viib meid jälle arvutitootja/müüja kaela - pole _kunagi_ kohand sellist juhust, et müüja oleks hoiatanud selliste asjade eest
ja soovitanud korralist puhastamist/hooldust.

muidugi paralleel autoga pole just kõige kohatum.. kui autol on vaja teha õlivahetus.. siis mis arvutil vaja vahetada?
vindiõli? ventilaatoreid? prosejahutusekinnitust? icon_smile.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Intel või Amd? (Uudised, testid, arutelu) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 174, 175, 176  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.