Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kõvaketas üheks tagasi-palun abi märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Gerli60
HV vaatleja

sõnum 20.02.2005 22:12:55 Kõvaketas üheks tagasi-palun abi vasta tsitaadiga

Selline mure, et üks spetsialist tegi mu arvuti kõvaketta kaheks osaks ( C ja D), kuid olen sellega nii hädas ja siiber täiesti ees. Tahan oma kõvaketast üheks tagasi. Palun aidake, mis selle puhul ette võtta? NB olen suht algaja.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
P2takac
HV kasutaja
P2takac

sõnum 20.02.2005 22:20:00 vasta tsitaadiga

kõigelihtsam PartitionMagic

kuigi olenevalt ketta suurusest on hea kui ta on kaheks tehtud kuna windosale pole üle 10gb vaja
ja arvuti muutub aeglasex kui suured failid windosaga ühel kettal
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Gerli60
HV vaatleja

sõnum 20.02.2005 23:03:06 vasta tsitaadiga

Kuna olen ikka päris algaja siis ei saanud ma aru mida tegema pean. Vabandan
tagasi üles
oswald
Kreisi kasutaja

sõnum 20.02.2005 23:05:04 vasta tsitaadiga

kui suured need osad on? ühinen eelneva arvamusega, et 2 partitsiooni on väga hea lahendus. proportsioonid peavad ainult õiged olema wini ja muu stuffi vahel. kirjelda pigem, mismoodi sa hädas oled? btw, Windowsis partitsioonide muutmise proged on enamasti tasulised. (kui kindlasti seda tahad, siis format ja reinstall on kõige lihtsam ja odavam lahendus(kustutad mõlemad partitsioonid)..)
tagasi üles
Gerli60
HV vaatleja

sõnum 20.02.2005 23:32:33 vasta tsitaadiga

nii siis kõvaketas C on suuruses 34,7MB ja D on 33,3 GB. Enne seda oli võimalik palju arvutisse salvestada ja polnud mingit probleemi, et kõvaketas hakkab täis saama. Eile installisin omale ühe programmi sisse ja jälle hädas, et täis saab, kuigi tegin ruumi, lasin igasuguseid jamasid maha. Nüüd ei saa enam mitte midagi teha. Muusikat ei saa ka enam arvutisse lasta. Kui ma siin Format teen, kas siis arvutisse salvestatatud asjadega midagi ei juhtu, jäävad need alles.
tagasi üles
oswald
Kreisi kasutaja

sõnum 21.02.2005 02:37:59 vasta tsitaadiga

kui sa kõik partitsioonid ära kustutad, siis on andmed läinud(formati käigus). Kogu c ketas nüüd vaevalt 38MB on icon_rolleyes.gif võibolla vaba ruumi on nii palju.. Asju saad installeerida ka D peale, siis paned installeerimise sihtkohaks lihtsalt d:program files ... jne. muusika saad ka d peale salvestada.. Kui suur see c ketas ikkagi on tegelikult?

(2 partitsiooni ongi selle pärast head, et siis saab andmed formati ajal alles hoida, sul võibolla c liiga väikseks jäänud, sel juhul on tõesti partition magic abiks)
kui vajalikku stuffi palju pole, siis saad selle plaati kirjutada ja formateerimise abil asja korda.

tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 21.02.2005 11:25:07 vasta tsitaadiga

Kas mõlemad kettad on täis?
Jutust jääb mulje, et kasutad ainult c: ketast ja d: seisab tühjana, sel juhul tõstad osad asjad d: peale ümber.
Kui mõlemad kettad on täis siis ei aita ka kahest ühe tegemine, ruumi sellest juurde ei tule.

HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 21.02.2005 11:55:36 vasta tsitaadiga

...ja kui kavas mõlemal kettal olev kraam alles kah hoida siis läheb eriti jamaks. Partition Magic ja vast mõned muudki proged suudavad kaks partitsiooni kokku sulatada küll, aga alati ei pruugi asi õnnestuda. Kõige kindlam oleks kas mõlemad pardid maha lasta ja siis luua uus mis kogu ketta pinda hõlmaks või selline lahendus, et kustutad D: ketta ja suurendad C:'d kuni kogu vaba ruum on hõivatud.

PS! Võimalik, et BootIt NG abil annaks ka ühe korraga C:'d suurendada ja D:'d vähendada, aga isiklikult pole seda proovinud.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Alfredo
HV kasutaja

sõnum 21.02.2005 12:02:37 vasta tsitaadiga

Nii algajale, kes isegi ei tea, kuhu ta oma asju salvestab ja kus kettal rohkem ruumi on, oleks soovitav üldse kõvakettalt oluline kraam (muusika, filmid jms) plaatidele kõrvetada ja siis arvuti mõne spetsialisti kätte viia, kes selle formati ära teeks mõistliku tasu eest.
Gerli60
HV vaatleja

sõnum 22.02.2005 13:20:18 vasta tsitaadiga

Tõstsin kõik oma asjad Dpeale ja olen nüüd uued asjad ka Dpeale installinud, aga ikkagi kiri ees, et kõvaketas saab täis ja just Cketas, kuigi ma pole sinna midagi pannud juurde.Mis kõige peamine, pole mul arvutis mitte midagi peaaegu sees.
Aga vaadates teie vastuseid, siis otsustasin viia oma tuttava juurde(mitte selle juurde, kes kaheks tegi mu ketta) ja teeb mul korda ja salvestan kõik oma asjad ennem ära. Kuna olen algaja, siis ei hakka mässama, keeran midagi võib olla nahka veel. Kuid tänan, et vastasite!
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 22.02.2005 13:25:25 vasta tsitaadiga

Näitab hoopis seda, et tegu pole mitte 2 pardi probleemiga vaid, et Sul on masinas Spyware mis internetist tirib "peidetud prahti" kuidas jõuab ja ära võta südamesse kui mõne tunni või päevaga mõni(kümmend) Giga ära tiritakse icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Sahib
HV veteran

sõnum 22.02.2005 13:29:47 vasta tsitaadiga

Kas sa prügikasti ikka oled tühjendanud?
muhvn
Kreisi kasutaja
muhvn

sõnum 22.02.2005 13:30:17 vasta tsitaadiga

Siin peaks tegu olema system restorega, mis kõvaketast usinalt täidab. Mõned restore punktid võib ära kustutada ja siis ruumi rohkem. Samas võib ka teha disc cleanup.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 58
tagasi üles
darzik
HV veteran
darzik

sõnum 22.02.2005 13:34:13 vasta tsitaadiga

Gerli60 kirjutas:
Tõstsin kõik oma asjad Dpeale ja olen nüüd uued asjad ka Dpeale installinud, aga ikkagi kiri ees, et kõvaketas saab täis ja just Cketas, kuigi ma pole sinna midagi pannud juurde.Mis kõige peamine, pole mul arvutis mitte midagi peaaegu sees.
Aga vaadates teie vastuseid, siis otsustasin viia oma tuttava juurde(mitte selle juurde, kes kaheks tegi mu ketta) ja teeb mul korda ja salvestan kõik oma asjad ennem ära. Kuna olen algaja, siis ei hakka mässama, keeran midagi võib olla nahka veel. Kuid tänan, et vastasite!

Kui Sa ise aru ei saa, kus Sul asjad on ja miks ketas täis, siis ära palun oma tuttavat selles küll süüdista. Kõvaketas on ikkagi piiratud suurusega "mahuti", kui see täis on, pole eriti vahet, kas ta on jagatud kaheks, kümneks või üheks. Mine parem just sellesama tüübi juurde, kes ketta poolitas ja lase endale ära seletada, kuidas Sa seda nüüd kasutama peaksid...

Kopeeri oma filmid ja muusika jmt D peale ja kustuta C pealt ära ka. Kui Su asjad selle ~80 GB peale ära ei mahu, siis on Sul lihtsalt see krooniline tõbi... et kogu vaba ruum leiab kasutuse olenemata selle suurusest
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 70
tagasi üles
Alfredo
HV kasutaja

sõnum 22.02.2005 15:10:55 vasta tsitaadiga

darzik kirjutas:
Gerli60 kirjutas:

Kui Sa ise aru ei saa, kus Sul asjad on ja miks ketas täis, siis ära palun oma tuttavat selles küll süüdista. Kõvaketas on ikkagi piiratud suurusega "mahuti", kui see täis on, pole eriti vahet, kas ta on jagatud kaheks, kümneks või üheks. Mine parem just sellesama tüübi juurde, kes ketta poolitas ja lase endale ära seletada, kuidas Sa seda nüüd kasutama peaksid...

Kopeeri oma filmid ja muusika jmt D peale ja kustuta C pealt ära ka. Kui Su asjad selle ~80 GB peale ära ei mahu, siis on Sul lihtsalt see krooniline tõbi... et kogu vaba ruum leiab kasutuse olenemata selle suurusest

Et siis tekkis ka küsimus, et kui ta oma asjad sinna D ketta peale tõstis, et kas ta need ikka siis sealt C pealt ära ka kustutas.
Ja veel seda, et mida kuradit sul nii palju installida vaja on ma ei saa aru, Gerli60????? Muudkui jahub oma uute programmide installimisest. Mul omal on 30 gigane ketas ja on ka kena 10 giga vaba ruumi, aga temal (paneks rõhu sellele, et ALGAJAL) on 80 gigane täis ja ikka on vaja juurde installida? icon_eek.gif

trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 23.02.2005 10:23:53 vasta tsitaadiga

1. prügikast tühjaks
2. prügikasti mahtu vähendada 10% kettamahu pealt väiksemaks, minul on pool elu see 2% olnud.
3. arvatavasti jäid need asjad mis installiti D: peale C: pealt maha installimata. tuleks kustutada nad c: pealt käsitsi. kõike loomulikult kätte ei saa
4. c:\temp ja muud \temp ja \tmp kataloogid tühjaks teha.
5. vaadata üle igasugused my documents, my pictures jne my xxxxxxx kataloogid. paras Billi karuteene dumbuseritele.

tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 26.02.2005 17:50:21 vasta tsitaadiga

ent siiski, kui suur see C: ketas lõppeks siis on? ikka 33MB? ja winxp hakkab alati lalisema kui ketta maht on alla 100MB
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 26.02.2005 19:55:33 vasta tsitaadiga

Dijital kirjutas:
33MB?
Saad isegi aru et 33GB.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kõvaketas üheks tagasi-palun abi
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.