Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
decrakas
HV kasutaja
|
04.02.2005 03:43:43
DVD Audio kirjutamine |
|
|
Leidsin palju teemasid kus räägiti DVD Audio mahamängimisest.
Aga oleks küsimus, mis proged (soovitavalt Free) kirjutaks DVD Audio plaate.
Mitu minutit audiot üldse DVD peale mahub? Igaltpoolt kus loed, antakse eri number.
Vabandage kui olid lollid küsimused aga DVD maailmas alles uus.
_________________ anna mu tammetõru tagasi, eksole! |
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Skorzeny
HV kasutaja
|
04.02.2005 17:12:25
|
|
|
On olemas näiteks siuke proge kui DVD-Audio Creator,tegemist on ...
e-ee ...
vaba(statud)varaga,
Ja mitu minutit mahub - seda ei saagi sulle keegi öelda.Sõltub formaadist ja bitrate'ist.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
decrakas
HV kasutaja
|
04.02.2005 17:50:52
|
|
|
CD-l on minutid peal kohe, DVD-l siis sellist asjandust ei ole?
_________________ anna mu tammetõru tagasi, eksole! |
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
2 :: |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
47th ronin
HV veteran

|
04.02.2005 22:55:43
|
|
|
dvd audio creator on hullem hunnik vabastatud ekskremente, mida mina näinud olen..
_________________ rgrds,
ronin, neljakümne seitsmes |
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
05.02.2005 16:00:24
|
|
|
Skorzeny kirjutas: |
e-ee ...
vaba(statud)varaga,
Ja mitu minutit mahub - seda ei saagi sulle keegi öelda.Sõltub formaadist ja bitrate'ist. |
Ei tohiks sõltuda bitrate'ist. See näitab kvaliteeti. 70minuti jagu MP3esi koorub lahti ikka 70 minutiks muusikaks, ükskõik kas oli 320 või 98kB. Vahe on ainult kõrvaga kuulda
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
pealuu
HV veteran

|
05.02.2005 23:05:24
|
|
|
HacaX kirjutas: |
Skorzeny kirjutas: |
e-ee ...
vaba(statud)varaga,
Ja mitu minutit mahub - seda ei saagi sulle keegi öelda.Sõltub formaadist ja bitrate'ist. |
Ei tohiks sõltuda bitrate'ist. See näitab kvaliteeti. 70minuti jagu MP3esi koorub lahti ikka 70 minutiks muusikaks, ükskõik kas oli 320 või 98kB. Vahe on ainult kõrvaga kuulda  |
kas 320 ja 98kbit puhul pole faili suurus mitte erinev ja seega kas mitte ei mahu plaadile erinev arv minuteid muusikat? või mis mõtet oleks mp3'ks pakkida kui lugu oli audio cd peal 2 minutit ja mp3'na on ikka sama 2 minutit?
|
|
Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
168 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
06.02.2005 00:43:17
|
|
|
Mõtet on ikka küll: keskmine WAV formaadis lugu (see on siis pakkimata formaat nagu ta audioplaadil on, lihtsalt päis juurde visatud) on ca. 50MB suur. Sama asja teed MP3ks ja saad näiteks 5MB. Asi on selles, et esiteks faili pakitakse, teiseks visatakse osa infost minema (s.t. selline osa mida sa niikuinii ei kuule). Pikkus on ikkagi sama, lihtsalt suurema bitrate'i pubul visatakse vähem infot üle parda...
Ma ei oska seda hästi muusika varal seletada, küll aga piltide koha pealt (kus JPEG formaat kasutab sama mõtet): inimsilm ei tee vahet kas pildil on näiteks 57000 või 65000 värvi, seega saab 8000 värvi kohta käiva infi lihtsalt ära unustada kui pakitakse. Pilt muutub selle läbi veidi tuhmemaks, küll aga jäävad talle samad kõrgus/laiusmõõtmed. Lihtsalt kvaliteet on viletsam.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
06.02.2005 01:15:45
|
|
|
milleks üleüldse DVD-audio? eriti palju rohkem muusikat sinna niikuinii ei mahu, formaat on mõeldud ikkagi parema resolutsiooni ja helikvaliteedi saavutamiseks, kui aga teha plaat MP3'edest siis pole mitte mingit vahet kas on audioplaat tavalises CD-formaadis või DVD-audio formaadis (algne mp3 formaat oleks tegelt vist üldse mõttekaim)....ainuke vahe on see, et dvd-audiot ei saa igal pool maha mängida...
mis puutub bitrate'sse siis audioplaadi tegemisel converteeritakse snäiteks mp3 fail ju ikkagi vastavasse vormingusse ümber ja seetõttu pole mitte mingit vahet kui kvaliteetne või suur algne versioon oli, lõpptulemus võtab täpselt samapalju ruumi nii 64 kui 320 kb/s mp3 korral (st vahe kvaliteedis jääb, suurus oleks aga identne)...
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
pealuu
HV veteran

|
06.02.2005 13:51:39
|
|
|
HacaX kirjutas: |
Ma ei oska seda hästi muusika varal seletada, küll aga piltide koha pealt (kus JPEG formaat kasutab sama mõtet): inimsilm ei tee vahet kas pildil on näiteks 57000 või 65000 värvi, seega saab 8000 värvi kohta käiva infi lihtsalt ära unustada kui pakitakse. Pilt muutub selle läbi veidi tuhmemaks, küll aga jäävad talle samad kõrgus/laiusmõõtmed. Lihtsalt kvaliteet on viletsam. |
ja kas mõlemad jpg failid on baidi pealt täpselt sama suured?
ma sain su väitest, et bitrate ei mõjuta mahtu (või siis faili suurust), aru sedasi et ükskõik kui palju me miskit asja kompresseeriksime siis faili suurus on mõlemil juhul sama, vahe vaid kvaliteedis? et siis laialt levinud dvd filmide rip'ide koha pealt... pole vahet mitme cd peale näiteks 2 tunnine film aviks keeratakse. pikkus on ikkagi sama, vahe vaid kvaliteedis (sellega ma olen muidugi nõus) kuid näiteks 1cd peale ja 2cd peale kompresseeritud video failide SUURUS on VÕRDNE (sellega ma ei ole enam nõus)? või et siis su audio näide... 50MB=5MB (wav vs mp3)...
|
|
   |
168 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
06.02.2005 14:17:55
|
|
|
näiteks selleks, et saada audioplaati, on tarvis mp3 konverteerida wav'iks....ja pole mingit vahet kas too mp3 on 64 v 320 kb/s, wav võtab mõlemal juhul täpselt samapalju ruumi
kui võtta dvd-ripid näiteks, siis kui tahta dvd-rippi saada tavalises dvd-mägijas mängitavaks (st tavaliseks dvd'ks) siis tuleb see tagasi konvertida algsesse formaati ja see võtab täpset sama palju ruumi olgu dvd-rip 1 v 2 cd peal...
st vahe tekib infot kompressides (cd-audio mp3'ks, dvd avi'ks, siis tõesti maht oleneb pakkimise astmest) kui aga tagasi originaalformaati tahta (näiteks mp3'edest audioplaati kirjutada), siis tuleb tagasi originaalsuurus (st. kas vahepeal kompressiti infot rohkem või vähem mõjutab vaid kvaliteeti, mitte mahtu)...
viimati muutis eix666 06.02.2005 14:18:55, muudetud 1 kord |
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
06.02.2005 14:18:42
|
|
|
Audio CD-l bitrate 1411kbits, samamoodi on 1411 ka Audio-DVD'l, ma arvan. Kui sa kirjutad neroga Audio plaati, siis automaatselt muudetakse bitrate 1411 peale, isegi kui sul on 32kbits mp3. Kuid kvaliteet sellest ei parane, sest enamust materjali on failist juba välja visatud ning tagasi seda ei saa. Kui sa kuulad muusikat mingi saasta helisüsteemiga, siis sa ei kuulegi vahet, kuid kui sul on juba natuke kvaliteetsem süsteem, siis sa teed ise ka vahet 128vs 256 kbits. Ühesõnaga, tegelt ma tahtsin öelda, et kuna DVD on CD'st 7korda suurem ja bitrate on seal ka 1411, siis mahub sinna 7 korda rohkem muusikat (minutites).
1minut 1411kbits pakkimata muusikat "kaalub" 8,75 MB.
4.7GB DVD'le mahub siis ~535 minutit muusikat vs 700MB CD ainult 80 minutit.
Ei tea, kas keegi sai midagi aru, aga vähemalt üritasin
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
06.02.2005 14:28:58
|
|
|
dvd-audio kui sellise formaat on siiski teine kui cd-audiol.....võibolla on tõesti võimalik kirjutada dvd'd vanas heas cd-audio formaadis, küll aga ei oska ma öelda, mis seda maha mängida suudaks (tavalised cd-mängijad ju dvd'd ei tunne, dvd-mängija oskust mängida maha sellist asja ei oska ma hinnata, kuna cd-audio ja dvd-audio on ikka märksa erinevad formaadid)...
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
pealuu
HV veteran

|
06.02.2005 14:29:56
|
|
|
et siis asi selgem oleks:
aldne küsimus oli "mitu minutit audiot dvd peale mahub",
mille peale kaasvõitleja Skorzeny vastas "mitu minutit mahub - seda ei saagi sulle keegi öelda.Sõltub formaadist ja bitrate'ist"
ning mille peale tekkis siia väide et bitrate'st ei tohiks asi sõltuda (et bitrate'st sõltub vaid kvaliteet).
niisiis - audio cd puhul on asi lihtne. standard näeb ette pcm, stereo, 16 bit, 44,1kHz . kuna standard ei näe ette variatsioone siis saab anda üsna täpse vastuse küsimusele "mitu minutit muusikat mahub cd peale".
dvd audio puhul ei ole standard nii jäigalt paigas. standard näeb ette pcm (pcm peab olema kuid jätab võimaluse veel dd, dts ja mpeg lisamiseks), KUNI 6 kanalit. bitte 12, 16, 20 või 24 ja sämplimissagedus ei ole ka üks kindel suurus.
tänu sellisele paindlikkusele ei saa öelda et dvd plaadi peale mahub konkreetne X minutit muusikat. kui on kahekanaliline audio 16/48 (16 bit, 48kHz) ja sama asi 24/96 (24 bit, 96kHz) siis need EI OLE täpselt ühesuguse suurusega.
eelnevad väitlejad on üritanud justkui seda väita, väites et bitrate'st sõltub VAID kvaliteet.
|
|
   |
168 |
|
tagasi üles |
|