Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Pakavana
HV vaatleja
|
12.01.2005 20:30:50
Digifotoka pilt arvutisse |
|
|
Oleks soov ühendada digikas ja arvuti omavahel, et saaks kaamerast otse video arvutisse salvestatda. Eelmisi teemasi lugedes sain aru, et USB-ga see ei õnnestu. Kuid kaameraga oli kaasas ka teine juhe, nimelt AV kaabel (manuaalis oli kirjas), üks ots läheb digikasse ja kaks teist lähevad arvutisse. Kollane peab minema Video-In ja Valge ots peab minema Audio Input-i. Aga probleem seisneb selles, et arvutil puudub VIVO-ga videokaart, on vaid ühe S-Video auguga. Kas oleks võimalik mingite otsade teel asi seda kaudu tööle panna? Kui ei ole, siis kas TV-kaardiga oleks?
Digikas: Minolta Dimage Z3
Videokaart: Gainward Geforce 6800GT (GS)
Sellest kaablis ka segaduse vältimiseks pilt.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
haigo
HV veteran

|
12.01.2005 20:38:06
|
|
|
tsitaat: |
Eelmisi teemasi lugedes sain aru, et USB-ga see ei õnnestu
|
Miks mitte? Digifotokast videot arvutisse tõmmata? Need AV kaablid on nagu otse telekasse saatmiseks.
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
hentz
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 423 loe/lisa |
   |
9 :: |
4 :: |
341 |
|
tagasi üles |
|
 |
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja
|
12.01.2005 21:26:29
|
|
|
Pakavana on sellest usb-asjast küll valesti aru saanud.
_________________ Let the Force be with You ! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
1 :: |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pakavana
HV vaatleja
|
12.01.2005 22:02:53
|
|
|
Võibolla.
Ma mitte ei taha videoid digikast arvutisse laadida vaid luua "live" ühendus, ehk siis kaamera LCD-l olev pilt oleks ka arvutis ja kaamerat liigutades liiguks ka pilt, umbes nagu webcami, kuid ei ole vaja saata pilti üle interneti. USB-d kasutades lülitab digikas enda ekraani välja ja ainus, mida on võimalik teha on pilte ja videoid mälukaardilt arvutisse salvestada.
Teeksin seda televiisoril, kui mitte ühelgi seadmel pole Video In pesi (TV, videomakk, DVD mängija)
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
antoonio
HV kasutaja
|
12.01.2005 22:16:26
|
|
|
Pakavana kirjutas: |
Teeksin seda televiisoril, kui mitte ühelgi seadmel pole Video In pesi (TV, videomakk, DVD mängija) |
Aga mis ürgaja instrumendid siis sul on .
Kas SCART on?? kui on siis jookse poodi ja osta üks scarti vidin - tavaliselt antakse sihuke videokaamera puhul kaasa.
Näeb välja selline, et üks pool on "sajajalgne" ehk SCART ja teine pool "pulkade" ehk RCA jaoks. Mõnel isegi on lisana S-Video liitmise võimalus.
Ei taha uskuda et TVl nüüd ühtki sisendit pole, sest kas video ja DVD tulevad sul siis TV sagedusel.
EDIT:Siin hinnad 15 - 80 krooni
väljanägemine umbes SELLINE
viimati muutis antoonio 12.01.2005 22:27:39, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Pakavana
HV vaatleja
|
12.01.2005 22:26:46
|
|
|
Ma ei öelnud, et mu TV-l pole sisend pesi, ütlesin, et pole Video-In pesi. Olemas on composite (Videomakk ja edasi kaabel) ja 2 SCART pesa, ühe küljes ripub DVD mängija. Videomakil on endal ka veel 2 scardi sarnast pesa.
Ühesõnaga 1 SCART pesa on vaba. Ei jaga neist kaablitest midagi, nii et palun soovita mulle ühte, millel oleks SCART>Video In ja Audio In.
Kuid põhiline oleks ikkagi arvuti. Kuidas sellel asi tööle saada?
EDIT: Milline võiks sinu näidatud mudel neist olla (nimekirjas)?
viimati muutis Pakavana 12.01.2005 22:30:41, muudetud 1 kord |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
antoonio
HV kasutaja
|
12.01.2005 22:28:57
|
|
|
vaata mu eelmist postitust kus on tekst SELLINE, vahepeal leidsin parema pildi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pakavana
HV vaatleja
|
12.01.2005 22:32:26
|
|
|
Tänud, nüüd sain telekast aimu, kui ehk ütled milline on sealt listist see õige?
Ja kas need nubrid enne RCA-d tähendava pesi?
EDIT: Kas S-Video pesa otsa oleks võimalik sarnast jubinat panna?
EDIT 2: See kaabel peaks Tv puhul kõik mured lahendama "SCART-6RCA juhe 1,5m (video in/out, audio in/out)" , on mul õigus?
viimati muutis Pakavana 12.01.2005 22:53:24, muudetud 2 korda |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
antoonio
HV kasutaja
|
12.01.2005 22:49:57
|
|
|
Ega ma sealt listist tea nüüd mis see "õige" on . See mis nüüd pildil on on vist kõige edevam sest on ümberlülitatav s.t. in või out (väidetavalt pidi parem tulemus olema kui need mis töötavad automaatselt ning osad ainult ühes suunas) ja sisendeid on 4 - 2 audiot, video, ja Svideo.
Pakun et kas 50 või 80 eeku maksev isend peaks pildil olevaga üsna sarnane olema.
Leida võid neid igast endast lugupidavast elektroonikapoest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pakavana
HV vaatleja
|
12.01.2005 22:52:05
|
|
|
Palun vaata mu eelmise postituse kahte EDIt-it.
Edit: Parandasin juhtme nime ära.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
antoonio
HV kasutaja
|
12.01.2005 23:21:08
|
|
|
S video saad sinna juurde küll, minu poolt antud adapteril (pildil) on Svideo sisend. Kui alato n võimalik kasutada Svideo üleminekut RCAks vajadusel.
See scart +6RCA juhe ajab asja ära küll. 3 rca-d on IN ja 3 RCAd out, Svideo saad vajadusel üleminekuga juurde panna (in reiimis kindlasti).
EDIT: pisut OT aga vot sihukese huvitava asja peale sattusin, kahjuks/õnneks see MACile mõeldud. Hind on muidugi super sihukese asja jaoks
http://store.apple.com/Apple/WebObjects/ukstore?productLearnMore=T8341
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pakavana
HV vaatleja
|
12.01.2005 23:39:14
|
|
|
Oot nüüd, RCA on need väiksed pesad? Scart on see suur elukas ja S-video selline ümmargune. Sinu antud jublakal on küll S-video sisend, kui oleks vaja, et S-video ise hargneb, ja temast tuleavd need väiksed pesad edasi, selle paneks videokaardi taha.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
antoonio
HV kasutaja
|
12.01.2005 23:51:47
|
|
|
selleks on eraldi jubin, mul on sihuke asi videokaardiga kaasa tulnud ning ka läppariga anti kaasa sihuke asi. Aga Svideo ei hargne temast tuleb lihtsalt üks RCA (emane tavaliselt) välja. Sealt liigub ainult video. Heli käib oma juhtmeid pidi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pakavana
HV vaatleja
|
13.01.2005 08:06:54
|
|
|
Ka mul anti selline ots kaasa. Üks ots S-Videosse ja teine on emane RCA, kas sinna otsa võin rahuliku südamega digika juhtme kollase otsa panna?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
antoonio
HV kasutaja
|
13.01.2005 12:30:53
|
|
|
Oleneb kas kasutad seda TV sse saatmisel või tahad arvuti juures näppida. Tegelikult ma ei tea kas see jupp sobib nii üht kui teistpidi signaali saatmiseks, seda pead ise proovima, endal pole vajadust olnud teistpidi ühenduseks (s.t. RCA-Svideo).
Omalajal sai arvutist pilt telekasse saadetud küll sedasi, arvutist alates siis
SVideo-RCA üleminek, pikk rca, siis rca scart üleminek. Toimis päris kenasti (kvaliteedi kadudest me siin kophal ei räägi, aga see polnud ka nii suur et kuidagi häirima oleks pidanud).
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pakavana
HV vaatleja
|
13.01.2005 16:39:25
|
|
|
Kritseldasin kähku ühe pildi kuidas ma ühendada üritasin. Kardan, et see oli vale, sest kui digika käima panin, oli natuke aega pilt ees, siis hakkas mõtlema ja viskas ette musta ekraani, kuigi objektiiv ei taganenud fotokasse vaid jäi ikka pikalt ette (mul selline mudel). Asi ehmatas mind ja tõmbasin kaabli välja, pilt taastus peaaegu kohe. Ei olnud vist õige pesa?
Küsimus jääb ikka õhku rippuma, et kuidas live pilti arvutile edastada, ilma vivo kaardita?
EDIT: Ühendus oli kindlasti vale, see S-video pesa seal taga pole ju midagi muud, kui TV-out.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
antoonio
HV kasutaja
|
13.01.2005 17:27:46
|
|
|
Vaata siit edasi ei oska ma midagi rääkida, sest nende videokaartide hingeeluga ma pole väga kursis. Lihtsalt kas kaart toimib nii Video In ja Video Out reziimis see on mu ainuke mõte. Pole endal eriti vajadust olnud selega jamada.
Nüüd on vaja kedagi kes seda paremini seletab ja teab.
Aga telekale iseenesest saaksid pildi ette küll ma arvan.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pakavana
HV vaatleja
|
13.01.2005 18:05:12
|
|
|
antoonio kirjutas: |
Lihtsalt kas kaart toimib nii Video In ja Video Out reziimis see on mu ainuke mõte.
|
Ei minu video kaardil pole VIVO võimalust (Video-In, Video Out).
Kuid suured tänud abi eest TV kohta. Tellisin selle jupi ära, esmaspäaval saan kätte.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
pafkas
HV vaatleja
|
30.01.2005 12:25:10
|
|
|
mis seal keerulist.Osta firewire(i-link) kaart koos kaabliga(maksab mingi300.-)pista kaart arvutisse ja kogu lugu.Kui sul os on xp siis näitab ilma igasugu lisaprogrammita ja on ka webikaamera eest.Kui os on 9x,siis tahtis mingit proge ka veel(kahjuks ei mäleta millist.Äkki virtualdub vms)
_________________ loll olla on loll |
|
tagasi üles |
|
 |
Pakavana
HV vaatleja
|
31.01.2005 19:43:15
|
|
|
Mu digikal ei olnud kaasas fireware otsaga juhet.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
lennu
HV kasutaja
|
06.02.2005 10:03:34
|
|
|
maisaa aru milles probleem....
lähed a-kaablise küsid juhet "isane scart läheb üle in&out emasteks rcade'ks", kui neil emastele üleminekuid pole, siis osta isane ja osta 2 isane-isane rca soovahetajat ja sul ilusasti see telekas arvuti taga siis
firewire pakkumine on puhas lollus
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |