Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
alliance
The Transporter
|
13.01.2005 10:08:03
digivideokaamera vs vhs |
|
|
oleks siis soov osta videokaamera aga kuidagi ei jõua otsusele kumb on parem kas digi või vhs kaamera...
vhs on odavamad ja neil on võimalusi peal mida digidel eriti pole.samas digivideokaameralt on lihtsam arvutisse pilti tõmmata jne.
millegipärast on mul umbusk digivideokaameratesse.(võimalik et see tuleneb kokkupuutest viletsate digifotokatega)
ootaks siis targemate peade arvamusi nende kahe võrdlusmomendist.
kogemusi ...vms
sai vast õigesse foorumisse ikka
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
sosssepp
HV veteran

|
13.01.2005 10:46:35
Re: digivideokaamera vs vhs |
|
|
alliance kirjutas: |
oleks siis soov osta videokaamera aga kuidagi ei jõua otsusele kumb on parem kas digi või vhs kaamera...
vhs on odavamad ja neil on võimalusi peal mida digidel eriti pole.samas digivideokaameralt on lihtsam arvutisse pilti tõmmata jne.
millegipärast on mul umbusk digivideokaameratesse.(võimalik et see tuleneb kokkupuutest viletsate digifotokatega)
ootaks siis targemate peade arvamusi nende kahe võrdlusmomendist.
kogemusi ...vms
sai vast õigesse foorumisse ikka  |
Digitaalse video pildikvaliteet ei halvene kopeerides ning kopeerides ei tule sisse väliseid häireid jms.
Millised on need võimalused, mida sul kindlasti vaja oleks ning mida digil siis ei ole?
Minu arvates tasub igal juhul digi osta, eriti kui arvuti olemas. Saad vähemalt praagi välja lõigata ja siis on tulemus lühem ja huvitavam.
|
|
Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
2 :: |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
13.01.2005 10:51:29
|
|
|
ma küsin veel seda, kas mõtlesid digiandmekandjana linti või mõnda mälujunni?
Mul endal digilintkaamera ja selle on kõik tavavõimalused + digivõimalused.
Need tänapäeva digijunnid on küll mõnesmõttes lahjemad.Üks asi mis meelde tuleb
on see , et kui mul on optiline zoom 22X siis nedel enamustel uutel on hea kui 10 välja annab.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
sosssepp
HV veteran

|
13.01.2005 10:56:29
|
|
|
madmel kirjutas: |
ma küsin veel seda, kas mõtlesid digiandmekandjana linti või mõnda mälujunni?
Mul endal digilintkaamera ja selle on kõik tavavõimalused + digivõimalused.
Need tänapäeva digijunnid on küll mõnesmõttes lahjemad.Üks asi mis meelde tuleb
on see , et kui mul on optiline zoom 22X siis nedel enamustel uutel on hea kui 10 välja annab. |
Mul on 25x kuid juba 10 kandis soovitav jalad alla panna või ennast kindlamalt toetada kuhugi, et vaadatav materjal saaks. Ja lint hetkel mahu+töökindluse/hinna suhtega ikka veel parim minu arvates kaamerasse.
|
|
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
13.01.2005 10:57:55
|
|
|
mis krdi asi on digilint kaamera-maakeeli?
_________________ --- |
|
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
13.01.2005 11:05:44
|
|
|
ei midagi keerulist ....lihtsalt ta salvestab infoka bittitena aga andme kandjaks on lint mitte mälukaart...
kui keegi mäletab siis olid kunagi arvutid, Atari näiteks, millele loeti programmid sisse kassettmakilt.
Ja digilintkaamera on siis mingi ülemineku variant analoogilt digile vist.Pluss on ka digilindi puhul ka see, et
need andmekandjad on tunduvalt odavamad.Korralik lint 60 min maksba kuskil 150 eeku aga mälu kaardid on ikka tunduvalt kallimad veel.
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
13.01.2005 11:09:17
|
|
|
sellisest asjast pole ma kahjuks kuulnud.kasett teleka mängu olenud silmanud kunagi,aga see teine teema
_________________ --- |
|
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
13.01.2005 11:24:22
|
|
|
kui sa oled poes kaameraid vaadanud siis kindlasti oled näinud aga iseasi kas oled osand neid sellise pilguga vaadata.
Kaamera näeb välja nagu tavaline lintkaamera aga küljepeal on kiri , et see Digital8 , ehk see siis tähendab, et kirjutab filmi lindile digitaalsel kujul.
Näide:
http://www.atf.ee/shop/index.php?categoryID=20
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
13.01.2005 11:45:13
|
|
|
ok.mida teised arvavad sellest variandist?
_________________ --- |
|
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
fucidin acid
HV kasutaja

|
13.01.2005 11:55:38
|
|
|
kindlasti osta ikkagi Digikaamera mini DV kasetiga, vahe VHS-iga on suur, usu mind, ma juba 5 aastat olen filminud igasugu kraami, ja digilindi kvaliteet yletab nii vhs kui hi8 (ehk 8mm analooglint, SAMUTI PASK) !!!!!!
ja 10 kordne optiline zoomi on kyllalt, digizoom on kasutu. seda numbrit pole mõtet vaadata.
Raudselt soovitam Mini DV sony kaamerat, hinnaklassiga alates 8000-14000
_________________ tegelen iphone, ipad remondiga
iphone kasutajad grupp https://www.facebook.com/groups/iphonekasutajad/ |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
sosssepp
HV veteran

|
13.01.2005 11:56:21
|
|
|
Digi puhul kasutajale muud vahet pole, kui see, et salvestise kvaliteet korduvalt maha mängides ei muutu. Muidu kassett nagu ikka kassett. Salvestise kuupäev ja kellaaeg (ning mõne kaamera puhul veel mõned parameetrid) salvestatakse digitaalselt ning neid saab videopildilt peale-maha võtta. Digitaalse puhul on saab eelnevalt toodud salvestatud parameetrite abil otsingut kasutada.
Digital8 puhul on kassett füüsiliselt sama tavalise 8mm kassetiga ainult, et lint kassetis on kvaliteetsem. Lindi puhul see hea, et salvestuspinda palju, lint ju kassetis rullis.
|
|
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
13.01.2005 12:15:58
|
|
|
aga vhs on ju ka lint.kus seal lindil ja lindil vahe sisse tuleb siis?
digizoomi ei vaata.seda idiootsust tunnen juba digikaamerate pealt,mõttetu asi tõesti.
_________________ --- |
|
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
fucidin acid
HV kasutaja

|
13.01.2005 12:18:44
|
|
|
Salvestatkse küll lindile ,aga erinevus tavalindiga(Hi 8 ,Video8 analoog kaamerate lindid)seisneb selles ,et digilindile salvestatakse numbriliselt(digitaalselt ühed ja nullid ).Kui analoog kantakse füüsiliselt lindile(seega on digilint vastupidavam ja kannatab rohkem ülelindistamisi)
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
13.01.2005 12:26:37
|
|
|
siin vahepeal kõlas et optiline 10x on küllalt on täitsa individuaalne, endal 22 x, kuskil maastikul tundub küll vahest , et võiks veel olla.Omab ka digi zoomi aga see tõesti kasutu asi.
Ma oleks küll rahul kui video kaamera siise ilmuks ka teleskoobiga võrreldav zoom 1000x nt
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
fucidin acid
HV kasutaja

|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
13.01.2005 12:34:12
|
|
|
naisi ikka näiteks
_________________ --- |
|
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
13.01.2005 12:37:20
|
|
|
aga need mälukaardiga digikad,kuidas nendega lood on?
_________________ --- |
|
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
fucidin acid
HV kasutaja

|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
fucidin acid
HV kasutaja

|
13.01.2005 12:51:44
|
|
|
nomälukaarte ikka nii suuri veel pole ja kui on siis marukallid, infi läeb ikka vähe peale, saad teha aga lühemaid klippe, kvaliteet oleneb kuda see kaamra lindistab mis formaadis
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
13.01.2005 12:53:25
|
|
|
tänud. juba olen poole targemaks saanud.
_________________ --- |
|
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
darzik
HV veteran

|
13.01.2005 12:53:42
|
|
|
alliance kirjutas: |
aga need mälukaardiga digikad,kuidas nendega lood on? |
Need ~2000-kroonised? Need unusta ära, võta ikka MiniDV või kui on mingeid lisapõhjusi, siis Digital8 kaamera. Mingeid Canoni MiniDV-sid sai ca 6000.- eest juba kätte, niisama pühapäevafilmimiseks täitsa OK, kuigi korralik 0lux öövõte oleks abiks, selline infrapuna abil töötav ja mustvalgelt filmiv siis....
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
1 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
|
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
wolz
HV kasutaja

|
13.01.2005 13:01:45
|
|
|
oman juba mitu head aastat sellist digikaamerat nagu JVC GR-DVL150E (opt. zoom 8x, digi 300x )
mõned plussid-miinused läbi minu silmade:
+: MiniDV, pildikvaliteet on hea, efekte on palju (eriti lahe on snapshot - teeb filmimise keskel foto, st pilt jääb mõneks sekundiks paigale ja ka pildistamise hääl on kuulda lahedaid momente saab ülihästi esile tõsta selle featuuriga), sisseehitatud lamp pimedas filmimiseks, kaamera on väga kompaktne ja kerge, lcd käib küljele 90 kraadi ja on üles-alla keeratav 180 kraadi, pildi stabiliseerija - aitab väriseva käe vastu
-: tunnen puudust sony kaameratelt omaseks saanud night-shotist (mu kaameral on küll miski night scope mode, aga sellega kottpimedas midagi ei filmi; lamp on ka muidugi tore asi, aga ta ei valgusta väga kaugele ning sööb akut ka tubli tempoga, lisaks sellele pole filmitavad just kõige rõõmsamad kui neile prozektor näkku suunata ), aku tühjeneb ka suhtkoht kiiresti kuid minu vajadused pole väga suured nii et elab üle, kõige suurem miinus on tõsiasi, et jahedas kohas kaamera lihtsalt pidurdab ma ei oska täpset temperatuuri öelda, aga kusagil +10..+5 kraadi juures kauem filmides jäävad kõik funktsioonid (k.a. filmimine) aeglasemaks ning kaadris olev action läheb sujuvalt üle slaid-shouks.. ei oska öelda kas uuematel digikaameratel ka sama viga on, aga vanal heal Sony VHS kaameral seda probleemi ei täheldanud (sai edukalt hakkama ka miinuskraadidega)
lisaks veel niipalju, et minu kaamera puhul on tegu suht vana mudeliga (digikaamerate võidukäigu algusaegadest)
tõesti ei suuda meenutada mis aastal see sai ostetud kuid maksis toona 14k kanti
_________________ If I throw a stick, will you leave? |
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
13.01.2005 14:08:20
|
|
|
wolz kirjutas: |
oman juba mitu head aastat sellist digikaamerat nagu JVC GR-DVL150E (opt. zoom 8x, digi 300x )
mõned plussid-miinused läbi minu silmade:
+: MiniDV, pildikvaliteet on hea, efekte on palju (eriti lahe on snapshot - teeb filmimise keskel foto, st pilt jääb mõneks sekundiks paigale ja ka pildistamise hääl on kuulda lahedaid momente saab ülihästi esile tõsta selle featuuriga), sisseehitatud lamp pimedas filmimiseks, kaamera on väga kompaktne ja kerge, lcd käib küljele 90 kraadi ja on üles-alla keeratav 180 kraadi, pildi stabiliseerija - aitab väriseva käe vastu
-: tunnen puudust sony kaameratelt omaseks saanud night-shotist (mu kaameral on küll miski night scope mode, aga sellega kottpimedas midagi ei filmi; lamp on ka muidugi tore asi, aga ta ei valgusta väga kaugele ning sööb akut ka tubli tempoga, lisaks sellele pole filmitavad just kõige rõõmsamad kui neile prozektor näkku suunata ), aku tühjeneb ka suhtkoht kiiresti kuid minu vajadused pole väga suured nii et elab üle, kõige suurem miinus on tõsiasi, et jahedas kohas kaamera lihtsalt pidurdab ma ei oska täpset temperatuuri öelda, aga kusagil +10..+5 kraadi juures kauem filmides jäävad kõik funktsioonid (k.a. filmimine) aeglasemaks ning kaadris olev action läheb sujuvalt üle slaid-shouks.. ei oska öelda kas uuematel digikaameratel ka sama viga on, aga vanal heal Sony VHS kaameral seda probleemi ei täheldanud (sai edukalt hakkama ka miinuskraadidega)
lisaks veel niipalju, et minu kaamera puhul on tegu suht vana mudeliga (digikaamerate võidukäigu algusaegadest)
tõesti ei suuda meenutada mis aastal see sai ostetud kuid maksis toona 14k kanti |
Kõik need plussid on ka Digital8 olemas(ainuke mis ma ei oska võrrelda hetkel on pildi kvaliteet) + puuduvad need miinused mis sul kirjas on...ehk töötab ka külmemas olus, nightshoti saab teha kottpimedas ilma proseta.lcd ekraani väänan kuidas tahan
zoom ei näita laiskust .....lihtsalt on olukordi kus juurde ei saa minna....näiteks kuupeale
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
darzik
HV veteran

|
13.01.2005 14:21:35
|
|
|
madmel kirjutas: |
Kõik need plussid on ka Digital8 olemas(ainuke mis ma ei oska võrrelda hetkel on pildi kvaliteet) + puuduvad need miinused mis sul kirjas on...ehk töötab ka külmemas olus, nightshoti saab teha kottpimedas ilma proseta.lcd ekraani väänan kuidas tahan
zoom ei näita laiskust .....lihtsalt on olukordi kus juurde ei saa minna....näiteks kuupeale  |
nightshot, suur zoom ja vabalt pööratev LCD ei ole mingid ainult Digital8 kokku käivad omadused ju Oli vahepeal kasutada mingi tsutt kallim Panasonicu MiniDV, ekraani pööramise koha pealt ei osanud millestki puudust tunda, kottpimedas filmis, nagu vanem mees ... zoomi kohta ei mäleta, mingi 20x vist oli. Külma kohta ei tea öelda, aga külmas mittetöötamine on pigem aku kui kasseti tüübi probleem.
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
1 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|