Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
henri111
HV vaatleja
|
30.12.2004 00:27:42
Format C: |
|
|
Noh,oli alles viirus selline,et kui sisse logisin nängin ainult taustapilti.Taskmanager ei avaneneud ja,oli arvuti p*****s.Andsin,siis garantiisse panid windows media center editioni peale(mis vahe seal on professionaliga(xp))Ja vana windows jäi peale.Aga ei tööta.Nii,siis küssa kas Format c: võtab ka vana windowsi maha ja kas ta võtab kogu kõvaketta tühjaks ?Ette tänades.Olen selline mitte tark programmidega ja tehniliste küsimustega nii,et aidake palun.
|
|
tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
30.12.2004 00:29:34
|
|
|
format c: kustutab kõvakettalt kõik viimseni...
_________________ !! |
|
Kommentaarid: 310 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
249 |
|
tagasi üles |
|
 |
svenman
Kreisi kasutaja
|
30.12.2004 11:36:16
|
|
|
OCUser kirjutas: |
format c: kustutab kõvakettalt kõik viimseni... |
Ei kustuta kogu ketast, kui on mitu partitsiooni. Pmst ma ei näegi varianti kuidas vana windows sai peale jääda, kui ainult üks partitsioon on Üldse see teema kuidagi segane, pikemalt ei hakkax lahkama, enne kui teemaalgataja ennast korralikult väljendab.
|
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
0 :: |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
30.12.2004 11:41:15
|
|
|
No võib variant olla, et on lolli pandud ja tehtud ühele parti´le mitu keskkonda - sulaselge lollus. Variant on veel, et kui XP installimisel jätta poolikuks ja alustada uut upgrade installi siis kirjutab multiboot´i mitu valikut, kuigi see nö poolik ei loe end lõpuni üles.
Aga väga segane teemaväljendus on küll algatajal.
KIRJUTA selgemalt.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
2 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
svenman
Kreisi kasutaja
|
30.12.2004 11:45:27
|
|
|
Kuna teemaalgataja väitis, et selline trikk tehti garantiis, siis tahaks küll teada, millised kärsad seal küll töötavad.
|
|
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
henri111
HV vaatleja
|
30.12.2004 13:13:10
|
|
|
Ei tea jah kes seal on,aga öeldi lihtsalt,et nad ei saanud vana windowsi maha.Kokku võttes probla on selles,et peal on 2windowsi 1töötab teine ei tööta.Tahan teada kas format c: võtab mõlemad windowsid maha?Loodan,et nüüd on arusaadavam.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Eser
HV veteran

|
30.12.2004 13:18:23
|
|
|
oleneb kus nad sul on ja mitu kõvakat ja partitsiooni ????
_________________ Must, ja karvane ! |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
30.12.2004 13:24:02
|
|
|
henri111 kirjutas: |
Ei tea jah kes seal on,aga öeldi lihtsalt,et nad ei saanud vana windowsi maha.Kokku võttes probla on selles,et peal on 2windowsi 1töötab teine ei tööta.Tahan teada kas format c: võtab mõlemad windowsid maha?Loodan,et nüüd on arusaadavam.  |
Järjest arusaadavam on see, et su teadmised napid.
Kui tahad täiesti puhast platsi, siis soovitan lihtsalt partitsioon hävitadada ja otsast peale uuesti luua kõik - kindel radikaalne meetod!
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
30.12.2004 13:34:41
Re: Format C: |
|
|
Käsk, FDISK, võtab kõik maha, suva mis part seal peal lendab, on see lennuvõimetu Linux-i tehtud või Win XP, 98 ja teeb ka uue peale, format c: toimib ainult FAT, FAT32 puhul, Windows XP installi ajal saab ka kõvaketast formatida kuid kas see ka kõik jäädavalt kustutab ei või päris kindel olla, kuid enamikel juhtudel siiski toimib.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
30.12.2004 13:47:49
|
|
Marie kirjutas: |
Käsk, FDISK, võtab kõik maha, suva mis part seal peal lendab, on see lennuvõimetu Linux-i tehtud või Win XP, 98 ja teeb ka uue peale, format c: toimib ainult FAT, FAT32 puhul, Windows XP installi ajal saab ka kõvaketast formatida kuid kas see ka kõik jäädavalt kustutab ei või päris kindel olla, kuid enamikel juhtudel siiski toimib. |
Vahest valgustad, miks format ei peaks ntfs puhul toimima, toiming ise ju täiesti olemas. (P.S. teostaja oskamatuse tõttu ebaõnnestumisi võid mitte kirjeldada, neid siitsamast foorumist lugeda rohkem kui tarvis.)
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
svenman
Kreisi kasutaja
|
30.12.2004 17:07:05
|
|
|
Ei tea jah kes seal on,aga öeldi lihtsalt,et nad ei saanud vana windowsi maha.Kokku võttes probla on selles,et peal on 2windowsi 1töötab teine ei tööta.Tahan teada kas format c: võtab mõlemad windowsid maha?Loodan,et nüüd on arusaadavam.  |
Üritan siis hästi arusaadavalt vastata küsimusele. Juhul kui sul My computeri all näitab ainult ühte kõvaketast, siis format C: teeb tõesti sinu ketta täitsa lagedax.
Teine kord enam ei ürita hästi lihtsalt seletada, kuna ei viitsi seda norimist kuulata.
viimati muutis svenman 30.12.2004 17:16:53, muudetud 1 kord |
|
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
30.12.2004 17:12:51
|
|
|
svenman kirjutas: |
Üritan siis hästi arusaadavalt vastata küsimusele. Juhul kui sul My computeri all näitab ainult ühte kõvaketast, siis format C: teeb tõesti sinu ketta täitsa lagedax. |
Kui korrektne olla, siis kirjutab üle vaid juurkataloogi ja ülejäänut parimal juhul testib... Algajate silmis näib muidugi ketas tühi olevat.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
30.12.2004 22:54:27
|
|
Windows XP installi ajal saab ka kõvaketast formatida kuid kas see ka kõik jäädavalt kustutab ei või päris kindel olla, kuid enamikel juhtudel siiski toimib. |
Kui multiboot seaded asuvad sellel partil mida üritad seal kustutada siis see saadab pikalt. Igavene tüütus teine, olen kokkupuutunud sellega ja nii tekibki sama juhtum mis siin teemas aktuaalne on. Üks töötab aga teine ei tööta kuid on näha.
No kui silmailu tahad siis tee niii, et multiboodis ei näitaks seda vigast keskkonna valikut. Lisaks võid igaksjuhuks ka repair consolis fixboot käskluse läbi teha, ehk see annab abi, kuid eriti ei usu.
Muidugi, sinu teadmiste juures nõuab see väheke uurimist ikka ka.
Aga kõik on õpitav.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
31.12.2004 15:51:40
|
|
hotsepp kirjutas: |
Windows XP installi ajal saab ka kõvaketast formatida kuid kas see ka kõik jäädavalt kustutab ei või päris kindel olla, kuid enamikel juhtudel siiski toimib. |
Kui multiboot seaded asuvad sellel partil mida üritad seal kustutada siis see saadab pikalt. Igavene tüütus teine, olen kokkupuutunud sellega ja nii tekibki sama juhtum mis siin teemas aktuaalne on. Üks töötab aga teine ei tööta kuid on näha.
.... |
Kui ikka part (või pardid) minema pühkida ja puhtale platsile uus puhas install teha, siis on küll paras ime kuidas sul multiboot ilutsema jääb või ma ei tea mis kollid veel...
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
01.01.2005 12:02:35
|
|
|
Seal kus on multiboot peal, seda ei lase kustutadagi. Katseta kui ei usu!!! Parti pean silmas
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
01.01.2005 13:55:02
|
|
|
Seal kus on multiboot peal, seda ei lase kustutadagi. Katseta kui ei usu!!! Parti pean silmas |
Mantrake Linuxi installeerimise CD-l on vähemalt selline soft peal mis sellest multiboot sektorist kõvakettal kenasti jagu saab ja peale sellega töötlemist ei jää kõvakettale kohe kindlasti mitte midagi alles .
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
01.01.2005 17:00:24
|
|
|
Seal kus on multiboot peal, seda ei lase kustutadagi. Katseta kui ei usu!!! Parti pean silmas |
Mantrake Linuxi installeerimise CD-l on vähemalt selline soft peal mis sellest multiboot sektorist kõvakettal kenasti jagu saab ja peale sellega töötlemist ei jää kõvakettale kohe kindlasti mitte midagi alles . |
Usun, aga jutt oli ju XP install plaadist ja tema enda omadustest. Ka fdisk kustutab selle multibootiga parti aga ütlen veelkord, et xp ise ei tee, kuna arvab, et saetakse istumise all olevat oksa!!!
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
henri111
HV vaatleja
|
03.01.2005 00:01:04
|
|
|
Mis asi on partitsioon.
|
|
tagasi üles |
|
 |
henri111
HV vaatleja
|
03.01.2005 00:02:19
|
|
|
Äki juhendate siis kuidas kou ketas tühajs saada.noh nii et mine sinna pane see siis vajuta seda.aitäh.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
03.01.2005 19:20:22
|
|
|
Momendil pole katsetamiseks sobilikku masinat, kuid oma meelest olen ma seda siiski korra teinud, võib-olla kräunus veidi vastu, ei mäleta, tühjaks igatahes sain.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
03.01.2005 23:00:09
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Momendil pole katsetamiseks sobilikku masinat, kuid oma meelest olen ma seda siiski korra teinud, võib-olla kräunus veidi vastu, ei mäleta, tühjaks igatahes sain. |
Et ma oma sõnu ei sööks siis kui homme aega saan siis teen oma 4Gigasele linuxi kettale otsad ja veendun veelkord selles, milles ma suht kindel olen, sets nägin sõbra arvutiga julma vaeva.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.01.2005 09:45:56
|
|
|
Momendil pole katsetamiseks sobilikku masinat, kuid oma meelest olen ma seda siiski korra teinud, võib-olla kräunus veidi vastu, ei mäleta, tühjaks igatahes sain. |
Et ma oma sõnu ei sööks siis kui homme aega saan siis teen oma 4Gigasele linuxi kettale otsad ja veendun veelkord selles, milles ma suht kindel olen, sets nägin sõbra arvutiga julma vaeva. |
Loodan, et selle tegevuse juures stardid ikka täielikult CD pealt
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
04.01.2005 10:02:15
|
|
|
, ok rohkem ei kommenteeri. Mäletan küll milles kasjakk oli - pease
Aga tollel teisel juhul sünnib tõesti selline lugu , millest varem juttu on olnud.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.01.2005 12:40:14
|
|
|
Et ma oma sõnu ei sööks siis kui homme aega saan siis teen oma 4Gigasele linuxi kettale otsad ja veendun veelkord selles, milles ma suht kindel olen, sets nägin sõbra arvutiga julma vaeva. |
Siiski minult veel üks meeldetuletus - nimelt mõnikord linux kirjutab üht-teist sellist kettale, mida win ei oska käsitleda ja sellisel juhul on täiesti ükskõik, kui mitu süsteemi seal on, aitab ainult linuxi enda soft või tehase utiliidid; soovitan viimast eelistada, sest lisaks tehakse siis kettale täielikum töökõlblikuse test.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
04.01.2005 13:02:17
|
|
|
Siiski minult veel üks meeldetuletus - nimelt mõnikord linux kirjutab üht-teist sellist kettale, mida win ei oska käsitleda ja sellisel juhul on täiesti ükskõik, kui mitu süsteemi seal on, aitab ainult linuxi enda soft või tehase utiliidid; soovitan viimast eelistada, sest lisaks tehakse siis kettale täielikum töökõlblikuse test. |
Heips!
Nõustun XYZ väitega tehase utiliidi ja selle abil "plats puhtaks" metoodika tõhususe osas
Jahute siin mai-tea-mida - mina olen seni kasutanud W98/ME boot disketti ja lasknud maha nii *nix, ntfs, kui ka loomulikult FAT parte. No problemos. Iseasi on, kui "puhtaks" selline "pardijaht" ketta teeb, kuid seni on nii *nix, kui ka Win-misiganes arvanud, et tegu on "värske kaubaga" ja pakkunud välja võimaluse uuesti "pardijahile" minna. Muidugi, ei saa mainimata jätta, et enne ja pärast FDISK-i kasutamist olen (igaks juhuks)kasutanud FDISK /MBR käsku - "naesed saunas teadsive räekida", et pidavat paremini mõjuma
FORMAT C puhul aga olen mitmel korral pettunud, kuna "sõnnik" jääb alles ja vaid faili-paigutus-tabelisse(FAT) tehakse vastav kanne, millest uus paigaldatav süsteem peaks järeldama, et "nüüd võib". Aeg-ajalt aga on juhtunud, et uus süsteem "leiab" siiski kettalt "midagi" ja keeldub installeerumast, kuna "keegi on juba ees"
Niiet, kui tahad kindla peale välja minna, soovitaksin XYZ pakutud tehase utiliidi või FDISK meetodit kasutada
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|