Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
muhemeel
HV vaatleja
|
17.12.2004 16:16:36
Kuhu kadus ? |
|
|
Kõvaketas 20G, oli windows98 peal, sai mindud ms-dos´i ja fdisk jne. Sai määratud 10G-ne sektor ja nüüd imestuseks näen, et teine 10G kadunud, kuid kuhu siis ja kas seda kuidagi päästa veel annab nii et seal olevad andmed säiliks või läks terve ketas fdisk´iga puhtaks.
Andke nõu!
|
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
17.12.2004 16:29:59
|
|
|
Natuke segane jutt sul. Nagu ma aru sain läksid sa FDISKi, kustutasid seal olemasoleva partitsiooni ära ja tegid selle asemele 10GBse? Siis peabki ju ainult 10GB olema ja teine 10GB (hetkel) tühjalt ning tegevusetult seisma
Võid muidu neti peal (või tegelikult kasvõi siin HVs) ringi vaadata, kustutatud andmete taastamiseks on terve ladu progesi. Kahjuks ei anna aga ükski neist 100% garantiid (s.t. võib kõik õnnestuda tagasi saada, võib igasugune tagasisaamine ebaõnnestuda, võid juhtuda et saad kätte osa kraamist).
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
oswald
Kreisi kasutaja
|
17.12.2004 16:53:17
|
|
|
andmete säilitamisega partitsioonide muutmiseks on olemas vastavad programmid - fdisk on selle jaoks liiga "toores". ontracki kodukalt peaksid leidma ühe taastava proge - küll triali ainult - näitab mis on, kuid ei taasta Taastama pead teise ketta või siis vähemalt partitsiooni peale. Sinu juhtumi puhul oleks väga soovitav kasutada teist ketast, sest osa vanadest andmetest on ju ka selle nähtava paritsiooni "all".
_________________ Stirlits kõndis mööda öist Berliini. Äkitselt plahvatus ees, taga, paremal, vasemal...
"Dolby surround," mõtles Stirlits. |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
muhemeel
HV vaatleja
|
17.12.2004 17:09:34
|
|
|
Täpsustan asja.
Kettaid on kaks ühepeal win98 ja teisel XP. Kui nüüd vaadata Minu arvuti näitab C: 9G ja D:10G(peaks 20 olema). Arvan et kusagil läks D: jagamisega nihu kuna pole ennem sellist asja teinud. Pakun et kaduma läinud 10G pole nn. FAT32 ning seega ta seda ei näita, muidu tõstaks ühelt kettalt teisele ja asi vask.
Vot selline proble, muidu pole hullu kuid 20G oli 10G filme ja muud vajaliku.
|
|
tagasi üles |
|
 |
muhemeel
HV vaatleja
|
18.12.2004 15:53:38
|
|
|
Kas on võimalik lasta FAT32 peale, nii et andmed kaotsi ei läheks ?
Asi praegu selline et näitab, et 10G unallocated, mis sellega ette võtta ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
18.12.2004 17:23:18
|
|
|
muhemeel kirjutas: |
Täpsustan asja.
Kettaid on kaks ühepeal win98 ja teisel XP. Kui nüüd vaadata Minu arvuti näitab C: 9G ja D:10G(peaks 20 olema). Arvan et kusagil läks D: jagamisega nihu kuna pole ennem sellist asja teinud. Pakun et kaduma läinud 10G pole nn. FAT32 ning seega ta seda ei näita, muidu tõstaks ühelt kettalt teisele ja asi vask.
Vot selline proble, muidu pole hullu kuid 20G oli 10G filme ja muud vajaliku.
 |
halligi ei saa aru. alguses ütlesid, et 20 G ketas, nüüd tahad öelda, et vähemalt 9+20 G.
kas masinas on kaks ketast?
kui D: oli enne üks 20GB partitsioon ja seal midagi peal ka oli siis jagamise eesmärgil tehes talle fdiski pidid kustutama 20G partitsiooni ja looma kõigepealt ühe 10G pardi ja põmst on võimalik luua veel üks 10GB part sinna. kui mu oletus on õige siis on paras jama.
_________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee |
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
muhemeel
HV vaatleja
|
18.12.2004 18:09:56
|
|
|
Arvutis jah kaks eraldi ketast 9G peal jookseb XP.
Kuid 20G sai tehtud 10G partitsioon ja nüüd teine 10G on kätte saamatu, faile ei näita.
Loodan et nad seal ikka olemas veel on, kui ei siis on jama.
Saaks nüüd lasta sellele Fat32 peale, kuid kas see ei kustuta lõplikut asja ära ?
Kui asi väga segane, siis küsige ja täpsustan asja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
armin81
Kreisi kasutaja
|
18.12.2004 18:19:13
|
|
|
on olemas ju getdataback vms .... nii fatile kui ntfsile. mingid versioonid on endalgi kuskil plaadi peal. tollega on kah saadud andmeid taastada.
_________________ Otsid mööblit? Uuri Siit või Siit.
Soovid kolida? Vaata Siia. |
|
Kommentaarid: 96 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
muhemeel
HV vaatleja
|
18.12.2004 18:29:47
|
|
|
Asi selles nagu ma aru saan pole ta ei FAT ega NTFS. See nimelt unallocated.
Mis siis nüüd, kas otsib ka siis üles ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
raven
Kreisi kasutaja
|
18.12.2004 18:33:20
|
|
|
Mis siis nüüd, kas otsib ka siis üles ? |
kui sinna nüüd partitsiooni teed ja veel windowsi ka peale lased, siis goodbye andmed
mulle isiklikult meeldib väga selle teema pealkiri
GetDataBack aitab Sind kui veel ketast üle kirjutanud pole mida vähem Sa sele kettaga mässad, seda suurem on tõenäosus, et stuffi kätte saad.
_________________ www.billhicksfoundation.org
"I want you to find a fucking soul!" Bill Hicks |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
muhemeel
HV vaatleja
|
18.12.2004 18:54:09
|
|
|
Kuid kas selline asi nagu fdisk juba ise asja tuksi ei keera, et tõmbab kõik maha.
Üritangi praegu GetDataBack asja kaeda, kas näitab neid faile mida mul vaja või jäädavalt läinud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
18.12.2004 19:32:34
|
|
|
ära nüüd seda fdiski enne näpi kui getdataback vms on üritanud sealt midagi leida. vastasel korral ei näe sa enam halligi. ja ära mõtle fat32 vs ntfs teemale hetkel.
_________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee |
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
raven
Kreisi kasutaja
|
18.12.2004 21:02:52
|
|
|
Kuid kas selline asi nagu fdisk juba ise asja tuksi ei keera, et tõmbab kõik maha.
Üritangi praegu GetDataBack asja kaeda, kas näitab neid faile mida mul vaja või jäädavalt läinud.  |
Fdisk iseeenesest ei tee midagi hullu. Juhtus endalgi üleeile nii, et kogemata lasin partitsioonid maha... midagi kettale ei kirjutanud ning sain kõik 100% tagasi
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
armin81
Kreisi kasutaja
|
18.12.2004 22:00:54
|
|
|
Mis siis nüüd, kas otsib ka siis üles ? |
nu ta otsib nö jäänuseid failidest vastavalt seal eelnevalt olnud süsteemile. leiab kah, tingimusel et pole üle kirjutatud.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
raven
Kreisi kasutaja
|
19.12.2004 00:45:00
|
|
|
oswald kirjutas: |
andmete säilitamisega partitsioonide muutmiseks on olemas vastavad programmid - fdisk on selle jaoks liiga "toores". |
anna andeks, aga see ei ole nüüd ka kuigi adekvaatne väide.. just maadlesin kolme primary partitsiooniga ( ), ning aru sai sest jamast just ainsana Fdisk. peale kõige on see ju ka tasuta
mitte et ma muidugi kahtlks et Sa Ontrackist kotiga softi ostmas ei käi
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
armin81
Kreisi kasutaja
|
19.12.2004 10:17:12
|
|
|
raven, ma arvan et PQ Partition Magic oleks kah ilusti aru saanud sellest.
ise tegin oma 200g kettale partitsioone. kokku lasi teha vist 4 (või oli 3) primaryt, aga soov oli saada 6 partitsiooni. (viimased on siis extended osa peal)
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
oswald
Kreisi kasutaja
|
20.12.2004 09:50:40
|
|
|
raveni väide pakub huvi - kas fdiski saab kasutada ka siis kui kettad kraami täis ning need siis säilivad? partitsioonide suuruse muutmiseks ma mõtlen. minuteada on siis vajalik ka format ning hüvasti andmed...
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
raven
Kreisi kasutaja
|
20.12.2004 14:19:41
|
|
|
raveni väide pakub huvi - kas fdiski saab kasutada ka siis kui kettad kraami täis ning need siis säilivad? partitsioonide suuruse muutmiseks ma mõtlen. minuteada on siis vajalik ka format ning hüvasti andmed... |
kindlasti ei saa fdiskiga partitsioonide suurust muuta, ilma et andmed kaotsi läheksid. Fdisk pole lihtsalt nii intelligentne. seda pole ma ka ju väitnud
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
oswald
Kreisi kasutaja
|
20.12.2004 17:48:03
|
|
|
andmete säilitamisega partitsioonide muutmiseks on olemas vastavad programmid - fdisk on selle jaoks liiga "toores". |
Raven, tahaks siis teada mis selles väites valesti oli? - kui andmeid tahad säilitada siis ära kasuta fdiski..
edit: eks jah, sõnastus on selline et... ühesõnaga-võiks parem küll olla
viimati muutis oswald 20.12.2004 18:57:33, muudetud 2 korda |
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
raven
Kreisi kasutaja
|
20.12.2004 18:01:11
|
|
|
Raven, tahaks siis teada mis selles väites valesti oli? - kui andmeid tahad säilitada siis ära kasuta fdiski.. |
ma olen viimaselajal kuidagi hajameelseks mutunud.. väide on 101% tõene, kuid sõnastatud pisut ebakorrektselt.. sorry
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Muffest
HV kasutaja
|
20.12.2004 18:54:47
|
|
|
Raven jutt on õige. Kui kasutad fdiski andmed kaovad. Ok neid on ju võimalik vastavate programmidega ka uuesti kätte saada, isegi peale kettale formati tegemist on võimalik taastada. Fdisk ikkagi algne variant ketta poolitamisest ENNE op süsteemi ja failide pealeladumist.
_________________ Kõik mis teed tee hästi, sest et halvasti tuleb nagunii hästi välja... |
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |