praegune kellaaeg 17.06.2025 22:37:36
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kalltar
HV vaatleja
|
20.12.2004 15:26:46
Kõvaketas käitub kohati kummaliselt |
|
|
P 166 arvutile sai ostetud hävinenud 1,2 GB kõvaketta asemele kasutatud, aga korras 3,2 GB Fujitsu kõvaketas. Viimasega aga ilmneb pea igapäev, peale arvuti pikemat kasutamist selline anomaalia, et kõvaketas hakkab tegema häält, mis oleks umbes nagu pinninninninninn.... jne. Pinistab seal kiirelt ja pidevalt oma 15 sek ära ja jääb siis ilusti vait ning töötab edasi, nagu poleks miskit olnudki. Mulle tundub aga see hääl kuidagi kummaline, tean ,et kuna mu arvutil vaid 32 MB operatiivmälu ,et siis kasutab ta vist ka kõvaketta mingit osa vahel operatiivmäluna ja vana kettaga seda osa nö tühjaks laadides arvuti ragistas väikeste pausidega peale programmide sulgemist ja muud ei midagi.
See uue kette hääl mulle ei meeldi aga kuidagi, sest enne hävimist tegi eelmine ketas kah kummalisi häälitsusi
Scan Disk aga igatehes sellelt kettalt mingeid bad sectoreid avastanud pole ja ütleb, et kõik on korras. Huvitav on ka see, et kui Disk Defragmentorit kasutada, siis ühe arvuti 2-st kõvakettast, ehk vanema, millel mahtu vaid 500 MB defragmendid ära kuskil 3 minutiga tavaliselt. Uut 3,2 GB ketast aga ei suudagi nagu üldse ära defragmentida, teeb mingi 10% ära ja siis viskab Defreagmentor alla korraks teksti drive contests changed restarting...Mulle tundub, et teeb mingi punkini ära ja alustab defragmentimist otsast pihta. Senini on max 26% kettast suutnud DiskDefragmenter ära teha 3,5 tunniga, rohkemaks pole mul kannatust jätkunud ja olen programmi kinni pannud. Kuidagi liiga pikk on see aeg igatahes.
Milles võib viga olla, kas ketta installil on midagi valesti pandud või on see kõik normaalne?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
20.12.2004 15:30:48
|
|
|
Defragmenteerid ikka safe mode'is? Kui mitte siis võibki arvata, et pidevalt ajutisi faile genereeritakse tänu millele tõesti Defrag pidevalt otsast peale hakkama peab.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalltar
HV vaatleja
|
20.12.2004 15:57:24
|
|
|
Ma ise selle koha pealt suht loll, et mis moodi safe mode's? Kas sa mõtled seda DOSi Safe mode? Ma olen sellega vaid paar korda kokku puutunud ehk siis kui eelmine ketas otsad andis ja arvuti end ise safe mode's startis pidevalt.
Ma defragmenteerin ikka nii, et arvuti käima ilusti kuni lõpuni ja siis avan start-programs....vastava programmi ja D-ketta teeb niimodi ilusti ära, aga C-kettaga pidevalt restardib ja teeb seda tööd kole aeglaselt. Ja ma vaatan ,et mul defragmenter ei paku settingute all üldse miskit safe mode'i välja...
Võib-olla ei saa ma muidugi asjast lihtsalt üldse aru...
Ja kas võiks Windowsi DiskDefragmenteri asemel ka mingeid teisi analoogseid programme proovida? Mul varem oli Norton Disk Doctor ja see tegi seda tööd küll tunudvalt kiiremini, aga see läks kah ühe ketta hävimisega lolliks ja hakkas mingeid faile pidevalt taga huikama
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
20.12.2004 16:06:51
|
|
|
Safe mode'is nagu see resiim kus Winsux kasutab minimalistlikku resolutsiooni ja ekraani nurkades peaks ka olema täitsa kiri "Safe mode". Sinna pääseb kui masina käivitudes peale seda kui BIOS on oma info (prose tüüp/ühendet kõvakettad/jne) ära näidanud ja Winsuxi logo pole veel ilmunud F8t klõpsides. Siis peaks ette tulema menüü kust valida "Safe mode". Üldiselt pole sel resiimil "tavalise" Winblowsi tööresiimiga muud vahet kui et laetakse ainult need (default) draiverid/programmid mis on OSi jooksmiseks eluliselt vajalikud. Nii võib kindel olla et mõni 3nda osapoole draiver/proge ei kasuta ketast samal ajal. Siis peaks defragmenteerimine ilusasti õnnestuma.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|