praegune kellaaeg 04.08.2025 12:56:12
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Winterwind
One

|
29.11.2004 18:42:48
|
|
|
väga head pildid kõik aga parimad olid Rain, zid ja posthuman
ja punkti saab Rain
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
1 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
scorp
HV kasutaja
|
29.11.2004 18:46:25
|
|
|
Zid
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
29.11.2004 18:54:48
|
|
|
ihvike ,
|
|
Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
jyrgen
Kreisi kasutaja

|
29.11.2004 19:12:42
|
|
|
Hääle saab zid, meeldis ka Rain.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
gemini
HV Guru
|
29.11.2004 19:19:11
|
|
|
Seis praegu:
zid - 9
ihvike - 3
Rain - 2
haigo - 2
kammakala - 2
namstppo - 1
magic - 1
JõuluAHV - 1
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
29.11.2004 20:23:50
|
|
|
Annaks ka Zid´ile hääle. Aga minu nina tunneb kanget PS Sharpen lõhna Ja see rikub puuoksad ära
Kahju, et ihvike´sel on ainult pool pilti Annaks muidu temale hääle.
Kiidan: infiks, zimm, posthuman, MarkoV
Lootust on Järgmine kord proovige huvitavamalt oma pilt teha.
Eesti talv, hääl - aali.
_________________ raamatupidamine | laadakalender |
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
zid
HV vaatleja
|
29.11.2004 20:32:33
|
|
|
Taavi_R kirjutas: |
Annaks ka Zid´ile hääle. Aga minu nina tunneb kanget PS Sharpen lõhna Ja see rikub puuoksad ära
Kahju, et ihvike´sel on ainult pool pilti Annaks muidu temale hääle.
Kiidan: infiks, zimm, posthuman, MarkoV
Lootust on Järgmine kord proovige huvitavamalt oma pilt teha.
Eesti talv, hääl - aali. |
pilt on töötlemata! (v.a mustad ribad). originaalpilt - http://www.hot.ee/zidaan/PB230413.JPG natuke udune, sest oli kole tuuline päev ja mul pole ka mingit statiivi.
mitte, et ma püüaks ümber veenda
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
lock
Kreisi kasutaja
|
29.11.2004 20:51:34
|
|
|
zidile minu hääl
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Durian
HV kasutaja

|
29.11.2004 22:18:08
|
|
|
-> namstoop
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
29.11.2004 22:22:47
|
|
|
21. ihvike
he runs, he clicks, HE SCORES
minu poolt punn
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
6 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rain
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
29.11.2004 23:05:19
|
|
|
tsitaat: |
Kahju ainult, et sõdurpoisid seal pildil, vahvam oleks kui oleks jahimehed
|
kurat, ei jahigi
ma mõtlesin et üle piiri putku pannud venelast sihivad seal
damn, jälle üks asi millesse uskuda ei saa enam (eelmine aasta läks jõuluvana )
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
6 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
missomaa
Kreisi kasutaja

|
30.11.2004 00:30:57
|
|
|
Minu hääle saab j6uluahv, Lõuna-Eesti
_________________ Reisid väikebussiga. |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
486
HV Guru
|
30.11.2004 00:33:52
|
|
|
Kõige rohkem meeldisid namstoop ja zimm
Hääle saab namstoop aga tahaks seda suuremalt!
_________________ zero |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
WerteX
HV Guru
|
30.11.2004 00:39:57
|
|
|
Minu hääl
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
306 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
30.11.2004 01:00:29
|
|
|
kammkala
Punkt talle kuna tuletas oma pildiga meelde küttepuude praegust seisukorda ja vajalikke meetmeid nendega ümberkäimiseks
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
cance
HV vaatleja

|
30.11.2004 01:41:38
Re: Fotovõistlus V12: EESTI TALV - Hindamine |
|
|
Mu hääl läheb Rainile! (hetke meeleolu pärast)
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
30.11.2004 04:11:52
|
|
|
Ei hakka eelnevaid postitusi lugema, et neutraalseks jääda, kuid minu arvamused piltidest:
1. aali - pagan, see on ju kevade pilt. Lumi on puu soojusest alt kiiremini sulanud ja moodustunud õhuline mütsike. Kui sellel pildil oleks näha veel mingisugust rohelist võrset või sitikat sibamas, siis sobiks kevadesse see pilt nagu rusikas silmaauku. Kuna aga tegemist oli teemafa "EESTI TALV" ning ma arvan, et talved võiksid ola siiski põhjamaiselt külmad ja lumised, siis see pilt ei sobi hästi. Jätan hindamata. Kevadel hindan.
2. a-circus - Loojuv päike - see jätab endast alati ilusaid värve maha, nii et fotograaf ei pea eriliselt vaeva nägemagi, et ilusat pilti saada. Siin on aga hoopis ilelikku teed mindud: loojuv päike on ära peidetud. Pildil ei ole midagi keskset. Võiks arvata, et pildistada on tahetud puid, kuid ka puud ei ole pildi keskel ning pildi vasakul ääres oleks nagu midagi puudu. Võib võtta ka sellise konspektsiooni, et pildistati valgust - tumedast-heledani; pildi parem äär tume ja vasak hele, kuid siis ei sobi see päikesevalgus sinna keskele millel nagu keskset kohta ei olegi. Kui varjusid mitte vaadata, siis võik arvata, et paistab kaks päikest. Igatahes tundub, et tegemist on rutakalt tehtud pildiga.
3. ajunolk - ei tea miks, aga kased meenutavad mulle alat kevadet ning Sinu oma selle jääpurikaga eriti, sest jääpurikas annaks nagu märku, et veed on voolama hakanud ning see kask peaks kohe-kohe mahla andma hakkama. Eemal olevaid põldusid vaadates ma arvan, et sellel kasel tegelikult juba mahlad jooksevadki, sest põllud on lumest lagedaks sulanud ja ainult puude alla on lumi jäänud. Jälle üks kevdine pilt mis jääb minu poolt hindmata.
4. anthrax - kena. Kunagi oli üks Tallinnat tutvustav pildiraamat milles olid samasugused öised pildid ja punane taevas. Huvitav, mis valgus küll taeva nii punaseks teeb? Raagus puud ja valge maa viitavad kull talvele, kuid ma ei näe seda talve mis hakkab suure tähega. Ilus pilt, kuid liidriks selles kontekstis ei küüni.
5. darknezz - tõeline talv: pime, külm, raagus ja lumine. Tekib kohe selline tunne, et tegemist on sellesama talvega mida mina olen näinud aastast aastasse siin eestimaa pinnal. Hea on ka see, et kusagil ei jookse mingisuguseid nõmedaid elektriliine ja pole valgustusposte ainult loodus. Püsib konkurentsis.
6. dront - jah, sellised masendavad võivad välja nähe küll rannad kui soojad ilmad on otsa saanud. Kindlasti tuleb meelde suvi kui rannas pidi pool tundi ringi käima, et leida kohta kuhu oma rannalina maha panna, soe vesi ja päike. Kuid vaatamata sellele hetkelisele masendusele on peagi kõik hästi, sest suvel on kõik jälle ilus ja kena. Masendav pilt mis on kui järelhüüe suvele. Tegemist oleks nagu mahajäätud paigaga. Pildil on väga palju väikeseid detaile mis vääriksid eraldi esiletõstmist, kuid on midnud seda teed, et tehti üldpilt millelegi konkreetselt tähelepanu juhtimata. Oleks vähemalt karvamütsis inimest tühjal rannal pildistanud, oleksin ma ka pildist rohkem mõtet leidnud kui nüüd, sest inimesed on väga halvasti näha ja see nurk siin paremal pool lõikab liiga sügavale pilti. Oleks võinud selle raja üldse välja jätta, sest seal ei ole nagu midagi mida vaadata. Natuke rohkem veepiiri poole minnes oleks rohkem randa peale saanud ja kindlasti oleksid ka lained paremini välja paistnud ning see kotiga inimene oleks mõista andnud, et talvehooajal on see rand selliste memmede käsutuses kes suvel palava päikese käes ei kannata olla ja rannalt eemale hoiavad.
7. durian - assaa! Tahad või mitte, kuid esimese asjana paistab sellel pildil silma päike. Tegemist on piirjoonteta päikesega mis hakkaks nagu iga hetk plahvatama ning tooks endaga kaasa põrgukuumuse. Ja rohkem nagu midagi näha ei olegi, sest on liiga pime, võiks öelda isegi pimestatud. kui see päike oleks mängust välja jäätud, siis näeks ilusaid pikkasid varjusid mis lumele joonistuvad, kuid praegu ei näe neid keegi kui just ei otsi. tahtsin juba virisema hakata, et pildi paigutus on paigast ära, sest pildi vasakul pool haigutab tühjus, kuid siis hakkasin vaatama seda taevast ja see meeldis mulle. Sellel soojal-soojal päikesel on kiired mis joonistuvad ilusasse sinisesse taevasse. Nii et see päike mis mind alguses nii väga häiris, meeldib ka samas, kuid siiski olen ma sunnitud selle pildi horisontaalselt pooleks lõikama ja ütlema, et üks neist poolteist teisega kokku ei sobi.
8. elukaz - huvitav tabamus. Ma saan aru, et siin ei olnud valida millise nurga alt pildistada ning kuigi sa oled kasutanud välku on ikkagi pime. See pilt ei vaimusta. Isegi selles mõttes mitte, et kokku on pandud vana raudkividest ehitatud palkmaja ja eterniittahvel mis on tunduvalt hilisemast ajast pärit. Pilt on alavalgustatud ja see on ainuke kuid väga suur puudus, sest fotografeerimine ju ongi valgusega mängimine ning kui minna nii lihtsat vastupanuteed, et pildistada pimedas aidanurgas eterniittahvlit ainuüksi näruse fotoaparaadi välguga mis jätab valgele lumevallile sünge musta varju, siis oled vähe vaeva näinud, et võita. Sellepärast kõik pildistavadki päikest ja lampe, minnes väiksema vaeva teed ja saades väga hästi hakkama.
9. haigo - See on klassika mitte konkreetse pildi näol vaid üleüldse. Kõikidele meeldib pildistada puid mis oigavad lumeraskuse all. Sellistel piltidel ei ole avastamisrõõmu ja ei ole rohkem värve kui must ja valge kuigi tegemist on värvilise pildiga. Kui siin pildil oleks olnud veel mingi elu: lind või loom või kasvõi suusatajagi, siis oleks mida vaadata praegu on see aga järjekordne dejavu.
10. high-q - väga hea pilt. Tegemist on samasuguse meeleoluga nagu pildil 5, kuid lisanduvad ka detailid. Keegi ei hakkagi uurima, et seal kusagil ehitab Merko ja sõidavad autod ning keset talve millegipärast katlamaja korsten ei suitsegi. Paksud lumepilved ning ning tõeliselt külmad puud. See on kõik taust sildile. Tule peatus võiks tõlgendada kui ka kutsuvat sõna, kuid kuna lumi on sellelt sõnalt ära pühitud, tegelikult võiks arvata, et isegi "sulanud", siis assotseerub see ikkagi sõnaga tuli, kui midagi valget ja sooja. Tekitab õige tunde. Püsid selle pildiga kindlalt liidrite hulgas.
11. hmekk - "põlemine" võiks olla selle pildi nimeks, sest pole päris kindel kas tegemist on taeva või tulekahjuga. Esimesel hinnang ongi just tulekahju!´, kuid lähemal uurimisel selgub, et päris nii see ei ole. Kuid see "põlemine" katab endast ainult pool pilti ning kui arvestada, et sellesse valguse tausta tungivad sisse mustad raadus puude oksad, siis isegi veel vähem. Rohkem kui pool pilti võtab enda alla must värv või õigemini valguse puudumine selle puudumine. Kui tahad sinna midagi kirjutada ja selle oma kodulehe päisesse panna, siis sinna ta sobib igati, kuid kuna tegemist on tervikuga mitte mingi osaga, siis nii ma seda pilti ka hindan.
12. ihvike - hea pilt. Nagu ma ütlesin, et sellised klassikalised lumekoormast koormatud puud sisaldavad ainult kahte värvi: musta ja valget. Siin on nende värvide olemasolu veelgi võhutatud. Milleks teha värvilist pilti, kui nagunii on näha ainult kahte värvi. Klassikalistest metsapildidest erineb see pilt seetõttu, et siin on tegelased: kaks erinevat puud, erineva suuruse ja lumega. Tõelise muinasjutu rikuvad ära elektriliinid, kuigi ka need on osad meie metsadest, tundub neid seal ikka meeletult palju olema. Nad ei torka küll silma, aga... Igatahes ma jätan selle pildi meelde ja just seetõttu, et sa oled selle pildiga mustvalgena välja tulnud. Milleks värvid, kui neil pole nagunii midagi öelda. Sobib!
13. infiks - varjud. Sellist pilti ma olen oodanud kus oleks näha seda talve eripära - pikkasid varjusid. Isegi kivil on nii pikk vari nagu oleks tegemist puuga. Kuigi ma eelmist pilti mustvalgena kiitsin, siis siin olen ma kahevahel, kuigi ka mustvalgena ütleb pilt kõik mida vaja. Pildil on ka kvaliteediprobleemid, kuid see võib olla ka taotuslik, sest tegemist on vist küllaltki vana pildiga. Värvilisena ei oleks see mets seal eemal ehk nii süngena tundunud, kuid valgus tuleb niimoodi jälle paremini esile. Igatahes on kõik vajalik siin pildil olemas. Praegult vist liider.
14. j2nx - ei saa seda pilti kiita. Loodus taga on küll kena, kuid kuna peatähelepanu on pööratud kahele sõdurile, siis tahaks neid nagu paremini näha ka. Ehk oleks võinud automaatika pildistamise ajaks välja lülitada ning sundvälku kasutada, sest varjud on väga sügavad. Oleks saanud väga hea pildi, sest kõik materjal on olemas, paigutus on hea, kuid peategelasi ei ole näha.
15. jõuluahv - värvid! Pean tunnistama, et ei tulnud selle pealegi, et männid võivad päikese käes värvilised olla, kuid need pruunid tüved on. Tegemist on hea pildiga ning eriti meeldib mulle see oks mis paremalt poolt pildile turritab, andes aimu lume tegelikust paksusest. Meeldib ka see, et pildil on kaks külge - hele ja päikeseline ning talviselt hall ja sünge. Väga hea. Liider on vahetunud.
16. kammkala - uhh, kui külm. Väga hea talvepilt. Senist liidrit ta muidugi ei ületa, kuid hea siiski. Kui nüüd pildi vasakus ääres ei haigutaks seda vahet puuriida ja tühjuse vajel, siis võiks arvata, et puuriit on lõputult pikk ja annaks powerit pildile juurde. Aga pilt on hea ja püsib teemas, talvele väga sobilik - selle külma lume all on puud mis annavad sooja. Hea konseptsioon!
17. konturo - paigutus nagu oleks paigas ja samas pole ka. Sa oled oma kaameraga ilusti ühe reaga paralleelselt ja teine jookseb horisondile kokku, kuid mis on vasakul? Kusagil kaugel nagu paistab heinakuhi, kuid see on liiga kaugel, et pääseda mõjule ja pilt on kuidagi liiga sinine mis jätab ebaloomuliku mulje. Ei meeldi.
18. lammas - Väli. Tegemist peaks vist olema uisuväljakuga, sest vallid on äärtesse kuhjatud. Järvega siin tegemist ei ole, sest kõrvalolev maa on madalam, seega on tegemist kunstlikult tekitatud väljakuga. Sel juhul tahaks näha inimesi. Jälgede järgi võib arvata, et liikumist on siin olnud, kuid nüüd pildistamise ajaks on millegipärast välja surnud. Setõttu on tegemist pooliku pildiga, sest uisuplatsi pildistamisega tahaks nagu näha ka talverõõme mida talv toob.
19. m@x - jällegi üks hästi sinime pilt ja pime on ka. Kõik on täpselt nii nagu talvel tavaliselt on. Ma alguses ei märganudki pildi peategelast, sest sellises pimedas kohas torkavad silma ikka pakesmad puud kui see kleenuke puuke. Kuid kahjuks ei tekita see pilt mingisuguseid tundeid, sest kõik oleks nagu valedes värvides.
20. magic - ohoo, keegi on fotovõistluse pealkirja võtnud sõna sõnalt: esimese asjana nägin ma sini-must-valget ja siis jäätunud laineid. Päris hea. Kui saaks kuidagi selle musta laigu pildi all paremast nurgast ka ära kaotada, siis oleks paigutus perfektne. Kuna tegemist siiski ei ole perfektse paigutusega, siis liidrit paigalt ei kõiguta, kuid auväärsele teisele kohale tõused küll!
21. markov - Jällegi üks talvine komponent. Pildistatud on aga kuidagi liiga kõrgelt. Sellised kõrred saavutavad oma auväärsuse just siis kui neid on näha küljelt koos oma raskete päistega mida nad visalt üleval püüavad hoida. Ja valgus on liiga mahe ja haiutatud,. Kuna kõrred on peategelased ja neid pole ka tõies oma ilus näha, siis tegemist on puuduliku pildiga.
22. namstoop - on see ikka talve pilt? Ma ei näe ühtegi detaili mis viitaks talvele, küll ma näen aga lahtist vett mis pole isegi madalalt ära kümunud. Pigem meenutab see pilt mulle troopikaranda ja mingisugesed kuldsed liivad peegeldavad pruni valgust taevasse. Ei vasta minu arvates konkursi tingimustele ja seetõttu jääb hinne andmata.
23. pennu - põnev. Tegelikult on täitsa huvitav vaadata, kuidas autod jätavad endast mustad jäljed maha ning valged laigud on puutamata alad. Tegemist oleks nagu teemärgistusega.Isegi kihutavate autode kiirust on märgata. Tegelikult on tegemist igapäevase halli ja masendava vaatepildiga meie linnades. Tahaks näha rohkem talve ilu kui masendust, kuigi see viimane ei ole üldsegi mitte vähemtähtis, sest see ongi IGAPÄEVANE ELU EESTIMAAL, masendav ja igav. Täpselt nii nagu see pilt.
24. posthuman - eelmisele pildile vastukaaluks sonib hästi see pilt, sest nüüd ei tundugi enam elu linnas nii masendav ka igav kui linna veidi eemalt vaadata. Taevas on väga ilus ja ka pildi lähedal olevad objektid on väga hästi valgustatud. Suurepäraselt tehtud pilt. Ku fotovõistluses ei oleks rõhku sõnal TALV, siis oleksid sa võitnud. Vähemalt seni nähtud piltidest.
25. que - väga lihtne ja arusaadav pilt. Talv ise on meie õuele tulnud ja pildile jäänud. Ma näen sellel lumememmel isegi pilku olevat ja kuna lumememme ilme on nii paljuütlev, siis on õigesti tehtud, et pildistatud on ligidalt ega üritatud kogu tegelast pildile ära mahutada. Ka taust on väga sobiv. Kisklemine esikoha pärast läks käima.
26. qwhite - Ma näen et ka siin on priinid männid ja päikset, kuid seda pole pildile saadud. On tühi ja kõle metsaalune ning enamus puid on mustad. Kui siin päikest üldse näha ei oleks, siis tekiks isegi tunne, et oled sügavas paksus metsas kus on külm ja pime, kuid see natuke päikest rikub pildi ära, sest seda ei ole õigesti näha. Vaatan, et peategelaseks on metsarada. Väga hästi tehtud pilt, kuid päike rikub ikkagi kogu tunde ära. Hakkad juba süngesse metsa sisenema, kui näed sinist taevast!
27. rain - seal ma olen käinud, kui see ikka on Vormsil. Mul on sellest suvised pildid ning ma ei tulnud selle pealegi, et talvel võivad need madalad ristid sootuks lumme ummunud olla. Võiks jälle öelda, et õhus on kevadet tunda, kuid lund on ikka piisavalt ning see väheke sulamist tumedatel pindadel on normaalne, kuigi mitte puude all. Väga hea on ka see, et tegemist on puutumatu pinnaga ning keegi pole siin terve talv käinud. Valgel lumel on tumedat ristid väga hästi näha ning see rõhutab veelgi kui viltuselt nad püsti seisavad. Puud, ristid, puutumatu lumi annavad kokku väga tugeva tunde ning panevad mõtlema elu ka surma üle mis on sama paratamatud nagu igaaastane talvgi. Kui puud oleksid lumevaiba all, siis ei tekiksiki nii ilusaid värve ja sellist valguse ja varjude mängu. Hea on ka see, et tegemist on üldpildiga ning keskne kuju puudub - kõik ristid ja puud on võrdselt tähtsad. Uus liider on sündinud!
28. zepazix - seda pilti ei ole välk isegi ära rikkunud, kuid äkki oleks pidanud siiski valges pildistama, sest tundub nagu oleks tegemist lavakujundusega ja taga haigutab must tühjus. Mündil on muidugi ka teine külg, sest praegu on näha ainult seda mis on oluline: lumi, aed ja taimed. Selline see talv ongi, pime ja tühi, kuid nagu ma olen näinud, on ka rõõmsamaid toone. Liidrit see pilt ei kõiguta, kuid tegemist on arvestatava fotoga. Midagi see pilt siiski ütleb.
29. zer0zer05 - seda kasutajanime kirjutades tahaks kõigepealt inimese nime kallal norida, aga las ta olla. Pilti vaadates aga tahaks fotograagilt küsida, et mis ta ise oma fotost arvab. Mina oleks selle foto kui praagi lihtsalt ära visanud, kuid siin on ta konkursile toodud, see tähendab, et omanik hindab seda pilti vähemasti heaks. Mina mitte. Vähemalt viimase koha omanik minu pingereas on kindlalt see pilt!
30. zid - Assa. Tõeliselt hea kvaliteediga pilt. Seda vaadates tundus nagu oleksin ise kohapeal. Muidugi võivad siin oma rolli mängida ka eelmise pildi mõjutused... Mõnus pilt. Jätab talve tunde ja isegi meenutab nagu midagi. Siin on jällegi see pruun taevas mida ma pildi nr 22 juures kritiseerisin, kuid siin on näha ka keskkonda milles ta on. Senine liider oma päikesevalguse ja igavikuliste sümbolitega peab oma esikoha loovutama sellele pildile, sest see pilt pani mind tundma talve. Kunstvalgus on talvel oluline näitaja ja siin määrab ta kogu pildi olemuse, sest looduslikku valgust ei ole. Just see pimedus ja lambid annavadki talvele jumet, sest peaaegu kogu aeg on pime. Samuti meeldivad mulle raagus muud mis taevasse mustreid joonistavad ning lumekasukas kuusk on pildil mis eestimaa talves on klassikaline ja kohustuslik tegelane. 5+
31. zimm - kõva konkurents. Tore pilt, kuid veidi vastuoluline. Tahetakse näidata puutumatust lumega trepiastmetel ning ukse kohal põlev lamp on kui kutse, et keegi tuleks, kuid siiani ei ole tulnud. Siis aga läheb mingi jäljerida trepist mööda. Ahjaa, see jälgerida näitab vist, et keegi ei tule ka kutsuva tule peale, vaid ikka minnakse mööda. See võiks olla nagu halva lapse jõulupostkaart, et jõuluvana ei ole mitte külaline sinu trepimademel, kui sa halb laps oled. Terve lugu! Kuid musta tõhjust on natuke liiga palju. Oleks seal mingi puu või põõsas, kuid seal valitseb ainult tühjus. Jällegi üks koht kuhu saab postkaardi puhul kirja kaigutada "Järmise aastani!" ja alla "Jõuluvana". Kuna tegemist aga ei ole postkaardiga ning neid kirju seal ka ei ole, siis liidriks see pilt ei tõuse. Kuid mõnda trükikotta võid küll seda pilti pakkuda sellise postkaardi ideega, ma usun, et neid ostetaks. Idee eest siis 25% tuludest mulle!
32. teadmamees - pime on. Kusagil eemal on midagi nagu toimumas, käib mingi sabimine, aga näha pole midagi. Sellel pildil on värvideks sinine ja must. Ning kuna mulle need sinised pildid kohe üldse ei sümpatiseeri, siis ei ole ka see pilt minu lemmik. Kommenteeriks, kui näeks midagi, aga siin ei teki mingit lugu, sest on liiga pime.
33. toomase - ilus. Tundub nagu oleks tegemist mingite meretaimedega liivas, sest all on ümmargused jääkristallid ja nendest sirguvad välja jäätaimed. Puuduseks võiks lugeda pildi ülemist osa, sest seal nagu klaas higistaks. Ilus pilt, kuid võitmiseks liiga tagasihoidlik ja kui olla tähenärija, siis konkursi nime esimest sõna ei loe ma kusagilt välja: tegemist on küll talvega, kuid kas ka eesti omaga. Igatahes on tegemist hea tähelepanekuga mille sa oled ka hästi pildile saanud.
34. toomasy - ilusad värvid, kuid peategelane on kuidagi kahvatu. Õigemini ei ole teda üldse näha, sest ta on lume taga peidus. Kuid see eest kõrvalosatäitjad mängivad oma rolli suurepäraselt: härmas kõrred ja numesinisele taevale joonistuv puu on tugevadtegijad sellel pildil. Oleks võinud olla rohkem kõrsi, ja selle posti oleks hoopiski maha saaginud, oleks pilt veelgi ilusam olnud. Kuigi ma ei ole selles viimases väites kindel, sest siis oleksid kaotanud sa peategelase. Kokkuvõtteks - ilus pilt, aga midagi on puudu, post joonistub tugevalt küll välja, kuid esineb nõrgalt. Tunnet ei anna.
35. tõnu - ilus lumevaip ning mõnus valgus. Niimoodi elab enamus eestimaa pisikestest puudest talve üle kelle nina vähegi lumevaibast välja ulatub, kuid puudu on veel näiteks hiire või linnu jäljed. Pildi ülemises ääres on näha, et see puu ei ole päris üksi ning tekib küsimus, et mis veel toimub. Kuid äkki ei toimu midagi, äkki kõik magavad ja ootavad kevadet. Kõik võib olla. Igatahes ilus pilt. rahustav. Ei tahagi midagi halba öelda, sest ei ole midagi. Kõik on hästi!
36. vilkuur - lõpuks ometi. Ma juba imestasingi, et juba kolm tosinat pilti vaadatud, kuid loomi ei olegi. Siin on vähemalt tõestus sellest, et mingid loomad kusagil siiski liiguvad. See loom oleks siin nagu vahipostil olnud ning edasi tagasi siiberdanud jättes endast maha kordumatu jäljemustri. Tegelikutl on ta isegi enam kui ainult jäljed maha jätnud. Sellele pildile sobib ideaalselt see taust üleval ääres mis annab pildile ruumilisust. Oleks saanud muidugi veel parema pildi kui oleks ülevalt 180 kraadise nurga alt saanud seda jäävälja pildistada. Pilt isegi poleks vast parem tulnud, aga mustrid oleksid kindlasti paremini näha. Tore pilt.
37. vinski - ma ükskord tegin videot ja siis alustasin kaadrit ka sellise vaatega. Keegi ei saanud aru milles asi. Alles siis kui ma kaameraga eemaldusin ja panoraami hakkasin filmima, tundsid kõik ära selles jääkristallid. See on tõesti ilus vaatepilt, kuid sinu saavutusi see pilt kahjuks ei näita, sest tegemist on siiski fakti, mitte oma võimete näitamisega.
Saigi hinnang antud kõikidele piltidele ning ma loodan, et ei teinud kellelegi liiga. Kriitiline olin ma just seetõttu, et väga raske on valida kui tegemist on nii paljude suurepäraste piltidega. Ainult ühte pilti poleks ma tahtnud siin näha, kuid äkki see fotograaf on järgmine kord juba targem ja ei ürita sellise pildiga areenile astuda. Minu hääl läheb siis pildile nr 30 autoriks zid, sest tema pilt pani mind tundma, nagu ma ise talvesid mäletan. Ta konkureeris tugevalt pildiga nr 27 mille tegi rain, kuid võitjaks osutus see kelle pilt oli talvisem, raini pildist õhkas rohkem kevadet. Kui saaks, siis ma annaks hääle mõlemale, kui ei siis zid saab minu hääle.
Nüüd lugema, mida teised piltidest arvavad.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
30.11.2004 07:21:22
|
|
|
Tänan tunnustuse eest. Tegelikult ma eriti positiivseid vastukajasid ei lootnud saada, set olin ülimalt kriitiline, kuid sina oled vist ka alles esimene kes minu postitust on lugenud, sest on alles öine aeg, nii et ootan ka teiste fotograafite kommentaarid ära, eks siis ole näha.
Lugesin siis teema ka läbi ja tuleb välja et minu lemmik on enamuse lemmik. See tähendab, et mul on hea maitse
viimati muutis UB 30.11.2004 07:33:48, muudetud 1 kord |
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
hentz
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 423 loe/lisa |
   |
9 :: |
4 :: |
341 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
30.11.2004 07:36:12
|
|
|
hentz, 12 tundi öösel tööl, vaba aega nagu muda 8)
Peale selle ma tundsin et tahan midagi öelda ja ütlesingi, kõigile!
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti
|
30.11.2004 08:37:30
|
|
|
oot need ka savad hääletada kes osa pole võtnud? Kui saavad siis saab hääle posthuman
|
|
Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
240 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
30.11.2004 08:58:25
|
|
|
minu hääle saab Tõnu
vezatis, saavad küll.
_________________ Ole tore ! |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
lammas
HV veteran

|
30.11.2004 09:51:38
|
|
|
tsitaat: |
18. lammas - Väli
|
Ei ole uisuväljak. Jalkaväljak on (ei tea kas sinna nüüd ka midagi orgunnitakse aga loogiline oleks)
Aga muidu ülikõva ülevaade
_________________ SEO teenused - https://seo-teenus.ee/ | Kodulehtede tegemine - https://kodulehetegemine.me |
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|