Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
DigeBeni
HV Guru

|
17.10.2004 18:45:28
Ülevaade: Genius 5.1 Speaker SW-5.1 Home Theater 3600W |
|
|
link :: Genius 5.1 Speaker SW-5.1 Home Theater 3600W Hinnavaatluses
Olen juba ammusest ajast tahtnud nende kõlarite kohta pisikest ülevaadet kirjutada, kuid siiamaani pole veel mahti leidnud, et rahulikult maha istuda ja asi ette võtta. Kuna tänane ilm juhtus olema sügisele kohselt tatine ja ise kah vähe tõbine, ning muud tegevused eriti ahvatlevatena ei tundunud, siis saigi asi ette võetud.
Tegemist minuarvates, omas hinnaklassis saadaolevatest 5.1 kõlarikomplektidest, ühtede parimatega. Juba nende mõõtmed ja välimus annavad märku, et tegemist pole lihtsalt tavaliste arvutikõlaritega.
Kogu pakend kaalub kirjade järgi oma 23kg ja enamiku sellest moodustab subfoofer, kuid ega satelliididki (kui neid üldse nii enam nimetada saab) väiksed pole, pigem on nende kõlarite puhul tegemist tõepoolest kodukinokõlaritega, kui harjumuspäraste arvutikõlaritega. Oma suurusele vaatamata, on õnneks siiski tegemist niivõrd palju arvutikõlaritega, et neid võib paigutada otse monitori kõrvale/peale ilma, et magnet monitorile halvasti mõjuma hakkaks, kuigi väiksema monitori omanikul, võib keskkõlari paigutamisega tiba probleeme tekkida, kuna seda ikka monitori peale enam ei pane.
Nagu pildiltki näha, teeb välimus isegi palju kallimatele kõlaritele silmad ette seega, pole muret, et nad sisekujunduses odavana mõjuksid, kaugel sellest, puitkorpus mõjub kaunis soliidselt. Eriti muljetavaldav on subbar, millel ikka omajagu nuppe reguleerimiseks esipaneelil ja tavapäratult palju sisendeid ja väljundeid tagaosas. Lisaks kõlaritele on komplektis olemas ka IR pult, mis ei oma küll liialt palju funktsioone, kuid täidab oma ülesande ideaalselt - ei pea pidevalt käsipidi subbari juurde ronima, et seda sisse/välja lülitada või helitugevust reguleerida. Ise oleks küll raadiopulti eelistanud, kuid selle hinna eest on seda vist palju tahta. Juhtmeid on kaasa pandud kuninglikult ja puudust neist ilmselt ei tule, kui millegi üle üldse nuriseda, siis ehk oleks võinud vaid toitejuhe pikem olla.
Reguleerimisvõimalusi on piisavalt, mis puudu jääb, saab tehtud arvuti softipõhise ekvalaiseriga ja reeglina ei pea subbarit ennast kuigi tihti näppima. Kuna subbaril on olemas rohkem, kui ainult arvutisisend, siis on esipaneelile toodud ka kõikide teiste sisendite ümberlülitusnupud, mida on lisaks arvutile tervelt 3.
Subbaris peituv võim on üsna kobe, mis on minuaarvates isegi rohkem, kui need kõlarid vajaks. Samas, midagi pole kunagi liiga palju ja kuna nurgas seisid Radiotehnika S90'ned, siis otsustasin võimu võimed proovile panna ja asendasin esikõlarid S90'tega. Oma üllatuseks, polnud ka üsna valju helitugevuse juures erilisi moonutusi kuulda ja peale tunniajast musakuulamist ei läinud radikad isegi kuumaks mitte. Niimoodi sai üsna omapärase koosluse, millest S90'te puhul puudu jäi, kompenseeris subbar ja vastupidi. Seega saab neid ideaalselt kasutada kombineeritult suuremate/võimsamate kõlaritega, mida on hea teada, kui vaja kasina eelarve juures kodust helisüsteemi üles ehitada.
Helikvaliteet on muidugi väga subjektiivne parameeter, mida ma ei julgeks siin väga suurte sõnadega hindama hakata, kuid niipalju võin öelda, et omas klassis pole sellel komplektil kindlasti midagi häbeneda tarvis ...
::Info kodulehelt::

viimati muutis DigeBeni 05.09.2006 09:30:30, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Format
Piiratud kasutaja

|
17.10.2004 19:06:47
|
|
|
Huvitav kumb oleks võitja, kas need kõlarid siin või midagi Creative 5.1 5xxx seeriast, näiteks 5300 ?
|
|
Kommentaarid: 307 loe/lisa |
   |
12 :: |
11 :: |
231 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
18.10.2004 08:49:11
|
|
|
Format, soovitan lugeda viimast Arvutikasutajat, seal soovitatakse Logitech Z-5300, kuigi ca 900 EEK kallim, kui Genius 5.1 Speaker SW-5.1 Home Theater 3600W. Seda just parema bassikõlari tõttu, mis mängib välja madalamate sagedusteni.
Genius eeliseks jälle sisendite rohkus.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
18.10.2004 09:04:35
|
|
|
... need kõlarid on mul juba teine samasugune komplekt, kuna eelmine sai suure pealekäimise tõttu ära müüdud (olin nondel subbari korralikult ära tihendanud, et isegi väga valju kuulamise juures, polnud mingeid kastist tulenevaid moonutusi kuulda). Creative 5300 langes välja juba üksnes välimuse tõtu, kuidagi odav plastik tundub. Pult ripmneb juhtme otsas, nagu neid veel analoog süsteemi puhul vähe oleks. Sattidel on juhtmed staatiliselt küljes ja subbarisse lähevad pistikutega, mis ei lase seal vajaduse korral suvalist juhet kasutada. Puuduvad lisasisendid, ning reguleerimisvõimalusi prakiliselt pole, subbari võimu nupp asub tagaküljel, ning seda on üsna abamugav kasutada. Samas, muidugi on satte kergem paigutada ja kuna nad on nii kerged/väiksed, siis võib neid kasvõi kahepoolse teibiga kuhuiganes kinnitada, aga sellega, minu silmis, head omadused ka piirduvad ...

viimati muutis DigeBeni 18.10.2004 09:10:44, muudetud 1 kord |
|
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mehka
HV kasutaja

|
18.10.2004 09:09:39
|
|
|
Oman seda komlekti ja olen igati rahul. Asi sai ostetud peale seda, kui olin neid näinud oma sõbral. Kuna elan korteris ja minu trepikojas on palju penskareid, siis ma ei saagi eriti valjult kuulata. Vahel tunnen puudust, et võimusest jääb vajaka aga elan üle.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
18.10.2004 11:56:27
|
|
|
mis 3600w peaks tähendama
Ega ometi võimsust?
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
4 :: |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
18.10.2004 12:17:59
|
|
|
IceUul kirjutas: |
Ega ometi võimsust?  |
Hmm, miks ka mitte 3600w PMPO ehk siis 360W RMS mis tuleb asisema 5.1 komplekti peale kenasti kokku
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
18.10.2004 13:09:58
|
|
|
Auron kirjutas: |
IceUul kirjutas: |
Ega ometi võimsust?  |
Hmm, miks ka mitte 3600w PMPO ehk siis 360W RMS mis tuleb asisema 5.1 komplekti peale kenasti kokku  |
360w kogu krempli peale?
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
4 :: |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ermo
HV kasutaja
|
18.10.2004 15:01:18
|
|
|
RMS võimsus peaks olema 120W
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
18.10.2004 15:18:29
|
|
|
ahhh..360 on piisav, et naabreid juba häirida ...
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
jama
külaline
|
18.10.2004 17:33:21
|
|
|
geniusel on üks puudus.. nad võiks nati võimsamad kõlarid oma võimude taha istutada.. ükskõik millised põhja keerad on lõpus ainult paras lärin
|
|
tagasi üles |
|
 |
rlf
Kreisi kasutaja
|
18.10.2004 18:44:11
|
|
|
oman ise kah neid kõlareid juba poolteist aastat ja olen suht rahul. kõlarid on paigutatud suht väiksesse ruumi kah kus sellest helist täiesti piisab!
|
|
Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
156 |
|
tagasi üles |
|
 |
inimloom
külaline
|
18.10.2004 21:00:59
|
|
|
Need geniuse kõlarid ON head...tõsi küll, kui need osta siis peab arvestama sellega, et tuleb õhtuke võtta ja woofri kasti natike ravida, et lärinast lahti saada. Kui kaasasolevad taustakõlarid asendada mingite veits paremate kõlaritega siis see süsteem on lihtsalt super! kujutan ette, et mingi a'la 7-10k maksev helisüsteem võib selle käest isegi peksa saada... Kaasas olevatel taustakõlaritel see häda, et kõrgete ja keskmisest madalapoolsemate helide väljamängimine on puudulik.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tihver
HV veteran
|
18.10.2004 21:12:24
|
|
|
Heli kvaliteedilt on iga Creative komplekt pika puuga üle, ise kasutasin neid Geniuseid ligi 2 aastat.
_________________ Kõik lihtsad probleemid on juba lahendatud ... |
|
Kommentaarid: 154 loe/lisa |
   |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ec
HV vaatleja

|
18.10.2004 23:39:48
|
|
|
Geniuse kohta niipalju, et kõlarid on küll VÄGA head ja korteris on nendest isegi liiast. Suurepäraselt vastu pidanud pool aastat, kõik töötab nagu uus ja pult teeb asja palju mugavaks. Põhjas paneb akna värisema küll ja naabreid häirib ka kõvasti ja samas kvaliteedist ja effektist ka puudu ei tule.
|
|
tagasi üles |
|
 |
summutaja
HV veteran

|
18.10.2004 23:43:11
|
|
|
Need jah saastad kõllid, olen ise oma kõrvaga seda heli kuulnud ja supakas viliseb nii, et vähe ei ole ja just siis, kui heli nuppu hakkad valjemask keerama. Satikate stiil on kah saast, mingid puu nännid(nelinurksed). Vaata näiteks disaini poolest seda kõlarit http://europe.hercules.com/showpage.php?p=95&b=1&f=1 kast samamoodi puidust ja koguvõimsus on 90W (täiesti piisav). Matsub nii mis koliseb.
|
|
Kommentaarid: 124 loe/lisa |
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
19.10.2004 01:12:35
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Format, soovitan lugeda viimast Arvutikasutajat, seal soovitatakse Logitech Z-5300, kuigi ca 900 EEK kallim, kui Genius 5.1 Speaker SW-5.1 Home Theater 3600W. Seda just parema bassikõlari tõttu, mis mängib välja madalamate sagedusteni.
Genius eeliseks jälle sisendite rohkus. |
Artikkel ka veebis olemas: http://www.arvutikasutaja.ee/artikkel.php?id=78
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
19.10.2004 07:27:39
|
|
|
... minu seisukohast, pole sellisest hinnaklassist mingit ideaali mõtet otsida, sellepärast ei puutnud ülevaates helikvaliteeti peaaegu üldse. Helipildi meeldivus sõltub liialt palju pesonaalsest maitsest ja mida on keegi nõus odava hinna nimel ohverdama. Samuti pole vähemoluline, millises ruumis neid kuulatakse (n. suur avar või kitsas ja sumbuv) - tulemus võib selletõttu üsna kardinaalselt erineda. Minu maitse eelistas neid kõlareid ja määravaks said ka lisavõimalused, mida teistel komplektidel polnud, 'kuldne' kesktee, ütleksin ...
viimati muutis DigeBeni 13.07.2005 09:13:43, muudetud 1 kord |
|
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tihver
HV veteran
|
19.10.2004 08:45:50
|
|
|
Kuldset ei ole siin kahjuks midagi. 2a. tagasi kui neid esimest korda näging ostsin suure hurraaga ära. Esimene pool aastat kujutasin ka endale ette, et tegemist on väga hea ostuga ja heade kõlaritega, kui aga kuulasin tavalisi juuste Creative omasid, siis hakkas Geniuse maine iga päevaga minu silmis langema kuni nad lõpuks eelmine nädal maha müüsin.
|
   |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
19.10.2004 08:57:50
|
|
|
... 2a. on ikka suht pikk langemine ja nagu ma juba mainisin, siinkohal on ikka maitseküsimus määrav, mulle Creative jällegi ei meeldinud ja ma olen neid Creative kõlle komplektidega kaasa pannud kümneid - kõige odavamatest, kuni ka mõnede kallimate digikomplektideni välja. Kuskilt 5-6k kandist hakkab alles see piir, kus võiks juba ka kvaliteedist rääkida 5.1 arvutikõlarite puhul.
Samas, minu puhul pole see kvaliteedi ja võimsuse küsimus niivõrd määrav, kuna kõlarikomplekt sai ostetud rohkem eraldiseisva süsteemina arvutimängude vms. tarvis ja kärab küll. Kui tahan, et ka mitu maja kaugemal minu playlisti kuuldaks, siis panen võimule 4x Estonia'd järgi ja lammutan betooni. Nõudliku muusika tarvis hetkel veel vastav tehina puudub, kuid hetkel ei oma ka vajadust selle tarvis ...

viimati muutis DigeBeni 19.10.2004 09:09:36, muudetud 1 kord |
|
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tihver
HV veteran
|
19.10.2004 09:07:38
|
|
|
Sellepärast pingutangi praegu, et osta korralik komplekt umbes 9k eest.
|
   |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
19.10.2004 09:24:06
|
|
|
kõige parema kõlari korpuse pidi saama vist üldse betoonist?  |
kas just kõlari aga woofri oma küll... ma seda betooni varianti pole küll näinud ega ka heli kuulnud, samas küll mõistan, mis on betooni eeliseks - raskus... lihtsalt heli tuleb puhtam ja üldse aitab raskus vältida igasugu vibra.
näiteks mul Samsungi musakas 4kõlarit+woofer... woofer iseenesest täidab enda eesmärki hästi, aga kõvasti kuulates oleks vaja, et ümbritesev kast oleks mitu korda raskem...ruumipuudusel sai hetkel woofri peale tõstetud nii 20kg raskust ja nüüd mängib hoopis paremini, lihtsalt enam ei vibreeri nii palju(põhiline odavate woofrite viga)
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
summutaja
HV veteran

|
19.10.2004 10:49:22
|
|
|
Renka kirjutas: |
Genius eeliseks jälle sisendite rohkus. |
Artikkel ka veebis olemas: http://www.arvutikasutaja.ee/artikkel.php?id=78
|
Kõige võimsam ja stiilipoolest kenam oli minualrust nendest varjantidest Logitech® Z-5300. Isegi pani mõtlema, et peab vist enda kõllid maha müüma ja siis ise uued ostma.
|
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
19.10.2004 10:53:47
|
|
|
ilus tõesti... heli pidavat ka kobe olema, aga minu silmis on neil suur puudus - väiksus, selles ma ei kahtle, et nad mul piisavalt häält ei teeks, aga korraliku heli saamiseks on neid väga raske kuhugi paigutada
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
summutaja
HV veteran

|
19.10.2004 10:57:19
|
|
|
Magic kirjutas: |
ilus tõesti... heli pidavat ka kobe olema, aga minu silmis on neil suur puudus - väiksus, selles ma ei kahtle, et nad mul piisavalt häält ei teeks, aga korraliku heli saamiseks on neid väga raske kuhugi paigutada |
Mis seal paigutamises siis nii rasket, ja suurus pole kah ju eriti suur. Ütleme nii, et nati suurem kui mingi 1500-2000 5.1 kõllide komplekt.
|
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|