Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
pokk
HV Guru
|
18.09.2004 18:33:05
|
|
|
Tanel kirjutas: |
seda "viga" sul tõenäoliselt tavakasutuses ette ei löö  |
tavakasutuses ei löö jah
|
|
Kommentaarid: 89 loe/lisa |
   |
0 :: |
4 :: |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
jjk
HV veteran
|
20.09.2004 10:05:31
|
|
|
tsitaat: |
Avatar on sinu sõnumites nime all olev väike pilt, mis sind teistest eristab.
Pilt ega selle üksikud osad ei tohi liikuda, maks. mõõtmed 140x80 pikslit ja maks. faili suurus 6KB |
kumba pidi on 140 ja kumba pidi 80? Ühel kasutajal on sellega ka probleeme olnud.
_________________ www.sisters.ee: rinnamärgid, külmkapimagnetid, võtmehoidjad, käepaelad |
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
1 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
millivatt
Kreisi kasutaja

|
20.09.2004 15:22:18
|
|
|
jjk@itek kirjutas: |
Avatar on sinu sõnumites nime all olev väike pilt, mis sind teistest eristab.
Pilt ega selle üksikud osad ei tohi liikuda, maks. mõõtmed 140x80 pikslit ja maks. faili suurus 6KB |
kumba pidi on 140 ja kumba pidi 80? Ühel kasutajal on sellega ka probleeme olnud. |
traditsioon on anda koordinaadid järjekorras x, y, z
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
jjk
HV veteran
|
21.09.2004 01:20:28
|
|
|
|
traditsioon traditsiooniks. kuid senikaua kuni seda kirjas ei ole, et kõrgus max 80 laius max 140 sügavus max 1 pikslit, ei saa nagu kasutajalt avatari kasutamise õigust ära võtta. (Tema ei pea teadma hinnavaatlus.ee foorumi traditsioone ja samuti ka muid traditsioone mitte...)
_________________ www.sisters.ee: rinnamärgid, külmkapimagnetid, võtmehoidjad, käepaelad |
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
21.09.2004 01:24:54
|
|
|
jjk@itek kirjutas: |
|
traditsioon traditsiooniks. kuid senikaua kuni seda kirjas ei ole, et kõrgus max 80 laius max 140 sügavus max 1 pikslit, ei saa nagu kasutajalt avatari kasutamise õigust ära võtta. (Tema ei pea teadma hinnavaatlus.ee foorumi traditsioone ja samuti ka muid traditsioone mitte...) |
IMHO ei ole see mitte traditsioon vaid lausa mõõtmete esitamise standard
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
26.09.2004 13:55:10
|
|
|
Ma näen väikest probleemi nimes "Linux'i foorum". Tegemist peaks olema alamfoorumiga, kus arutletakse Linux operatsiooni süsteemiga seonduvaid probleeme, jagatakse õpetusi, vahetatakse arvamusi uute distributsioonide üle jne. Siit tulebki probleem. Linux ei ole operatsiooni süsteem, Linux on ainult kernel, OS on GNU/Linux. Kel on juurdepääs mõnele GNU/Linux masinale, see saab seda ise järgi vaadata.
BASH kirjutas: |
[toomas@terra toomas]$ uname --operating-system
GNU/Linux |
Niisiis oleks õige foorumi nimi "GNU/Linux'i foorum". See oleks respect Richard M. Stallman vastu, tänu kellele meil on GPL, Free Software Foundation ning GNU Operating System ja seda kõike TASUTA. See väärib äramärkimist. Linux kernel on ainult üks osa GNU/Linux OS'is, kõik muud tähtsamad osad on tulnud GNU OS'ist. GCC, glibc, Bash. autotools (autoconf, automake), binutils, coreutils, Emacs jne. Kuigi enamus nimetavad seda OS'i lihtsalt Linux'iks võiks olla HVF foorumi pealkiri korrektne - GNU/Linux'i foorum.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Terminator III
HV veteran
|
26.09.2004 14:19:01
|
|
|
Nõustun ka Ix'iga ja temaga ei tasu juba Linuxi teemal vaielda
|
|
Kommentaarid: 201 loe/lisa |
   |
15 :: |
21 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
26.09.2004 14:50:26
|
|
|
vb naljakas aga just sellele ettepanekule ma vaidleksin vastu - me ei keskendu ainult GNU projektile, vaid linuxi distributsioonidele laiemas mõttes, mis paraku on rahvakeeles võitnud tuntuse nimega "Linux", mitte "GNU/Linux".
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
26.09.2004 15:37:00
|
|
|
Mis asi on "Linux distributsioon laiemas mõistes"? Ma ei tea ühtki distributsiooni, kus käsk uname --operating-system annab väljundiks midagi muud kui GNU/Linux. Linux kernel on samuti optimiseeritud täielikult GNU C Compiler'ile, kõikides distributsioonides on olemas GNU coreutils, GNU autotools, GNU binutils, vähemalt pooltes on default bootloader GNU GRUB, GNU Emacs on kõigis kaasas, GNOME on pikalt GNU Network Object Modeling Environment, GNU Bash on GNU/Linux'i default shell, kõik GNU/Linux'id kasutavad GNU C library. Kõik nn. "Linux'id" on GNU/Linux'id. Pole olemas "Linux distributsioon laiemas mõistes". Linux on kernel ja kernel üksinda ei moodusta OS'i. Pole olemas distributsiooni, kus Linux kernelile toetavad mingid muud detailid peale GNU omade.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
26.09.2004 15:50:39
|
|
|
Ix, head asja ajad taga aga siiski suurem osa kasutajatest kasutab operatsioonisüsteemi kohta terminit Linux mitte GNU/Linux. Olen päris kindel, et kellegagi silmast silma rääkides ütled sa samamoodi OSi kohta Linux mitte GNU/Linux. Samamoodi ei kasutata sinu poolt väljatoodud toolidest/utilidest kirjutades/rääkides enamasti eesliidet GNU.
EDIT: põhipoindi unustasin kirja panna.
Foorumi ei ole mõeldud ainult GNU/Linux'ist e. OSist kirjutamiseks. Kui foorumi nimi muuta GNU/Linux'i foorumiks siis oleks kernelist rääkimine offtopic ... või kuidas?
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
26.09.2004 16:30:25
|
|
|
Renka kirjutas: |
Olen päris kindel, et kellegagi silmast silma rääkides ütled sa samamoodi OSi kohta Linux mitte GNU/Linux. |
See viga on parandamisel.
Renka kirjutas: |
Samamoodi ei kasutata sinu poolt väljatoodud toolidest/utilidest kirjutades/rääkides enamasti eesliidet GNU. |
Mis siis? Kas need on sellepärast vähem GNU tehtud?
Kas ma pean tervele HVF'ile tegema account'i oma masinas, et kõik saaksid SSH kaudu sisse logida ja veenduda, et uname --operating-system väljund on GNU/Linux.
Ilma GNU'ta poleks üldse sellist operatsiooni süsteemi kõigile tasuta kasutada. Linux kernel oleks ammu ülesostetud mingi mega-korporatsiooni poolt, Linux oleks nagu teised proprietary Unix'id, üüratult kallid ja kättesaamatud. Nimega "GNU/Linux'i foorum" näitaks HVF respect'i sellele ühele mehele, kes GNU'le aluse pani ning tänu kellele kõik see tasuta saadaval on - Richard Stallman. Uskumatu, millist mõistmatust on siin ülesnäidatud paari viimase postitusega. Anname kogu au Linus Torvalds'ile ja unustame GNU ja RMS'i, sest ühele admin'ile ja modele ei meeldi kui foorumi nimi on GNU/Linux'i foorum, Linux'i foorum asemel.
nevermind, palju on sinu panust siin foorumis? Sulle meeldiks kui Tanelit peetaks kõige selle ainuautoriks ja sind mingiks suvaliseks sitahädaks? Mulle on jäänud mulje, et tegelikult on HV selline tänu sinu ja Taneli koostööle. Seda ma üritan ka GNU/Linux'i puhul näidata, asi on selline just tänu Linus Torvaldsi ja Richard Stallman'i koostööle, üht ei saa teisest vähem tähtsaks pidada. Jah, kõik nimetavad GNU/Linux'it lihtsalt Linux'iks, ma ise olen ka samasugune olnud, kuid see ei tähenda, et HV peaks samamoodi negatiivset eeskuju andma...
Ah, mis ma ikka räägin... nagunii on minu jutt paari päeva pärast prükkaris, hea kui nii kauagi püsib.
EDIT: põhipoindi unustasin kirja panna.
Foorumi ei ole mõeldud ainult GNU/Linux'ist e. OSist kirjutamiseks. Kui foorumi nimi muuta GNU/Linux'i foorumiks siis oleks kernelist rääkimine offtopic ... või kuidas? |
Kernel on operatsiooni süsteemi üks tähtsamaid osasid ja ma leian, et sellega seotud probleemid käivad sinna alamfoorumisse, kus sellest OS'ist põhiliselt räägitakse.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
27.09.2004 00:08:28
|
|
|
Ix kirjutas: |
Mis siis? Kas need on sellepärast vähem GNU tehtud? |
Selgita nüüd võhikule - kas sinu allkirjas olev Fedora on 100% GNU? aga Red Hat? aga SuSE?
Kas peale nimetuse muutust kuulutame nendest rääkimise Offtopikuks?
...Anname kogu au Linus Torvalds'ile ja unustame GNU ja RMS'i, sest ühele admin'ile ja modele ei meeldi kui foorumi nimi on GNU/Linux'i foorum, Linux'i foorum asemel... |
Ütlen keerutamata - kui suudad www.linux.ee meestele augu pähe rääkida, ja edaspidi on nende nimi www.gnulinux.ee koos kõigi muude vajalike search/replace tehingutega tekstis - siis nimetame oma foorumi ilma vaidlemata ümber.
nevermind ... mingiks suvaliseks sitahädaks? |
üritamine solvata näitab üritamist hambutust varjata...
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jumbu
HV Guru

|
27.09.2004 00:20:01
|
|
|
Ix, nevermindi osa HV foorumi muudatustes on suurem kui see välja paistab... nagu jäämäe veepealne tipp umbes
_________________ modepensionil |
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
gemini
HV Guru
|
27.09.2004 00:20:24
|
|
|
Selgituseks sellele Keila-värgile. Tegemist on ühe ajutise naljaga See Keila peaks varsti kaduma.
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
3 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
27.09.2004 01:00:55
|
|
|
Jumbu kirjutas: |
Ix, nevermindi osa HV foorumi muudatustes on suurem kui see välja paistab... nagu jäämäe veepealne tipp umbes  |
ma saan sellest väga hästi aru... ma tahangi näidata, et poleks ju hea kui keegi tema tööd ei austaks
nevermind kirjutas: |
nevermind ... mingiks suvaliseks sitahädaks? |
üritamine solvata näitab üritamist hambutust varjata... |
Lugedes minu postitust mõttega saad ehk isegi aru, et ma pole sind solvanud... ma lihtsalt tõin näite What if...
Kui sa võtsid seda kui solvanguna siis näitab see ainult seda, et sa ei lugenud minu postitust mõttega, mis jällegi mulle näitab kui palju üldse minu juttu tähele pannakse.
EDIT:
Okay, case closed (minu jaoks vähemalt). Ma andsin idee, see ei meeldinud, shit happens. Loodan, et keegi ei võtnud südamesse vms. Piece!
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
27.09.2004 09:32:04
|
|
|
Ix, mina su asemel nii kergelt ei loobuks!
Sa võiksid sellel teemal midagi Linuxi foorumisse kirjutada, mis seletaks asja olemust ja ühtlasi võiksid mulle vastata.
Näiteks leidsin ma weebist artikli, mis väidab, et FreeBSD on ka GNU/Linux - ning sellest ei saa ma enam mõmmigi aru (ilmselt olen vanaks jäänud).
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
27.09.2004 10:29:31
|
|
|
Hmm... Nimi GNU/Linux tuleb sellest, et GNU operatsiooni süsteem jookseb Linux kerneli peal. Algselt pidi tulema päris GNU OS, millel jookseks GNU oma kernel, see on GNU Hurd.
http://www.gnu.org/software/hurd/ kirjutas: |
What is the GNU Hurd?
The GNU Hurd is the GNU project's replacement for the Unix kernel. The Hurd is a collection of servers that run on the Mach microkernel to implement file systems, network protocols, file access control, and other features that are implemented by the Unix kernel or similar kernels (such as Linux). |
Kuid mulle teadmata põhjustel (pole uurinud täpselt) on GNU Hurd areng olnud suht pidurdatud. Anyway, Linus Torvalds sai ennem enam-vähem rahuldavalt töökorda kui GNU oma Hurd'i ning siis saigi GNU OS'i kerneliks Linux.
Seda FreeBSD juttu kommenteeriks nii palju, et asi kasutab samamoodi GNU juppe, kompilaator on GCC ning ka glibc on imho sees, kuid märgatavalt vähem on selles GNU detaile kui GNU/Linux'is. Kasutaja no9 oskaks paremini kommenteerida FreeBSD'ga seonduvat. Debian'i projekt samas on teinud oma versiooni FreeBSD kerneliga kasutades nime Debian GNU/FreeBSD.
Samas iseasi on kui õigustatud on üldse Linux'i nime kasutamine, sest sellesse foorumisse tulevad ka inimesed oma BSD probleemidega ning ka muude Unix laadsete puhul, näiteks Solaris x86 on tasuta saadaval ning kui kellelgi peaks tulema probleem sellega siis Linux'i foorum ainuke koht HVF'is, kus keegi võiks midagi tarka osata öelda. Tegelikult on kõige alus olnud AT&T Unix System V. Väike skeem kah siia Unix'i ja Unix-laadsete ajaloost. http://www.levenez.com/unix/
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ihv
HV Guru

|
27.09.2004 10:36:34
|
|
|
[quote=Nevermind]
Sa võiksid sellel teemal midagi Linuxi foorumisse kirjutada, mis seletaks asja olemust ja ühtlasi võiksid mulle vastata.
[/quote]
mina toetan ka ideed muuta foorumi nime: näiteks:
Unixiliste Foorum
Kõik mis on seotud GNU/Linuxi, BSD-liste ja teiste Unixi laadsete operatsioonisüsteemidega
nimi unixiliste foorum vajab võibolla viimistlemist. samas oleks ilmselt ka abiks kui nimi jätta linuxi foorum aga ära muuta see alumine tekst
võibolla oleks nimi linuxi foorum arusaadavam, samas kirjelduses oleks mainitud et ka teised *nixid on teretulnud.
|
|
Kommentaarid: 88 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarantel
HV veteran

|
30.09.2004 17:50:06
|
|
|
KKK
Kes mulle erijärgu pani? Miks ma erijärgu sain? Kaua see kehtib?
Erijärguga koos saad PS-i, saatjaks erijärgu andja. Selles PS-is on põhjus ja aegumine kirjas!
Kui PS-i ära kustutad, siis ei pea enam keegi teadma, millal ning miks erijärgu said
Pealegi sa ei ole ainuke - siin foorumis on üle 8000 registreeritud kasutaja!
Võiks andmeid uuendada
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
01.10.2004 01:01:39
|
|
|
mis sulle siis ei meeldi?
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jumbu
HV Guru

|
01.10.2004 01:05:22
|
|
|
nevermind, kasutajate arv selles KKK punktis on tiba aegunud
_________________ modepensionil |
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
01.10.2004 08:14:41
|
|
|
nevermind, kasutajate arv selles KKK punktis on tiba aegunud  |
Kuna seal ilutseb ka sõna "üle", siis tegelikult info väär ei ole...
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
zbx
Piiratud kasutaja

|
01.10.2004 08:28:03
|
|
|
XYZ kirjutas: |
nevermind, kasutajate arv selles KKK punktis on tiba aegunud  |
Kuna seal ilutseb ka sõna "üle", siis tegelikult info väär ei ole... |
siis võib ju ka kirjutada "üle 4 kasutaja" - see ei ole ka väär, aga lihtsalt ebaloogiline
|
|
Kommentaarid: 367 loe/lisa |
   |
300 |
|
tagasi üles |
|