Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Renka
HV Guru

|
19.08.2004 16:41:06
|
|
|
nevermind kirjutas: |
Renka kirjutas: |
Kõik need kenad allkirjastamise-ideed takerduvad paari probleemi taha, mis vajaksid natuke arutamist:
1. Nagu mulle siiani tundub on see allkirjastamine kättesaadav ainult Windowsi kliendile. Kui keegi omab vastupidist infot, oleks sellest huvitatud. |
Eksid. Rohkem infot:
http://www.id.ee/pages.php/03020801,402
Samas augustikuu Praktilises Arvutikasutajas on 2,5lk step-by-step õpetus ID kaadi töölesaamiseks Linuxi keskkonnas. |
Tegelikult vale sõnastus minu poolt - "allkirajastamine läbi veebi" oleks siis korrektsem.
Aga selle kohta ei ole leidnud ühtegi muud soovitust peale windowsi kliendi... |
Täitsa töötab ... Mozillaga kindlasti.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
külaline
|
19.08.2004 16:43:08
|
|
|
j2lle ikaldus, windoosa peal saab kaarti kasutada aha koodid ownitakse keyloggeriga, unixi peal koodid turvalised aga tehnoloogiat meie m$-i sabarakust riik ei provaidi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
19.08.2004 16:45:03
|
|
|
Anonymous kirjutas: |
j2lle ikaldus, windoosa peal saab kaarti kasutada aha koodid ownitakse keyloggeriga, unixi peal koodid turvalised aga tehnoloogiat meie m$-i sabarakust riik ei provaidi. |
Tuleks muretseda keypadiga kiipkaardi lugeja, sellisel juhul ei püüa ükski keylogger PINi kinni ... kõik toimub lugeja siseselt ja OPsys jääb mängust välja.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
ePe
HV kasutaja

|
19.08.2004 19:11:27
|
|
|
Tavalise kodukasutaja jaoks on see keyloggeri teema ID kaardi kontekstis üsna mõttetu.
Lisaks võtmetele tuleb ju vargal enda valdusesse saada ka füüsiline kaart ja kasutada seda enne ohvri poolt 1777 helistamist. Hetkel suudan kujutada ette väga väheseid juhuseid, kus selline keeruline operatsioon ära tasuks.
Keypadiga lugeja peaks samas kindlasti olema avalike arvutite juures.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
19.08.2004 22:16:11
|
|
|
phleg kirjutas: |
daddo , et siis sinu meelest kriminaalmenetluse lõpetamise põhjuseks on/oli - "sest kuulutuse lisamine POLE iseenesest kuritegu."
IMHO Märt ja Kai juhtum ei läinud kohtusse kuna asi sai omamoodi kohtuvälise lahendi (Märt maksab raha tagasi v saadab jubinad; keerutamis võimalus tal siin muidugi on)
kuulutuste lisamine pole muidugi kuritegu - "õhu myymine" aga on
antud juhul politsei ei suutnud tõestada, et märt&kai kedagi otseselt petta tahtsid
ja võib-olla poleks seda ka juhtunud kui tankisti-märt ja tema alias oleks id-kaardi läbi seotud
btw daddo mis moel oleks see tavaline märdi õhumyymine erineb õhumyymisest mis on digiallkirjastatud? -- kui ta ei täida omale võetud kohustusi, on sul olemas otsene alus politseil süüdistuse esitamiseks: kelmus või pettus... ?
mis kelmis, mis pettus? - märt ajab/ajaks täpselt sama iba "eesmärgiks ei olnud tahtlikult kannatanuid petta, küsides kauba eest, mida tal pakkumise hetkel veel ei olnud....."
....seega blabla ....ei tuvastatud kuriteokoosseisu ning kriminaalmenetlus kuulub lõpetamisele. |
Vaata see selle märdi ära päästiski ja seega võimaldas uutele sigadustele, et sisuliselt sinu põhjenduse ja kahjuks ka antud hetkel eesti seaduste alusel on märtidel õigus olla 11 aastat rahalistes raskustes, kuni ta tasub teie saadetud jubina eest.
Kui aga mul on dokument, kus sees on, et "märt kohustub saatma mulle selle ja selle toote 24-ndaks septembriks 2004 või tagastama vello48 poolt tasutud ettemaksu 5 päeva jooksul eelpoolmärgitud tähtajast kasutaja vello48 arveldusarvele xxxx" ning see on digiallkirjastatud märdi poolt, siis ma leian, et märt enne mõtleb, kas ta tahab vello48-t petta, seda enam, kui endal tingimisi jookseb, või ei taha... see on minu point.
seega lihtne loogika: kui märdil pole raha ja ta on aus mees, siis ta sellele oma digiallkirja ei anna, sest märt teab, et tal pole raha... kui aga pole aus mees, võib ju anda... aga ta ei saa jurada hiljem mingis seletuskirjas, nagu selles, mida sa meile siin meenutasid...
Praegu on siinne tehingusõlmimine sisuliselt kahepoolne suuline kokkulepe, kus kummalgi poolel pole juriidiliselt aksepteeritavaid tunnistajaid ja tõendeid.
Digiallkiri aga seda on... Minupärast võib märt peale minu soovituslikku käiku edasi petta, aga las ta siis kannab raha arvetele tagasi 5 päeva jooksul, mitte pool aastat hiljem, kui ta on seda sunnitud tegema, et politsei ja seaduste silmis end puhtaks pesta. Ehk tulemus oleks see, et see pettus on mõttetu, sest selle korral on kohe seostatud isik ja kuritahtlik kavatsus.
zbx kirjutas: |
seega kui ka kurikael on sinu nimel digiallkirja andnud, oled sina vastutav (loll olid, et ei hoidnud PIN2'te piisavalt turvaliselt)
seega oleks jah, see ostu-müügi leping parim |
Digitaalallkirja seadus §3 kolm esimest lõiget
tsitaat: |
(1) Digitaalallkirjal on samad õiguslikud tagajärjed nagu omakäelisel allkirjal, kui seadusega ei ole neid tagajärgi piiratud ning on tõendatud allkirja vastavus käesoleva seaduse § 2 lõike 3 nõuetele.
(2) Käesoleva seaduse II-V peatükis sätestatud põhimõtete kohaselt antud digitaalallkirja vastavus käesoleva seaduse § 2 lõike 3 nõuetele ei vaja eraldi tõendamist, kui andmed koos digitaalallkirjaga võimaldavad üheselt kindlaks teha sertifikaadi, milles sisalduvale avalikule võtmele vastava isikliku võtmega digitaalallkiri on antud.
(3) Digitaalallkirja andmine ei too kaasa käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud tagajärgi, kui on tõendatud, et isiklikku võtit on kasutatud allkirja andmiseks ilma vastava sertifikaadi omaniku nõusolekuta.
|
ma usun, et see on arusaadav... ja su sarkastiline rõõmupahvakas oli enneaegne
Ja veel vastus DigeBeni'le:
Ma polegi ju seda väitnud... Ja mu postitused polegi HV vastased ju... Pigem üritan kasutajaid aru saama panna, et see pettus, mida vältida tahetakse, on konkreetselt kahe kasutaja vahel, mitte kasutaja ja HV vahel... Ainuke etteheide HV poole võiks olla, et ainuke õigeim samm oleks konkreetne viide minimaalsetele soovitustele, mida kasutaja peaks täitma, et mitte petta saada.
See ID login sellises foorumisüsteemis võiks olla vaid alternatiiv tavalisele loginile, ilma, et asja reklaamitaks millegina, mis tagab turvalisust, kui ta seda ei tee. Ja need RANGELT SOOVITATAVAD näpunäited või viite neile võiks ju süsteem lisada automaatselt teiseks postituseks peale kuulutust ärifoorumis. Ja siis võib selle konkreetse teema lugeda lõpetatuks. Edasist arutamist väärib vaid see, et kas see, kes tahab end kaitsta pettuse eest, teeb ise selleks kõik endast sõltuva. Ega ujuma minnes keegi teid vee peal hoidma ei hakka kallid kasutajad - antud teemadest on juba läbi käinud väga kasulikke soovitusi, millega te end kaitsta saate. Ülejäänud on teie enda teha.
   |
3 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
rooster
HV vaatleja
|
20.08.2004 13:46:54
|
|
|
Linnavurle kirjutas: |
Lasin peale SP2-e, tulemuseks on keev sitt tagumikus.
Kui sisestan ID kaardi lugejasse ja algab lugemine, järgneb restart.
Kui ID kaart jätta lugejasse, toimub peale wini üleslaadimist restart.
Mida teha tarkurid?
Edit: Lasin SP2-e maha ja nüüd masin lollusi ei tee.
Paistab et rootslased pole mingeid draiveri uuendusi teinud.  |
Mul täpselt sama jama ainult et annab bluscreeni erroriga BAD_POOL_HEADER. Ja ilma SP2-ta töötas, kuigi ka siis oli alguses probleeme. Tuleb ilmselt ootama jääda kuni Microsoft või Todos asja ära lahendavad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Doha
HV kasutaja

|
20.08.2004 17:02:51
|
|
|
minul pole ID kaarti
_________________ ···(_.·´¯)··¦DOHA¦··(¯`·._)···
________+UsE MiNd+________
www.pillipood.ee |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
20.08.2004 17:56:16
|
|
|
Doha kirjutas: |
minul pole ID kaarti  |
minul ka pole. ja pakun, et päris paljudel HV'lastel on sama seis. Nüüd kas jooksevad kõik kohe usinalt kaarte vormistama või elavad ilma. minul igatahes kiiret pole.
|
|
Kommentaarid: 176 loe/lisa |
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
yxmargus
HV kasutaja
|
21.08.2004 12:29:39
|
|
|
Huvitav millal see ID-kaardi logoke ilmub... kas kohe peale autentimist?
Ise küsin, ise vastan
Paistab et on juba olemas jah
_________________ "The difference between car salesmen and computer salesman is that car salesmen know when they're lying"
© Dan's Data |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
21.08.2004 20:16:45
|
|
|
Hea uudis! Asi sai palu kiiremini teoks kui Tanel lubas. Lähen koju ja sokutan endale ka selle ID logo kasutaja juurde Selline küsimus veel, miks neid ID logosid on kahte värvi?
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
22.08.2004 15:18:22
|
|
|
UB kirjutas: |
Selline küsimus veel, miks neid ID logosid on kahte värvi? |
KKK
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
22.08.2004 17:37:04
|
|
|
UB kirjutas: |
Selline küsimus veel, miks neid ID logosid on kahte värvi? |
KKK |
Jaja
"sõltub teemast"
|
|
Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
22.08.2004 17:50:19
|
|
|
Jaja
"sõltub teemast"
|
Mõeldud vist "Theme" ehk siis classic, subsilver jne.
Kui ma ei eksi
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
22.08.2004 17:51:30
|
|
|
ttt kirjutas: |
Jaja
"sõltub teemast"
|
Mõeldud vist "Theme" ehk siis classic, subsilver jne.
Kui ma ei eksi  |
jah, mul see subblack ja ID on mustal tausta. 8)
|
|
Kommentaarid: 176 loe/lisa |
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
23.08.2004 01:55:03
|
|
|
ka ehk vähe teemast mööda, aga kas ePe ostu-müügi lepingu idee esimeseks light-variandiks ei võiks olla üks korralikult koostatud lepingu blankett?
selline võimalikult lihtne ja lollikindel dokumendi põhi, mille link kusagil ärifoorumis vastu vaataks
soovijail vähemalt oleks, mida läbi digidoci allkirjastada.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
kempi
HV veteran
|
26.08.2004 19:34:43
|
|
|
Vaatan, et paljud võtavad sõna, et nõus jne, aga ikooni näeb väga vähestel. Milles siis asi.
Mul veel kaarti ei ole, aga kui tarvis, siis vast teeb ära
_________________ All there is to do - recon... |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
26.08.2004 19:47:09
|
|
|
kempi kirjutas: |
Vaatan, et paljud võtavad sõna, et nõus jne, aga ikooni näeb väga vähestel. Milles siis asi.
Mul veel kaarti ei ole, aga kui tarvis, siis vast teeb ära  |
Kaart olemas juba ammust ajast. Kaardi seeria number on päris väike 8)
Kahjuks pole lugejat ja koodid ka läind
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmeix
HV kasutaja

|
27.08.2004 12:30:02
|
|
|
See oli nagu ju vabatahtlik - lihtsalt ei tunne vajadust - siin lugedes tundub, et mõtteviis on kujunenud selline, et petturitel peab olema id'ga autentimine tehtud aga neil kes ei peta ei pea olema
_________________ Suvi on...
Õues on sügav talv ju...
No sitt suvi on... |
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
project
HV Guru

|
27.08.2004 13:33:05
|
|
|
kaardi tegemine võtab aega
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
84 |
|
tagasi üles |
|
 |
kempi
HV veteran
|
27.08.2004 14:42:47
|
|
|
madmeix kirjutas: |
See oli nagu ju vabatahtlik - lihtsalt ei tunne vajadust - siin lugedes tundub, et mõtteviis on kujunenud selline, et petturitel peab olema id'ga autentimine tehtud aga neil kes ei peta ei pea olema  |
Ise arvan seda, et kui keegi kes tahab minuga äri ajada ja ei usalda piisavalt (teiste arvamuste põhjal), siis tuleb ära teha
_________________ All there is to do - recon... |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
27.08.2004 14:45:23
|
|
|
ttt kirjutas: |
Kaart olemas juba ammust ajast. Kaardi seeria number on päris väike 8)
Kahjuks pole lugejat ja koodid ka läind |
OT
noh kui väike? ikka esimeses sajas? Ma igatahes A.Rüütlit löön :-p. Tal oli vist midagi 70 ringis.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
WerteX
HV Guru
|
27.08.2004 14:59:28
|
|
|
Sa kaan varsti ID-kaardi kätte ja püüan osta kaardi lugeja ja vaatan kuidas see kah siis töötab
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
306 |
|
tagasi üles |
|
 |
Westswamp
HV Guru

|
27.08.2004 17:37:17
|
|
|
Millegi pärast ei õnnestu mul ikkagi see protseduur, no ei kuva pärisnime ja isikukoodi
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
AO
HV kasutaja

|
29.08.2004 12:55:16
|
|
|
Sama asi mis Westswampil, ei tule ka peale sertifikaadi ja pini küsimist lahtritesse pärisnimi ja isikukood on ainult HV kasutajanimi. Panka, maksuametisse, x-tee-sse saan ilma probleemideta sisse, kaardilugejaks on cardman 2020 op.sys XP PRO
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
29.08.2004 18:42:01
|
|
|
natuke kannatust. selgus, et asi läheb siis jamaks, kui täpilised tähed nimes esinevad
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|