praegune kellaaeg 28.09.2026 03:59:30
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
dogunseri
Uus kasutaja
|
27.09.2026 23:50:54
Voodoo Token (VDO) – mis selle projekti taga tegelikult on? |
|
|
Tere Hinnavaatlus!
Võtsin hiljuti veidi lähemalt uurida ühte PulseChain projekti nimega Voodoo Token (VDO). Alguses tundus see mulle nagu üks järjekordne väike token PulseChainis, aga mida rohkem ma selle kohta lugesin, seda rohkem jäi silma, et projekti ümber on tegelikult juba päris palju ehitatud.
Kõigepealt üks oluline täpsustus
VDO ei alustanud 2026. aastal. Projekti enda andmetel lansseeriti Voodoo Token juba 19. juunil 2023. Esimene staking dApp tuli oktoobris 2023 ning hiljem lisandus veel mitmeid teisi komponente. VoodooGroup DAO läks käima alles 28. jaanuaril 2026.
See on minu meelest päris oluline vahe. Üks asi on token, mis tuli turule paar nädalat tagasi ja millel pole veel mingit ajalugu. Teine asi on projekt, mis on juba mitu aastat olemas olnud ja mille kallal on selle aja jooksul edasi töötatud.
See muidugi ei tähenda automaatselt, et projekt on edukas. Aga vähemalt on siin midagi, mida saab reaalselt uurida.
Mida VDO siis tegelikult teeb?
VDO on Voodoo ökosüsteemi põh token. Idee ei ole ainult token välja lasta ja oodata, et keegi hinna üles pumpaks. Selle ümber on ehitatud erinevaid dApp'e, näiteks staking, Liquidity Miner, Coinflip, Lottery, Plinko ja Voodoo Bank.
Lisaks on ökosüsteemis kolm tokenit: VDO, MAGIC ja POISON. VDO on põh token, MAGIC toimib muu hulgas reward token'ina ning POISON täidab ökosüsteemis teistsugust rolli.
VDO-d saab ka stake'ida ning projekt räägib kuni umbes 30% APY-st.
See number kõlab muidugi hästi, aga siin tasub natuke ettevaatlik olla. 30% APY ei tähenda, et sinu investeering oleks automaatselt 30% rohkem väärt. Kui tokeni hind samal ajal näiteks tugevalt langeb, siis võivad staking reward'id hinnalanguse üsna kiiresti ära süüa.
Seega vaataksin staking'u puhul pigem seda, kust reward'id tulevad ja kuidas kogu süsteem toimib pikemas perspektiivis.
Tokenomics
VDO maksimaalne supply on 21 miljonit tokenit. Projekti info järgi on ringluses umbes 19,95 miljonit ning 1,05 miljonit VDO-d ehk 5% algsest supply'st on põletatud.
Need numbrid on iseenesest üsna lihtsad, aga minu jaoks on veel huvitavam see, kuidas tokenid tegelikult jaotunud on.
Kui palju on suurimate wallet'ite käes? Kui palju on treasury's? Kui palju on liquidity's? Ja kui palju tokeneid on päriselt turul aktiivselt liikumas?
Väikese projekti puhul võivad mõned suured wallet'id hinda päris tugevalt mõjutada.
Väike market cap, suured liikumised
See on VDO puhul kindlasti üks asi, mida tasub meeles pidada. Väiksema market cap'iga projektide puhul ei ole vaja väga suurt ostu- või müügimahtu, et hind kiiresti liikuma hakkaks.
Mõni suurem ost võib hinna kiiresti üles viia, aga sama kehtib vastupidi, kui suurem holder otsustab müüa.
Seetõttu ei vaataks ma näiteks +100% hinnaliikumist ja teeks selle põhjal kohe suuri järeldusi. Väikese market cap'i puhul ei pruugi üks selline liikumine iseenesest väga palju öelda.
Pigem vaataks volume'it, liquidity't ja wallet'ite jaotust.
Teeme ühe lihtsa arvutuse
Kui maksimaalne supply on 21 miljonit VDO-d, siis:
$0,01 = $210 000 market cap
$0,10 = $2,1 miljonit
$1 = $21 miljonit
Krüptomaailmas ei ole need market cap'id iseenesest midagi võimatut. Aga see ei tähenda muidugi, et VDO peaks või hakkaks $1 maksma.
Selleks oleks vaja päris nõudlust.
Ja see ongi minu jaoks tegelikult palju huvitavam küsimus: kust peaks VDO tulevane nõudlus tulema?
Kas dApp'e kasutatakse päriselt? Kas kasutajate arv kasvab? Kas liquidity suureneb? Kas inimesed stake'ivad reaalselt oma VDO-d? Ja kas VoodooGroup DAO on pärast 2026. aasta jaanuaris käivitumist päriselt aktiivne?
Mida ma ise jälgiksin?
Kui ma VDO-l pikemalt silma peal hoiaksin, siis vaataksin eelkõige on-chain aktiivsust. Mitte ainult seda, mida veebilehel või sotsiaalmeedias kirjutatakse, vaid seda, mis blockchainis päriselt toimub.
Kes omab kõige rohkem tokeneid? Kui kontsentreeritud on supply? Kui palju liquidity't on? Kas tehingute arv kasvab? Kas Voodoo Bank, Liquidity Miner, Coinflip, Lottery ja Plinko saavad päriselt kasutust?
Minu jaoks ütlevad need asjad lõpuks palju rohkem kui ilus tokenomics'i graafik või roheline hinnaküünal.
Kokkuvõtteks
VDO puhul jäi mulle kõige rohkem silma see, et projekt on tegelikult juba alates 2023. aastast olemas olnud ning selle aja jooksul on lisatud erinevaid komponente. See teeb selle vähemalt minu jaoks huvitavamaks uurimisobjektiks kui täiesti uus token, millel veel mingit ajalugu pole.
Samas ei tähenda kolm aastat eksisteerimist automaatselt seda, et ökosüsteem oleks suur või aktiivne. Seda tuleb ikkagi vaadata reaalse kasutuse ja on-chain andmete põhjal.
Seega hoiaksin eelkõige silma peal sellel, kas aktiivsus hakkab päriselt kasvama: rohkem kasutajaid, rohkem tehinguid, rohkem liquidity't ja rohkem kasutust erinevatele dApp'idele.
Kui keegi soovib Voodoo Tokeni kohta rohkem teada saada, siis võib vaadata nende ametlikku veebilehte: www.voodootoken.com
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|