QNAP on täiesti võõras, aga .....
Kunagi sai vanadele seadmete juhtarvutitele suuremaid kettaid "parajaks" tehtud Hitachi F-Tool nimelise asjaga.
Kas see tänapäevaste suurte ketastega midagi ette oskab võtta ja kas sest üldse konkreetsel juhul abi on, pole aimugi, aga selline mõtteuid tekkis.
jägaja, aga mis linuxilised arvavad? Ma väga ei usu, et see QNAP ketta firmware suudab üle kirjutada ehk jõuga saab ikka platsi puhtaks ja uue partitsioonitabeli. Taastamine on omaette teema kui seda vaja peaks olema.
Ma seal teises teems kirjutasin ka. cat /dev/zero > /dev/sdX on üks variant asjast jõuga üle sõita.
AGA ärge seda kodus proovige, kui ei tea mida teete.
Palju kordi kasutanud, ketaste tühjendamiseks alati parim ja kiireim lahendus. SSD ketastel võtab ainult paar minutit aega. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 05.09.2026 21:08:08, muudetud 1 kord
Aga kui natuke teisel teemal küsida, siis kas QNAP teebki mingi värdjaliku partitsioonitabeli, kust on PITA midagi taastada isegi kui ketas ise korras on?
Syno ketastelt pole veel vaja olnud miskit taastada, aga btrfs ja raid1 koosluse puhul eeldaks, et suuremat jama pole.
Aga kui natuke teisel teemal küsida, siis kas QNAP teebki mingi värdjaliku partitsioonitabeli, kust on PITA midagi taastada isegi kui ketas ise korras on?
Syno ketastelt pole veel vaja olnud miskit taastada, aga btrfs ja raid1 koosluse puhul eeldaks, et suuremat jama pole.
Ka Synologyl on variante rohkem, SHR ja SHR2 on omaette loomad.
Aga su küsimusele vastates, ei tee ta ilmselt midagi värdjalikku ja ma arvan et ka selle failisüsteemi saab edukalt külge mountida, kui kõik array kettad on olemas ja kasutaja ise pole seal miskit hookus-pookust teinud.
QNAP’il on muidugi ka kaks OS’i ja üks neist kasutab ZFS’i. Aga ka ZFS peaks Linuxis täitsa mountitav olema.
Too ZFS pole ka muidugi päris õige ZFS, vaid mingi QNAP’i enda mugandus sellest.
Aga loetav peaks ta sellegipoolest olema ja ka samamoodi partitsiooni tabel. _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Tere!
Olen arendanud Windowsile lihtsat töökoja haldusprogrammi ja otsin inimesi, kes oleksid valmis seda oma igapäevatöös katsetama ning ausat tagasisidet andma.
Kõige rohkem oleks abi väikeste remonditöökodade või üksikettevõtjate kogemusest: elektritööriistade, väiketehnika, mootorrataste, elektroonika, kodumasinate või muu sarnase remont.
Programmis saab:
- hallata remondis olevaid ja väljastatud masinaid;
- salvestada kliendiandmeid, tööde kirjeldusi ja fotosid;
- jälgida tööde staatust, hindu ning tasumist;
- hallata varuosaladu ja töödel kasutatud varuosi;
- vaadata kliendi ning masina hooldusajalugu;
- pidada võlglaste nimekirja ja saada kliendi kohta hoiatust;
- printida QR-koodiga töökleebiseid ka tavalise A4 printeriga.
Kasutajaliides on eesti, inglise ja vene keeles. Andmed salvestatakse kohalikku arvutisse ning igapäevane kasutamine ei vaja internetiühendust.
Mida testijatelt ootan?
Sooviksin teada, kas töökorraldus on arusaadav, millised vajalikud võimalused on puudu ja kus esineb vigu. Kasuks tulevad ka tähelepanekud paigaldamise, tõlgete ja printimise kohta. tähtis on päris kasutuskogemus.
Vastutasuks pakun testimises osalejatele tasuta litsentsi.
Üks teadaolev probleem on praegu Windowsi turvahoiatused: Smart App Control võib programmi blokeerida ning Microsoft Defender on samuti hoiatusi andnud. Antud probleemiga tegleme.
Kui oled huvitatud, kirjuta siia teemasse või saada privaatsõnum. Lisa võimalusel, millise tehnikaga tegeled ja millist Windowsi versiooni kasutad.
Aitäh! _________________ Tegelen tööriistade hoolduse ja remondiga ning pakun 3D skaneerimise ja 3D printimise teenust. Valmistan prototüüpe, varuosi ja erilahendusi vastavalt kliendi vajadustele.
Kaota vene keel kõigepealt, siis vaatame edasi.
(Jaa, näiteks ukrainlased tahaks seda keelt kasutada, aga ilma sellise õlekõrreta on keeleõpe kiirem. Võid suržiku lisada, kui mingit vene keele asendajat vaja.) _________________ MTÜ Sõdurilt Sõdurile (FB-leht)
Ukraina (ja Eesti) vastupanuvõime toetamine läbi pisikeste tegude
Kas Lääne-Tallinna Keskhaigla Paldiski mnt hoone läheduses on kohti, kuhu saaks auto nädalaks tasuta parkida? Haigla juures on tasuline.
Vaja varsti sinna nädalaks minna ja ideaalis läheks autoga. Mugav. Kui pole kohti, siis muidugi lähen rongiga.
Pane poognalt nakkuskliiniku ette, kohe seal kõrval ja tasuta parkimine. Äkki ei juhtu midagi nädalase parkimisega (kui sul õli ei leki) https://www.keskhaigla.ee/kontakt/asukohad
Kas on mingi hea koht netis kus inglisekeelsne PDF eestikeelseks tõlkida? Ma paari suvalist tasuta kohta proovisin, aga tõlketulemus oli hull ja isegi pildid muutusid väljavenitatuks.
Ei pea tingimata tasuta olema, ok tulemuse puhul võiks kas PDF’i pealt v nädalamakse teha, mingit tellimuspõhist ei taha. _________________ Win ISO'd ja uuendused Artiklid jagatud
Kui "rasvast" pealkirja Delfis polnud siis järelikult ei juhtunud midagi märkimisväärset. _________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
Lihtsalt väike reaalsuskontroll. Mamma ei saanud oma veefiltrit jälle lahti keeratud. Läksin appi ja ka ei saanud, no ei saa kohe noh. Kõik nipid ära proovitud, küsisin AI käest. Sellega seletades seal siis selgus, et süüdi olevat see et mamma on filtrit vahetades iga kord tihendit määrinud... oliiviõliga. Väidetavalt see ongi kõiges süüdi, et lagundab tihendit ja samal ajal moodustab mingi liimi mis kleebib kinni. On see õige jutt ka?
Lihtsalt väike reaalsuskontroll. Mamma ei saanud oma veefiltrit jälle lahti keeratud. Läksin appi ja ka ei saanud, no ei saa kohe noh. Kõik nipid ära proovitud, küsisin AI käest. Sellega seletades seal siis selgus, et süüdi olevat see et mamma on filtrit vahetades iga kord tihendit määrinud... oliiviõliga. Väidetavalt see ongi kõiges süüdi, et lagundab tihendit ja samal ajal moodustab mingi liimi mis kleebib kinni. On see õige jutt ka?
Mis filter ja kus see on? Kogu maja/korteri filtrit ta ilmselt nagunii ise ei vahetaks, seega kraan/kann.
Isopropanool oleks tihendi puhastamiseks ilmselt parem(mitte ilmtingimata, kui liiga s*tane pole siis parem seebivesi).
Aga lahti keeramiseks:
- kui lihtsalt käsi libiseb, siis mingi kalts või muu asi mis vahele panna kui keerad
- kui sellest abi pole, siis näpitsad/kullinokad/torutangid olenevalt objekti suurusest. Seda ei soovitaks su emal üksi teha. Kui ei saa nõuga, siis saab jõuga on vahel küll lahendus, aga jõudu tuleb siis ettevaatlikult kasutada,
Kogu korteri filter ikka. Kannufilter ei saagi kinni jääda ju
Selle keeramise jaoks on oma filtrivõti, mis käib sinna purgi ümber ega libise kuhugi. Ainult et sellest ei ole abi, ja jõuõla rakendamisest ei ole ka abi. Torutangidega ei ole seal suurt midagi teha ja tõesti, metsiku jõuga ei julge peale minna, sest tundub et nii keeran juba enne torud seinal kaheksasse kui selle filtri kätte saan. Ei taha lõhkuda, sest kogu korteri külm vesi tuleb sealtkaudu ja möödaviiku pole.
Teine kahtlusalune, ehk vaakum, ei tohiks mängus olla sest õhk sai välja lastud kraanist ja sellest spets mutrist filtripea küljes, mis lahti tuleb keerata.
Varem on sedasama filtrit probleemita keeratud, isegi nõdra vanainimese poolt, aga eelmine kord oli juba väga raske, ja nüüd on ikka täitsa kinni nagu keegi oleks superliimiga pannud... Midagi peab ju viga olema, see pole normaalne. Nii palju aega vahetusest ka möödas ei ole et katlakivi oleks jõudnud kinni kivistada seda.
Mkay, kui oleks pilte, oskaks ehk miskit arvata. Kuigi ilmselt on siin targemaid, igasuguse torudega seonduvaga tegelen oma kodus vahel, aga teenusena seda ei paku, pole kunagi pakkunud ja ei kavatse ka pakkuma hakata.
Mis see äädikas aitab? Katlakivi korral küll, aga külma veega?
WD40 soovituse eest saaks siin peksa... mitte ühe korra. Aga see võib isegi paremini töötada kui äädikas
Samas piltide järgi oleks parem oletada.
AI käskis ka äädikat panna, aga ainus koht kuhu seda panna annaks, on see sama õhutuskruvi auk. Ma hästi ei näe, kuidas see sealt sinna keerme vahele jõuaks
Ma ei saa aru, mida need pildid annavad. No nagu see siin umbes noh
Spoiler
Ilmselt tuleb ikka lihtsalt vägistada või võtta suurem haamer, aga enne ostan uue filtripüti varuks, kui selle katki peaks tegema
Varem on sedasama filtrit probleemita keeratud, isegi nõdra vanainimese poolt, aga eelmine kord oli juba väga raske, ja nüüd on ikka täitsa kinni nagu keegi oleks superliimiga pannud... Midagi peab ju viga olema, see pole normaalne. Nii palju aega vahetusest ka möödas ei ole et katlakivi oleks jõudnud kinni kivistada seda.
Siis olekski juba eelmine kord tulnud see filter välja vahetada.
Sinu puhul olekski ainuke soovitus mõne asjatundliku toru-jüri appikutsumine.
Saan aru, et alt tuleb see anum kätte saada ja uus filter sisse panna. See musta värvi riist paistab ka olema selle installimiseks/uninstallimiseks.
Kui õigesti aru saan, siis selle sama musta riista pihta võib õrnalt haamriga lüüa. Ehk saab lahti.
Lõunast saadik õues (Maardu) sihuke gaasihais, nagu oleks kõik pliidiaugud lahti keeratud ilma põlema panemata. Tuule suuna järgi merelt või Muuga sadamast. E: tuule järgi pigem Vana-Narva maantee tööstusala poolt.
Mis see äädikas aitab? Katlakivi korral küll, aga külma veega?
WD40 soovituse eest saaks siin peksa... mitte ühe korra. Aga see võib isegi paremini töötada kui äädikas
Samas piltide järgi oleks parem oletada.
Mingist pugevast õlist, kas siis WD40 või mingi roostes mutritele mõeldud penetrating oil spreipudelis võib küll abiks olla, mis altpoolt üles keerme vahele pugeda suudab. Vähemalt keerme hõõrdetegurit aitab vähendada.
Ei maksa nii ägedalt kinni keerata järgmine kord.
Tihendi peale toiduõli või võid olen ise ka pannud ja pole tihendit ei kinni kleepinud ega ära lagundanud ka mitte. Kui seda ei julge panna, siis vähemalt märjaks tuleb tihend teha enne kinnikeeramist, vastasel juhul peab liiga tugevalt pingutama, et lekkima ei jääks.
Järgmisel korral lahtikeeramisel on ka kindla peale kergem, kui tihendi pind on rasvane ja pole plast- või messingpinna külge kleepunud. Kumm kipub seda tegema, kui on kuivalt kokku pandud. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
Iga kumm ei kannata igasugust määret, mitteõlikindel võib hakata paisuma ja murenema ja kleepuma, miksmitte midagi taolist seal juhtunud. Kui muu ei tööta siis puhu tühjaks ja kalla õhutusauguist kokakoolat täis. Kui see ka ei aita siis me võtame selle nina maha. _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Tõesti selle sama võtmega lahti ei saa keeratud? Kui raam tugevalt fikseeritud, võid ju võtmele ka kerge pikenduse luua.
Üldiselt käega kinni, siis saab ka käega või antud võtmega lebolt lahti. Vahele pole kunagi midagi pannud... _________________ M: korter Mustamäel YAGA müügiputka
Pean hakkama omal ka vahetama. Torumees raami ei fikseerinud, filtrikorpus ripub lihtsalt torude otsas. _________________ Müüa elektriroller Müüa igasugu asju
Iga kumm ei kannata igasugust määret, mitteõlikindel võib hakata paisuma ja murenema ja kleepuma, miksmitte midagi taolist seal juhtunud. Kui muu ei tööta siis puhu tühjaks ja kalla õhutusauguist kokakoolat täis. Kui see ka ei aita siis me võtame selle nina maha.
Aquaphor filtriga kaasas olev ei lagune igatahes, 10 aastat on vastu pidanud, ühe tihendi olen uue ostnud (mul on kaks filtrit jadas). Põhjust ei mäletagi, võimalik et lihtsalt igaks juhuks varuks.
Ja mingit rattalaagrimääret ikka joogivee filtrile ei määri, taimeõlise või võise näpuga olen vaid puutepinna üle tõmmanud. Alguses ka mõtlesin, et äkki hakkab kummi lagundama, aga olen juba palju kordi sedasi määrinud mitme aasta jooksul ja midagi pole kummiga juhtunud.
Küllap on jutt just samasugusest keermestatud potist, muidu hangiks ju uue mutri ja lõikaks vana lahti, kui muud üle ei jää.
Välisel mutril ka see eelis, et tihend ei pea kahe pinna vahel hõõrduma, ta pigistatakse otse poti ja korpuse vahele ja ta ei mõjuta ei kinni- ega lahtikeeramist. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
Välisel mutril ka see eelis, et tihend ei pea kahe pinna vahel hõõrduma, ta pigistatakse otse poti ja korpuse vahele ja ta ei mõjuta ei kinni- ega lahtikeeramist.
Eks nad ole samasugused, kui need felixi purgikaaned, mida lihtsam avada kui tavalisi:
Ja ilmselt sama jutt kehtib ka nende veefiltrite kohta
tsitaat:
Üldine soovitus on aga selline, et keeratavaid kaasi ei soovitata kasutada üle kolme korra, kuna ükski asi ei ole igavene.
netcat kirjutas:
... aga eelmine kord oli juba väga raske, ja nüüd on ikka täitsa kinni nagu keegi oleks superliimiga pannud... Midagi peab ju viga olema, see pole normaalne.
Mul on 20 aastat sama korpus kasutusel, aastas paar korda vahetan filtrit. Pole seal keeramisega mingeid suuri probleeme tekkinud.
Ma saan julgelt väita, et enamik vägistab oma filtrikorpused ülemääraselt kinni, plast venib ja lõpuks ei käigi enam normaalselt.
Jep, ma olen sama tihendiga neid filterelemente vahetanud alguses iga paari kuu tagant ja vahel tiheminigi. Pärast seda kui veetrassi läbi pesin (vist juba kolm aastat tagasi?) peab vahetama keskmiselt kord kvartalis ehk.
Nii et ma olen neid keeranud lahti ja kinni kümneid kordi. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.