Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 136, 137, 138
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 35 ]
50/50
5%
 5%  [ 25 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 66 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 241 ]
hääli kokku : 418

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 03.09.2026 01:17:41 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Nii kui nii on mängida nii palju rohkem kui elu sees jõuab.

Arvan, et seda saab iga praeguse platvormi kohta öelda, väljaarvatud see vähemus, kel väga kitsas maitse on.

Aeron kirjutas:
...ilmselt peavad Sony ja MS kuidagi mingit ekslusiivsust contenti taga ajama, sest muidu pole nagu eriti pointi nende platvormi osta eriti...

Konsooli lihtsus ja lollikindlus on samuti endiselt plussiks PC ees ja pole kuskile kadunud. Neid pointe on muidugi veel.

Aeron kirjutas:
va hind ka nautuke viimasel ajal, vist, sest pc hinnad on suht käest ära läinud. Eks näis kas konsooli hinnad veel tõusevad. Kus juures ei olegi proovinud hinnavõrdlust mingi aasta aega teha, huvitav oleks näha, kui halb seis hetkel on. Mingi kiire random klopsimine ca kuu tagasi lõppes umbes 850 € AMD 7600 xt buildiga, mis ei tundunudki nii jabur, aga see oli ka ainuke kaart, mis tundus vähegi viable. Lasin korraks HVst läbi 7600xt ja täna neid pmt enam saada ei ole, nii et kardan, et täna enam sellises budgetis midagi asjalikku ei ehita.

Oleneb muidugi, mis eesmärk on... DYI space'is mis konsoolidel suht puudub, saab 200 € eest AMD DC 250 (mis on pmt PS5), sinna juurde 130-150 € eest toide ja korpus ning pudi-padi ja saab täitsa viisaka ja väikse light gaming pc... ja see on üks variant paljudest...

Vaatamata konsoolide hinnatõusule, siis näiteks 600-eurose PS5-ga on võimatu konkureerida. Isegi 900-eurone PS5 Pro on paremaks diiliks muutunud icon_lol.gif sest tolle hind on ainult 100 võrra üles läinud (launchist), kuid arvutite hinnad kõvasti tohkem.

Ei olnud eesmärk konsoolidega konkureerida, kuid hiljuti panin oma nõudmiste ja maitse järgi omale hüpoteetilise PC komplekti kokku, et huvi pärast näha, palju maksaks kui peaksin täna PC gamer olema ja ei ostaks endale kõige rämpsumaid juppe, vaid selliseid, mida reaalselt oma arvutisse lubaks. Hinnaks tuli 2300 eur, ainult kast.

Aeron kirjutas:
Olen mõelnud, et vb on aeg driveclubi proovida ka ja kui see juhtusmisi meeldiks, siis võiks täitsa osta, kui seda vaid saaks osta.
I guess kasutatult saaks: https://geedie.ee/et/ps4-driveclub?utm_source=hind.ee&utm_medium=cpc&utm_campaign=default
...aga siis on huvitav diskussioon peas, et mis selle point siis ikkagi on. Kui eesmärk on toetada devi ja maksta tehtud töö eest (mis mulle meeldib), siis 2nd hand seda ei taga.
Kui eesmärk on saada just kui avalikus ruumis mingi moraalne highground, siis seda nagu natuke saab, sest oled just kui maksnud oma mängu eest sama palju, kui iga teine 2nd hand user.
Samas sony ise enam ei paku võimalust seda stuudiot toetada. Mis siis on moraalne? Ma nt arvan, et 2nd handi toetamine ei ole eriti äge, kui sa tahad devi toetada.
Dunno, pole olnud põhjust seda mõtet lõpuni mõelda.

Also on mingid jokk skeemid - ostan katkise PS4 või ps5. Moral highground just kui olemas. Mul on platvorm ja mul on mäng. Kõik on legit.
Samas ei ole ei Sony ega dev saanud krossigi, ent mina olen sama lege mees kui iga teine kes ostab kasutatud konsooli ja mängu.

Driveclub ja Gran Turismo Sport sai alles eile mängitud, mõlemad delistitud. Physical ftw.
Aeron kirjutas:
...siis PC reliisi tulles, sa võimalusel doubledipid, et saada the definitive experience-i.
...
Seega it makes perfect sense teha lihtsamad konsooli versioonid valmis, saada juba paaditäied raha nende eest ja tagasisidet ning siis vaikselt optimeerida PC buildi ning reliisida see mingi aasta või poolteist hiljem, kui konsooli müügid on "ammendunud" , et siis uus PR kampaania teha ja definitive versiooni müüa PC rahvale ja doubledipijatele.

Selle "double dip" kohta tahaks allikaid näha. Enne kui pole näinud, ei usu seda, et seal mingid suured numbrid oleks, sest on teada kui väikese osa Take Two käibest PC moodustab ja kasvõi see leke, mis näitas kui vähe raha PC gamerid Shark Cardide jms peale raiskavad. Konsoolide numbrid on teisest klassist.
Selleks peaks olema mänguril samaaegselt nii PS5 või XBOX Series konsool ja lisaks veel märkimisväärselt vingem arvuti kui konsoolid (vastasel juhul, mida sa seal double-dipid). Ehk siis omajagu tehnikat. Ja siis peab olema veel piisavalt fänn, et mäng teist korda läbi teha vms. Ei tundu, et selliseid palju oleks, mille pärast "double-dip" müügistrateegiat viljeleda. Pigem on see põhjus mujal.
Aeron kirjutas:
Samas, kui sul oleks juba PC versioon, siis sa konsooli versiooni eraldi pigem ei osta, sest midagi võita ei ole.

Esmalt mängisingi GTA V PC peal. Sellega oli mul liiga palju probleeme ja sai konsooliversioon ostetud. Võit oli suur - muretu mänguelamus.

viimati muutis SKG 03.09.2026 01:27:45, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 03.09.2026 01:26:40 vasta tsitaadiga

SKG, no jah, oleneb žanritest ja huvidest. Samas ma olin üllatunud, et ega isegi tegelt neid suurepäraseid 3rd person actioneid nüüd ka ülemäära palju ei ole. Olen lapsega koos õige mitu seeriat nüüd läbi teinud. FPSi on küll oksendamiseni ja iga nurga alt seevastu.

Konsooli osas, siis konsooliga võrreldava masina (6600xt gpuks) saab ilmselt sub 1000ga kätte endiselt.
GPUd peab natuke otsima... https://www.digizone.ee/et/106/Arvutikaubad/358/Videokaardid/983423/ASRock-videokaart-AMD-Radeon-RX-6600-Challenger-D-8GB-GDDR6,-90-GA2RZZ-00UANF#iid=983423
Kas sa täna seda masinat osta ka tahaks on iseasi. Uus gen varsti ukse taga. Ma arvan, et low end konsoolitapja saaks endiselt 2x konsooli hinnaga kätte üsna kenasti ja sub hinda ja mängu hindade vahet arvestades teeniks ilmselt selle raha tagasi ka, aga kindlasti oleks see way vähem atraktiivne mõte kui see oli mõne aasta eest icon_sad.gif Ei viitsi arvutada, puusalt pakun.

...jah, teatud oludes on füüsilisel meedial omad eelised. Samas ei saa see olla norm, sest füüsilist meediat on väga vähe vs kogu pilt.
Panin enda masinasse driveclubi huvi pärast käima ja 5700x3d igatahes nauditavat kogemust veel ei anna. Peab ootama küpsemist natuke veel, et drivecluvist nauditavat kogemust kätte saada.
Üsna vähe optimaalne kogemus videode järgi, võimsama cpu-ga saab parema fpsi, aga cpu istub 40% peal vms.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 03.09.2026 01:50:34 vasta tsitaadiga

Ajad vist veel halvemaks minemas.

Samsung Locks 70% of Memory Capacity Into 2031 Deals – Long-Term HBM Deals Run 5x Cheaper Than Spot, as AI Demand Chokes the DRAM Market
https://wccftech.com/samsung-locks-70-of-memory-capacity-into-2031-deals-long-term-hbm-deals-run-5x-cheaper-than-spot-as-ai-demand-chokes-the-dram-market/

---
Rääkides veel hindadest, tänu hinnatõusule - täna müüsin oma PS5 460 euro eest, mille 2023 veebruaris ostsin uuena 460 euro eest. Jäin täpselt nulli. 3,5 aastat "tasuta" kasutust icon_lol.gif (kui inflatsiooni ei arvesta).
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 136, 137, 138
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.