Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 133, 134, 135
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 35 ]
50/50
5%
 5%  [ 25 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 66 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 241 ]
hääli kokku : 418

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
bugbrake
HV kasutaja

sõnum 19.08.2026 06:54:40 vasta tsitaadiga

SKG Anna andeks mu näpuviga, on seda ennem juhtunud ja juhtub ka edaspidi, muidugi tore kui sul seda kunagi ei juhtu
Aga said aru küll ja kui sa ikkagi aru ei saanud siis paha lugu icon_neutral.gif

Ja mis puutub SM siis küll ma selle ka ükskord saan mul on aega oodata. Samas ma jätkuvalt ootan SM paremaid/odavamaid analooge mida kõik tõestavad, et saab odavamalt teha ja müüa jne. .... icon_rolleyes.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 19.08.2026 10:34:16 vasta tsitaadiga

SKG, mul on tunne, et sa oled ainuke, kes seda narraatiivi siin sellisena näeb.
Ofc oli kõigil lootus, et Valve suudab pakkuda mastaabi tõttu hea hinnaga raua koos paari väikese aga olulise lisaga, mis ta konsoolilaadsemaks teeb kui lihtsalt tavalise PC (CEC + pult).
Ning disaini mõttes ma ütleks, et õnnestus, nii väike ja vaikne masin (kuigi mitte kuigi võimas) on tänagi unikaalne koos CEC ja puldiga.
Lihtsalt see vahe, et maailm läks katki vahepeal raua saadavuse tõttu ning see hind mis pidi SM'i võimaldama ka laialt levinumaks saada ei olnud enam võimalik.
Aga custom konfid ikka on, mis tegelikkuses suudavad pakkuda üsna võrreldavat kogemust (eriti veel kuna puldi saad soovi korral eraldi võtta); küll aga mitte välimust/suurust.
...Valve vaates, päeva lõpuks, Valve müüb Steami, isegi mitte SteamOSi ega rauda; ja see järjekord on oluline. Raual läheb pigem ootuspäraselt nigelasti asjaolusid avestades, aga steamos'il läheb hulka paremini ja Steamil endal suurepäraselt. Seega ainuke drama ongi, et SM'ist ei saanud mainstream hit, aga thats life. Muus osas on kõik kenasti.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
bugbrake
HV kasutaja

sõnum 19.08.2026 10:38:22 vasta tsitaadiga

Seda narratiivi - I can make a better Steam Machine than Valve (SKG palun kontrolli nüüd üle ja kui viga näed laita siis tule ja aita) on terve internet täis.
Muidugi, et ma tean ja saan aru, et ega ikka ei saa küll. Seda enam irroniseerin selle kallal. Ma saan hetkel isegi SteamDecki'ga teleka taga mängida aeg-ajalt, kuidas siis nüüd ühtäkki SM ei sobib selleks ja on n-ö iganenud rauaga/surnud toode icon_lol.gif
Kuna PC rauaga ja üldiselt läheb selle kriisiga nii nagu läheb ja niipea ei ole oodata mingit suurt revolutsioonilist hüpet siis ma panustan küll selle peale, et seda vananenud rauda hoitakse veel mõnda aega elus ja ka arvestatakse sellega.

Janis
HV Guru

sõnum 19.08.2026 10:55:57 vasta tsitaadiga

Siin oli alles teema et 150 eurone sitakäkk PC ületab kõik konsoolid ja maailma parim asi. See ongi see parem steam machine ala 10x odavamalt
Kommentaarid: 210 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 176
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 19.08.2026 12:18:20 vasta tsitaadiga

No seda kõike peab vaatama kontekstis...
Ma arvan, et sa viitad minu lapse projektikale, mis temaga koos ehitasime 3st erinevast pc komplektist kokku. Selle hind jäi lõpuks 120 € kanti isegi.

Konf:
[GPU] AMD RX580 8 GB
[CPU] i5-4690K
[RAM] 16 GB DDR3
[SSD] 1 TB Samsung EVO 870

Koos kaasaegse hookus pookusega jooksutab see kenasti kõike mida on vaja jooksutada. Nt Hogwarts legacy jooksis 42-45 fps valdavalt @ 1080p high/FSR, mid oleks 60+.
Ta valdavalt mängib Rocket League-i ja seal on 100+. Mõlemad kogemused on sujuvamad kui konsoolil oleks ning tänaste upscale tehnikatega on see visuaalne vahe lapse jaoks hoomamatu.
Lisaks muud PC boonused - emulatsioon, soodsad mängud (minuga jagatud library ju), parental controls (saab äpist aega anda, ajalugu vaadata jne), võimalus teha kodutöid jpm.
Viimasel ajal mul naine tegi endale seal 2nd useri ja teeb päeval tööd, kui last ei ole.

...nii, et jah, kui sa võtad konsooli kulu, MP taksi, mängude kulu jms asjad arvesse, isegi üksnes gaming vaates, minu jaoks vähemalt, ei ole see võrreldav konsooliga.
Kõik muud lisad sinna otsa ja never ei ostaks konsooli sellesse rolli.

PS: ma ei räägi siin üldse sellest üldharviast kogemusest, mis laps sai kasti kokku pannes ja mida ta jooksvalt saab, kui ma jätan ta kastiga mässama ,kui sellega mingi ikaldus vahest on, mis minu meelest on fantastilised viisid kuidas noore, üsna tehnikateadmatu inimese, teadmiste taset tõsta täiesti loomulikust vajadusest tulenevalt.

Nii, et jah, minu jaoks see asi, mida sina nimetad sitakäkiks, on nii raha, kui iga muu nurga alt 10x parem, kui mis iganes konsool siia kõrvale suudab pakkuda.
Aga see on minu spetsiifiline olukord ja vajadused.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 19.08.2026 15:34:07 vasta tsitaadiga

bugbrake kirjutas:
Ja mis puutub SM siis küll ma selle ka ükskord saan mul on aega oodata.

Juba 2025 väljakuulutades oli SM raud vana ja plaanid selle kunagi 2027/2028 osta, kuniks on ta veel rohkem ajast-arust? Jälgides uudiseid, siis sealjuures pole komponentide odavnemist oodata nii pea. Einoh, õnn kaasa sulle sellega, peab ikka naiivset optimismi olema icon_lol.gif

bugbrake kirjutas:
Samas ma jätkuvalt ootan SM paremaid/odavamaid analooge mida kõik tõestavad, et saab odavamalt teha ja müüa jne. .... icon_rolleyes.gif

Sai juba postitatud sulle. Mis takistab juba tänasel päeval ise kokku panna kokkuvõttes parem seade?

Aeron kirjutas:
SKG, mul on tunne, et sa oled ainuke, kes seda narraatiivi siin sellisena näeb.
Ofc oli kõigil lootus, et Valve suudab pakkuda mastaabi tõttu hea hinnaga raua koos paari väikese aga olulise lisaga, mis ta konsoolilaadsemaks teeb kui lihtsalt tavalise PC (CEC + pult).
Ning disaini mõttes ma ütleks, et õnnestus, nii väike ja vaikne masin (kuigi mitte kuigi võimas) on tänagi unikaalne koos CEC ja puldiga.
Lihtsalt see vahe, et maailm läks katki vahepeal raua saadavuse tõttu ning see hind mis pidi SM'i võimaldama ka laialt levinumaks saada ei olnud enam võimalik.
Aga custom konfid ikka on, mis tegelikkuses suudavad pakkuda üsna võrreldavat kogemust (eriti veel kuna puldi saad soovi korral eraldi võtta); küll aga mitte välimust/suurust.
...Valve vaates, päeva lõpuks, Valve müüb Steami, isegi mitte SteamOSi ega rauda; ja see järjekord on oluline. Raual läheb pigem ootuspäraselt nigelasti asjaolusid avestades, aga steamos'il läheb hulka paremini ja Steamil endal suurepäraselt. Seega ainuke drama ongi, et SM'ist ei saanud mainstream hit, aga thats life. Muus osas on kõik kenasti.

Jutt muutus siin kohe kui hind sai avalikuks. Sa ikka postitasid siin pidevalt ja teises teemas Steam Machine kohta. Korduvalt kirjutasid siin, et 500 eur või alla selle. Nüüd kui see feiliks osutus, siis - "miks me sellest räägime?" Loomulikult on nüüd ebamugav teema icon_lol.gif
Tegid eraldi teema lausa: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=865877

Ja veel:
bugbrake kirjutas:
Mina olen üks nendest, kes ostaks ära selle Steam Machine.

Aeron kirjutas:
Ma ka. Eriti selle digitaalse faceplate'iga, kuhu saad panna system metricud või siis waifu pildi.

Aeron kirjutas:
Annab lootust, et alla 500 € tuleb hind.

Aeron kirjutas:
Nja, ükskõik mis number alla 500 oleks suurepärane.
Muide häid uudiseid veel Steam machineile...

londiste kirjutas:
eks näis palju kast maksma hakkab aga sama hinna eest sarnast asja on raske saada.

---
A 4TB Samsung 870 EVO SATA III SSD Owner Shows How Good We Had It, In Less Than Three Years, The Price For The Exact Same Drive Has Jumped By 6x
https://wccftech.com/samsung-870-evo-4tb-ssd-price-hike-6x/
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 19.08.2026 15:59:55 vasta tsitaadiga

SKG, nagu sinu halvustaval ja konfliktsel toonil kombeks on, jätad sa konteksti välja. Ning ei, ma ei loonud teist teemat, et eraldi Steam Machnine'ist kõneleda, ma lõin selle teema, et sinna alla kogu Steami riistvara uudistevoog koondada ja kui sa seda teemat loed , siis näed ka minu lausest, et pidevalt on jutt "LOOTUSEST" ning toon esile ka allikad millele teotun, selle juures...
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

...aga ma ju unustan, sulle on tähtis konflikt ja jobu olemine. Edu sellega.
SKG kirjutas:
Nüüd kui see feiliks osutus, siis - "miks me sellest räägime?" Loomulikult on nüüd ebamugav teema icon_lol.gif
Tegid eraldi teema lausa: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=865877

Mul on kahju, et su vanemad sind niimoodi kohtlesid, et arvamuse eest liistule võeti ja eksimine pmt võimatu oli, sest see muudab sind üsna raskesti väljakannatatavaks riiukukeks. oh jah.

Mul ei ole mingit probleemi nentida, et ma lootsin paremat hinda, toetusin inimeste arvamustele keda pean adekvaatseks, aga nii ei läinud.
Minu maailmas sellest midagi katki ei ole. Olen seda nentinud korduvalt juba ning ei näe täiendavat väärtust selle üha uuesti kordamisel. Kuna sulle vist midagi kunagi andeks ei antud, siis tunned mingit kibedat vajadust ka teisi trukkida sarnaselt nagu ilmselt ise said. Kahetsusväärne.

viimati muutis Aeron 19.08.2026 18:00:15, muudetud 1 kord
tagasi üles
bugbrake
HV kasutaja

sõnum 19.08.2026 16:19:58 vasta tsitaadiga

SKG ma pole kunagi tormanud kohe kohe ostma, on need mängud, telefonid, või arvuti jne. Ja sa tõestad järjepidevalt, et sa ei saa aru minu vaatevinklist asjadele. icon_lol.gif
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 19.08.2026 18:59:04 vasta tsitaadiga

Kohe ei saaks osta ju nagunii icon_lol.gif waitlistis olijad alles aastal 2027.

Jah, sest oodates läheb see juba eos vananenud raud kuidagi "paremaks" icon_lol.gif

---
Morgan Stanley Raises Alarm Bells: DDR4 Prices Will Jump By 50% In Q3, As Memory Makers Starve Legacy DRAM To Feed HBM
https://wccftech.com/morgan-stanley-raises-alarm-bells-ddr4-prices-will-jump-by-50-in-q3-as-memory-makers-starve-legacy-dram-to-feed-hbm/
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 19.08.2026 20:47:03 vasta tsitaadiga

Tbh, ma ei saa aru, mida sa ilgud?
Inimene räägib enda eelistustest. Keegi ei käsi sinul midagi teha või muuta.

tagasi üles
bugbrake
HV kasutaja

sõnum 19.08.2026 21:41:49 vasta tsitaadiga

SKG kas sa oled üks nendest inimestest, kes ei eksi kunagi ja kellel on alati õigus?
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 133, 134, 135
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.