Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 97, 98, 99
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Dogbert
HV Guru
Dogbert

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 13.08.2026 15:12:42 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Windows 11 Pro installi käigus local account workaround ilma "häkkimata"

Set up for work or school -> Sign-in options -> Domain join instead

Edu ja Enterprise puhul töötab endiselt vana ja läbiproovitud "I don't have internet"

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 13.08.2026 21:30:41 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
Ka w11 oskab 10gen masinate peal seda "ei leia ketast" trikki. Siin on mõned masinad katkiste pähe ära ka müüdud sedasi.

13 gen ka. Peab pulgalt draiveri ette andma.

1. gen Core Ultra Asuste sülearvutitele pole Windows 11 installikas ei LAN, Wifi ega isegi puuteplaadi draiverit. icon_eek.gif
Lenovo jaoks kõik olemas.

tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 15.08.2026 15:11:52 vasta tsitaadiga

Vanematele surfacetele ka ei ole. Usb a hub..
Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 15.08.2026 21:00:32 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:

1. gen Core Ultra Asuste sülearvutitele pole Windows 11 installikas ei LAN, Wifi ega isegi puuteplaadi draiverit. icon_eek.gif
Lenovo jaoks kõik olemas.

ASUS Expertbook vist ei ole kah, õnneks ikka LAN pesa on ja WU-st automaatselt tõmmata ikka oskab. Installimiseks on mingit USB hiirt abiks vaja icon_lol.gif

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 15.08.2026 22:15:07 vasta tsitaadiga

Sattusin olude sunnil tegema uut clean installi. Mõned asjad on muutunud võrreldes viimase korraga kui seda tuli teha.
ISO mis MS serverist tuleb on https://support.microsoft.com/en-US/servicing/os/windows-11/2026/03/march-10-2026-kb5079473-os-builds-26200-8037-and-26100-8037

Paigalduse ajal ja pärast hakkasid mõned muudatused silma.

Esimeses WinPE faasis kus küsib keelt, näitab EULA't jne oli valik kasutada vanemat installerit, seega tundub, et see on saanud uuenduse vana Vista/7 disaini pealt.
Viimases OOBE faasis hakkas vaikimisi uuendusi alla laadima. Õnneks on seal ka valik need edasi lükata. Igatahes 30Mbps ei ole nende jaoks piisav. Ootasin tükk aega kuni venitas ennast 14% peale ja siis lükkasin edasi, et teha need valikuliselt pärastpoole.
Positiivne muudatus ka see, et Edge saab nüüd inimese kombel unistallida. Ilmselt siin võib EU reegleid tänada, et MS on sunnitud seda pakkuma. Varem pidi selle jaoks kolmanda osapoole scripti kasutama. Kahjuks süsteemikomponentide all on ikka terve hulk asju mida kasutajaliidese kaudu eemaldada ei saa.

Ühtlasi eelmainitud valik lokaalse konto loomiseks: Work or School > Sign in options > Domain join toimib ikka lokaalse konto loomiseks. Ma ei usu, et uuemates Insider buildides see eriti muutunud on.
Windowsi pakutavad draiverid vaikimisi olid kah kummalised. Hea näha, et mõned asjad pole muutunud. Pakub vanemaid draivereid, kuigi mul uusimad juba paigaldatud. Eriti naljakas Realtek LAN millele pakub 2015 aasta draiverit, kuigi süsteem läheb vaikimisi käima juba uuema 2017 aasta omaga ja mul oli käsitsi paigaldatud 2026 aasta oma. Pakkuda 11 aastat vana draiverit? icon_eek.gif . Ma pole mindel kas see LAN kivi selle eelajaloolisega üldse netti oleks saanudki.
Ühtlasi AMD nime suudab kuvada kolmel eriti viisil:
AMD
Advanced Micro Devices Inc
Advanced Micro Devices, Inc

Võibolla eksisteerib ka neljas ja viies. Mul oli juba uusim displei ja kiibistiku draiver paigaldatud, seega järjekordselt mingid vanemad versioonid.
Realteki audio draiverite pakkumine oli kummaline, sest see on mul kinni keeratud, kuna ma ei kasuta onboard audiot.
Süsteemikomponentidele saab teha ainult Terminate, Repair ja Reset, aga mitte Uninstall.
Imekombel ühtegi AI jama vaikimisi kaasa ei tulnud. Copilot ega Recall ei näinud. Ilmselt EU mõju.
Optional Features oli veidi üllatav leida vaikimsi paigaldatute nimekirjas VbScript. Ma justkui mäletan, et see on EOL ja eemaldatakse. Võibolla see aeg pole veel kätte jõudnud. WMIC küll paigaldasin ise lisaks, kuna mul läheb seda vaja.
Samas ma ei tea miks peab vaikimisi kaasa tulema Internet Exoplorer mode, Maths recognizer, Windows Media Player (legacy) ja PowerShell ISE. IE mode on võibolla kuskil firmades veel vaja. WMP on ammu unustatud asi ja standard PowerShell 5.1 mis tuleb peaks üldse vahetama uue PowerShell 7 vastu mille ma ise paigaldama pean.

Olgu ma saan aru, et firmades võib osa või kõiki neid vaja minna ühilduvuse jaoks, aga miks need peavad vaikimisi kaasa tulema Pro versiooniga kodukasutajale jääb mulle arusaamatuks.

Screenshotid allpool:
Spoiler Spoiler Spoiler

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 15.08.2026 22:28:56 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
miks need peavad vaikimisi kaasa tulema Pro versiooniga kodukasutajale jääb mulle arusaamatuks.

Pro versioon on mõeldud ettevõttes/asutuses kasutamiseks.

tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 15.08.2026 23:05:29 vasta tsitaadiga

Mis siis veel Enterprise versioon täpsemalt on?
Edit.
tsitaat:
Windows Pro on loodud väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele ning teadlikumale kasutajale, mis sisaldab selliseid tööriistu nagu BitLocker ja Remote Desktop.
Windows Enterprise tugineb Pro-le, lisades täiustatud turvalisuse, tsentraliseeritud hulgilitsentsimise ja suuremahulised IT-juurutamise tööriistad, näiteks Windows Autopiloti ettevõttekeskkondadele.
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 15.08.2026 23:19:37 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Sattusin olude sunnil tegema uut clean installi. Mõned asjad on muutunud võrreldes viimase korraga kui seda tuli teha.
ISO mis MS serverist tuleb on https://support.microsoft.com/en-US/servicing/os/windows-11/2026/03/march-10-2026-kb5079473-os-builds-26200-8037-and-26100-8037

Paigalduse ajal ja pärast hakkasid mõned muudatused silma.

Esimeses WinPE faasis kus küsib keelt, näitab EULA't jne oli valik kasutada vanemat installerit, seega tundub, et see on saanud uuenduse vana Vista/7 disaini pealt.
Viimases OOBE faasis hakkas vaikimisi uuendusi alla laadima. Õnneks on seal ka valik need edasi lükata. Igatahes 30Mbps ei ole nende jaoks piisav. Ootasin tükk aega kuni venitas ennast 14% peale ja siis lükkasin edasi, et teha need valikuliselt pärastpoole.
Positiivne muudatus ka see, et Edge saab nüüd inimese kombel unistallida. Ilmselt siin võib EU reegleid tänada, et MS on sunnitud seda pakkuma. Varem pidi selle jaoks kolmanda osapoole scripti kasutama. Kahjuks süsteemikomponentide all on ikka terve hulk asju mida kasutajaliidese kaudu eemaldada ei saa.

Ühtlasi eelmainitud valik lokaalse konto loomiseks: Work or School > Sign in options > Domain join toimib ikka lokaalse konto loomiseks. Ma ei usu, et uuemates Insider buildides see eriti muutunud on.
Windowsi pakutavad draiverid vaikimisi olid kah kummalised. Hea näha, et mõned asjad pole muutunud. Pakub vanemaid draivereid, kuigi mul uusimad juba paigaldatud. Eriti naljakas Realtek LAN millele pakub 2015 aasta draiverit, kuigi süsteem läheb vaikimisi käima juba uuema 2017 aasta omaga ja mul oli käsitsi paigaldatud 2026 aasta oma. Pakkuda 11 aastat vana draiverit? icon_eek.gif . Ma pole mindel kas see LAN kivi selle eelajaloolisega üldse netti oleks saanudki.
Ühtlasi AMD nime suudab kuvada kolmel eriti viisil:
AMD
Advanced Micro Devices Inc
Advanced Micro Devices, Inc

Võibolla eksisteerib ka neljas ja viies. Mul oli juba uusim displei ja kiibistiku draiver paigaldatud, seega järjekordselt mingid vanemad versioonid.
Realteki audio draiverite pakkumine oli kummaline, sest see on mul kinni keeratud, kuna ma ei kasuta onboard audiot.
Süsteemikomponentidele saab teha ainult Terminate, Repair ja Reset, aga mitte Uninstall.
Imekombel ühtegi AI jama vaikimisi kaasa ei tulnud. Copilot ega Recall ei näinud. Ilmselt EU mõju.
Optional Features oli veidi üllatav leida vaikimsi paigaldatute nimekirjas VbScript. Ma justkui mäletan, et see on EOL ja eemaldatakse. Võibolla see aeg pole veel kätte jõudnud. WMIC küll paigaldasin ise lisaks, kuna mul läheb seda vaja.
Samas ma ei tea miks peab vaikimisi kaasa tulema Internet Exoplorer mode, Maths recognizer, Windows Media Player (legacy) ja PowerShell ISE. IE mode on võibolla kuskil firmades veel vaja. WMP on ammu unustatud asi ja standard PowerShell 5.1 mis tuleb peaks üldse vahetama uue PowerShell 7 vastu mille ma ise paigaldama pean.

Olgu ma saan aru, et firmades võib osa või kõiki neid vaja minna ühilduvuse jaoks, aga miks need peavad vaikimisi kaasa tulema Pro versiooniga kodukasutajale jääb mulle arusaamatuks.

Screenshotid allpool:
Spoiler Spoiler Spoiler

Kas keerasid windoza piixu oma kinni keeramise ja häkkimistega? icon_lol.gif
Sina ja uus win sunniviisiliselt lollll

tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 15.08.2026 23:21:06 vasta tsitaadiga

Mul sama win juba 6 aastat...ok, uuendasin 10-11...aa ikkagi....pole vaja üle mõelda
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 16.08.2026 00:05:16 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
miks need peavad vaikimisi kaasa tulema Pro versiooniga kodukasutajale jääb mulle arusaamatuks.

Pro versioon on mõeldud ettevõttes/asutuses kasutamiseks.

See on üllatus mulle. Ma olen seni aru saanud, et Home ja Pro on rohkem kodukasutajate teema. Enterprise on firmade teema ja Education on õppeasutuste teema.

jeesus188 kirjutas:

Kas keerasid windoza piixu oma kinni keeramise ja häkkimistega? icon_lol.gif
Sina ja uus win sunniviisiliselt lollll

Küsi Samsungi käest. Kolm aastat vana 990 Pro läks rikki. Garantii läbi. Power off teha siis on BIOS'sis korraks näha, aga sinna kirjutada midagi ei saa. Windowsis nüüd üle NVMe-USB silla on näha ja saab ka juurkausta minna. Hetkel vaatan kas saan Robocopy'ga midagi sealt välja kopeerida. Õnneks mul erinevatel aegadel tehtud varukoopiad ja eelmise aasta lõpus tehtud täielik ketta image, seega sõltuvalt programmist läks kaduma paari päeva, kuni nädala asjad.

Midagi kriitilist ei kaotanud, kuna mul on andmed juba ammu jaotatud eri ketaste vahel. Dokumendid jms teisel. Mängud kolmandal. Videod neljandal jne. See välistab selle, et ühe ketta surm viib kõik kaasa ja peab hakkama mingit massiivset taastamist tegema. Brauserist on igapäevased koopiad ja see ongi kõige olulisem.

Seega võid rahuneda. Ei olnud minu süü. Enne kui sa küsid, siis mul oli 990 Pro eelmise aasta Detsembris uuendatud uusima püsivara peale. Kui see oleks püsivara probleem, siis see oleks ilmnenud juba enne aastavahetust.
990 Pro oli alguses probleeme kiire kulumisega, aga kuni ma normaalselt sealt SMART andmeid välja lugeda ei saa ei tea ma kas põhjus oli selles või mitte (uus püsivara pidi selle tegelikult korda tegema).
Üle silla USB kaudu SMART andmeid lugeda ei lase.

jeesus188 kirjutas:
Mul sama win juba 6 aastat...ok, uuendasin 10-11...aa ikkagi....pole vaja üle mõelda

No mul umbes kolm aastat Win11 clean installist. Alustasin 22H2 versioonist 2023 aastal. Oleks edasi olnud kui SSD poleks lukku läinud.
Raua vea eest pole keegi kaitstud. Parim mida keegi teha saab on andmed hajutada eri ketaste vahel ja hoida ajakohaseid varukoopiaid.

Õnneks oli tegu ka "ainult" 1TB versiooniga. Hetkel on SSD hinnad ikka veel kõrged. 4TB või eriti 8TB kaotus oleks hetkel palju valusam.
Vaatan, et 100-150€ eest saan uue PCIe 4.0 1TB osta mis on enamvähem võrdväärme. Mitte Samsung seekord.
Senikaua saab läbi 512GB PCIe 4.0 mudeliga mis mul varus oli. Niikuinii on põhilised ajad teistel ketastel ja kasutatud ruum selle 1TB peal oli ainult 150GB.
Kahjuks väiksema mahuga mudeleid enam ei toodeta eriti ja need on NAND parelleelsuse puudumise tõttu ka palju aeglasemad. Seega 1TB on miinimum juba kiiruse mõttes.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 16.08.2026 01:10:58 vasta tsitaadiga

Eestis vist polegi päris enterprise tasemel firmat, kui välismaa korporatsioonide harukontoreid mitte arvestada. Mõned riigifirmad ehk ka. Windowsi mõistes: kui on rohkem kui paar-kolmkümmend arvutit ja keskhaldus, siis on mõistlik Enterprise'i kasutada.
Keegi muidugi ei keela Pro-d kodus kasutada, kui lisafunktsioone tahad. Väikettevõttel mugav, saab Pro OEM-i arvutiga kaasa ja ei pea hakkama eraldi lepingut tegema.
Enterprise ja Education (ja Pro Education) litsentse eraisik osta ei saa.

https://www.techvertu.co.uk/blog/software/windows-11-pro-vs-enterprise

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 16.08.2026 01:25:46 vasta tsitaadiga

Home on nii mõttetult nuditud, et seda pole mõtet kasutadagi. Seega kodukasutajale jääbki ainult Pro. Kõik keda ma tean ja kes Win11 jooksutavad on Pro peal.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 97, 98, 99
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.