Oot kus see popkorni söömose meme oligi:)
Louisel on suured munad, pole midagi öelda. Cool.
I guess tal ja tema legal teamil on tänaseks piisavalt kogemust, et selliseid avantüüre teha. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
Emaplaadid sarnast jura juba ammu teinud, nüüd siis monitorid. Kas uus reaalsus PC juppidega. Klaverid-hiired järgmiseks
Windows muidugi kaasosaline selles.
Vanakooli teler monitoriks ja muud vanad seadmed ka käiku lasta ja elu lill.
Tänapäeval tehakse kõik müügiks. Sisuliselt liigume selles suunas umbes nii, et "sa ei oma midagi, aga oled õnnelik". Sest niiviisi saab ju lõpmatuseni laiendada küberturbetarkvara litsentside väljastamist kõikidele lisandseadmetele.
Printeri eest kümnist ei maksa- printer tööle ei hakka. Mis sest, et oled selle endale koju päriselt kasutamiseks ostnud- kasutada saad tootja tingimustel. Lõpuks ongi nii, et inimsed ei oma ostetut vaid ostavad kasutusõigust. Analoogselt siis ka mängud, konsoolid jne.
SKG, Mhmm naljakas, aga ma just ostsin endale ühe USB 2.0 hiire. Otsustasin, et ei osta uut juhtmevaba sest patareidega mässamine pole ikkagi päris OK, koguaeg saavad tühjaks. Vana juhtmevaba Trusti hiir hakkas ka imelikult käituma lõpuks viskas kopa ette. Kandsin maha ja ostsin juhtmega hiire ja lisaks veel USB3.2 hubi, et saaks ID kaardilugejat ja välist NVME ketast ühendada. Tundub, et peab vanakooli juhtmega klaviatuuri ka ostma enne kui nendele sisendseadmetele ka bloati ja litsentse külge ei poogita.
e:
Njaa, üsna ammu kirjutasin Robloxi ja Minecraft sisesest mängutööstusest siin ja sellest , et see on pmt uus platvorm meie klassikaliste platvormide kõrval.
Meist siin, enamikest 30+ gameritest, on see kuidagi mööda läinud, sest 0 fcuks about roblox, aga nähtavasti, see trend on kasvu jätakanud.
Link _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
TSMC plans up to a 10% foundry price increase starting early 2027 for mature and sub‑7nm processes, citing higher material, equipment, construction and power costs; HPC orders may incur extra 10-15% premiums, likely raising costs for GPUs, CPUs, smartphones-Apple among the most affected.
Play More of the Games You Love, Wherever You Play with XBOX Backward Compatibility on PC - XBOX Wire https://share.google/JiyHNHqSOa6z5QYLl
Nja 4 pole just luksuslik, aga vb on see millegi algus. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Global PC shipments fell to 65 million units in Q2 2026, a 4% year-over-year decline-the first since Q1 2025-driven mainly by soaring DRAM and component costs as memory makers prioritize AI/data-center demand. Lenovo, Dell and HP saw single-digit drops; Apple (+13%) and ASUS (+4%) grew.
Steam Decks sales also collapsed. 80% langus peale hinnatõusu vms.
I guess xbox series s on nüüd siis ainuke konsooli hinnaga seade.
Natuke uskumatu, et see pmt nüüd 500 eurone käkk on nüüd kõige vähem halb diil paljudele, sest alternatiivid on nii kallid
Muide, upside, suurepärane aeg, et osta uut emaplaati! Kuna SSD ja mälu hinnad laes, siis tegelt kõik teised komponendid teevad suuri järelandmisi, et midagigi müüa. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
I guess xbox series s on nüüd siis ainuke konsooli hinnaga seade.
Natuke uskumatu, et see pmt nüüd 500 eurone käkk on nüüd kõige vähem halb diil paljudele, sest alternatiivid on nii kallid
Saab endiselt €349 eest kätte. Veel kuu lõpuni.
Aeron kirjutas:
Muide, upside, suurepärane aeg, et osta uut emaplaati! Kuna SSD ja mälu hinnad laes, siis tegelt kõik teised komponendid teevad suuri järelandmisi, et midagigi müüa.
Mis selle ainult emaplaadiga peale hakata? Ülejäänud juppe ju ka vaja, mis on roppkallid.
Noh, kuni veel saab seda odavat juustu, siis las naudivad, peale seda on hulka kallim (aga ikka kõige odavam) juust.
PC osas jah, seda küll, ilmselt see oleks rohkem selline horisontaalne upgrade AM5/AM5 kesisemalt platelt high end-i peale, sest high end soodsama hinnaga nüüd vms.
CPU diidlid ka suht ok ja SSD_d ei pea vahetama. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
32GB DDR5 kitid läksid viimase aastaga €100 -> €450. Kui vana SSD on väiksem ja tahaks suuremat, siis vaja ka see vahetada. Samsa 2TB NVMe €165 -> €330. Endal just oli nii, et vana lauaarvuti SSD oli 1TB, mis suht miinimum 2026 kontekstis ja ostsin uue arvuti, millesse panin 2TB. 330 õnneks ei maksnud.
Üle pika aja midagi positiivset Xboxi leerist. Muidugi selleks, et see asi mingitki tähtsust omaks peab toetatud mängude list suur olema, sest muidu on lihtsalt tore gimmick.
Xbox launching backwards compatibility on PC practically confirms Positron is coming soon https://share.google/5nQcItrRqmjcgtMfr _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Microsoft intervened after investigations found LG monitors silently installed adware via Windows Update on Windows 11 systems. The installs triggered McAfee trial pop-ups and were reportedly hard to disable. Microsoft says LG agreed to remove the McAfee pop-up, but concerns persist over the LG Monitor App Installer's permissions and stealthy behavior.
Tundub et mõlemad konsoolid hakkavad PCd elutoas tõsisemalt võtma.
Põhjusega.
See varemane jutt , et PC ja konsoolid ei konkureeri ning mängude üle toomine PC peale oli shortsighted at best, aga PCle kasulik. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Ma ei tea mis see "keegi" seal tähendab.
Isegi tavalist xboxi "keegi" ei osta, sest suhe gaystationiga on 1:3.
See, et kõige juustum ex-box aeg-ajalt mingid üksikuid kvartaleid ei tee katastroofi või mõnes regioonis on kind of relevant ei muuda suurt pilti, sest reeglina ei ole see ajas kestev muutus.
Konsoolid VS mõttes on hea, et konsoolid liiguvad eksklusiivide suunas tagasi, sest muidu jääb üha vähemaks põhjuseid, miks üldse konsooli poole vaadata.
Tänane maailm muidugi on nii pekkis oma raua hindadega, et igasugune hinnavõrdlus on täiesti katki ja on ka jutud, et kuni turud/majandus kokku kukub jääbki AI compute kasvama ja muud valdkonnad kannatama, sest sellest pole kunagi piisavalt. Kui nii, siis ootame kollapsi, et saaks jälle mõistliku hinnaga geimida.
Või siis, ostame PC_sid ja üritame neid kasutada ka muuks kui mängimiseks, et kuidagi õigustada seda kulu. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Ma ei saa üldse aru, kuidas praegu inimesed omale normaalset gaming PC-d saavad lubada. Selline, mis ei ole hüpoteetiline ja säästujuppidest konsoolidega konkureerimiseks, vaid selline mida reaalselt ise ostaks.
Tbh, MS peaks ikka selle eksklusiivide ja oma stuudiote elustamise väga tõsiselt ette võtma, kui ta loodab kunagi konsoolisõjas kaugemale jõuda.
Või siis vastupidi all-inima PC poolepeale. As is, on ta minu arvates kind of pointless kast, mis ei sära millegagi, peale odavuse series S puhul.
Kõik need backwards compatibility ja emulation featurid on vb huvitavad vs PS5, aga PC mõttes pole seal midagi kunagi vastu panna olnud.
Nüüd kui PC trügib elutuppa on äkki konsooli kõrval sarnase suuruse ja lihtsusega karbike, mis päriselt ka on WAY suurema backwards compiga ning mängu kollektsiooniga.
Hind ja mõningad eksklusiivid on ainukesed reaalsed päris arugmendid millest rääkida, sest kõige muu osas on pc suht mäekõrguselt üle.
Ning kuna eksklusiivide osas pole xboxil midagi öelda tänapäeval, siis jääbki alles hind ning seda tõestab ka see, et ainukesed xboxid mida ostetakse on series S-id. Ning need kes päriselt head konsooli tahavad ostavad PS5 või Nintendo olenevalt mängudest, mis neid huvitab.
E: hinna osas, jah, täna ei tahaks PC-d osta. Konsooli ka mitte. Kõik on kuidagi kurb
Samsung Electronics reported a record-breaking operating profit surge of over 1,800% year-on-year (with net profit and specific segments soaring over 1,000–1,300%) for the second quarter of 2026
sellist asja peaks seadusega reguleerima, sest see on idiootne lihtalt.
Hetkel on nii ,et kõik silikon läheb lihtsalt tuimalt AI alla sest nemad suudavad maksta idootiset hinda selle eest ja kuna mujal saadavus on nii väike, siis on ka kõige muu hinnad nii kõrged. See on idiootne, ebaaus ja peaks olema kuidagi kõrgemal tasandil reguleeritud. Siin võiks olla mingi otsus, et kui palju AI DC-dele antakse ning las nad võitlevad omvahel, kuidas see osakaal jaotub ning see hulk tuletatakse peale seda, kui muu maailma baasvajadused on enam vähem kaetud. Ning kui nad tahavad nii tohutult palju DC-sid, elektrit ja vett, sest by all means, finantseerigu täiendavate foundrite ehitamist, lahendagu ära vee ja elektri probleemid ning siis olge lahked. Aga nii ei ole ok, et Jüri ja Mari peavad konkureerima Eloni ja Markiga friggin elutähtsate ressursside eest. USAs on teatud osariikides elektri ja vee hinnad kasvanud retsilt. Ühel puhul 75+% . _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
kas see oli küsimus mulle või mis asi see on ja mille pihta see käib?
tundub nagu mingi täiesti eraldiseisev info kild lihtalt... _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
E:
IGN reports that one of the leaked documents shows that Series S accounted for 74.8% of sales, with Series X making up 25.1%, at least in the relatively early days of the platform’s lifecycle. This information is accurate as of early 2022, but the mix has shifted significantly since then, it seems. Circana analyst Mat Piscatella said on Twitter/X that Series S makes up “a bit more than half” of total sales of new Xbox consoles in the US.
Oho, iseagi seal on tegelt mainitud, et tegelt on parmaks läinud.
Ok, olen selle teamdisega, et s on 75 osakaaluga päris kaua olnud, aga tundub, et x on paremas kohas kui arvasin. Nice.
Mitte et xbox selle pärast tervikuna oluliselt paremas kohas oleks, sest nad on endiselt 1/3 PSi käest kotti saamas.
Kui 35 mil on seameid kokku, siis vareamalt ma olin arvestanud, et x-e on kuskil 10 milj kandis, siis nüüd võib arvestada, et on kuskil 17-18 milj. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
No isegi kui see tasakaal tänaseks on 50/50, siis kogusumma on endiselt 34 milj, mis on quite sad ning viimased uudised on kõik, et MS konsoolimüük languses, et mitte öelda kokku kukkunud.
MS ise ammu juba konsoolide müüginumbreid ei avalda, sest see on liiga salty materjal, pigem räägivad nad oma total active user kontodest mis on vist mingi ühisnimetaja xbox, pc ja fuck knows feel (vb minecraft) kontodest vms.
What ever tickles their pickle, et ennast võimalikult relevantsena näidata. Aga seegi plaan failis, sest gamepass subsidede kasvu hulk vähenes ajas ning gamepass endisel kujul ei olnud sustainable ning on tänaseks muudetud nirumaks. Ehk siis no dice MS. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Kui 35M on kokkukukkumine, siis mida arvata näiteks Steam Decki numbritest, mida pole viimased 3 aastat avaldatud, mis olid viimati 3-4M? Peale 900+ eur hinnasilti võib vist lugeda kokkukuivanuks?
Jaanuar 2024:
Aeron kirjutas:
On another note tundub, et tänaseks on pc handheld spacei ka üle võtnud suht.
Valve'il on vähe teised eesmärgid seatud ja veelgi kitsam/spetsiifilisem turuosa, kui Xboxil 2020. aastal oli, kui uued konsoolid müüki tulid ning igasugu lubadusi pilluti paremale ja vasakule. Arvan, et Steam Decki võib nende edulooks lugeda. Xboxi puhul tuleks vaadelda USA ja ülejäänud maailma eraldi, sest seal tuleb PlayStationi juhtpositsioon eriti esile. Series konsoole aga edulooks kohe kindlasti ei saa nimetada (olgugi, et riistvaralt ja disanilt on X-i puhul tegemist väga hea asjaga).
35m on pea ca 30% vähem kui PC VR turg kokku, mis kuskil 50 milj kandis vireleb.
See jutt toona oli mälu järgi ennekõike sellest, et kogu uudisvoog oli pmt täis PC handheld contenti ning mitte midagi huvitavat konsoolide poolelt eriti uudise künnist ületamas ei olnud.
Aga kokkuvõttes vahet pole, Steamdeck läheb edasi, koerad hauguvad.
Xb on fail edasi.
Nõustun disaini ja raua osas HPNiga. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Esiteks peaks kõike vaatama kontekstis.
Steam on Valve peamine toode ja müügikanal.
SteamDeck on new venture, millel on tulevikupotentsiaal, aga mille kohene õnnestumine ei ole missioonikriitline.
Xbox seevastu on aga houshold name, kes oma parimatel päevadel oli PS'iga võrdse turuosaga.
Xbox konsoolina on nende nö magnum opus ja asjaolu, et tänaseks jõudnud 50/50 turuosast kuidagi 1/3 kaotuseisu ei ole mitte midagi vähemat kui katastroofiline.
Nad on lähenemas punktile, kus nende platvorm ei toeta piisavalt suuri mänge, et neid oleks mõtet üldse tootagi, kui nii jätkub.
S5 sales in the U.S. in May, when, according to new Circana data, PS5 spending fell 43% year-on-year, and unit sales plummeted 58%.
Xbox didn’t do much better. Surprisingly, Xbox Series hardware spending actually grew 7% versus a year ago, but unit sales fell by 12%
Teiseks, Valve saab mängida SteamDeckiga pikka mängu, just selle pärast, et nende seigid on madalad, aga potentsiaalsed võidud suured.
Seega ei, ei ole topelt standardid vaid on platvormid kes on oma arengus eri kohtades ja turu mõistes eri positsioonidel.
Ma ei tea mis Valve'i edukriteeriumid on, aga kui mina oleks Valve, siis ma panustaks sellele, et kui 5 aastaga ei oleks Steambox ja Fex kombineeritult suutnud märkimisväärset turuosa kasvu kaasa tuua, siis on probleem. Steamdeck täna märgilise tähtsusega, aga tema edu ei ole strateegiliselt kriitiline.P _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.