praegune kellaaeg 15.06.2026 17:15:19
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
15.06.2026 12:40:59
|
|
|
| KillFrenzy kirjutas: |
Järgmine lumpen lihtsalt jaurab. Tema vaatas kodulehelt.
https://www.telia.ee/kontaktid
Raiska nende aega kellele selle eest makstakse ja postita vastus siia, kas saab eraisik lauatelefoni või ei saa.
Paras aeg hakata võõrutama ennast vaikselt, siis äkki ei viida südariga haiglasse kui ükspäev lõpetamise kiri tuleb. |
| ot: |
| Mina kirjaoskamatutega ei suhtle. Kui on kontaktiks e-post või kontaktivorm kodulehel, siis nii suhtlengi. Pista see telefon endale sinna kus päike ei paista. Või ok, võin helistada kui kiire on, aga noh kuna siis nagunii ei vastata, siis.... |
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
15.06.2026 12:53:52
|
|
|
A.S., Tehnilises mõttes ongi juba praegu tegu VOIP telefoniga, lihtsalt liides on ruuteris. Ja kliendi jaoks on oluline hinnastatus (näiteks kasvõi välismaalt sissehelistamise tariif) ja võibolla ka mõnel juhul vanaaegse telefoniaparaadi kasutamise võimalus. Impulssvalimine peaks toimima. Muidugi võib olla, et ühel momendil uuel ruuteril enam VOIP liidest ei ole, kuid see ei takista ju lisamast eraldi süsteemi juurde, mis teeks sama töö. VOIP on kogu maailmas kasvav telekommunikatsiooniharu ning imelik oleks, kui Telia otsustaks vastuvoolu ujuda. Võidaksid sellest siis konkurendid, kusjuures VOIP turg on globaalne.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
15.06.2026 14:30:19
|
|
|
A.S.,
Ilmselt xDSL ruuterite puhul RJ11 pesa ei kao niipea. Kaob siis, kui xDSL ammendub lõplikult, et vase peal enam enamik ISP'sid üle maailma teenust ei paku-siis pole eriti mõtet seda pesa lisada (selle asemel mõni muu pesa nt USB3.x) . Minu arusaama järgi on siiani RJ11 pesasid lisatud ruuteritele ainult "lisandväärtuse" loomiseks, sest analoogselt VoiP telefoniteenusega saab seda kasutada ka FoIP ehk "faks üle internetiühenduse" teenuse kasutamiseks. Mul on nt laserprinter, millel on nii Ethernet RJ45 pesa kui ka faxmodem ja RJ11 pesa. Kuna faksi järele vajadust pole siis ei kasuta seda. Printeritootja mõtles selle peale, kuidas printerit võimalikult paljudele müüa (pidades silmas väike-ettevõtjate vajadusi). Kindlasti on riike, kus faksi saatmine mingil määral on kasutuses ka aastal 2026, aga üldiselt tänu e-maili laialdasele levikule suri faks kui kommunikatsioonivahend suht kiiresti 90-ndate lõpust alates välja.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
15.06.2026 15:08:26
|
|
|
Mis seos on dsl ruuteril ja RJ11 pesal?
RJ11 on pandud ruuterile ainult siis, kui teenusepakkuja tahab telefoniteenust pakkuda või on sellel mudelil see lihtsalt olemas. Pole mitte mingit vahet on see dsl, mobiilse võrgu või mis iganes ruuter.
|
|
| Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
1 :: |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
15.06.2026 15:42:30
|
|
|
KillFrenzy, Nojah, Telia puhul arusaadav, et üks üks/kaks ruuterit mitme erineva tehnoloogia jaoks kuna nad pakuvad nii vase kui ka optika peal. Ma tahtsin lihtsalt öelda, et igal ruuteril ei ole seda pesa, olgu see mobiilne või tavaline "seebikarp". Mul Tp-Link ja Mikrotik lisaks. Need näiteks ilma RJ11-ta.
RJ11 pesa kasutatakse DSL tehnoloogial internetiühenduse pakkumiseks (see on veel eraldi märgistatud). Niipalju on vahet. Aga lisaks sellele spetsiaalsele DSL liidesele võib aga ei pruugi olla veel 1-2 RJ11 kuhu saab ühendada DECT toru või faksi. kasutamiseks VoIP või FoIP'ga.
Näide: https://www.tp-link.com/baltic/home-networking/dsl-modem-router/archer-vr2100/
AC2100 Wireless MU-MIMO VDSL/ADSL Modem Ruuter: Spetsi järgi on on 3 Gigabit LAN+ 1WAN ja 1RJ11, mis on siis mõeldud DSL jaoks. Ehk siis VoIP teenuseid DECT toruga sellega ei saa kasutada.
viimati muutis BA79 15.06.2026 15:47:02, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
15.06.2026 15:46:51
|
|
|
Räägime veel VOIP gatewayst, mis on siis lauatelefoni ühendamise lisaseade - kui ruuteril ei oleks ned pistikuid ja liidest:
https://www.amazon.com/Gateway-PAP2T-NA-Internet-Adapter-Protocol/dp/B0915F6ZKM
Ilmselt on VOIP telefoni homne päev. Sa saad oma numbri suunata kuhu iganes, kasutades mistahes internetiühendust. Mobiiltelefonist saab aga lihtsalt mobiilne andmesideruuter, kuhu lisad parasjagu vajamineva virtuaalse SIMi. Ei mingit seadusandlust numbri liikuvuseks, sest see ongi juba nagunii täiesti liikuv. Sellest lähtuvalt - no way, et Telia oma VOIP telefonid kinni paneb.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
15.06.2026 16:01:35
|
|
|
perenoel, Adapter lihtsustab muidugi kasutamist, aga see on individuaalne ja vajaduspõhine. Mul endal pole VoIP'ga midagi teha ja nii kallist vidinat endale tolmu koguma ei ostaks.
Kahjuks ei asenda minu arvates statsionaarne VoIP mobiiltelefoni, sest VoIP klassikalisel kujul on mõeldud kasutamiseks ruuteri vahendusel. Elekter kaob või side maas- Telefon tumm sest ruuter ei saa toidet või netti pole.
Mobiilidega saab kasutada VoWifi't. Ei asenda VoIP'i aga on mõeldud kasutamiseks olukorras kus Mobiilsidevõrgu levi on nii nõrk, et ei saa kõnesid mobiilivõrgus teha- sel juhul viiakse kõne üle WiFi peale aga loomulikult see eeldab, et ka Wifi võrgule on telefonil ligipääs ja signaali tugevus piisav kõne tegemiseks.
Mobiilse netiga saab muidugi SIP protokolliga VoIP teenust kasutada, aga minu jaoks on tegemist dubleerimisega sest mul juba on number, mida mobiilsidevõrgus kasutan. Milleks veel topelt teine teenus juurde ja maksta selle eest?
Kunagi reisisin Itaaliasse ja proovisin. Praktikas kukkus nii välja, et mugavam oli otse mobiilivõrgust kõnesid teha kui selle SIP kontoga mässata.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
15.06.2026 16:12:01
|
|
|
BA79, Minul on endine Skype'i USA-põhine number viidud ühe VOIP ettevõtte alla. Huvitav seejuures, et ettevõta (Sonetel) asub Rootsis ja pakub USA numbri teenust. Nüüd, kuivõrd mul ei ole selle numbriga just väga palju tegemist: ma ei vaja selle numbrinäiduga väljahelistamist, ma ei vaja tekstisõnumeid ning sissehelistamine juhtub väga harva, siis minu jaoks optimaalne on lihtsalt Eesti lauatelefonile suunamine. Kui ma vajaksin rohkemat (ja hakkaksin rohkem maksma), siis on Sonetelil olemas mobiiliäpp. momentaanselt muutuks number mobiilseks. Või siis kasutaksin seda seadet, mille lingi ma andsin. Täielik paindlikkus, mis pole seotud mitte mingisuguste roamingutasude või muu juraga. Vaja on ainult netiühendust.
Ja vaat see on loogilneslt võttes telefoni tulevik. Sul on number ja siis on sul mingisugune seade ja mingisugune netiühendus. Need võivad olla mobiiltelefonis, satellittelefonis, kellas, koduses gateways, autos. Loodetavasti mitte nahaalusses kiibis.
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
15.06.2026 16:36:39
|
|
|
Laias laastus ju tegelikult juba on kõik sidepidamistehnoloogiad eri seadmetes kasutuses nagu mainisid. Milleks siis dubleerida? SIP tahab haldamist ehk äppi või vähemasti kasutajakontot ja sisselogimisandmeid.
No mobiiliga veel ilmselt on äpipõhine kasutus mõeldav, aga nutikellaga kasutamist ei kujuta ette. Nutikelladel juba on helistamisvõimalus (e-SIM).
Kui sa tahad rännates mobiilset netti, pead selle eest ikka maksma, sest VoIP puhul on siis mobiilne net alusühenduseks. Tasuta internetiühenduse saadavus on suhteliselt piiratud- enamasti ainult avalikud Wifi pääsupunktid teenindusasutustes nagu hotellid/pubid/restod ja laevad ja isegi lennukid.
Kohtades kuhu mobiilne net ei levi või avalik pääsupunkt puudub, ei ole VoIP/SIP'st kasu. Reaalsuses paraku vist ei tundu n.ö igaksjuhuks Satelliittelefoni ostmine eriti mõistlik sest satelliittelefonid on kallid.
OK jääb viimane õlekõrs: Starlink. Aga Starlinki kättesaadavus sõltub sellest kui kauaks on Starlinki ruuteril toidet. Akupank tühjaks saab ongi kõik (Oletame et matkad kuhugi mägedesse ja tahad seal netti).
Seega liigset kola kaasas kanda ainult selleks et oleks internetiühendus tundub minu jaoks ebaratsionaalne. Nt peab Mobiilselt Starlinki kasutades olema sul akupank, päikesepaneel koos kontrolleriga, inverter, kui pinge vajab reguleerimist ja siis lõpuks ka lõppseade nagu sülearvuti jne. See VoIP adapter tahab 5V pingega 2A voolu saada. Kõik need kommunikatsiooniseadmed tahavad toidet saada aga seal kus elektrivõrku pole, on seda offgrid meetodil üsna tülikas tagada kui ressurssid on piiratud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
15.06.2026 16:42:48
|
|
|
Kas tuleb veel midagi teie kahe sulest?
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
15.06.2026 16:53:19
|
|
|
BA79, Põhimõtteliselt võib ju seade olla täpselt seesama harjumuspärane mobiiltelefon (kuni soovid midagi muud - näiteks Starlinki ühendust), ainult, et numbri kuuluvus ei seo kasutajat ühe võrgu tornidega. Ma tean inimest, kel on kaks numbrit lihtsalt seepärast, et kodus on levi ühel ja tööjuures teisel. Absurdne.
Numbri eest tasuksid teenusepakkujale abonenttasu ja selle eest tagab tema selle üle neti toimimise. Kust sa neti võtad, on juba sinu asi. Võtad kasvõi kõnekaardi(d) - mis pole siis muud, kui lihtsalt prepaid pääs mobiilsesse netti. Saabud välismaale - ei mingit roamingut, lihtsalt ostad kohaliku e-simiga netimahtu. Või on sul travel sim. Sõida kasvõi kuu peale puhkama - on seal hotell juba püsti, logid netti ja number toimib. Põhimõtteliselt WOWIFI over cellular data-ga see juba täna toimibki, kuid see on ainult samm sinnapoole, sest koduse mobiilivõrgu territooriumil oled ikkagi seotud.
Sold OUT, Kena lugemist
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|