Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 186, 187, 188
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Muhekas
HV Guru
Muhekas

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 06.05.2026 11:54:05 vasta tsitaadiga

Kas see on normaalne et windows võtab enda alla 200gb seal pole muid asju peale windowsi icon_eek.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ajnurm
Kreisi kasutaja
ajnurm

sõnum 06.05.2026 13:02:48 vasta tsitaadiga

Muhekas kirjutas:
Kas see on normaalne et windows võtab enda alla 200gb seal pole muid asju peale windowsi icon_eek.gif

Ei. Win + Adobe ja DaVici videotöötlus- ning graafkatöötlustarkvarad + "10% system restore" ruum + igasugu muud vajalikku softi kokku 111GB. Kõik uuendused peal.

viimati muutis ajnurm 06.05.2026 15:24:42, muudetud 1 kord
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 06.05.2026 13:58:23 vasta tsitaadiga

Muhekas kirjutas:

Mitu võimalust:

1. kas on NTFS failisüsteem veidi katki, nii et on kustutatud failidest vabanenud ruum jäänud vabaks märkimata

või

2. Midagi logitakse jooksvalt suures mahus

või

3. Mingi pilveteenuse äpp cache'ib su pilve salvestatud kraami kohalikule kettale ja sul on pilves väga palju andmeid.

või

4. System protection'i jaoks on eraldatud väga suur osa kettast (sysdm.cpl -> system protection)

või

5. Pärast Windows Feature Update'i on jäänud kustutamata vana Windowsi kaust

6. Midagi muud või kombinatsioon mitmest nimetatust

Esimese parandab

chkdsk c: /r /v

(chkdsk c: /f /v ei skänni piisavalt põhjalikult)

Kui kardad millegi kaotsiminekut, siis on äärmiselt soovitatav enne failisüsteemi kontrollimist/parandamist teha kettast backup kuhugi arvutist väljapoole.

Teise-kolmanda ja ka ülejäänute puhul on abiks Spacesniffer

https://www.uderzo.it/main_products/space_sniffer/

Jooksuta seda admin õigustes, et kaitstud või võõraste õigustega faile ja kaustu skännida. Ja skännimisel klõpsa tondu ja tärniga nuppudel, et kuvataks graafiliselt ka alles skännimata ruumi ja kettal olevat vaba ruumi.

WinDirStat on sarnane, aga visualiseeritud osa pole nii informatiivne

https://windirstat.net/

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 06.05.2026 15:12:42 vasta tsitaadiga

Muhekas kirjutas:

Nope. Windows 11 peaks ~40GB võtma.
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 06.05.2026 21:12:08 vasta tsitaadiga

Mnator, Mul ei salvesta vaikimisi midagi. Olen brausereid uuendanud, küpsiseid kustutanud, ei mingit salvestamist ei paku Ei Firefoxis, Operas ega ka mitte Edges. Firefoxis on isegi Remember History sees, aga mida pole, ei paku nt Kasutajatunnuse ja Tel. numbri sisestamist kuigi olen Swedis teinekord päevas ka 2-4 korda sisse loginud. ID -kaardiga osadel saitidel on jah linnuke juures, et jäta meelde, aga seda välistan. Ei taha, et midagi meelde jäetaks. RIA näiteks laseb salvestada mobiili ja isikukoodi, kui vormide salvestamine on brauseris lubatud. Korduvalt proovinud ja nii ongi, et kui tahan Mobiil-ID'ga näiteks eesti.ee sisse logida siis RIA autentimisvärava vormiväljadel pakub hetkel kahe telefoninumbri ja kahe isikukoodi vahel valida. Seega mulle tundub, et pangad on vormiväljade salvestamise keelanud juba veebilehe programmeerimise tasandil. Kunagi jah vormiväljadele sisestatud andmed salvestusid, aga mingist ajast enam mitte. Ei mäleta täpselt, kas äkki viimased 6-7 või isegi 10 aastat tagasi see muudatus tehti.
tagasi üles
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 07.05.2026 14:07:51 vasta tsitaadiga

Aitäh Dogbert, panin selle sinu näpunäite järjehoidjasse, kui järgmine kord midagi on siis katsetan...hetkel läksin formati teed. Peale puhast installi näitab 100gb. SKG icon_eek.gif no siis sul on ju eriti hästi
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 07.05.2026 14:26:53 vasta tsitaadiga

mis versiooni pulk ja kui palju see updaate kisub?

puhas 25h2 latitude 7410 peal on mul siin 43 giga.

BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 07.05.2026 14:56:02 vasta tsitaadiga

Kui taastepunktide loomine on aktiivne, siis tehakse koopiad ka installitud programmidest sellisena nagu nad on. Mida rohkem programme seda enam mahtu enda alla võtab. Nii võib vabalt mitukümmend ja enamgi gigasid koguneda. Kui progesid vähe, aga taastepunkte on palju siis nii ongi- progedele ja isiklikele failidele on vähe vaba ruumi, sest taastepunktid on peidetud ja tavakasutaja neid ei näe. Ükskord ma võtsin sõbra sülearvuti ette ja sain tema 160GB Win7 masinast 40GB vabaks puhtalt Disk Cleanup'ga üle käies. Pärast veel korra CC Cleaneriga ka. Tuli välja, et ta polnud seda kunagi teinud, aga mulle kord kurtis, et kuhu kettamaht kaob, kui ta midagi juurde pole alla tõmmanud ega installinud.
Puhas Windows 11 ilma programmideta on jah kusagil 40GB ümber, aga lisa on "boonuseks".

Seepärast ma taastepunkte aegajalt kustutangi, et liigselt kettamahtu selle mõttetuse alla mitte panna (viimane st värskeim taastepunkt jääb alati alles, seda ei kustutata-seega kui vaja, saab ühe sammu võrra tagasi minna).
Ma ei viitsi 30 päeva oodata, millal Windows ise liigse jama ära koristab. Kord nädalas või 2 nädala tagant käin korra Disk Cleanup'ga süsteemifailide režiimis üle ja selle käigus kustutan ka üleliigsed taastepunktid.

viimati muutis BA79 07.05.2026 15:03:47, muudetud 1 kord
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 07.05.2026 15:01:44 vasta tsitaadiga

Kui puhas install tehtud vanema Windows 11 versiooniga, siis ju laseb feature update'i sinna selga kohe ning jätab algse windowsi kausta alles. Ongi kohe ligi kahekordne maht selle all. Microsoft online kontoga sisse logitud ja onedrive kukub pilve kohalikule kettale cache'ma, tuleb kogu pilvekraam ka kaela. Paigaldad Google synci ja tuleb GDrive ka sinna otsa. Dropbox veel juurde ja... icon_lol.gif
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 07.05.2026 15:08:04 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ja sain tema 160GB Win7 masinast 40GB

see aeg on möödas. w11 peal iga versiooniuuendus lääb kõik minema.

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 07.05.2026 15:09:25 vasta tsitaadiga

Muhekas kirjutas:
Aitäh Dogbert, panin selle sinu näpunäite järjehoidjasse, kui järgmine kord midagi on siis katsetan...hetkel läksin formati teed. Peale puhast installi näitab 100gb. SKG icon_eek.gif no siis sul on ju eriti hästi

Mitte mul, vaid nii ongi. Puhas Windows 11 install + Windows Update + Disk Cleanup = ~40GB
tagasi üles
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 07.05.2026 16:16:43 vasta tsitaadiga

Endal on süsteemipardil kasutusel 84,8 GB. Installitud on 97 programmi (sh mõned mängud, mis ei asu süsteemipardil) + portatiivsed vidinad. Windowsi taastepunkte ei usalda (ebameeldivad üllatused vanast ajast) ja system protection jura lülitan alati välja, kui meelde tuleb. Praegu vaatasin, et MS ahvid olid selle vahepeal millegipärast jälle sisse lülitanud süsteemipardil. Paragon saab automaatsete varukoopiate tegemise ja vajadusel ka taastamisega päris hästi hakkama, ühest incremental backupist nädalas mulle vist piisab.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 07.05.2026 16:32:12 vasta tsitaadiga

Vaatasin, 204GB on kasutus kokku. Aga hulk muud sodi, Desktop kaust juba 79GB. Pole viitsinud sorteerida. Ketas 1TB, aega veel on sellega icon_biggrin.gif
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 08.05.2026 11:27:04 vasta tsitaadiga

Microsoft Is Testing a Windows 11 Feature That Maxes Out CPU Speed for Faster App Launches
https://www.techpowerup.com/348861/microsoft-is-testing-a-windows-11-feature-that-maxes-out-cpu-speed-for-faster-app-launches

This feature aims to make app launches noticeably faster by pushing the CPU core to its maximum boost frequency in very short bursts. Reportedly, this feature boosts the CPU to its maximum frequency for 1-3 seconds, resulting in noticeably smoother app launches during testing. When launching Microsoft applications like Edge and Outlook, known as "in-box" apps, the result is about a 40% faster application launch. Other applications, such as the Start Menu and context menus across the operating system, may be up to 70% faster.

Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 08.05.2026 11:42:09 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Muhekas kirjutas:

Mitte mul, vaid nii ongi. Puhas Windows 11 install + Windows Update + Disk Cleanup = ~40GB

Ma ei kujuta ette kuidas sul nii on, aga juu siis on nii. Avastasin et kui cmd aknas panna käsklus sisse siis tuleb control paneelis power optionis nähtavale super perfomance, mida toredat see teeb ja juurde annab kui see aktiivseks teha...seda et voolurarbimine suureneb seda ma tean icon_smile.gif aga muud kasutegurid, kas mängimisel ka midagi juurde annab? Napoleon mul on ainult Steam ja paar pisemat asja windowsiga ühel kettal. Mängud ja mood asjad on teise ketta peal.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 08.05.2026 12:09:54 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
Microsoft Is Testing a Windows 11 Feature That Maxes Out CPU Speed for Faster App Launches
https://www.techpowerup.com/348861/microsoft-is-testing-a-windows-11-feature-that-maxes-out-cpu-speed-for-faster-app-launches

This feature aims to make app launches noticeably faster by pushing the CPU core to its maximum boost frequency in very short bursts. Reportedly, this feature boosts the CPU to its maximum frequency for 1-3 seconds, resulting in noticeably smoother app launches during testing. When launching Microsoft applications like Edge and Outlook, known as "in-box" apps, the result is about a 40% faster application launch. Other applications, such as the Start Menu and context menus across the operating system, may be up to 70% faster.

Absurdne. Selle asemel, et koodi optimeerida lahendame asja toore jõu meetodil. Äppide avamine ja eriti start menüü avamine ei tohiks modernsel arvutil olla nii koormavad, et vajavad kolm sekundit 100% prose kasutust...

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 09.05.2026 17:22:00 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Ma ei ole arvutis seadeid ega midagi näppinud ja muutnud. kui hakkasin täna mängima siis mingi hetk lõi sellise koleda heli klappidesse et õudne kohe, ragin sahin krigin ja jumal teab mida veel. Mis ma siin seadetes muutma peaks, kui siin peaks viga peituma. Või mis valiku ma siit üldse valima peaks. Kõigi eelduste kohalt ikka klapid ise mitte neid virtuaalseid asju
tagasi üles
ViskeRelv
HV Guru
ViskeRelv

sõnum 09.05.2026 20:21:56 vasta tsitaadiga

Ma olen laisk ja ei viitsi guugeldada. Kas win 11 on nüüd tekkinud võimalus taskbari paremale või vasakule ekraani serva panna vertikaalselt ilma lisa-äppe kasutades?
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 09.05.2026 20:28:36 vasta tsitaadiga

ViskeRelv kirjutas:
Ma olen laisk ja ei viitsi guugeldada. Kas win 11 on nüüd tekkinud võimalus taskbari paremale või vasakule ekraani serva panna vertikaalselt ilma lisa-äppe kasutades?

25H2 täielikult uuendatud versiooni peal seda võimalust pole.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 09.05.2026 21:08:36 vasta tsitaadiga

ViskeRelv kirjutas:

Ei. Anna aega. Alles suudeti akunäidikule protsendimärgi kuvamine tekitada.

tagasi üles
ViskeRelv
HV Guru
ViskeRelv

sõnum 09.05.2026 21:39:40 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
ViskeRelv kirjutas:

Ma saan hakkama. Vanaemal tuleb vahepeal uudishimu, et äkki saab ilma vahelülideta kah.
Ise arvan, et vist tuleks hakata mingisuguse linuxi poole vaatama. Teistele selle õpetamine tekitab probleeme ja mõtetut ajakulu.
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 09.05.2026 22:45:29 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
ViskeRelv kirjutas:

lõpuks ometi, lasen kohe uuenduse selga, see aasta tähtsaim uuendus thumbs_up.gif

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 186, 187, 188
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.