praegune kellaaeg 13.05.2026 06:23:31
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
kris
HV kasutaja
|
05.03.2026 17:47:14
|
|
|
Tegelesin ca 2 aastat tagasi analoogse probleemiga - leida BT adapter mille külge saaks ühendada Airpods Pro-d. Peale kooliraha maksmist jõudsin järeldusele, et kui seadme septsifikatsioonides ei ole spetsiaalselt Airpods Pro (TM) märgitud siis on ühenduvusega ühel või teisel moel probleeme. Ilma Pro'ta versioonid peaks laiemalt toetatud olema. Mingi generic UGREEN adapteri kirjeldus: "Bluetooth receiver transmitter can support most airpods, but not Airpods pro 2/Airpods 4/Airpods 4 ANC".
Lõpuks omandasin Saksa Amazonist Airfly SE ja töötab siiani normaalselt.
|
|
| Kommentaarid: 18 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
17 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tohoh
HV kasutaja
|
09.04.2026 18:26:22
|
|
|
| Kas keegi on siin Eesti poest ka uued Airpods Max 2 kätte saanud? Ise tellisin Euronicsist aga selgus, et nemad saavad kuu teise poole alguses.
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
06.05.2026 01:33:59
|
|
|
Olen ka nüüd Airpods Pro3 omanik. Sai soetatud sest soovitati proovida kuuldeaparaadi asendajana. Reaalsuses siiski pole asi nii roosiline, kuna mul on sügav kuulmiskahjustus. Funktsiooni sain käima, aga välise helikeskkonna võimendus nõrguke. Kuulen väga nõrgalt, kuuldeaparaadiga ei anna võrreldagi. Siiski tundub, et niipalju peaks abi olema, et suitsuandurit peaks kuulma kuna need ka 85db valjusega. Varsti teen testi. Samas telekasse ühendades oli tunne parem. Otse üle BT tundus heli olevat selgem.
Minu jaoks küll suht kallivõitu kooliraha, aga maha müüma neid ei hakka. Küllap leiab kasutust ikkagi. Minu järeldus on see, et ei saa usaldada mida kõike YT's kokku luuletatakse ja kiidetakse.
Pettunud veidi, aga Õuna selles ei süüdista kuna ametlikult on Airpods Pro3 mõeldud kuni keskmise kuulmiskahjustusega kasutamiseks.
Kuna mulle endale meeldib nende pisividinatega katsetada siis nüüd vähemasti ei pea enam peavõru peas taluma (varem kasutasin oma vanu Jabra Move kõrvapealseid klappe).
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
07.05.2026 15:47:00
|
|
|
Dirty Harry, Tänud, proovin uuesti läbi käia kõik sammud. Kuna mulle sattus suht värske partii väljalaskekuupäevaga paar (Toodetud Jaanuaris 2026), siis eeldasin, et sain värskeima FW ja ka telefonile tegin olude sunnil upgrade 18.4-lt 26.x.x-le (vastumeelselt tegin, aga kuuldeaparaadi funktsiooni pärast n.ö andsin alla )). Senini on tulemus suht kehvapoolne. Airpods ei tunnista ka paberile trükitud ega ka käsitsi sisestatud audiogrammi andmeid, aga selle esimese iphonega tehtud kuulmistesti järgi tuli kõik võimendused põhja keerata ja tulemus suht halb. Mul kuulmislangus kuni 85db ja see on tegelikult päris sügav kahjustus.
Eks vaatan, kas step-by step õnnestub olukorda parandada.
EDIT: Minu AirPodsi FW on 8B34. Uusim on 8B40. Sain laadija uuendatud 8B40-le. Ootan äkki, uuendab siis AirPodsid ka ära.
Airpodsid sain ka lõpuks uuendatud.
Esmane katse uuendatud FW'ga tundub viitavat sellele, et Live Listen ja Background Noise on muutunud tõhusamaks. Katsetan.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
hugo
HV veteran
|
07.05.2026 20:11:49
|
|
|
| BA79 kirjutas: |
Dirty Harry, Tänud, proovin uuesti läbi käia kõik sammud. Kuna mulle sattus suht värske partii väljalaskekuupäevaga paar (Toodetud Jaanuaris 2026), siis eeldasin, et sain värskeima FW ja ka telefonile tegin olude sunnil upgrade 18.4-lt 26.x.x-le (vastumeelselt tegin, aga kuuldeaparaadi funktsiooni pärast n.ö andsin alla )). Senini on tulemus suht kehvapoolne. Airpods ei tunnista ka paberile trükitud ega ka käsitsi sisestatud audiogrammi andmeid, aga selle esimese iphonega tehtud kuulmistesti järgi tuli kõik võimendused põhja keerata ja tulemus suht halb. Mul kuulmislangus kuni 85db ja see on tegelikult päris sügav kahjustus.
Eks vaatan, kas step-by step õnnestub olukorda parandada.
EDIT: Minu AirPodsi FW on 8B34. Uusim on 8B40. Sain laadija uuendatud 8B40-le. Ootan äkki, uuendab siis AirPodsid ka ära.
Airpodsid sain ka lõpuks uuendatud.
Esmane katse uuendatud FW'ga tundub viitavat sellele, et Live Listen ja Background Noise on muutunud tõhusamaks. Katsetan. |
Anna siis teada kuidas erinevus on v kuidas aitab. Et kas asendab kuuldeaparaari mingil moel ja samas kuulad podcasti/muudikat?
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
40 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
07.05.2026 23:38:31
|
|
|
hugo, Sain FW uuendatud ja proovisin ka audiogrammi sisestada. Tundub et ikka ei asenda. Ma kuulen küll sellega, aga tunne on selline nagu hakkaksid tavalisel kuuldeaparaadil patareid tühjaks saama või nagu oleks kuuldeaparaadi vaigufilter tugevalt umbes, et midagi läbi ei tule. Ühesõnaga vaikne ja tuhm, ei ole sellist selgust nagu tavalise aparaadiga, et sa tajud väliskeskkonna helistikku normaalselt mitte ei istu suletud ja isoleeritud keskkonnas.
Muusikat kuulata saab, selles osas etteheiteid ei ole, aga ei anna võrrelda kliinilise kuuldeaparaadiga, mis kompenseerib kuulmislangust 85db ja allapoole. Kuuldeaparaate on erineva kvaliteediga muidugi, aga isikliku kogemuse baasilt ei soovita Airpodse osta kuuldeaparaadi asendajana. Praeguse seisuga tundub, et maksimum kuidas kasutada saan on mürasummutatavate kõrvaklappidena nt kui rattaga sõidan. Tuulemüra mis kõrva siseneb, on ikka enneolematult tugev kui tavaaparaati kandes sõita (sest kuuldeaparaat on tehniliselt "avatud" suure võimendiga valjuhääldi-kõik mis väljast mikrofoni abil kinni püüab saadab sisekõrva võimendatult läbi kõlari). Jah ka kuuldeaparaatidel on liigse müra kaitse, erinevad programmid, mürafiltrid jne, aga senini pole ükski kuuldeaparaat sellistes tingimustes nii ideaalselt hakkama saanud, et müra vähendada. Airpodsid on senise kogemuse põhjal nagu muusikakuulamisfunktsiooniga kõrvatropid. Varsti proovin rattaga tiiru teha, kui toimivad nagu loodan siis kasutan neid sellisel viisil edasi.
Olen proovinud Airpodsitega kuulata muusikat läbi teleka (LG), läbi iPhone ja läbi sülearvuti. Neist kolmest allikast on heli kõige parem üllatuslikult sülearvutist mitte telekast ega iPhonest kuulates. Sülearvutil on BT 5.2 vist. AirPods Pro 3 on 5.3. Klapivad omavahel hästi, ühendus probleemivabalt.
Aga akut kulutab meeletult sest olen kõikvõimalikud seaded põhja keeranud ja see võtab kogu energia AirPodsitel ära. Redditis olen juba suhelnud ja teised vaegkuuljad räägivad sama juttu, et kuuldeaparaati ei asenda aga on heaks abimeheks näiteks lennureisi ajal muusikat kuulates või mürarikkas keskkonnas telefoniga rääkides. Ehk siis varem või hiljem tasub ära kui eesmärgipäraselt kasutada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
10.05.2026 01:48:50
|
|
|
| Võimenduse piir võib olla tahtlik, et ei tekiks kaebusi, kuidas need nüüd naaberlauas olijate vestlust paremini jälgida aitavad jms. Nagu Sony kunagise videokaamera night mode'iga, mis päeval kasutades kaadrisse sattunud inimesi lahti riietas.
|
|
| Kommentaarid: 248 loe/lisa |
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
10.05.2026 04:19:50
|
|
|
rex, Võimalik, ei tea. Selles liinis võib see isegi mõistetav olla, sest kohtuskäimine võib kaotuse korral tootjale väga kulukaks minna.
Aga ma just proovisin jälle ja mida aeg edasi seda enam on meeldima hakanud. Meeldib see, et Airpodsid on diskreetsed- audio ei leki (noh võib-olla Max volume korral isegi midagi lekib- ma ise seda kinnitada ega ümber lükata ei saa sest ei saa ennast kõrvalt kuulata). Airpodsid aitavad ka kuuldeaparaati säästa (eluiga pikendada). Oludes, kus ma muidu kasutan kuuldeaparaati, näiteks saunalavalt puhkama tulles, siis nüüd saan ka panna Airpodsi kõrva (see tolmu ja niiskuskindel). Kuuldeaparaadid on ka niiskuskindlad, aga kui nende mikrofon märjaks saab siis on heli moonutatud või krabiseb. Airpodsitega seda muret pole.
Lisaks veel niipalju, et siseruumides hoiab ühendust telefoniga isegi läbi betoonlae. Mul sauna- ja pesuruum keldrikorrusel. Proovisin, kuidas BT levi on. Peab tõdema, et hea on, kui saatja ja vastuvõtja on üksteise kohal.
Probleemid hakkavad siis, kui vaja läbi mitme seina ja läbi kahe korruse- Siis läheb ühendus sünkroonist välja ja heli on tugevasti moonutatud. Aitab ainult korraks lahti ühendada ja seejärel tagasi.
Ja usun, et reisile minnes võtan Airpodsid kaasa ka. Neil on väga hea mürasummutav omadus, lisaks kõigele muule on võimalik kuuldeaparaadi funktsiooni välja lülitada. Siis ma ei kuule midagi, isegi mitte oma häält, testisin. Sellisel tasandil mürasummutus ilmselt tasub end kuhjaga ära näiteks lennureisil olles. Lennukimootori müra ilmselt siis enam ei häiri.
Ainus probleem on see, et ma saan Airpodse kasutada ainult parema kõrvaga (vasak kurt ja vasaku kandmine seega mõttetu). Seega vasakule kõrvale mõeldud podse ei saa kasutada. No võib-olla mingil viisil saab ka paremasse kõrva toppida, aga pole päris see.
See tähendab, et kui parempoolse kõrvaklapi aku ära väsib, pean uue parempoolse ostma.
Kui pikk Airpodsite tegelik eluiga on ei tea, aga mõnepäevase kasutuse järel tundub, et podsid saavad üsna ruttu täis laetud. Laadijast on hetkel ca 70% järel, samal ajal kui podsid on ikka 100%.
Akut kulub ainult siis kui pikalt kasutan. Siiani veel üle 3-4 tunni korraga pole kasutanud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|