|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Equinox
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
02.05.2026 13:55:59
|
|
|
| Väga hea mäng on jah, HOMM3 fännid võiksid võimaluse anda.
|
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
04.05.2026 09:02:28
|
|
|
Tegin esimsed paar mapi ära, panin testi mõistes kõik normal ja vähemalt inimestega mängides oli üsna kerge.
Mõned uued mehhanismid on ressursside osas - arenduspunktid loitsudele, mis hakkas silma.
Town gate on endiselt katki, aga nüüd on vähemalt üsna lollikindel viis (vist) kuidas seda saada.
Uued rassid on fakilsielt tore, aga hetkel kuidagi ei kliki, loodan, et kõik vanad saavad ka ikka olema.
E: tegin sõbraga ka ühe mängu ja tundub, et hästi palju oleneb early game-ist. Inimestega on väga lihtne, kui võtad crossbow fookusega hero, ostad hobused kohe day 1 ja crossbowmanid ka ning siis pmt chillid läbi early game'i kuskil 3-6 hobuse ja ca 50 archeriga (upgrade neile day 2). Et sellega oleks huvitav, peaks vist raskuase olema Normalist kindlasti kõrgem.
_________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Equinox
HV veteran

|
04.05.2026 09:42:48
|
|
|
Loen, et paljud ikka kurdavad custom game balanseerimise üle, et AI on isegi easy tasemel kohati ülivõimas. Isegi peale seda patch 2-te. Eks early access võlud muidugi.
_________________ Live long and prosper!
RIP, Spock. Leonard Nimoy 1931-2015 |
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
04.05.2026 09:53:36
|
|
|
Nad pole lihtsalt aru saanud, kuidas seda mängu mängima peab.
In fairness, vana heros ei nõudnud seda ka liiga palju ning tegelik fraktsioonide mehhaanika avaldus enim PvPs, mida keegi ei jälgi.
Fakt on see, et igal lossil oma playbook - kindlad üksused, spellid, kangelased, mis seda võimendavad ning kui sa oma lossi tugevustele ei mängi, siis ongi koguaeg raske.
Sa pead lihtsalt teadma, mis need sinu lossi tugevused on. Vale on teha lihstalt järjest maju ja mehi ja loota, et sellest piisab.
Case and point:
Day 2 armee inimestega. Kuidas see raske on?
Kus juures hobused ei ole must have siin, lihtsalt teevad asja palju mõnusamaks.
Sama hästi võiks olla seal mingi muu lambi üksus.
_________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 04.05.2026 10:27:36, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Equinox
HV veteran

|
04.05.2026 10:34:21
|
|
|
Kindlasti see kõik mida sa räägid on õige. Aga kuna seda hädaldamist on loetu järgi ikka palju, ju siis ikkagi midagi paigast ära on. Seda hädaldamist oli oi kui palju eri threadides. On siis see, et paljud eeldavad, et seda mängida samamoodi kui HOMM3-e või mingi muu probleem. Ma saan just aru, et kurdavad need, kes tahaks casual play-d teha aga AI sõidab kohe 3-4 nädalal täiega üle, mitmesajaliste meeste hulgaga vms. Steami discussionite all väidetavalt on ka arendajad ise kirjutanud, et vaatab probleemi üle ja kohendavad järgmise patchiga. Ma pole ise jõudnud väga veel mängida. Vaid tutoriali jõudsin eile läbi teha.
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
04.05.2026 13:50:01
|
|
|
Tegin multiplayerit XL mapis teise inimese vastu. 2h oli tore ja siis teine mängija lahkus. Tasub vist väiksem map ette võtta
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
1 :: |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
04.05.2026 16:01:59
|
|
|
Võtsin ka ligi, teen kampaaniat hetkel.
Ehmatasin ka ära, et 50 "hobust"/Cavalry 300 laskjat, 500tavarüütlit jne lendas selga.
Siis tuli HOMM3 aeg meelde, pugesin lossi peitu ja tegin ta maagiaga maatasa(see kaart oligi just maagia hero õppimise kaart).
Väga palju aitab siin nende suurte vägede vastu maagia, näiteks lukustasin 2 vaenlase laskjat ära- spell mis lasta ei lase. Sealt edasi oli juba lihtne "välgu" spämm;)
Nägin ka et üks kurtis just et liiga lihtne, et saab skip/wait kasutada- see just HOMM3 tunnusmärk ongi, esimene adi mille hero leveldamisel vütsun ooligi defence tuleb ootamisega juurde, niisama defence enam ei saa.
Sellest ongi huvitav, et palju uusi spelle ja levelitega saadavat kraami, mida enne polnud(lõpetasin HOMM VIga, siis viskasid Bugisoft üle). Nüüd pole nagu gamebraking bug ette juhtunud, ja tegemist on Early Accessiga.
Esmamulje on väga hea, kunstiline pool nagu HOMM3l, möngitavus samuti, muusika väga hea, üksuseid ja spelle rohkelt juures.
Kampaania on ka RPG moodi nüüd- dialoogid, halvemad ja veel halvemad valikud jne.
Kampaanias oli veel üks äge ja vastik väike vaenlane, paarkümmend suur üksus, lvl1 aga suremisel pani sinu üksuse teisi maha tapma. Tükk tegu oli strateegia väljamütlemisega;)
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Overkilla
HV veteran
|
04.05.2026 17:29:22
|
|
|
| Equinox kirjutas: |
| Loen, et paljud ikka kurdavad custom game balanseerimise üle, et AI on isegi easy tasemel kohati ülivõimas. Isegi peale seda patch 2-te. Eks early access võlud muidugi. |
Ongi hea kui asjalik vastane, muidu jama, et jooksed läbi ja tehtud.
|
|
| Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
80 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Equinox
HV veteran

|
04.05.2026 20:00:23
|
|
|
| Overkilla kirjutas: |
| Loen, et paljud ikka kurdavad custom game balanseerimise üle, et AI on isegi easy tasemel kohati ülivõimas. Isegi peale seda patch 2-te. Eks early access võlud muidugi. |
Ongi hea kui asjalik vastane, muidu jama, et jooksed läbi ja tehtud. |
Ju see on paljudele siis tähtis. Tullakse õhtu töölt, väsinud ja tahad lihtsalt lõõgastuda ning AI-le molli sõita, mis siis, et ei tunne mängu. Saad oma rahulduse kätte ja võibolla ütled isegi naisele veel õhtu jooksul mõne hea sõna Win-win
Patch 3 tuli ka:
| tsitaat: |
Bug Fixes
Fixed a bug that occured when loading several save files in a row and attempting to open the Esc menu.
Fixed a bug blocking progress in the “Into the woods” mission.
Fixed a campaign bug where the Mountain Monastery object increased hero attributes by 1 instead of 2.
Fixed a rare AI-player error during sieges.
The recruitment window now automatically closes once all available units have been hired.
Fixed an issue with construction menu scaling on 21:9 monitors.
Restored missing tooltips explaining stats within the neutral creature window.
⚠️ Experimental Feature: Added an option to enable input from peripheral devices. Important! Full support for controllers is still not available.
Set the default AI difficulty in lobbies to Easy.
⚠️ Please double-check your settings when creating a new lobby if you want to change it!
Fixed Crystal Iriyad Defense stat (8 → 10).
Fixed the cost of the “Nature’s Fury” ability of Faun Warriors (1 → 2).
Fixed an issue where the “Children of the Wild” faction law was not functioning.
Added a notification when receiving an artifact from the “Crow Nest” object.
Fixed an issue causing AI-player to freeze in some battles.
Fixed a bug where the “Beelzebub’s Blessing” bonus incorrectly stacked with “Battle Frenzy” and “As Luck Would Have It” subskills, resulting in unintended massive attribute boosts of the Maniacal Reavers.
Fixed the incorrect tooltip for AoE attacks that only target enemy creatures (previously they incorrectly stated they affected all creatures).
Infernal hydra now correctly applies Weakening Venom when using its alternative attack.
Network
Resolved several issues related to joining lobbies and starting games.
Fixed the reconnection system during active game.
Added a game version check when inviting friends (via the Invite button or lobby code) to prevent desynchronization caused by version mismatches.
Improved filtering for lobbies without password protection.
Various general networking improvements.
Balance
Timers in Multiplayer:
Time for selecting heroes, skills, and artifacts on Arena increased from 5 to 6 minutes.
PvE combat timer in Single Hero mode reduced by 5 seconds. The daily timer bonus increased by 15 seconds, and the weekly bonus by 30 seconds.
Diplomacy skill:
The additional cost for recruiting joining creatures reduced from +100% resources to +50%.
Increased the influence of army composition and hero level on the likelihood of creatures joining the player.
Slightly reduced army strength requirements when attempting to recruit "Hostile" squads.
Defense tower damage per constructed building increased from 10% to 15%.
Hive faction construction costs:
Chitinous Ziggurat: Gold: 2250 → 3750. Crystals: 5 → 0.
Burning Soul Burrows: Gold: 4500 → 6000. Crystals: 10 → 5.
Hero Skills:
Battle Magic: Attack and Defense bonus based on Magic stats: 15/20/25% → 15/25/35%.
Thaumaturgy: Additional mana cost for re-casting a spell: 150/125/100% → 100/75/50%.
Tactics: “One for All” sub-skill. Attack bonus reduced from 3 to 2 per adjacent enemy.
Tactics: “All for One” sub-skill. Defense bonus reduced from 3 to 2 per adjacent friendly creature.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mõmmik123
HV kasutaja
|
05.05.2026 11:34:51
|
|
|
| Mäng olemas aga pole jõudnud veel proovida seal quick combat on olemas nagu homm 3 oli võimalik peale panna ?
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Equinox
HV veteran

|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
05.05.2026 17:16:26
|
|
|
Olden Era ka chill. Kui korralikku vastast tahta, siis Gladius- Relics of War pakub võimaluse iga cm eest elu eest võidelda. Tegin kampaania läbi normal peal ja rohkem näha ei taha;) ütleks et TBS maailma "demon souls", xcom 2 ka hullem.
Olden Era kampaania ongi paras nokitsemine, hetkel on näiteks piiramatul käigusamme.
Selles suhtes on vb teistmoodi lähenemine jah.
Mäletan et mõni HOMM3 kampaania kaart läks ikka väga raskeks kähku, siis Olden Era paistab kampaaniat võtma pika tutorialina.
Custom map siin siis raskem, HOMM3s oli just paras tsillimine, üksi või hot seat...
|
|
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Equinox
HV veteran

|
05.05.2026 23:07:07
|
|
|
In less than 72 hours, Heroes of Might and Magic: Olden Era sold over 500 000 copies on Steam!
Mida rohkem mängin, seda enam meeldima hakkab. Vana HOMM-i vaib on ikka korralik Pluss HOMMOE lisab ise omalt poolt ägedaid lisasid juurde - artifaktide upgrademine, spellide leveldamine, jne. Vigade otsa tundub ka, et ei ole seni komistanud. Üsna solid launch mängule ja pole kahtlust, et kui täis mäng välja tuleb siis saab väga hea asi olema. Seni esimene selline imelik asi on random game (nende mõistes siis custom game), et HOMM3-s oli lihtsalt mõnus ja lihtne ja täielik random map-i genereerimine. Siin paistab, saab vaid mingite piiratud arvu template-ide hulgast praegu valida. Jah genereerib random-i küll iga kord, samas template-ide hulgast valides kõige väiksem kaart on Medium. Mitte ühtegi Small suurusega kaarti ma näiteks ei näe templatede valikus. Või ma ei oska kasutada seda Praegu sai Medium map genereeritud, 2 mängijat ning 4 tundi on juba läinud ja alles natuke üle poole map-i lahti saanud, pole isegi vastast veel näinud ühtegi korda. Et mäng venib ajaliselt ikka maru pikaks.
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
06.05.2026 01:31:16
|
|
|
Minu meelest on üsna cool see, kuidas nad on suutunud fractionid panna väga erinevalt toimima läbi erinevate mehhaanikate ning sul on isegi terve rida erinevaid builde.
Selline oldschool tee lihtsalt üksusi ja võida asi on edniselt võimalik,aga nüüd sa saad spetsialiseeruda väga väga erinevalt.
Saad teha luck/moraal based hero, saad teha 2x per round spellcastimist tegeva buildi + n+1 inetu comboga, saad ehtiada oma fractioni üles üksuste omadustele ja focuspointide akumuleerimisele, saad ehitada regenerationi ümber, saad mõne hero special ability ümber ehitada (nt master teleport)... hästi palju strateegiad on tegelikult ja palju sõltub mapi suurusest ja rikkusest, milline parem on.
Nt xp based specialiga hero on väga tugev keskmise pikkusega mängus, sest ta saab end game levelid palju varem, samal ajal selle mingi avatari vms (mingi summon) herod on väga head kiiretes mängudes, kus nad aitavad varakult võidelda ja kiiresti leveleid aga ent samas pikas mängus on lõpus see ability veidi pointless.
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SirAskAlot
Kreisi kasutaja
|
06.05.2026 11:05:30
|
|
|
| Kindlasti see kõik mida sa räägid on õige. Aga kuna seda hädaldamist on loetu järgi ikka palju, ju siis ikkagi midagi paigast ära on. Seda hädaldamist oli oi kui palju eri threadides. On siis see, et paljud eeldavad, et seda mängida samamoodi kui HOMM3-e või mingi muu probleem. Ma saan just aru, et kurdavad need, kes tahaks casual play-d teha aga AI sõidab kohe 3-4 nädalal täiega üle, mitmesajaliste meeste hulgaga vms. Steami discussionite all väidetavalt on ka arendajad ise kirjutanud, et vaatab probleemi üle ja kohendavad järgmise patchiga. Ma pole ise jõudnud väga veel mängida. Vaid tutoriali jõudsin eile läbi teha. |
See on tavaline suhtumine tänapäeval TB strateegiate puhul. Mingi seltskond , selle asemel , et mängus lahendust otsida, jookseb esimeste probleemide puhul kohe Steami foorumitesse hädaldama.
Viskasin ka mängule korra pilgu peale.
Süvenema ei hakanud, aga kunstline,visuaalne lahendus on, muu halli massi seas ,meeldiv ja omapärane. Ma pole veel isegi kindel kas enne mängu valmis saamist mängima hakkan.
Üks asi mida poole tunni jooksul märkasin. Campaigni alguses on nad andnud vastastele kõrgema initatiivi. Normalil campaigni esimest võitlust mängides ei näinud ma võimalust,et vastane ühte mu meest maha ei löökds. Peaks äkki steami hädaldama minema. See ei ole loogiline, et mingi raudrüüs inimene jookseb ja tegutseb kiiremini kui minu niudevööga alpha tõulehmad.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
06.05.2026 15:55:49
|
|
|
SirAskAlot, ma kaotasin ka algul palju oma väest, kuni uute spellide ja strateegiateg ära harjusin.
Aga ses suhtes õigus, et Steami hala ei tasu alati uskuma jääda. Jama ongi selles et väga palju võtavad devid seda 10ne inimese "arvamust" kuulda kuigi 40000 inimest 8n ülevaadete p0hjal väga rahul;)
Ses suhtes on kampaania väga asjalin siin et tuletab meelde vanad nipid ning õpetab uusi trikke selgeks...
|
|
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hirff
HV kasutaja

|
07.05.2026 11:52:31
|
|
|
| Super nostalgialaks ja väga hästi õnnestunud mäng. Ainukese miinusena tooksin välja Equinox poolt mainitud mappide genereerimise süsteemi. Väga raske on leida sobivat mappi quick game jaoks et a'la niisama võib-olla keskmisest lühemat mängu mängida, kus poleks heroede piirangut ega muud nö üleliigset. Lisaks, kui ma nüüd õigesti aru saan, näitab map kohe alguses ära vastaste ja losside paiknemsie asukohad - milleks sellist asja vaja?
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
08.05.2026 16:21:15
|
|
|
Mõningad pointerid, mis vähemalt minule tundusid alguses segadust tekitavad:
1. Law ja astrology punktid on olulised - varajased upgrade-id, kollide kasv, ressursid, paremad omadused law punktide läbi võivad muuta mängu täielikult. Astrology punktidega saada kiiresti town portal on samuti game changing.
2. Tegelastel on lisaks klassidele ka advanced klassid, mida sa saad unlockida, kui masterid teatud komplekti klasse ning advanced klass annab täiendavaid bonuseid.
info: https://heroes3wog.net/homm-olden-era-advanced-classes-explanation/
3. Kasutage 1 unit stacke mängu alguse etapis, et kaitsta oma kõige olulisemaid üksuseid
4. Olenevalt game modist on erinevad omadused kasulikud. Nt kangelane kelle tugevus avaldub lõppmängus on vilets väiksematel kaartidel, sest teiste tegelast tugevus avaldub varem.
5. Katapuldid jne on manuaalsed. Ma unsutasin mitu korda ära, et peab alati ise laskma.
6. Thaumaturgy oskust saavad saada ainult maagi klassi tegelased ja sinna tuleb omajagu investeerida, et ta oleks fantastiline, aga lõpuks on võimalus 2x käigu jooksul spellbooki kasutada väga väga võimas.
7. Logistika on väga oluline. Palju suurem osa mängust on ringi liikumine ja selleks on alati vähe aega. Igale poole ei ole mõtet minna, peaks alati vaatama suurima võidu suunas, silmas pidades, mis on sinu järgmine suurem eesmärk mängus - nt kui tahad saada lvl 7 maja valmis, siis valin teekondi, mis aitavad mul saada ressursse, et seda lõpuni teha jne.
8. Initsiatiiv on võtme tähtsusega. Võime varem spellbooki kasutada võib võite mängu.
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Equinox
HV veteran

|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
12.05.2026 15:06:05
|
|
|
Nja, natuke veel mänginud mõtlen ei ole ma päris kindel mida ma mängust arvan.
Ma ei ole mänginud SP kampaaniat üldse ja seda ei kommenteeri. Räägin puhtalt skirmish mapi kogemusest, mis tundub kuidagi sama.
Vb ma noorest peast ei tajunud seda nii ja vanasti oli ka, aga ma praegu tunnen väga tugevalt seda, et see mäng on nii suurel määral samasugune.
Kuna asi on jaotatud selgeteks tsoonideks, siis tähtis on oma tsoonist asap välja murda ,et siis kaarti keskelt saada ligi seal olevatele ressurssidele.
See tundub olevat ka üsna möödapääsmatu, sest mapi keskel võib olla palju state andvaid maju etc, mis tähendab, et kui sa sinna ei jõua, siis peagi kohtud vastasega, kes on jõudnud ja kelle statid on sinu omadest 2x kõrgemad.
Nii on juhtunud mul 3-4x ja peale seda olen hakanud kiirust prioritiseerima.
Mulle vist natuke meeldis selline uitav ja avastav, mitte eriti kiirustav homm 3 stiil natuke rohkem, aga samas ka toona ma ilmselt lihtsalt ei kasutanud ära võimalusi ning AI oli lihtsalt viletsam.
Seega tegelikult vist on suht sama mäng, aga parendustega ning mul on lihtsalt mingi nostalgia error.
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
12.05.2026 17:56:21
|
|
|
Ma pole palju hetkel OE teind aga vanast ajast meeles, et alati oli peajõud, kes käis ja vallutas ja siis oli 1 kõige nõrgema sõduriga avastaja, kellest kahju ei olnud. Sellega sai siis head k8had välja nuusitud ja peajõuga ära võetud. Ehk tundub nagu "same olden, same olden".
Samuti meeles kampaania, mis jäigi pooleli, sest vastasel oli 10draakonit kui ise esimesi lvl6 jõmme palkasid.
|
|
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|