Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Elektri- ja vesinikautode (ja muude alternatiivide) teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 598, 599, 600, 601, 602  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
bladerunner
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 04.05.2026 11:44:31 vasta tsitaadiga

M8T0 kirjutas:
3 mõõdult oli täitsa kesklassi auto alles sajandi alguses.
...
Jalaruumi võrreldes on e39 väiksem kui model 3. Samas klassis uue asjaga võrreldes siis g20 on kübe väiksem kui model 3.
E39 oli mid/upper-mid class auto uuena.
Jeebus küll, alles sajandi alguses. icon_lol.gif
Seda sajandit on juba 25 aastat olnud, paljud foorumikasutajad pole nii vanadki veel.
E39 on 30 aastat vana mudel. VAZ 2101 ei tahtnud oma M3 võrdluseks tuua? doh.gif

Krdi koomikud siin ikka koos...

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
M8T0
HV Guru

sõnum 04.05.2026 11:50:47 vasta tsitaadiga

No ja mis siis? See, et mõni kasutaja on nii noor ei tähenda, et see ei olnud alles 25a tagasi väga suur auto. Meil oli 90ndatel peres uuena ja kõik mahtusid väga hästi kogu kilakolaga ära.

Ehk siis peab ikka pirakas inimkeha olema, et ei mahu ära sellisesse mõõtu autosse.
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 04.05.2026 11:59:43 vasta tsitaadiga

Olen üle kahe meetri pikk, ei ole mingit probleemi Model 3'e mahtumisega. Minu taha loomulikult keegi istuda ei soovi icon_lol.gif
Oisu.
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 04.05.2026 12:12:39 vasta tsitaadiga

Norra.
Uute elektrikaubikute osakaal on tõusuteel: 2025. aastal olid 45 protsenti uutest registreeritud kaubikutest elektrikaubikud, võrreldes eelmise aasta 28 protsendiga.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
etk
HV kasutaja
etk

sõnum 04.05.2026 12:21:38 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Tänased on veelgi efektiivsemad.

No ei ole ju. Toyota enda hübriidid, need sinu väitel kõikse paremad ja ökomad, on Toyota enda andmetel WLTP järgi (see, mis on hästi täpne eks) 5.8L/100km keskmiselt näiteks uue RAV4 puhul. Kõige lähedasem võrdlusauto su BZ4X-ga.
Kui nüüd väidad, et Toyotad on kõige ökomad ja et WLTP on liiga optimistlik reaalelu kohta, siis järelikult valdav enamus on üle 6L/100km, mitte alla selle. Ehk valdv enamus on kallimad kui elektrikad avalikust laadijast laetuna.

Nagu ennegi ütlesin, eksitav on su väide, et elektrikas avalikus laadijas on sama/kallim kui hübriid. Kurb, et sa ei ole võimeline oma eksimust tõdema ja raiud ikka väärinfot rõõmsalt edasi.
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 04.05.2026 12:21:48 vasta tsitaadiga

sakinaga kirjutas:
Olen üle kahe meetri pikk, ei ole mingit probleemi Model 3'e mahtumisega. Minu taha loomulikult keegi istuda ei soovi icon_lol.gif

Eks see on soovmõtlemine nagu ikka.

tsitaat:
Kui nüüd väidad, et Toyotad on kõige ökomad ja et WLTP on liiga optimistlik reaalelu kohta, siis järelikult valdav enamus on üle 6L/100km, mitte alla selle. Ehk valdv enamus on kallimad kui elektrikad avalikust laadijast laetuna.

Ma mitte ainult ei väida, vaid ma tean, vahetud kogemused ju. Viimane hübriid-toyota millega ma sõitsin oli Camry, palju aastaid tagasi ja sellel oli 5 kandis keskmine. See on suur auto. Lexused on pea kõik 6 liitri masinad (LBX ~5), niipalju, kui ma nendega sõitnud olen viimasel ajal, va RX500 Turbo, aga see on hoopis teine elukas ka, kuigi hübriid, siis perfile orienteeritud. Uskuda, et Toyota fleet on kuidagi ebaökonoomsem oma lõviosas pisemate masinatega ? Ebausutav. Konkurents on väga tihe ja vahed on väga väikesed, olematud. Paneme siia juurde nüüd elektriauto laadimisega seotud ebamugavuse, vahel ebapiisava sõiduulatuse ja langebki liisk hübriidile. Mõlemad tehnoloogiad nii hübriid, kui elekter saavad teineteise kõrval eksisteerima veel väga pikka aega. Diisel ja puhas bens kaovad aegade hämarusse, vähemalt sõiduautode kontekstis. 10a tagasi ennustasin, et hübriid saab võidutsema, nii läks ka.

viimati muutis Markos 04.05.2026 12:31:57, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 04.05.2026 12:25:24 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
sakinaga kirjutas:

Ehk tegelt ikka soovitakse taha istuda?

Markos
HV veteran

sõnum 04.05.2026 12:33:20 vasta tsitaadiga

Sold OUT kirjutas:
Markos kirjutas:
sakinaga kirjutas:

Ei, kuna raha pole, et oma kasvule sobivat autot osta, siis sobib see ka.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 04.05.2026 13:34:53 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Sold OUT kirjutas:
Markos kirjutas:
sakinaga kirjutas:
Olen üle kahe meetri pikk, ei ole mingit probleemi Model 3'e mahtumisega. Minu taha loomulikult keegi istuda ei soovi :lol:

Ei, kuna raha pole, et oma kasvule sobivat autot osta, siis sobib see ka.
Mis osas Model 3 kasvule sobiv ei ole? Täitsa siiralt pakub huvi.
etk
HV kasutaja
etk

sõnum 04.05.2026 13:51:00 vasta tsitaadiga

sakinaga kirjutas:
Mis osas Model 3 kasvule sobiv ei ole? Täitsa siiralt pakub huvi.

Sellel olev embleem ei ole Toyota oma ega viltune L, muud viga ei olegi. Aga see on lunastamatu patt seega tuleb igatepidi asi tembeldada kasutamatuks icon_wink.gif
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 04.05.2026 15:33:41 vasta tsitaadiga

Peaks minema Teslat testima, pakuvad siin proovisõitu.
tagasi üles
Indrek67
HV vaatleja

sõnum 04.05.2026 15:57:54 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Vana sõber helistas ja küsis, kuidas ma elektriautoga rahul olen. Juttu jätkus pikemaks, ta loobus.

Ma olin oma sõpruskonnas esimene, kes endale elektriauto soetas, tänaseks päevaks peale minu veel neli sõpra sama valiku teinud, kah pärast pikemaid vestlusi/arutelusi kas ja kuidas ikka on, kahel juba korra ka mudelit vahetatud, kolmandal saab liising see aasta läbi ja mõlgutab ka mõtteid millise elektriauto järgmiseks võtab. Üks vahetas ka naise diiselauto elektrika vastu, omal ka peres mõlemad masinad elektrikad.
Muidugi peab siia juurde mainima, et kõik elavad eramajades ja laevad enamus ajast kodus, neist ükski ega ka mina ei sõidaks elektriautoga kui primaarne laadimisviis oleks avalik võrk, kodus “tankimine” ikka mõnusalt effortless üritus.

DVDRW kirjutas:
Ütlesin, et vaja teha nii:
Spoiler Spoiler Spoiler

Samuti loobus.

Krt kui mul Eestist väljas vaja laadida, siis vähemalt mersul ja audil saab kasutada oma autoäppi laadimiste alustamiseks ja tasumiseks, ehk pole vaja kogu selles äppide virr-varris navigeerida. Eesti siseselt saab endale suht kähku selgeks mis teenusepakkujate võrgustike endal mugav kasutada ja pole ka nagu mingi raketiteadus enam edasi.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 04.05.2026 22:06:27 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Peaks minema Teslat testima, pakuvad siin proovisõitu.

Huvitav mida nad pakuvad nö null kogemusega inimesele tutvustamiseks. Ma loodan, et 3/y lr ikka mitte rwd. Ma ise sain y juniper rwdga sõita prooviks talvel ja see oli sellesmõttes jube, et elektriauto kogemusest jäi pool puudu. Edasi ei liikunud, gaas oli tuim ja vajas palju vajutamist (ei old chill peal) , kets tahtis ringi käia (jaanuari kuu oli) jne. Kõik täiesti olemata probleemid tagasi enda LRi istudes kus alati ka sport reziim, et varbaotsaga juba liigutaks.
Aga ja - sõit oli võrreldes varasema Yga palju pehmem ja tummisem ning vaiksem.
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 04.05.2026 23:25:56 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Aga ja - sõit oli võrreldes varasema Yga palju pehmem ja tummisem ning vaiksem.

Hakkab nagu skodale järele jõudma vaikselt ? Ma olen enda masinal sport modet vaid korra proovinud, see keerab gaasipedaali regeni põhja ja muudab rooli jäigmaks, väkk. Normalit ka ei kasuta, see kiirendab liiga äkiliselt, ei taha, et asjad ringi lendavad autos. Eco mode all the way.
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 05.05.2026 07:25:44 vasta tsitaadiga

Sõita peab oskama ütles keegi targutaja kes paistab, et ei oska. Eriti kui kirjeldad omajagu aeglasema auto gaasi nii. Ja normaalne on , et saad ikka gaasi panna sport ning rooli light mitte pole mingi preset komplekt. Regen peabki max olema aga eks doseerimine ole jällegi oskus mida paistab, et mõni ei valda. Samas - tead ka isegi, et pm ükski muu tootja pole veel Tesla onepedalile ligilähedast tunnet suutnud teha. Siiamaani kõik mida proovind on mingitpidi imelikult seda pakkunud.
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 05.05.2026 09:56:02 vasta tsitaadiga

"Sport" ongi preset, alati võid customi teha ja seal ükshaaval asju sättida, aga milleks seda vaja, kui sul on juba preset, mis kõik vajadused rahuldab ja onepedali kohta olen ma miljon korda arvamust avaldanud, pole minu teema üldse, lendab esimese asjana offi (kui võimalik), samamoodi nagu hud. Tesla onepedal sündis sellest, et neil polnud võimalik piduritele regeni panna, toyota patent oli ees ja see on päris keeruline tehnoloogiline väljakutse, midagi lihtsalt pidi välja mõtlema. Nüüd on mõned invaliidid kellel jalgade koordinatsiooniga probleeme, kukkunud seda kiitma, kui maailma parimat asja. Muide onepedal ei ole mitte midagi keerulist, piduri regen on palju keerulisem, sa pead täpselt pedaali asendit ja pidurdusjõudu mõõtma selleks, et üleminek regenilt tavapiduritele oleks võimalikult sujuv. Onepedal pole midagi muud, kui moto gene modesse ja 5kmh pealt pidurid peale, kõik. Lexus suudab ka seisma jääda (ja ka ise liikuma hakata) ja teeb seda väga sujuvalt, kui kasutad autopilooti ja/või lülitad PDA sisse. Ma ei kasuta neid, sest mulle meeldib autot ise juhtida.
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 05.05.2026 10:10:41 vasta tsitaadiga

Tehnoloogiline pool ei oma tähtsust enamikele inimestele vaid tulem ja see tulem on hetkel nagu tead Teslal siiski veel parim. Kui sina kasutada ei oska siia keegi ei käse . Kui eraldi saad muuta siis tore ju - salvestadki nii ära nagu sobib aga ära siis vingu, et auto teeb midagi teisiti kuigi tegelikult saad selle ära muuta . Mingi 5kmh pealt pidurid peale jutt on veider väljamõeldis. Pidur rakendub sekund pärast seda kui auto seisab.Mõttetu mula nagu alati 😀
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 05.05.2026 10:14:35 vasta tsitaadiga

Isikliku arvamise põhjal parim jah icon_lol.gif
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 175
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 05.05.2026 10:15:52 vasta tsitaadiga

Janis kirjutas:
Isikliku arvamise põhjal parim jah icon_lol.gif

Pole mõeldud, et mina pean onepedalit paremaka kui ilma vaid onepedal maailmas on teadatuntud, et kõige loogilisem ja paremini organiseeritud on Teslal.
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 05.05.2026 10:21:52 vasta tsitaadiga

Need seened on ikka kanged krt, saaks täitsa aru kui isiklik arvamus oleks
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 05.05.2026 10:29:20 vasta tsitaadiga

Löö või AIsse / kuklisse ja loe aga pole mõtet markotada niisama.

A pullid tootjad jõuavad siia ikka. Eile käisin Rocca keskuses ja mingi fake Urus paistis otse seal keskuses keskel seismas. Mingi Forthing t5 evo 😀
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 05.05.2026 10:45:19 vasta tsitaadiga

M8T0 kirjutas:
Tehnoloogiline pool ei oma tähtsust enamikele inimestele vaid tulem ja see tulem on hetkel nagu tead Teslal siiski veel parim. Kui sina kasutada ei oska siia keegi ei käse . Kui eraldi saad muuta siis tore ju - salvestadki nii ära nagu sobib aga ära siis vingu, et auto teeb midagi teisiti kuigi tegelikult saad selle ära muuta . Mingi 5kmh pealt pidurid peale jutt on veider väljamõeldis. Pidur rakendub sekund pärast seda kui auto seisab.Mõttetu mula nagu alati 😀

Ma ju ei vingu, ma ütlesin, mida konkreetne preset teeb ja ka mida teised teevad, see auto on väga kustomiseeritav, samamoodi saab juhtseadmete, nagu rooli, piduri ja gaasiga talle öelda TÄPSELT mida ta tegema peab. See on oskus. Ühte pedaali tallata oskab igaüks, otse sõita oskab ka igaüks.
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 05.05.2026 10:51:39 vasta tsitaadiga

Esialgu vingusid, et ei saa sporti panna kuna siis rool raske - sõnasõnalt. Ära risusta plähmerdusega ja räägi nüüd midagi asjaliku ka vahepeal ning põhjenda parem sakile oma mõttetu väide ära. Hiilid koguaeg oma lollusest eemale nii kui vahele jääd. Umbes nagu just see 5kmh ja piduri teema mis pole isegi võimalik Teslaga 😀 mingi kolmandik seda teemat on marko luulud ja väljamõeldud mula ning häbi ka ei hakka. Räägiks äkki päris asjadest.
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 05.05.2026 10:54:18 vasta tsitaadiga

M8T0 kirjutas:

A pullid tootjad jõuavad siia ikka. Eile käisin Rocca keskuses ja mingi fake Urus paistis otse seal keskuses keskel seismas. Mingi Forthing t5 evo 😀

Mida ma löön? Saan teada mingi teiste arvamuse ja nii ongi? icon_biggrin.gif Elad ka teiste järgi mitte enda
tagasi üles
new1
HV kasutaja

sõnum 05.05.2026 12:25:12 vasta tsitaadiga

M8T0 kirjutas:

A pullid tootjad jõuavad siia ikka. Eile käi⁴sin Rocca keskuses ja mingi fake Urus paistis otse seal keskuses keskel seismas. Mingi Forthing t5 evo 😀

Peakski siin uue fraasi käibele võtma, ehk siis "markossima" , mis tähendab tühja koha pealt kiunu üles tõmbama icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Elektri- ja vesinikautode (ja muude alternatiivide) teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 598, 599, 600, 601, 602  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.