Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  SpaceX Starlink satelliit-internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 31, 32, 33
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
indrpo
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 05.05.2026 07:47:20 vasta tsitaadiga

Kui sa paned varjestusega kaabli, siis peab selle kusagile maandama ka,
Starlinki toitekatel ja pesadel ja kaablitel on ettenähtud maandus.
Esimestel Zyxelitel oli maandustraat ja kruvi seadme taga, et see masti maandada aga mida sa mastiga maandad kui mastil pole maandust, muidu on vastupidine efekt, äikesemast ja lätaki seadmesse.
Uutel Zyxelitel seda pole ja pole ka toiteplokil maandusklemme.

Ja pole ka mingit probleemi olnud.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
VeixES
HV veteran

sõnum 05.05.2026 10:01:35 vasta tsitaadiga

Keegi paigaldusteenust ka pakub? Kinnitus maja seinale(piisavalt pikka et räästa alt välja tuleks), miski surge protection ja kaablivedu pööningul?
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 05.05.2026 11:40:29 vasta tsitaadiga

kaabakas kirjutas:
Kui mu mälu mind ei peta, siis tiku pannide maandamise loogika oli selline, et vähese õhuniiskuse perioodidel tekitab tuul pannile staatilist elektrit, selle sa tahad ära maandada enne kui ta ise otsima hakkab kuhu minna saab. Kui kehtib tikule, kehtib teistele ka.

Ubiquiti õues kasutatavatel seadmetel on samamoodi maandus läbi CAT kaabli varjestuse ette nähtud. Müüvad isegi mingit jabura hinnaga patch kaablit selle jaoks, juhuks kui kellelgi raha põletamise isu on.
Kaablil oli vist ühes otsas varje külge kinnitatud pikem kruviklemmiga maanduse juhe, mida saab varjestamata pesadega tubaste seadmete puhul kuhugi maanduse külge kruvida vajadusel (või teises otsas maandatud masti külge?).
Ubi enda POE toiteplokil on muidugi varjestatud pesad ja toitekaabel maandusklemmiga, täpselt nagu on Starlinki ruuter ja selle toitekaabel.

Piksevarras peaks majal olema nii või naa. Äikese jaoks pole suurt vahet, kas CAT kaablil on maandus eraldi olemas või mitte. Kui piksevarrast pole, siis kõige otsem ja väiksema takistusega tee maha on ikka läbi Starlinki vm välise võrguseadme icon_lol.gif

tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 07.05.2026 04:19:48 vasta tsitaadiga

Ma kardan, et eesti mobiilsed andmeside pakkujad on alahinnanud starlink turgu.
Kui on rohkem sateliite, odavam lahendus ülesviimisel ja ISP soodustused - siis võib see olla veel odavam ja mobiilmastid ei suuda nii odavama hinnaga müüa..
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Karlsson
Kreisi kasutaja

sõnum 07.05.2026 04:25:25 vasta tsitaadiga

Aga GO3 teenindus ei osanud öelda, kas nende teenus üle Starlink-i töötab. Lisaks muud geoblokiga lehed.
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 81
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 07.05.2026 04:44:37 vasta tsitaadiga

Karlsson kirjutas:
Aga GO3 teenindus ei osanud öelda, kas nende teenus üle Starlink-i töötab. Lisaks muud geoblokiga lehed.

Kui starlink pakub ametlikult ka eestlastele teenust, siis on neil ka sellega arvestatud, et eesti serverite www ja ip aadressid avanevad. [kui ei ole lepingus sätestatud teisiti - näiteks saad vaadata ainult starlink kanaleid või usa kanaleid] [aga jälgides twitteri blokke ja filtreid - ei imesta ma üldse midagi]
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 07.05.2026 09:09:26 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:
Kui on rohkem sateliite, odavam lahendus ülesviimisel ja ISP soodustused - siis võib see olla veel odavam ja mobiilmastid ei suuda nii odavama hinnaga müüa..

ära karda; rõõmusta. eesti telekomid on aastakümneid lasnud liugu ja koorinud 7 nahka pakkudes olematu kvaliteediga teenust - kiites end taevani. tänu neile ei saa endiselt mingistki netist rääkida. parem oleks kui nad kõik pankrotti läheks

Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 07.05.2026 09:58:23 vasta tsitaadiga

Karlsson kirjutas:

töötab..
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
jaakjaak22
HV kasutaja

sõnum 07.05.2026 11:00:06 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:

Starlink pikendas kampaaniat ja tundub, et tellimuste vähesust neil pole: 2ndl tagasi tellitud Mni X rental kit on äpi järgi delayed, not yet shipped.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 07.05.2026 14:46:32 vasta tsitaadiga

Leinö kirjutas:
Karlsson kirjutas:

töötab..

Ma proovisin ka eelmisel suvel-sügisel, töötas. Vaatamist väärt materjal sai küll siis väga kiiresti otsa ja lõpetasin ära.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  SpaceX Starlink satelliit-internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 31, 32, 33
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.